A "Justice" albumon is hírhedten előtérbe tolta a hangmérnök a dobot, a basszus nincs sehol, legendásan szarul szól... viszont legalább azon zene hallható; igazi thrash.
Amit viszont a fekete album óta "alkotnak"... mehh... /legyint
El is indítom gyorsan a "Ride the Lightning"-ot! :)
0
2017. március 16., csütörtök 23:51
3448
2016-os év legjobb hármasa, végre együtt. 2re koncert is van kilátásban. :)
Eléggé megosztó anyag lett ezt én is tapasztalom ismerőseim között. Én azok közé tartozom akiknek tetszett. Sőt 16ban elég jó helyre sorolom a kedvenc albumoknál. De pl a Gojira új albuma jóval többször pörög nálam, ez jelent valamit. Magma szinte tökéletes anyag, hallgass bele. :)
0
2017. január 22., vasárnap 13:15
8260
Direkt vártam egy hónapot, hátha megszeretem... de nem. Ez számomra botrányosan rossz, ennél csak a garázs rockos St. Anger tetszett kevéssé...
Valahogy ez a kiemelt dobhangzás, ami felé az utolsó három lemezen fordultak, nekem tök nem jön be. A gitárhoz - de őleg az énekhez - képest nagyon fel van erősítve a dob, ha nem üvölteted a CD-t, más nem is hallatszik: tegnap (is) pl. az autóban szólt a zene, de mivel nem egyedül voltam, halkabban... nos, csak a dobot lehetett hallani, azt is zörej szinten. Még ha lenne rajta igazán ütős dal, azt sem lehetne a csörömpölés miatt élvezni.
Érdekes, a harmadik CD, a feldolgozásokkal sokkal jobb lett, meg az is biztos, hogy a koncerteken, más keveréssel a Hardwired... is jobban szól majd. De ez így nekem gáz. :(
0
2017. január 13., péntek 0:32
3448
Még egy gyöngyszem az albumról. Most eléggé rákattantam az egész Magmára, csak ajánlom. :) https://youtu.be/9QPWyFBP6WU
Eddig nem tudtam mit kezdeni a zenéjükkel, hallottam néhány számukat, de volt amelyik a feldolgozhatatlan kategóriába esett :)
Viszont amit belinkeltél, az tényleg nem rossz!
És még mindig érhetetlenül állok a tény előtt, hogy ez az együttes és az Alter bridge együtt turnéznak. Ki a franc párosít össze ilyen zenekarokat??? A másik ilyen az In flames és a Disturbed...
Na mindegy, a zene nem rossz, lehet meghallgatom ezt az albumot.
Napra pontosan 40 évvel a legendás első rész után, december 2-án megjelent az új Jarre album amely stílusában magán hordozza az eredeti jegyeket, de picit már napjaink hangzásvilága is benne van. Ha tetszik Jarre munkássága - különösen a korai évek - akkor tetszeni fog az új lemez is. Egész konkrétan az utolsó néhány perc lélegzetelállító, kéretik behunyt szemmel ellazulva hallgatni és a hatás nem marad el...
Ma jelent meg, de szerintem rohadt gyorsan elfogy első körben...
Egyébként érdekes. Vannak rajta sokkoló feldolgozások (mindkét lemezen), a Majkás Legjobb méreg kifejezetten kínos, viszont az Alvin és a mókusok qrva jó.
Másik lemezen a TCS rendesen belenyúlt a dalokba, azokat rendesen szokni kell. Mindenestre igazi kuriózum a hazai piacon. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.