Keresés

Ragadozó (Blu-ray)

2012. július 20., péntek 19:19

szerintem maradjunk annyiban, hogy te ne mondd rá hogy szép ha nem így gondolod, én viszont azt mondom hogy szép mert így gondolom ;)

az előző változat képminőségét is láttam, azt lehet mondani hogy természetes, azt én nem mondanám rá hogy szép.
0
2012. július 20., péntek 18:52
"én úgy vagyok vele, hogy ennél jobbat nem fognak ebből a filmből kihozni, ha meg filmszerű képet akarok és nem élességet és felbontást, akkor ott a DVD :)"

Pedig már kihoztak, jóval a szóban forgó kiadás megjelenése előtt. Az első BD változat képe sokkal szebb és természetesebb minden hibája ellenére (és minden bizonnyal közelebb áll a készítők eredeti elképzeléseihez).

Lehet szeretni az új változatot (főleg annak aki nem látta a másikat), de azért azt ne mondjuk már rá, hogy szép, mert rohadtul nem az. :)
0
2012. július 20., péntek 16:19
Annyira megjött a kedvem a filmhez, hogy tegnap este meg is néztem a BD-t. Nem is emlékeztem már rá, hogy ennyire borzasztóan rosszul kevert a magyar hangja. Mindent bevetettem: éjszakai mód, dialógus kiemelés, de így is épp csak érthető volt a beszédhang. Kb. olyan, mint az Aliens-nél.

A kép viszont valóban szép. A film elején ugyan zavaró a lenti jelenet, meg Carl Weathers egyik közelije is ilyen viaszos, ráadásul életlen is. De életlen képet másutt is felfedeztem a filmben. Ezek a jelenetek gondolom, már eleve életlenül (defókuszáltan) lettek fényképezve, és nem a BD hibája, hogy ilyenek.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. július 19., csütörtök 21:49
A DVD-nél egyértelmű, hogy szebb.
0
2012. július 19., csütörtök 20:00

most látom először ezt az összehasonlítást, de így aztán már végképp nem értem hogy mire a nagy felhajtás...

végül is mindegy, nekem nézhető, jobb mint a DVD, szerintem ennél jobbat nem kapunk ebből a filmből.
0
2012. július 19., csütörtök 19:35
Én készítettem annó összehasonlító képeket a DVD és BD képéről, és azt kell mondanom, hogy bár a BD-nél egyértelműen kicsit túlzásba vitték a DNR-t, az "Arnie, mint viaszbaba" effektus sajnos enélkül is ott volt a filmen, legalábbis már a DVD-n is közel ugyanúgy nézett ki, és azt gyanítom a bevilágítás + smink + verejték együttes hatása lehet.

Íme az összehasonlító képek:

0
2012. július 19., csütörtök 19:28
Az első mondatban írtak hatására szereztem be én is.

Volt belőle egy korábbi BD-kiadás is, vannak összehasonlító képek a két változatról, na az viszont brutál szemcsés volt, de emellett tömörítési hibáktól is hemzsegett, főleg az MPEG-2 kodek miatt.

Az új változat már BD50-re került fel, egy egészséges 32Mbps átlagos bitrátával. Ha nem nyúlnak bele utólag (vagy nem ilyen agresszíven), nagyon szép képet lehetett volna kihozni...

Valószínűleg a Terminátor azért csúszik, mert Cameron látta a végeredményt és nem járult hozzá a kiadásához...
0
2012. július 19., csütörtök 18:58

nem rég én is a közelébe jutottam a lemeznek és már annyit lehúzó kritikát olvastam, hogy tényleg úgy voltam vele, nekem ezt látnom kell. ez kb három-négy hete volt és a mai napig is azt mondom, hogy ennél jobban semmilyen BD transzferrel kapcsolatos dolgot sem lihegtek túl az elmúlt öt évben!

látom hogy mennyire nem filmszerű a kép (még mesterségesnek is mondanám, főleg a már említett film elején lévő részeknél), de egyébként meglepett hogy milyen szép színek és élesség jellemzi a képet, ha ettől eltekintünk.

én úgy vagyok vele, hogy ennél jobbat nem fognak ebből a filmből kihozni, ha meg filmszerű képet akarok és nem élességet és felbontást, akkor ott a DVD :)
0
2012. július 19., csütörtök 13:42
Alighanem ezért fordulhatott elő, hogy az Aliens BD-nek sem a legjobb a képe, vagyis mert az eredeti negatív, amiről a transzfer készülhetett, elég ramaty állapotban volt. Persze így is nézhető és természetesnek hat, hisz legalább nincs agyon DNR-ezve. De a jópár évvel régebbi, R. Scott-féle Alien-filmről készült BD képminőségéhez (9/10) képest láthatóan elmarad (7/10).

Még jó, hogy a Ragadozó egy olyan film, ami bőven elég nekem DVD-n:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. július 19., csütörtök 11:16
Mire a végére jutsz, szeretni fogod.
0
2012. július 19., csütörtök 2:08
Ma végre elhoztam a saját példányomat, belenézés utáni első tapasztalatok:

A fikázók valóban kissé túllihegték a dolgot, mozgásban annyira nem vészes, bár a film eleji screenshot (Dutch piros pólóban) sajnos a valóságot tükrözi (agyament DNR-használat tipikus esete, mintha gumiból formázták volna meg a fejét). Később viszont sokat javul a helyzet. A filmszerű látványt valóban a nullára redukálták a szemcsék eliminálásával, de nekem az az érzésem, hogy maga az eredeti nyersanyag nem lehet valami jó állapotban. Azt olvastam, hasonló negatívra forgatták, mint amit egy évvel korábban az Aliens-hez használtak. De ettől még nem kellett volna ennyire legyilkolni a részletességet. Olyan az ember érzése, mintha egy alapból életlenül fotografált filmre ráhúzták volna a mesterséges élesítést...

Egyébként a film előzetese sincs sokkal jobb állapotban, kb. hasonló minőséget képvisel, mint a film maga.

Majd ha végignéztem az egészet, írok egy recenziót...
0
2012. július 9., hétfő 20:27
Erről az jutott eszembe, hogy középiskolás koromban írt az egyik osztálytársam egy DOS alatt futó rezidens parancs asszociátor programot comass.exe néven. Ennek lényege az volt, hogy felismerte a melléütést, a betűcserét, a véletlen duplázást és talán (?) még a betűkihagyást is. Ha felismerni vélt egy DOS parancsot, akkor kiajánlotta, hogy szeretnéd-e végrehajtani. Ha pl. beírtad, hogy KKCS, abból simán rájött, hogy a CLS parancsra gondoltál (L helyett K duplán, felcserélve a C-vel).
0
2012. július 9., hétfő 20:13
jobb akart lenni
0
2012. július 9., hétfő 20:03
Elárulnád, mi az a kob? Először arra gondoltam, talán csak mellé ütöttél, mert a "k" pont a "j" mellett van a billentyűzeten, de ez nem lehet, mert azt azért nyilván te is tudod, hogy a jobb az meg két "b"... Szóval?
0
2012. július 9., hétfő 18:49
ma vettem meg, most néztem meg.

sztem semmi probléma a képminőséggel. persze láttunk már kob transzfert. de baromira túl van dramatizálva. a gladiátor első kiadása tényleg szar volt, de ez rendben van.
0
2012. május 24., csütörtök 16:57
Oké, Mikey, köszönöm. Akkor ennek tudatában azért megveszem, aztán majd látjuk milyen a kép valójában.

A Gladiátorból pedig én is örülök, hogy készült javított, mert AZT rossz minőségben nem vettem volna meg semmiképpen.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 24., csütörtök 16:55
Nem is vártam, csak annyit, hogy megéri-e vagy sem. De mivel már az akcióban berendeltem, mindenképpen megveszem. De kösz az információt.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 24., csütörtök 16:54
A laikus néző számára tökéletes, aki viszont odafigyel a kép természetességére, részletgazdagságára, felbontására, annak már nem annyira tetszik, amit lát a Predator-oknál. Én az utóbbi kategóriába tartozom, viszont az egyik kedvenc filmemről van szó, így ezzel kell beérnem, mivel a Fox jelen esetben nem ígért javított képet. A Gladiátor-t első körben nem vettem meg, hiába volt belőle steelbook kiszerelésű verzió is, mivel a gyártó stúdiók elismerték, hogy a képminősége épp csak alulról verdesi a HD-t és beígérték a javítást. Megérte kivárni...
0
2012. május 24., csütörtök 16:52
Jelenleg a legjobb elérhető transzfer. Nem hibátlan, nem is a legjobb, de alapvetően nem rossz. A sok teszt eredménye miatt én is kicsit ódzkodtam a megvételétől, de annyira jó áron sikerült hozzájutnom, hogy végül bevállaltam a kockázatot... és láss csodát, megérte.
Ennek ellenére lehet, hogy valamikor készül majd belőle egy új transzfer, szóval itt ne várj az egyszerű vásárlóktól garanciát arra, hogy ez marad a legjobb változat.
0
2012. május 24., csütörtök 16:47
Akkor most mégse olyan jó? Így akkor nehéz eldönteni, hogy megvegyem-e vagy sem...

A Gladiátorról tudtam, most hozatom el Xpresstől. Előtte kérdeztem, hogy javított-e, azt mondta Dömi, hogy már mindegyik az. Remélem az enyém is.
0
2012. május 24., csütörtök 16:44
Egy szóval sem mondta senki, hogy képileg nincs semmi baja egyiknek sem, csak éppen lehetne sokkal jobb is annál, amit csináltak nekik. De mivel ez nem a Gladiátor, amit a világméretű (jogos) felháborodás következtében újragyártottak immáron a HD-formátumnak megfelelő minőségben, azzal kell beérni, ami van, újraszkennelt transzfer híján...

Van, akinek még így sem kell, őket is meg tudom valahol érteni.
0
2012. május 24., csütörtök 16:37
Látod, Mikey?! Ti pánikoltok állandóan a kiadások képei miatt, aztán az embernek elmegy a kedve a vásárlástól. Közben meg kiderül, hogy semmi baja sincs. A Ragadozót így majdnem nem is vettem meg.

Szóval felesleges állandóan a bajt kavarni.
0
2012. május 24., csütörtök 15:46
Akkor maradok a magyarnál, a britektől ki tudja, miben jönne. Kaptam már kézhez kintről olyan BD-t, ami egyáltalán nem volt becsomagolva, arra meg nagyon allergiás vagyok.

A Halálra jelölve-t pont ma fogom Xpress-től elhozni, hát kíváncsi leszek, kb. 15 év után mennyire fog tetszeni, anno hatalmas kedvenc volt még a VHS-korszakban. A DVD-verziója kimaradt az életemből (a vágott mivolta miatt), a szinkronosat meg a hangkeverése miatt nem vettem meg (2.0 angol a magyar 5.1 ellenében: nálam szánalmas kategória, bár ez már állítólag vágatlan volt)...
0
2012. május 24., csütörtök 15:17
Hm így kell igényesen csomagolni a filmeket. Mint a Pepsi-t.
0
2012. május 24., csütörtök 15:02
Igen, abban, viszont a borító kissé félre volt csúszva, meg kellett igazgatnom.

Ami a Foxot illeti, tényleg egy furcsa állat. Nem ritkán a kisebb katalóguscímeivel (pl. Egy ágyban az ellenséggel; Halálra jelölve; Az ítélet eladó) sokkal jobb munkát végez, mint a nagyobbakkal.
0