Keresés

Ragadozó (Blu-ray)

2010. augusztus 16., hétfő 23:00
Zoli, azért 2.0 magyar szinkron van a BD-n, mert a DVD-re egy ál-5.1 került fel, amit úgy hoztak létre, hogy az angol 5.1 center-csatornáján kicserélték a hangsávot a mono magyar hangra. Úgy is szól sajna...
0
2010. július 23., péntek 18:53
Köszönöm! Jól néz ki nagyon, ez is biztos vétel BD-n az elkövetkezendő időkben vlmikor remélem minél hamarabb.
0
2010. július 23., péntek 18:04
Én meg addig is nézem ezt a BD-t, ami már így is sokkal szebb, mint a DVD. De ha jön a remaster, állok elébe. :-)

A Gladiátort én se vettem meg a teszteket olvasva, de ezzel a filmmel más a helyzet, Schwarzenegger filmjeinek nem tudok ellenállni.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. július 23., péntek 17:34
Reméljük van hozzá megfelelő alapanyag is vagy ha nem akkor varázsolni kell hozzá (lásd James Bond). Egy kis figyelemmel és törődéssel sokmindent el lehet érni...
0
2010. július 23., péntek 17:31
"blu-rayen a vadászat még halálosabb"

"legvadabb vadász kiadás"

micsoda szlogenek.ezekre el is ment az összes puskapor. :)

A borító ellenben überfa**a (a kintinél sokkalta jobb) eltekintve ettől a "legvadabb" vadász féle idióta elnevezéstől.

részemről várok egy 4k remasterre ,ha képesek voltak most a Gladiátornál a "csodára" idővel ennél is menni fog.

állítólag a türelem nagy erény. :)

addig nézem DVD-n...
0
2010. július 23., péntek 17:27
Tessék:

0
2010. július 23., péntek 11:09
ja megcseréltem a kommenteket de majdnem jó így is, bocs :P
0
2010. július 23., péntek 11:08
na igen a források is számítanak, a kiadók meg igyekezzenek, mert a br-t is "átugorja" a pórnép és már csak pencucuk + hdd + neten kérhető műsor (t-homi) -ok lesznek, amit nem igazán szeretnék :S
moziba meg nem kell járni, ahogy látom, mert az ár-érték-minőséget jobban élvezem otthon egy melegszendvics társaságában :D  de ez én vagyok ;)
0
2010. július 23., péntek 11:04
ez így van :)  tökéletesen!
0
2010. július 23., péntek 1:05
Lehetne közelebbit és nagyobb képet elejéről és hátuljáról?
0
2010. július 22., csütörtök 21:43
"Ugyanakkor a kérdés persze nem ez, hanem az, hogy két BD-t mennyire tudok összehasonlítani."

Pedig néha ég és föld 2 transzfer képe.sok múlik a gyártókon,meg a forráson is.
0
2010. július 22., csütörtök 21:27
Nyilván korlátot jelent a TV felbontása, viszont azon belül meg lehet ítélni a különbségeket. Az biztos, hogy én csak a képi információtartalom legfeljebb 38%-át észlelhetem, hiszen ennyit tud a TV. Viszont ez még mindig 90%-kal több, mint a PAL DVD-k felbontása, tehát egy DVD-vel igen jól összemérhető egy BD kiadvány képe.

Ugyanakkor a kérdés persze nem ez, hanem az, hogy két BD-t mennyire tudok összehasonlítani.

Én úgy gondolom, bizonyos korlátok között még erre is alkalmas ez a TV, hiszen vannak olyan képi jellemzők, amelyek nem felbontás-függőek. Amellett tagadhatatlan, hogy ha a HD transzfer ilyen defektusoktól mentes, és kizárólag a kép részletgazdagsága, élessége képezi az összehasonlítás alapját, akkor az olyan transzferek esetében, amelyek az én TV-met képesek maradéktalanul kiszolgálni, már nem észlelhetek különbséget, holott matematikailag elképzelhető, hogy az egyik éppen kétszer olyan részletgazdag, mint a másik. De mivel ugye az 50%-os részletgazdagság is a TV-m felbontása fölött van, így ezek a különbségek előttem rejtve maradnak.

Sebaj, egyszer majd én is FullHD-re váltok, és akkor újra rácsodálkozhatok az addig beszerzett BD-korongokra.

De azért egy dolgot nem szabad elfelejteni: a kép részletgazdagsága, élessége nem kizárólag a pixelek számának függvénye. Ha a kamera a forgatáskor nem volt kellőképpen fókuszált, oda az élesség, és azt semekkora felbontás nem hozhatja már vissza.

Csak érdekességképpen írom, hogy nemrégen néztem az egyik multiplexben a Toy Story 3-at, és bizony a DVD és HD (digitális) tartalmakhoz szokott szememnek először meglehetősen zavaró volt, hogy esetenként kópiahibákat, nem tökéletesen fókuszált vetített képet látok. Úgy gondolom, technikailag simán eljutottunk már arra a szintre, hogy otthon sokunk minőségibb képet láthat, mint a mozik nagyrészében. Hol vannak már a másolt hangalámondásos VHS-ek színkihagyással, tracking-hibával, megbicsakló hanggal, elzajosodó képpel? Ha visszatekintünk a 20 évvel ezelőtti állapotokra, rájöhetünk, hogy bizony nincs okunk panaszra, legyen szó akár BD-ről, akár DVD-ről.

Ettől függetlenül persze legyünk igényesek, és ha a technika adott, a stúdióktól elvárható, hogy a lehető legjobbat tegyék az asztalra. Igenis, dolgozzanak meg a pénzükért!
0
2010. július 22., csütörtök 13:15
nem vitázni akarok, csak tény: nem tudod megítélni :)
a Panasonic Viera hd ready tv-n sokkal szebb a kép, még a dvd-k is :)  de olyan csillogós, sima éles képet, amik a szkrínsotokban vannak, én még nem láttam :S
igaz csak 24" -om van, de akkor mondjuk 42" -ban mennyire látszanának a "hibák,zajok,szemcsék"? nem? ;)
valami nagyon drága, profi tv + lejátszó biztos tudja... azt nem tudom, de a normálok biztos nem... amik meg vannak az előzetesekben a filmek előtt? azok is "megcsinált hd anyagok" sztem... túl jók, amikor meg a filmet nézem sokkal "gyengébb". érted gondolom (Karib tenger demo pl. ) ;)

a Ragadozó képe amit belinkeltél, sokkal jobb, mint ami nekem megvan... szóval ha olyan v. hasonló a mozgóképen is, akkor nincs mit fikázni. aki fikázza hasonlítsa össze otthon a 2őt és ami neki tetszik, azt nézze v vegye meg :)
0
2010. július 22., csütörtök 8:44
Én mondjuk pont nem FullHD-ben nézem, de ettől még szépen meg lehet ítélni a képminőséget. Nyilván lehetne szebb, jobb a Ragadozó képe, de jelenleg ez van, és ami tény: sokkal szebb így is, mint a DVD.

Egyébként nem vagyok én a zaj ellen, a Különvélemény vagy a Harcosok klubja képe pl. kifejezetten tetszett, de el voltam ájulva A Rettenthetetlen-től is.
0
2010. július 21., szerda 14:45
ez igaz, ha már filmekről van szó, legalább fullHD tv-n nézzék és min 24" -on, mert anélkül a sima masterelt dvd-k is nagyon szépnek tűnnek... gyakorlatilag: a "tv rontja le" :)
0
2010. július 21., szerda 14:42
ja ekkorában tökmindeggy :)))

amúgy az új képe élesebb jobb, az "ratyi" valamelyik bd-ben, hogy olyan a "megvilágítása", a fények, mint egy brazil szappanopera konyhájának :))))  az igaz hogy éles, meg szépek a színei :)  de az a dvd-s hatás már nincs meg, amiről beszélsz...
a Ryan is "szemcsés" nekem például ;)  
majd alakul ez még, vagy váltanak formátumot :P
0
2010. július 21., szerda 14:00
Jó, de ki az, aki ekkorában néz egy filmet? :)
0
2010. július 21., szerda 13:52
Nem fullhd-ben, de ha itt  nézed kisebb méretben, szerintem ott a DVD-s a jobb.
0
2010. július 21., szerda 13:21
Szóval ez jobb lenne, mint ez? Hát, nem is tudom... :)
0
2010. július 21., szerda 11:15
Szerintem meg pont itt látszik, mennyivel természetesebbnek hat a DVD képe azzal, hogy rajtahagytak némi filmzajt. DVD-re készült transzfernél természetes velejárója volt a folyamatnak, hogy DNR-rel ledolgozzák a zaj nagy részét, de itt egyrészt nem nagyon érezhető a különbség a DVD felbontásában, másrészt a zajos képet ekkora felbontásban elég nehéz visszaadni, mert inkább kásás lesz csak (DVDExtrán volt talán a Minority Report képkockák összehasonlítása, ott jól látszik, hogy a DVD képe szebb kis felbontásban, a zajos BD kifejezetten rondább).
BD esetében viszont már elég lenne a felbontás ahhoz, hogy gyönyörűen megmaradjon a filmzaj a képen. (ajánlom pl. a Ryan vagy Minority Report képeket) Márpedig ezek a filmek celluloidra forogtak, tehát természetes velejárója lenne, hogy valamilyen szinten van rajtuk, és ahogy olvastam a Predator ezen belül is külön eset, mert szinte csak természetes fénnyel dolgoztak, külön megvilágítás nélkül, egy érzékenyebb filmanyagra.

Külön gond a BD képén, hogy a DNR életlenítését, homályosítását (amit eleve durván túlhasználtak az adott jelenetekben), még élkiemeléssel megtoldották, hogy élesebbnek hasson. Pl. Arnold ingének nyaka mellett olyan glória van, mintha valami újságból vágva ragasztották volna oda.

Persze az eredeti minőségének ismerete nélkül csak találgatni lehet, de szerintem mindenképpen jobb megoldás lett volna a zajt rajtahagyni, mint teljesen eltüntetni. Ez egyszerűen velejárója az adott műnek, természetes tartalma.
0
2010. július 21., szerda 8:50
Még egy apróság... Elnézegetve ezt az ominózus képet, elgondolkodtam: csak ennyire lenne képes a BD vagy akár a DVD formátum?

Nyilván nem. Készítettem még egy összehasonlító képet a kormányzó úrról készült egy közeli fénykép alapján, hogy lássam, mit lehetne belőle kihozni DVD-n és BD-n. Íme:

Ezen a képrészleten persze a formátum határai láthatók.

Ergo sok helyütt, ahol nem tűnik elég részletgazdagnak a BD képe, minden bizonnyal közrejátszik maga a nyersanyag (a celluloid tartalma) is. Azt persze nem állítom, hogy a DNR ezt nem rontja még tovább, de valószínűleg tűéles képet nem lehetne varázsolni belőle.
0
2010. július 21., szerda 8:06
Íme még egy összehasonlítás erről az ominózus screenshotról. Összhatásában így néz ki a két változat:
0
2010. július 20., kedd 22:34
Külsőre nagyon szép.
0
2010. július 20., kedd 22:27
Egyébként ha ennek az oldalnak: http://www.dvdtalk.com/reviews/43615/predator-ultimate-hunter-edition  a képeit megnézem, olyan érzésem van, hogy rádolgoztak a screenshot-okra, mert közel sem volt ennyire részlettelen. Tény, hogy itt-ott tettenérhető némi életlenség, de az szerintem a kamera defókuszált képe miatt lett olyan, és a DVD-n is észlelhető.
0
2010. július 20., kedd 22:18
Íme, így néz ki a kiadvány külsőleg:

Ez pedig egy összehasonlító kép az elrettentő BD screenshot alapján. Szerintem jól látszik, hogy ez a kép DVD-n sem volt különb (ott is fénylik Arnold arca, és a pólóján lem látszik túl sok részlet). És az tény, hogy ezzel a képpel lehet a lehető legrosszabb színben feltüntetni a transzfert. Íme:
0