Keresés

videómagnók

2007. június 9., szombat 17:12
Köszönöm az ötleteket, mindet kipróbálom. :)
0
2007. június 9., szombat 16:54
Hi!

Az én Panasonic videómon a következőképpen lehet állítani a kimenő csatornát: a távirányítón a MENU gombot 5 másodpercig nyomva tartani (amíg a képernyőn megjelenik: CH:--), utána a számokkal be lehet állítani a csatornát. A 0 (nulla) kikapcsolja a modulátort. Kilépés és tárolás: ENTER.
Persze, lehet hogy nem fog működni nálad - és lehet hogy nem ez a gond...
0
2007. június 9., szombat 16:17
Valami hasonló probléma nálam is volt (mily véletlen szintén panasonic videóval).

Próbáltál már felvenni amióta rossz a kép és azt megnézni scart-on? Mert lehet, hogy csak a koaxon kiadott jel a rossz.

0
2007. június 9., szombat 16:01
Próbáld finomhangolni a csatornajeleket.
0
2007. június 9., szombat 15:54
Szia!

Mit csinált a T-com??
A tv csatornák frekvenciáit állította el?
0
2007. június 9., szombat 14:38
Sziasztok!

Van egy nagy problémám, ami a következő: Adva van egy Panasonic NVFJ-628 video, ami eddig tök jól szuperált azonban a T-com művelt valamit a frekvenciákkal és amikor a tv be van kötve a videoba és az átjátszókábel megy a tv-be akkor egyszerűen nézhetetlenül kásás az egész átmenő jel. Kérdem én: Hogy lehet a készülék frekvenciáján állítani??? Gőzöm nincsen róla, de az alapbeállítás nem működik és nem találom a menüben ezt az opciót. Rohadt dühítő, mert így felvenni sem tudok vele egy csatornáról sem pedig csütörtökre nagyon kéne. A Euroscart megoldás működik, de felvenni úgy sem tudok vele csak nézni. :(
0
2004. május 26., szerda 12:17
a következő választ kaptam a Sony-tól:

Tisztelt *** úr!
Köszönettel vettük érdeklodo levelét.
A két cég között  van közvetett kooperációs kapcsolat. Ugyan nincs teljes egyezés a két cég által gyártott videomagnók között, azonban egy sor közösen fejlesztett alkatrészt és egyéb szoftveres (pl. a menü ) megoldást alkalmaznak termékeikben. Innen lehet a hasonlóság. Az említett hibajelenség  akár egy nyomatékbeállításon is múlhat, melyet egy márkaszerviz el tud végezni. Az is elképzelheto, hogy az adott felvétel jelszintje ingadozik, illetoleg a fent említett nomatékingadozás miatt az automata tracking funkció nem képes lekövetni a képsávokat. Ilyenkor célszerü manuálisan megkeresni a megfelelo beállítást.

Tisztelettel,
Sony Hungária Kft.
Ügyfélszolgálat

--------------------------------

Kipróbáltam a Warneres szalagokkal, és előjött a probléma a Sonyval is.
Az a furcsa, hogy csak és kizárólag a Warner-es VHSeknél tapasztalható a jelenség.
De mint azt írtam, mostmár sz@rok rá. Minden más szalaggal tökéletesen működik, és nagyon szép képe, valamint hangja van.
0
2004. május 20., csütörtök 0:50
tíz évvel ezelőtt úgy szólt volna ez a kérdés, hogy "mi az a dévédé?"
0
2004. május 19., szerda 17:02
"Sutter:
Ne mond már, hogy nincs egy darab VHS-ed sem!? :)"

a 800-ból maradt kb 30-35 db :)
0
2004. május 19., szerda 11:40
végül megvettem.
tapasztalatok:
mélyebben tanulmányozva a kézikönyvet, és a menüt, arra jutottam, hogy nem kizárt ,hogy ua a mechanika (szétszedni nem fogom), mert szinte mindenben ugyanúgy viselkedik, és ugyanannyi idő alatt ,mint a samsung.

ami tetszett: a SmartLink magyarázásánál volt írva, hogy működik az összes többi hasonló szabvánnyal (vagy mind 1 szabvány csak másképp hívják) mint pl a Pana Qlink-je, és van még yopár.
Jó, hogy a kijelző kiírja az órát, percet, mp-et (a samsung csak az órát és a percet írta ki a kijelzőn, pedig az a csúcsmodell.)
A 4 karakteres csatornanevet ha váltasz kiírja a vidón is kb 3mpig.
Ha a végén van a kazetta, akkor nyomkodhatod a play-t, nem kapcsol be és rántja meg a szalagot.
tetszik a távvezérlő is, csak annél a típusnál még nem multis (csak a 830-asnál)

ami 1ezik:
a szokásos kimenetek ami ezen kategóriára jellemző: RCA L/R & 2 EURO Scart
a teljes menü és az OSD is dettó ua, csak a samsung ha jól emlékszem stereo-t ír ki a csatornáknál míg a sony sztereó-t. :)
A 195 perces gyári Titanic VHS-t 65 mp alatt elejére tekerte a kazetta legvégétől.

Ami nem tetszik:
mégcsak most kóstolgatom, ha lesz valami akkor beírom.

A képből kihozza szerintem a legtöbbet.
A hang az nagyon szépen szólt a Titanic alatt. Tökéletes a sztereó kép.
(Mivel az összes VHS-em egy másik városban van, ezért, hogy kipróbálhassam a kütyüt választottam valamit aminek biztos, hogy nagyon szép a képe és a hangja - persze most VHS-ről, nem DVDről beszélek!)

Összességében egyelőre meg vagyok elégedve. A magnót kezelve érezhető, hogy hangyányit precízebb, és okosabban összeállított készülékről van szó mint a Samsung esetében.

A Warner-es kazettákért utaznom kell. Csak jövőhéten tudom csekkolni.
Ha ennél a készüléknél is jelentkezik a probléma, akkor mostmár sz@rok rá!
Így marad!

Sutter:
Ne mond már, hogy nincs egy darab VHS-ed sem!? :)
Azért vettem ezt a videót, hogy a meglévő kb 200 kazettát ha kedvem támad, +tudjam nézni. Remélem ez mostmár kiszolgál vagy 20-30 évig. Nem lesz nagyon befogva.
(Őszre-télre tervezek egy lemezjátszót is.) :)
0
2004. május 18., kedd 23:29
Én nem tudom, de elképzelhető. Ugyanis a cégünk rendszeresen dolgozik a Philipsnek, és amikor még itt Fehérváron volt a Philips videomagnó gyártóbázisa, akkor rengeteg márkát csináltak itt, sok esetben csak a káva meg a márkajelzés volt különböző. Éljen a globalizáció.
Bár van néhány márka, amiről ezt nem feltételezném, és ilyen pl. a Sony is.
Vigyél magaddal egy csavarhúzót az ElektroMegába, és minden kiderül :)
0
2004. május 18., kedd 20:13
Mi az a videomagnó? :DD

(Bocsi, nem hagyhattam ki :))
0
2004. május 18., kedd 16:09
Itt egy működő link a Sony-hoz
0
2004. május 18., kedd 16:04
valaki aki tényleg (!) tudja, megmondaná nekem, hogy van-e valamilyen kapcsolat a Samsung és a Sony között?

Onnan a kérdés, hogy ma kipróbáltam egy Sony SLV-SX730-as videót, aminek 1az1ben ugyanolyan volt a menüje, mint a SAMSUNG SV 657-esnek.

Ez valami univerzális menü amit bármely gyártó megvehet, vagy akár azt is jelentheti, hogy a samsung mechanikája ua mint a sony-é.

Ha igen akkor az gáz, mert a samsung az eredeti Warner-es VHS-eknél csinált olyat, hogy fogta magát, és sztereóból visszaváltott monoba, majd 5-10 mp múlva ismét vissza sztereóba. Ha visszatekerted és újra megnézted akkor már nem csinálta. Egy 2 órás film alatt átlag 5-10 alkalommal csinálta.
A szalagok max 1-2x lettek lejátszva, tehát nem az a baj, hogy rongyos már sok lejátszástól.

Sajnos a Sony-t nem tudtam kipróbálni azokkal a kazettákkal, de ha ua a belseje, akkor lehet, hogy nem is járok utánna.

Tehát aki tudja a választ az írja ide iziben, mert nagyon fontos lenne.

Az említett Sony videó (kifutó típus) most 49900 helyett 29999-ért megvehető Egerben az Elektro Megában, és ma reggel már csak 10 volt belőle.
0