Talán egyike vagyok azoknak, aki nagyon nem panaszkodhat az életminőségére, mert gyakorlatilag mindenem megvan és ez előtt is megvolt pártfüggetlenül. Azért sírom vissza a másik hülye pártot, mert a jelenlegi párt gyakorlatilag nyomorba dönti az ország nagy részét. Nem engem, nem a környezetemben élők többségét, hanem mindenki mást. Persze nem mondom, hogy az ember nem mérges, ha elveszik egy éves befizetett magánnyugdíj pénzét, de mi túléljük. Az se gond, hogy mindent igyekeznek a lehető leggyorsabban romba dönteni... tényleg az a legfontosabb, hogy a Moszkva teret nevezzük át vagy a Rio helyére kerüljön országzászló és nem az, hogy mi van az egészségüggyel, nem az, hogy mi van az oktatással... túrórudival akarják hazacsalogatni a külföldön élő magyarokat? Turórudiból nem lehet megélni, viszont a hazaihoz képest 10x-es fizetésből igen. Az pedig már milyen dolog, hogy visszamenőlegesen módosítgatnak mindent! Én most megmondom, hogy köszönöm szépen, ebből nem kérek. Visszamenőleg tőlem ne akarjanak elvenni semmit sem. Legyen az munkaviszony, ami az egyetemi évek után jár (állítólag már ezt is el akarják venni)...
Ezekre a dolgokra mondom azt, hogy amint megvan a diplomám, én elhúztam ebből az országból jó időre (és igen, csak 10x annyit lehet keresni ugyanazzal a munkával, mint itt). Rengeteg kollégánk van külföldön és próbálják őket is visszacsalogatni, de mindenki azt mondja, hogy hülye lenne, ha visszajönne. Hiába szeretem ezt az országot, ha egyszerűen élhetetlenné teszi a jelenlegi kormány.