Keresés

Viharsziget (DVD)

2011. július 17., vasárnap 20:46
Egy kérdés a filmmel (sokkal inkább az IMDB-vel) kapcsolatosan:

Max Von Sydow miért nincs feltüntetve a szereplők között az IMDB-n?
De még a saját adatlapjának a filmográfiájánál sem találtam hogy szerepet vállalt volna a Viharszigetben!
Volt valami nézeteltérés a rendező és közte? Hibás az IMDB? Vagy én vagyok vak? ¤_¤
0
2011. május 17., kedd 20:18
Na f*sza: kétszer is elírtam, mert az euro meg "hosszú ó" lett... Inkább majd így írom: EUR és kész! ;-)

Akarom mondani dehogy írok megint hónapokig bármit is! :-O
0
2011. május 16., hétfő 22:53
Gondolom, 70 eurocent akart az lenni!
0
2011. május 16., hétfő 22:52
"hogy ugyanaz a cukor, ami a sógoréknál mondjuk 0,7 eurócent"
Akkor tényleg be kellene vásárolni és itthon meg eladni! :) Egy kiló cukor kb 2 Ft, az nagyon jóóó! :)
0
2011. május 15., vasárnap 17:54
Igen csak az a bajom, hogy ha ott sincs ahol én vagyok (BGF-PSZF) akkor hol van??????????
0
2011. május 15., vasárnap 17:37
Nem mindenhol van minőségi oktatás az tény, és rengeteg büfé- és ruhatár szak van, azokért én sem fizetnék.
0
2011. május 15., vasárnap 17:06
Én is hozzáfűznék a felsőoktatás fizetőssé tételéhez annyit, hogy egy elég jó nevű főiskola elég jó nevű karára járok távra, fizetősen (ami most amúgy lényegtelen) de azt mondom, hogy pofátlanság, sőt szégyen pénzt elkérni azért az oktatásért ami ott folyik. Egy fél év alatt van két, jó esetben három előadás egy-egy komolyabb tárgyból is, természetesen a tanár a saját maga által írt könyvet meséli szóról-szóra, tehát simán meg lehet otthon is tanulni. Az meg csak hab a tortán, hogy az életre aztán semmilyen formában nem készít fel és ezt nekem egy tanár támasztotta alá a szavaival, hogy ahhoz amit itt tanulok ******* tantárgyból, annak semmi köze az élethez, ahhoz ahogy ott kell csinálni. Ráadásul tudom is, hiszen pont ez a munkám. Szóval nagyon nem pattognék azért, hogy fizessen a diák mert azért meg kéne nézni, hogy mit kapunk a pénzünkért. Akinek meg sikerül kimenni, az éljen vele (azért nincs rá biztosíték, hogy sikerül... szerintem)
0
2011. május 15., vasárnap 15:03
Ja és most nem bölcsész és alacsony szintű büfészakokról beszélek, amiket tényleg könnyű elvégezni, hanem olyan szakokról, amiket tényleg nehéz elvégezni, mert állandóan szívsz. BME-s szakok, néhány TTK-s szak, egészségügyis szakok elsősorban.
0
2011. május 15., vasárnap 14:58
Nagy tévhit az, hogy a felsőoktatás ingyenes lenne. A járulékos költségek így is magasak. Ha túlfutó vagy, mert mondjuk több tárgyat szerettél volna megcsinálni, mint mások, az a diploma megszerzésénél tetemes összeg lesz (+30-40 kredit). Kreditenként jelenleg 6500 Ft. Nem vagyok diákhiteles, de a diákhitelt a diploma megszerzése után kell visszafizetni közvetlenül. Akinek nincs pénze, az ebből tudja a járulékos költségeket fizetni. Itthon dolgozhatsz érte 10 évig, külföldi munkával 1 év alatt vissza tudod fizetni. Inkább dolgozok külföldön 10 évet, hogy aztán megalapozhassam a visszatelepedésemet. Ha szerinted nálunk állami képzésen mindenki lébecol, abban is nagyot tévedsz :) Igen, van olyan ember is, de hamar kibukik. Nálunk maximálisan 6-szor vizsgázhatsz egy tárgyból, utána kirúgnak. Néhány ismerősöm így járt előző félévben. Az elmenés nem örökérvényű, csak addig szól, amíg nem szeded meg magad. Aztán ki tudja? Még a végén talán munkahelyet is tudsz biztosítani sok sorstársadnak, ha egy külföldi céggel létrehozol egy magyarországi telephelyet. Ez így működik.
0
2011. május 15., vasárnap 14:34
Szerinted most így elmerengve, beletekintve a jövőbe: mi lesz velük? Függetlenül attól, hogy ki megy el és ki marad?

Még Neked sem világos, hogy mi a végcél? Miért zajlanak ezek a történések kis hazánkban? Orbán vajon miért volt Kínában tárgyalni a jómúltkor? Csak nem a mennyiségi, qrva olcsó munkaerő kell az országnak??? :-O
0
2011. május 15., vasárnap 14:31
Ha mindenki elmegy, akkor ki marad? Mi lesz az itthon maradó emberekkel?
0
2011. május 15., vasárnap 14:29
Hát,ebben vastagon van igazság!
0
2011. május 15., vasárnap 14:27
Az a baj Peti, hogy ez egy teljesen elfogadható és főleg megérthető hozzáállás a jelenlegi dolgokhoz. Miért maradna itthon? Sz*rért-h*gyért? Menjen ki, de fizesse vissza. A kinti keresetekből könnyedén megoldható mindez - még csak meg sem terheli az embert...
0
2011. május 15., vasárnap 14:21
Nekem meg ettől a magatartástól van hányingerem: "amint megvan a diplomám, én elhúztam ebből az országból".

Gondolom államilag finanszírozott képzésen vagy, tehát az adófizetők pénzén tanulsz, hogy aztán elhúzz. Ez egy igazi tökös hozzáállás, csak gratulálni tudok.

Ezért alakítanám úgy át a felsőoktatást, hogy megmaradna ugyan az államilag finanszírozott képzés, aminek költségeit - mint a diákhitelt - a diploma megszerzése után kellene visszafizetni. Ez több millás tétel egyébként. Eleve gáz, hogy vannak emberek, akik azt hiszik, hogy ezek ingyenes juttatások, és ezek alapból járnak. A nagy francokat!

Az államilag finanszírozott képzésen ellébecol a kedves hallgatók nagy része, hiszen ingyen van, elbulizgat, hatvanötödjére átmegy a vizsgán, 6 meg 9 évig jár egy sima egyetemre.
Érdekes, hogy aki fizet(ett) érte az jobban megbecsüli ezt az egész dolgot. Most nem a gazdag szülők hülye gyerekeire gondolok, hanem azokra, akik maguk kuporgatták össze és keresték meg tanulásuk költségét.
0
2011. május 15., vasárnap 13:41
Talán egyike vagyok azoknak, aki nagyon nem panaszkodhat az életminőségére, mert gyakorlatilag mindenem megvan és ez előtt is megvolt pártfüggetlenül. Azért sírom vissza a másik hülye pártot, mert a jelenlegi párt gyakorlatilag nyomorba dönti az ország nagy részét. Nem engem, nem a környezetemben élők többségét, hanem mindenki mást. Persze nem mondom, hogy az ember nem mérges, ha elveszik egy éves befizetett magánnyugdíj pénzét, de mi túléljük. Az se gond, hogy mindent igyekeznek a lehető leggyorsabban romba dönteni... tényleg az a legfontosabb, hogy a Moszkva teret nevezzük át vagy a Rio helyére kerüljön országzászló és nem az, hogy mi van az egészségüggyel, nem az, hogy mi van az oktatással... túrórudival akarják hazacsalogatni a külföldön élő magyarokat? Turórudiból nem lehet megélni, viszont a hazaihoz képest 10x-es fizetésből igen. Az pedig már milyen dolog, hogy visszamenőlegesen módosítgatnak mindent! Én most megmondom, hogy köszönöm szépen, ebből nem kérek. Visszamenőleg tőlem ne akarjanak elvenni semmit sem. Legyen az munkaviszony, ami az egyetemi évek után jár (állítólag már ezt is el akarják venni)...
Ezekre a dolgokra mondom azt, hogy amint megvan a diplomám, én elhúztam ebből az országból jó időre (és igen, csak 10x annyit lehet keresni ugyanazzal a munkával, mint itt). Rengeteg kollégánk van külföldön és próbálják őket is visszacsalogatni, de mindenki azt mondja, hogy hülye lenne, ha visszajönne. Hiába szeretem ezt az országot, ha egyszerűen élhetetlenné teszi a jelenlegi kormány.
0
2011. május 15., vasárnap 13:27
Hagyd a francba,legalább végre elhúz innen ez az álszent,provokáló gyökér....
0
2011. május 15., vasárnap 13:21
csupa ellentmondás vagy. Idétlen,idióta hsz.eket írsz. Óvodás jelzö ismét bizonyiték lángelmédre.kár pazarolni rád szavakat.
0
2011. május 15., vasárnap 13:10
Nekem megvan a film,már kétszer meg is néztem,tehát nem azért ,,sírtam" mert nem tudom megvenni,pusztán megjegyeztem,hogy vicc az ,hogy joglejárt lett.Aztán hova fajult a hozzászólásom az nem engem minősít ,hanem azokat akik minden hozzászólásba megpróbálnak belekötni.Védjétek csak a hazai kiadókat,be is csókolhattok nekik,én nem nyalok nekik,mert valahonnan úgyis beszerzem amit akarok.Ezzel én lezárom az idétlenkedést,nem fogok tovább óvodásokkal vitatkozni.
0
2011. május 15., vasárnap 12:48
Ez érdekes!
Itt sírsz,h nem kapható ez a film és mennyire szeretnéd megvenni,de közben meg saját magadat hazudtolod meg azzal,h Te mindent külföldről vásárolsz már rég.
Akkor hogy is van ez????
0
2011. május 15., vasárnap 12:39
Srácok, a kib*szottul dühít topikba ha lehet...
0
2011. május 15., vasárnap 12:38
A válasz itt egyértelműen abban keresendő,amit korábban leírtál.Összefogás.
Michael Moore filmje olyan szépen példázza ezt.Bár igaz az Amerika ott azért más a helyzet.
0
2011. május 15., vasárnap 12:35
Tudom, hogy megpróbálták. Most drasztikusabban kell majd. A kérdés az, hogy ugyanaz a cukor, ami a sógoréknál mondjuk 0,7 eurócent, az nálunk miért 380Ft?!? Bocsánat, hogy nem vagyok képbe a jelenlegi cukorárakról, de már igen régen vásároltam itthon cukrot. Akkor még 240Ft volt... Egy jóideje már svájci cukor van itthon: a múltkor hazalátogattak a rokonok és megkérdezték, hogy mit hozzanak? A válaszon egy kissé csodálkoztak és ráncolták a szemöldöküket, de amikor itthon elmentek egy multiba és meglátták az árakat, megértették a dolgot.
0
2011. május 15., vasárnap 12:27
A "visszaállítást" megpróbálták már a gazdák,saját cukorgyár létesítése saját cukorrépa feldolgozása,nem lenne még egy ilyen "cukorválság" mint most.De mivel az euban vagyunk ott meg van egy olyan rendelet hogy csak x mennyiséget lehet bentről (a többet persze kintről,más országokból) forgalmazni.Meg van kötve a kezünk.Kellett nekünk ez az eu mint fasz a seggünkbe.....
0
2011. május 15., vasárnap 12:21
Az a legnagyobb baj, hogy összefogás helyett - látva az elmúlt 20 és nem 8! év történéseit - még mindig szinte mindenki azzal van elfoglalva, hogy egymást "fikázzák" a jobb és baloldali nézetű igencsak megvezetett embertömegek. Ez volt a fő cél, hiszen ha nincs egyetértés, nincs összefogás. Az összefogás pedig olyan erő - mint tudjuk - , amely hegyeket képes elmozdítani. Ha legalább a fele tolja. És egy irányba.

Hitelekből nem lehet megélni, főleg nem előrébb jutni. Aki ezt mondja, az hazudik vagy totál hülye. Ha az ország nem termel, akkor nem tud mit eladni, tehát nem lesz pénze / bevétele. A Volánnál miért rohangálnak Volvo meg Mercedes buszok, a BKV miért külföldről vásárol villamos meg metrószerelvényeket? Miért nem saját magunknak termeljük a cukrot, a húst, a zöldségeket, a gyümölcsöket, ...???

Egyébként lehet, hogy azt kellene, hogy mindenki "fogadjon örökbe" egy vidéki családot, akitől vásárolná a húst, zöldséget, gyümölcsöt. Valahol el kell(ene) kezdeni a "visszaállítást", nem?

Eladták az országot, már nem tudnak máshonnan pénzt harácsolni, ezért történnek ezek a dolgok - többek között. Csak ez most qrvára fáj mindenkinek, hiszen a dolgozó, termelő réteget érinti leginkább...
0
2011. május 15., vasárnap 12:07
Benned azért elég nagy a zavar.Először a rasszista hozzászólásokkal jössz,utána meg Sztálinistázol.Hiába próbálsz K nyomdokaiba lépni,neki van egy hatalmas előnye veled szemben.Van esze és ismeri a történelmet....
0