Gumma problémája már gondolom nem lehet túl aktuális, de hátha más is belefut ebbe! A multicsatornás SACD lejátszók esetében a készüléken kell beállítani, hogy amennyiben a lemez SACD rétegén van multicsatornás rész, akkor az szóljon vagy a sztereó rész szóljon. (A Pio dvd/sacd lejátszókon ezt menüből kell, míg vannak csak SACD lejátszók, amiknél menü nem lévén külön gomb szokott erre lenni.)
Ja amúgy van olcsó csak két csatornás SACD lejátszó is, ha jól tudom. A Pio 380-asból az új (nem gyári) firmware-el ki lehet csalogatni sztereó SACD lejátszási képességeket.
0
2005. szeptember 28., szerda 1:01
4201
Sorry, de 1 év 4 hónap és 14 nappal megelőztelek a válasszal :D
0
2005. szeptember 27., kedd 17:18
11
Nem a lejátszóban, hanem a korongban van a "probléma". Attól, hogy SACD technikával rögzítették, még nem biztos, hogy 2-nél több csatornát rögzítettek a lemezre. Persze már a 2 csatornás SACD is szebben szól megfelelő készüléken, mint a "hagyományos" CD.
0
2004. június 9., szerda 8:44
3
es tenyleg..., a jelenlegi piaci korkep alapjan alig van lejacco ami csak sztereo lenne, mind a gyikok mind az audiofil lejaccok tudjak a tobbcsatit de pioneer eseteben meg a 70 rokas 565-os is tudja a tobbcsatit... a lemez mar inkabb lehet erdekes mert bar nem mindanam szamottevo aranynak de sok csak sztereo sacd lemez van (mellesleg nagyon szep hangzassal...), es ami inkabb tenyleg felmerulhet az a digi kapcsolat... ott ugyanis 2csati16bit/48khz-re downmixel az osszes lejacco tobbek kozott a masolasvedelem miatt mas szempontbol meg jelenleg nem nagyon van dac ami a dsd-t dekodolna... (marmint diszkret dac...) tehat eze okok miatt mind az sacd-t mind a dvd-audio-t az egyenlore - a kezdetleges kezdemenyezesektol eltekintve - csak analogon tudod osszekotni... edes kis 6 interkonnenekt, imadom is erte :)... sziasztok...
0
2004. június 8., kedd 17:48
87
Még az is gond lehet ha az úriember csak digit kábellel próbálta. Ott ugyanis csak sztereóban és CD minőségben fog szólni.
0
2004. május 14., péntek 0:36
421
Multicsatornás SACD dekódert nem tartalmaz. Bevallom csak régebben találkoztam ilyen készülékekkel ahol le volt írva, hogy lejátsza ugyan az SACD lemezeket, de csak sztereóban. Egy időben utána divat volt feltüntetni a specifikációkban is, hogy SACD dekóder: igen (multicsatorna). Olyasmi lehetetett mint most mondjuk a PAN S-35-ös amelyikben van DTS dekóder de csak szteróban adja ki a hangját (gondolom downmixelve). Egyébként megnéztem és az összes mai Pioneer amelyik SACD-t is lejátszik képes 5.1-ben kiadni a hangot.
0
2004. május 14., péntek 0:28
4201
A kommersz SACD-lejátszók mind 5.1-esek nem? Láttam egy csak sztereó SACD lejátszót, de az high-end kategória volt, aranyárban. Nem tartalmaz dekódert? Mármint a nem-SACD lejátszókra gondolsz? Azok legfeljebb a hibrid-SACD lemezeket tudják megpörgetni, azokat is csak normál CD-ként.
0
2004. május 14., péntek 0:15
421
Így van. Még annyit, hogy természetesen vannak multicsatornás SACD lemezek viszont a lejátszók jó része csak sztereóban képes megszólaltatni ezeket is mivel nem tartalmaznak dekódert.
0
2004. május 13., csütörtök 23:11
4201
Nem minden SACD lemez 5.1-es. A többség csak sztereó. Mi a lejátszód típusa és milyen lemezzel próbáltad?
0
2004. május 13., csütörtök 21:26
1
szevasztok! most vettem egy pioneer dvd lejátszót és rögtön kipróbáltam egy sacd-vel is de csak a két fronton tudok belőle sztereó hangot kicsikarni.hol van az 5.1 hangzás vagy csak egy kalap szart vettem? aki tud segítsen már ki egy kis ésszel! kösz