"ne értsetek félre, nem utálok minden amerikait, az ugyanis nagy butaság lenne, de nem bírom elviselni az átlag amerikai primitív gondolkodását" Magadat érted félre, ha ezt nem találod butaságnak. Cseréld le a mondatodban az amerikai szót magyarra vagy erurópaira, és próbáld elképzelni, hogy mekkora lenne a felháborodásod, ha ezt egy amerikaitól hallanád.
Többeknek: az, hogy a német rendezö "benyal az amerikaiaknak", annak egyszerü oka - nem politikai - van: Emmerich imádja az amerikai mozit és amerikai filmeket készít, függetlenül attól, hogy ö maga nem amerikai. A filmtörténetben számos példa van erre.
0
2005. április 30., szombat 13:15
761
Mégegyszer bocs mindenkitől az első hozzászólásaim miatt. Senki ne gondolja, hogy gyűlölöm az amerikaiakat, ez nem igaz. Csak a mostani általános gondolkodásmódjuk nem tetszik. A Pearl Harbor például hasonlóan idegesített annak idején, mint a Függetlenség napja. Mondjuk a PH kb. csak az ötödik a legrosszabb filmek listáján, talán a Passió után. Emmerich meg tényleg a benyalással tud csak "naggyá" válni, bár én jobb szeretem, ha egy rendező a tehetsége miatt jut fel a csúcsra. Egyébként komolyan mondom, hogy a Függetlenség napja néhol már önparódiává válik, de aki esetleg igazi paródiát keres, az nézze meg a Tim Burton-féle Támad a Mars! c. filmet. Nem egy túl vicces vígjáték, és kicsit groteszk is., de aki látta legalább egyszer a Függetlenség napját, az ezt végig fogja röhögni.
0
2005. április 30., szombat 11:45
7151
Szia Wrack!
Nem mondom, hogy csak és pont ugyanezért, de én se igazán bírom ezt a filmet, mert tényleg elég nagy ostobaság, és vicces, hogy ezzel a "benyalok Amerikának" szemlélettel a NÉMET Roland Emmerich amerikaibb akar lenni az amerikaiaknál. Egyébként se nagyon kedvelem a filmjeit: emlékszem, a nálunk kultikusnak számító CSILLAGKAPU-n moziban majdnem elaludtam, annyira untam.
0
2005. április 30., szombat 4:36
1431
"még nem szóltam a techinakai oldalról: nevetséges a vírusos dolog" Egy átlagos blockbusterben háromszázszor több ilyen baromság van, amit hollywood-i filmnek illik elnézni (tipikus filmes hiba: a szövegszerkesztőhöz is jelszót kérnek, stb.). Ez egy apróság azt hiszem.
"- nektek, vagy inkább nekünk mi közünk van egyáltalán ehhez?" Hát ilyen alapon mi a franc közöm van mondjuk a beszélő állatokhoz? De az teszem azt az időutazáshoz vagy a xenomorfokhoz sincs sok közöm. :)
"Amerika megmenti a világot" No dehát ez egy Roland Emmerich film.
"amerikai zászló lengedez a szélben" Roland emmerich film.
"- még az arabok is Amerikát ünneplik a film végén (no comment)" Szerintem annak örülnek, hogy megmenekültek a Földet megszállni készülő idegen faj fenyegetésétől.
Persze nem azt mondom, hogy nincs jogod nem szeretni ezt a filmet - ettől függetlenül szerintem - aki el tudja nézni a tipikusan emmerich-es kliséket - igazán élvezhető, ufós-rombólós film ez egy kis 57-es körzettel.
0
2005. április 30., szombat 1:08
761
Lehet, hogy néhány embert megbántottam a hozzászólásommal, de annak ellenére hogy már régen láttam ezt a "filmet", még mindig felba... ő... izé... ideges leszek, ha rá gondolok. Akkor megindoklom, mért nem szeretem ezt a filmet: - a cím és az időpont (kis történelemóra) - nyálas jelenetek - Amerika megmenti a világot (ne értsetek félre, nem utálok minden amerikait, az ugyanis nagy butaság lenne, de nem bírom elviselni az átlag amerikai primitív gondolkodását, amely ezt az egész filmet is áthatja) - amerikai zászló lengedez a szélben (egy nemzeti szimbólumot nem is mernék használni ilyen módon, mert egy idő után elveszti a jelentőségét) - az elnök is relülőbe ül, és együtt harcol a többiekkel (no comment) - még az arabok is Amerikát ünneplik a film végén (no comment) - még nem szóltam a techinakai oldalról: nevetséges a vírusos dolog - nektek, vagy inkább nekünk mi közünk van egyáltalán ehhez? Elnézést kérek, mindenkitől, de ennek a filmnek a scifihez semmi köze. Ezt nem muszáj tudomásul venni, viszont tény! Ugyanakkor én senkire nem erőszakoltam rá a véleményemet, mindössze leírtam, ahogy más is leírhatja (talán egy kicsit alpári voltam, akkor ezért bocsánatot kérek).
0
2005. április 30., szombat 0:04
41
Osztom a véleményed. :)
0
2005. április 29., péntek 19:45
1431
Wrack: "Számomra ezé a filmé az első helyezet a világ legszarabb filmjeinek listáján. Kezdjük ott, hogy talán a katasztrófafilmek és a világmegmentős filmek műfaja az egyetlen, ahol egyáltalán nem találni értékes darabokat. De ez még a rosszak között is a legrosszabb: hányinger, amely jól tükrözi az amerikaiak primitívségét. Bár gyanítom, hogy ezt a fost még ők sem képesek megnézni. Mért kell azzal idegesíteni, hogy ilyen "filmek" megjelennek a magyar és az európai DVD piacon."
Érdekes, úgy beszélsz, mintha a Dr. Szöszi adatlapjához irnál. Nagyon erős túlzás, de igazából meg nem indokoltad, miért is olyan szar ez a film. Nem mellesleg ez sokkal inkább sci-fi, mint katasztrófafilm, és szerintem az agressziv ufós témában a legjobb.
0
2004. június 24., csütörtök 13:43
1
Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem lesz szinkron, így azt hiszem, megyek a feketegazdaságba. A szinkron minőségén ugyanis lehet vitatkozni, de ahhoz kétség sem férhet, hogy a legerősebb gárdával az ID4 rendelkezik:Kristóf Tibor; Grúber Hugó; Németh Kristóf; Rátóti Zoltán; R. Kárpáti Péter; Timkó Eszter; Galambos Péter; Végvári Tamás; Kovács Nóra; Gesztesi Károly; Bor Zoltán; Székhelyi József; Somlai Edina; Szabó Sipos Barnabás; Barbinek Péter; Básti Juli; Reviczky Gábor; Kálid Artúr; Menszátor Magdolna; Balázsi Gyula; Reisenbüchler Sándor; Jakab Csaba; Tahi Tóth László; Széles László; Stohl András; Csankó Zoltán; Holl Nándor; Kiss Erika;
0
2004. június 17., csütörtök 9:13
17243
ezt szerintem nyugodtan elfelejtheted...
0
2004. június 17., csütörtök 3:16
2405
A csehek szinkronizálni szoktak, nem alábeszélni. Van 1-2 eset, amikor a cseh szinkron jobb a magyarnál :o)
Reménykedem, hogy a screenshotok csak a lengyel piacra szánt verzióról valók és itthon szinkronnal fog megjelenni!!!!!
0
2004. június 17., csütörtök 2:57
196
Akkor is bekaphatják, a T2-höz is tudtak utószinkront csinálni, ez a film meg megérdemelné ugyan ezt! A rohadt alápofázós lengyeleknek vagy cseheknek(egyre mennek)meg meséljen az anyjuk valami mesét, nem hiszem el, hogy azok a barmok képesek úgy élvezni egy filmet! Nevetséges...itt tart európa...
0
2004. június 16., szerda 8:48
17243
csináltam néhány screenshotot. főmenü:
az inside look egy kb. másfél perces trailer/werkfilmet tartalmaz a holnaputánról.
nyelv- és feliratbeállítás:
van lengyel dolby surround, woo! (alápofázás, mint általában.)
0
2004. június 16., szerda 8:41
17243
my fault. a filmnek csak egyetlen változata került fel a lemezre, az pedig a rendezői (147 perc). ez pedig megamagyarázza azt is, miért nincs szinkron...
0
2004. június 16., szerda 2:18
196
jamamura azt írta a film lapján,hogy csak moziverzió lesz rajta, itt meg azt írja mind a kettő! Ha ezt kapjuk akkor jamamura tévedett! Jelen esetben remélem tévedett!:)
0
2004. június 16., szerda 1:35
2774
itthon is jönni fog
0
2004. június 16., szerda 0:42
84
Külföldön lehet kapni az új(special edition) kiadványt magyar felírattal ! Íme ;