Nos hát, tegnap este végre sort kerítettem a megtekintésére, ezúttal eredeti hang + magyar felirat kombóban, a szinkronját amúgy is tudom kívülről.
Képileg azt kell mondjam, sokkal rosszabbra számítottam, mint amit végül láttam. A film elejét, és néhány későbbi snittet kivéve az elfogadható szintet teljesíti. Lehetne sokkalta jobb is, de jelen esetben sajnos annak kell örülni, ami van. A zajcsökkentés látszik, néhol kevésbé, más helyeken meg nagyon. Egyébként nem az ominózus piros pólós jelenet a leggázabb, hanem amikor Dutch a vízesésnél kétszer is elköveti a szabadesést, na az a két vágás valami orbitálisan csúnya, mintha felkonvertált VHS-felvétel lenne, de szerencsére csak pár másodpercről van szó. A blu-ray.com tesztjében kapott 2/5-ös értékelésnél azért némileg jobbat érdemel, viszont kíváncsi lennék Martin Liebman értékelésére, mert Casey Broadwater mindig kevesebbre pontoz, mint amennyit valóban érdemelnek az általa tesztelt kiadványok...
Hangilag viszont megéri a pénzét a kiadvány, a dts-HD MA 5.1-es hang korához képest iszonyat módon szól, főleg amikor szitává lövik az erdőt, na az a jelenet mindent visz, a ház falaival együtt. A beszéd viszont eléggé ingadozó minőséget nyújt, tisztán hallani, hol van az utószinkron, és hol a helyszínen felvett dialógusok. Erre azért jobban ügyelhettek volna.
A magyar szinkron minősége viszont nem valami jó, de erről már Gyulus megemlékezett pár hozzászólással lejjebb. A DVD-n határozottan szebben szólt, ide viszont az eredeti 2.0 mono keverést tették fel, nem az angol hang centerébe belekevert kvázi 5.1-et.
Az adatlappal ellentétben az extrák többsége viszont nem kapott magyar feliratot.
Összességében csak a laikusoknak és a film fanatikus rajongóinak tudom ajánlani ezt a kiadást...
Film: 100%
Kép: 65%
Hang: 85%
Extrák: 40%