Keresés

Eredet - Limitált aktatáskás változat - XPRESS XKLUZÍV (Blu-ray)

2010. november 12., péntek 23:40
Amerikában mérgelődnek, hogy csak a WBshop-ban kapható. Szóval ott 2000 db lesz csak.
De a kofferben benne lesz a The Cobol Job képregényfüzet. Itt ezt mi is megkapjuk?
Egyébként sehol nem találom a The Big Under nevezetű 2. képregényt PDF-ben (ahogy a Cobol Job-ot igen), ami a The Cobol Job és a film eleje között játszódik.

Ez debütálna majd a BD-n? Csak azért, mert külföldön az extrák között nincs a The Big Under motion comics.
0
2010. november 10., szerda 14:21
Újra kapható, aki akarja rendelje meg. :) DVD-seknek is megéri, hisz, ha későbbiekben váltanak, akkor már meglesz a BD. Plusz, ha hozzávesszük azt, hogyha ez lenne DVD.hez külön, akkor biztos, hogy úgy 10.000 felett lenne a végösszeg. :)
0
2010. november 9., kedd 21:11
nem
0
2010. november 9., kedd 21:04
sziasztok !

egy kérdésem lenne hogy  ez a limitált  aktatáskás változat  ki jön dvd-én ? bocsi hogy a blu-ray topicba írom
0
2010. november 4., csütörtök 17:12
detto ugyanaz van nekem is meg, csak etikusabbnak láttam a xoutube kifejezést használni, de azért köszi :)
0
2010. november 4., csütörtök 17:00
Lehet ez lesz rajta!

Kell? Nekem megvan! Nem HD, de Live Stream alapján készült, ki van szűrve a zaj és suttogások is. Ja és meg van tömörítetlenül flac-ben is. :) Szóval jól szól! :)

0
2010. november 4., csütörtök 16:52
:)
0
2010. november 4., csütörtök 16:52

egyébként én az ilyen megoldásokat nem nagyon szeretem.... ez se film nézésre nem jó, sem zenehallgatásra...  sok az üresjárat a zenéhez, filmet meg nem hallod...

viszont a premieren hans zimmer levezényelt olyan jó fél órás koncertet az albumból, nah azt hd-ban szívesen megnézném emghallgatnám :) youtube nem adja vissza megfelelően :)
0
2010. november 4., csütörtök 16:50
Az Orosznak is szép nagy tréfarépája van. :)
most posts by TM
0
2010. november 4., csütörtök 16:49
most posts by TM
0
2010. november 4., csütörtök 16:47
Baszki, most esett le, ahogy elküldtem a hsz-t. :)
0
2010. november 4., csütörtök 16:46
Annyiból érdekes, hogy különálló extra lesz. Amire Te gondolsz az különálló/Önálló Zenei hangsáv. De ebben az utóbbiban, ahogy te mondod nincsenek zörejek és beszédek, csak a zene. Ilyen Pl. a Minden Héten Háború és a Penge 2. is.
De ez, ahogy a dvdactive.com-on is írják külön extra lesz, ahogy a Soundtrack CD is megjelent és nem azok lesznek, amik a filmben vannak teljesen.
0
2010. november 4., csütörtök 16:42
És ez miért érdekes? Moziban is rajta volt és sztem dvdn is rajta lesz. Persze mellette még beszélnek, lesznek zörejek stb :)
0
2010. november 4., csütörtök 16:32
:D:D:D  Köszzi! Azt biztos nem! :)
0
2010. november 4., csütörtök 16:24
Megtudsz mindent időben. Csak fel ne vágd az Eredet! :)
most posts by TM
0
2010. november 4., csütörtök 15:51
Kedves Xpress és DVDExtra!

Mikor lesz Hír a filmről, hogy mégis, hogy fog kinézni, meg speckók mik lesznek?
Olyat olvastam, hogy 5.1-ben rajta lesz Hans Zimmer soundtrack a BD-n.
Ez igaz?

Köszi!
0
2010. október 27., szerda 20:26
Valaki nem ismeri vagy nem olvasta azt az oldalt, ahol kérdés - válasz-szerűen kitárgyalják a filmet? Mint pl. mi van ha álmodnak a filmben, meg ha az megtörtént a filmben, akkor minek kellett volna történnie, meg miegymás. Arra emlékeztem, hogy a Facebook Inception oldalán lévő üzenőfalon kitett cikkek között olvastam, de nem találtam.
Valaki segítsen! Köszi! :)
0
2010. október 23., szombat 18:53
Na a 4. bekezdéseddel már túl mélyre ástál! :-)
Még a végén, kihozod magadnak a bakikat a filmből.
Vigyázz, mert még egyszer rádöbbensz, hogy baromság az egész, mert találsz valamit, amitől kártyavárként omlik öszze.
Azthiszem, kezdünk már túl sokat beszélni róla. Magyartanáraink azt mondanák most, ha látnának: "bár verselemzéskor lettetek volna ilyen kitartóak, hülyegyerekek." :-)
0
2010. október 23., szombat 12:53
SPOILER az Eredethez és a Mementohoz!

Csak ugyanazt tudom írni, mint korábban: szerintem nem Cobb álmodik, mert akkor nem üldözné a Cobol (ha a Cobolt elfogadjuk projekciónak). Nincs akkora befolyása rá, vagy éppen túl nagy változtatás lenne, és fél.

Egyébként is a félelem az egyik fő irányítója, hogy miért nem tesz meg dolgokat. Hogy ő nem álmodhat a küldetés során (ti. lehet, hogy azért, mert ő már eleve álmodik, ami, ha a valóságban lenne, nem lenne akadály), hogy nem "mehet" haza. Ha valóságnak hiszi, ahol van (nincs tudatában, hogy álmodik), akkor természetesen azt hiszi, hogy a valóság szabályai vonatkoznak rá. Ha pedig mégis azt hiszi, hogy álmodik (ahogy erre korábban utaltam), akkor még mindig meglehetnek a saját motivációi, amiket nem kötött az orromra:).

Mondjuk ezen is lehet rágódni. Ha tudja, hogy álmodik, akkor olyan környezetet kell teremtenie magának, ahol annyira valóságos minden, hogy ezt elfelejti. Vagyis emlékekből kell építkeznie (ezért tudhatja, hogy az milyen veszélyes). Egyetlen hiba van ebben, és ezt mondja is: nem látta a gyerekei arcát, tehát nem is emlékezhet rájuk (ez lenne egyébként a legfőbb érvem, ha valaki kijelentené, hogy biztos, hogy álmodik:), mert ebben a filmben éppen az a szép, hogy semmiben nem lehet biztos az ember). Onnantól, hogy látja a gyerekeit szemből, akkor bizonytalanodik el, azért billen meg a pörgettyű. De hát nem mindegy, hogy egyébként hogy néznek ki? Látja, úgy. Hogy ő képzeli el, vagy hogy olyan valaki álmodik, aki ismeri őket, és ő mutatja meg neki; nos, újabb lényegtelen kérdés.
A "teremtek egy saját valóságot, amiben hinni tudok" sem most bukkan fel először Nolannél, Leonard éppen ezt csinálja a Mementoban.

A gyerekek amúgy is érdekes vonásai a filmnek. Mikor csinálhatott Cobb és Mal gyereket? Akkor, amikor még szédült álomdrogosként csak kényszerű ébredéseik voltak az álomfázisok között? Amikor Mal már azt sem tudta, mi az álom és a valóság? Előtte nem, mert ahhoz a gyerekek túl fiatalok (főleg a fiú, akinél jót mosolyogtam, amikor olvastam, hogy Nolan saját fia), utána nem, mert Mal "meghalt". Borzasztóan szűknek tűnik az a két év, ahány éves a fiúcska lehet, hogy Cobb szökevényként ki tudjon építeni egy egész álomkommandót, és még hírneve is legyen. Ebben a világban mindenki gyanúsan természetesnek veszi a mások álmaiból való lopkodást.
0
2010. október 23., szombat 9:43
Erre a felvetésemre még reagálj kérlek:
"És ha az ember azt "akarja" álmodni hogy a gyerekeivel van, akkor ahhoz nem kell egy küldetés és egy kész akciófilm. Álomban minden megtörténhet és egyszerűen elszállnak a gondok; a gyerekek ideröppennek Mal is itt lesz és minden oké. (Jó mi nézők hoppon maradnánk ezesetben, de ez a logikus)
Egy ember amit szeretne, megálmodja -ez a vágyteljesítő álom- és nem kell ekkorát harcolni érte, mert ez az álmok lényege, hogy hipp-hopp, minden megoldódik magától. És az Eredet című filmben semmi nem oldódott meg magától." Mikor kisgyerekként akartam egy bicskát, vagy biciklit, álmomban egyszer csak lett! Nektek nem?
0
2010. október 22., péntek 23:13
SPOILER!

A benne levő épületeket igen, de magát a Limbot nem. Ez is egy furcsaság, mert Cobb beszél arról, hogy mindig új álmot kell teremteni. Logikus is, hogy ha felébrednek egy álomból, akkor az rövid idő után széthullik. A Limbo ehhez képest túl sokáig megmaradt...

De akkor lenne nekem is egy kérdésem, egy hibagyanú a "labirintusban". Amikor Cobb mesél a Limboról, akkor kitér arra, milyen unalmas volt, mert ott nem volt rajtuk kívül senki, csak építőkockáik voltak a babaházhoz. Ha viszont a Limboban nincsenek projekciók, akkor Saitonak hogyan lehetnek katonái és testőrei?

Pucold ki szépen a csizmádat, tedd ki az ablakba, és várj türelmesen:).
0
2010. október 22., péntek 22:52
SPOILER!

Na, hát ha így állnak a dolgok, akkor adódik nálam a kérdés: Ennek a filmnek hol van vége:)?
0
2010. október 22., péntek 22:49
SPOILER!

És ha valakit érdekelne az említett képregény
0
2010. október 22., péntek 22:48
SPOILER!

- Megnéztem a képeket, sőt, találtam egy előzményképregényt is, azt is elolvastam. Sajnos én az a fajta ember vagyok, akit kevéssé hat meg, hogy hány ember hogyan gondolja a dolgokat. Az az ő véleményük, egy vélemény a sok közül. És ahogy már elmondtam, nálam ezek a vélemények megférnek egymás mellett, és nem érzem szükségét, hogy válasszak közülük. Most tegyek fel én is egy képet a gugliba:)?

- Milyen "egyedi jellemű projekciók"? Korántsem biztos, hogy azok projekciók. Nem is igazán lehetnek azok, hiszen akkor a Cobolhoz hasonlóan üldöznék Cobbot a sok változtatás miatt. Lehet, hogy azok ugyanúgy álmodók. Alvók, akik nagyjából úgy segítenek Cobbnak eljutni a családjához (vagy egyéb más problémáját megoldani), ahogy ők segítenek Robert Fischernek, de ehhez nekik is elég mélyen kell elültetni a gondolatot (például azt, hogy ez az egész álom), de nagyon úgy tűnik, hogy nem elég mélyen, mert csak félsikert érnek el.
És különben sem vettem észre túl nagy jellemeket, mert Cobbon kívül szinte senkiről nem tudtam meg semmit.

- Ha ez tényleg álom, és Cobb álmodna, akkor nem üldözné a Cobol (vagyis nem lennének olyan projekciók, akik rátámadnak). Szerintem más álmodik.
0
2010. október 22., péntek 22:14
SPOILER

Ez mennyire jó felismerés már! Valóban, nemcsak arról van szó, hogy nem tudod, hol kezdődött, hanem soha nem érsz oda, ahova akarsz, soha nem fejezed be, amit elkezdtél. De utálom néha. :)
0