Úgy gondolom, valóban elég általános jelenség a helyesírási hibák tömkelege mindenféle fórumos hozzászólásokban, nem csak az Xpress oldalain. Ezek egy része gondolom tényleg a sietségnek köszönhető: velem is megesett, hogy az "illegálisan" írogatott hozzászólásomat gyorsan elküldtem, mikor váratlanul rajtam ütött a főnököm, s nem akartam hagyni kárbaveszni az addig írottakat. De a tévedések egy része nyilván egyszerű figyelmetlenség, amit olykor az ellenőrzéskor sem vesz észre az ember.
Ami engem jobban zavar a fórumos hozzászólásokban: alig van olyan oldal, ahol előbb-utóbb ne kezdenének el a hozzászólók személyeskedni, anyázni, egymás ízlését, világnézetét stb. fikázni, vagy egyszerűen olyasmiről diskurálni, ami nem tartozik a filmértékelés fogalmába. Ha az ember mondjuk rosszat ír egy filmről, mert neki nem tetszett, hiába indokolja a véleményét, akkor is biztos feltűnik a színen valaki, aki kioktatja, hogy milyen hülye, mert a megkritizált opusz megfellebbezhetetlen remekmű, leginkább azért, mert a másik félnek viszont tetszik.
A filmek értékelésekor nyilván keveseknek van türelme hosszú és terjedelmes hozzászólásokat írni (és elolvasni), de amikor egy-egy műről csak annyit ír valaki, hogy "alapmű", meg "kötelező vétel", akkor ettől legalább annyira ideges leszek, mint amikor a kívánságműsorokban azt hallom, hogy a zeneszámot "mindenkinek küldöm, akinek tetszik." Pláne, amikor hihetetlenül gagyi filmeket minősítenek megkerülhetetlen alapműnek. Na de ez is csak egy vélemény, amivel nem muszáj egyetérteni...