Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2004. július 12., hétfő 8:03
Nekem Tears for Fearsről és különösen a Head Over Heelsről a Donnie Darko jut eszembe, ahogy lassan ugrálnak ki a sárga iskolabuszból, meg az egész iskolai montázs, ahol mindenki mintha álomban lenne.
0
2004. július 12., hétfő 1:47
grant green: alive, az 1970-es koncertlemez extra kiadasa, a bonuszkent felrakott maiden voyage-tol minden alkalommal kiraz a hideg
(egy nehez napon a munkahelyi zenehallgatasra osszerakott szettben ezek voltak: mozart 40 & 41 hogwooddal, aphex twin: classics, cesaria evora: cafe atlantico, king crimson: heavy construcktion es miles davis valamelyik 70-es evek eleji huzos, zuzos dupla koncertlemeze)
0
2004. július 12., hétfő 0:48
most épp egy tears for fears best of szól, azon belül is a head over heels, erről a számról pedig egy azonos című mászkálós-ügyességi-logikai stuff jut eszembe, amit jó sokat nyüstöltem még zx spektrumon.

innen le lehet tölteni.
0
2004. július 12., hétfő 0:43
az egyik gyerekkori cimborám egy az egyben úgy néz...ne ki, mint jarvis, ha nem hízott volna el az évek során. azért a mozdultai még neki is büntetőek. :]
0
2004. július 11., vasárnap 20:36
Mióta megvan 2.5-szer hallgattam, és egyre jobban tetszik, úgy látszik olyan, aminek az ízére lassan érez rá az ember.

Jarvis Cocker... now he's sexy! :)
0
2004. július 11., vasárnap 20:30
Thomas Anders+Modern Talking:)
-Alphaville
-Queen
-Bad boys Blue
-CC.catch
-Dead or a live
-Blue system
-Cris Norman
-A-ha
-Italy disco 80-90.
0
2004. július 11., vasárnap 20:05
u.n.k.l.e. - never neverland

először kicsit szokatlannak tartottam az új albumot, hiányoltam belőle dj shadow zaftoskoszos ritmusait, s zseniális váltásait, aztán idővel jobban megkedveltem. most, egy évvel a megjelenés után már egyenesen zseniálisnak tartom. vendégszereplőkből most sincs hiány: jarvis cocker, 3d (a massive attackból), ian brown és brian eno. nyári záporhoz több mint ideális hallgatnivaló. :]
0
2004. július 10., szombat 16:27
Nigel Kennedy fantasztikus!
0
2004. július 10., szombat 16:04
Leonard Cohen, Nigel Kennedy, Martin Taylor - a nyugisabb napokon :)
0
2004. július 10., szombat 14:19
Sajnos én nem tudok véleményt mondani, mert nem rendelkezem széles ismeretekkel a különböző interpretációkat illetően.
0
2004. július 10., szombat 11:56
Mozart kettőssége jól megmutatkozott a filmben. Valószínű, hogy a halálához más körülmények, okok, emberi gyarlóságok, szenvedélyek vezettek. És az apa-fiú ilyetén ábrázolása nem felelt meg a valóságnak. Milos bátyánk egy freudista elgondolást vezetett végig a filmen, és rácsomozta Puskin híres művét Salieriről. Ebből csinált filmet, mely mint film, nagyon jó. A hitelessége kétséges. A szereplők nagyon jók szerintem, főleg Constanze, de Tom Huckle is remekül játszik. Őt a Branagh-féle Frankensteinben láttam, onnan ismertem. Előbb láttam a Frankensteint. Az operafelvételek csillogón látványosak. Nekem hiányzott a filmből a rokokós Mozart, a nagy zongoraversenyek előadója, és a Cosi. Mozart ezt tartotta legjobb operájának. a filmről ennyit.

Karajan salsburgi volt, biztos sok kapcsolódási pontja volt Mozarttal. Maga is Mozart egyik zongoraversenyével debütált, akkor még pianistaként. Karajan grandiózussága sokszor  nem kapcsolódik Mozart kamarazeneszerűségéhez. Az 50-es években készült Mozart-Karajan operafelvételek nagyon szépek, ekkor még jobban átjött az a kamarazeneszerű virtuozitás a Figaróban, a Cosi-ban.
A 80-as évek karajani Mozartja nagyon robosztus, az énekesek nem tudnak felnőni a karajani méretekhez.
Viszont nagyon érdekes, hogy a Wagner zenedrámákban Karajan a legkamarazeneszerűbb hangzást ért el Levine hangzásszépségével, Solti monumentalitásával, Böhm árnyaltságával szemben.
Visszatérve Mozarthoz, szerintem a Klemperer- féle Varázsfuvola a legjobb, és a Böhm-féle Figaró, a Levine-féle Cosi. A Don Giovanni esetében nem tudok dönteni. Talán Solti,de a Böhm, a Karajan, a Klemperer is jó felvétel.
Szerinted? Mi a véleményed a Mozart-féle interpretációkról?
0
2004. július 9., péntek 22:20
Szerinted ilyen lett volna Mozart? Egyetéresz ezzel az interpretációval és a szereposztással?
0
2004. július 9., péntek 22:18
Mindegyik DVD kiadása megvan. Ezzel azt hiszem, válaszoltam!

Bár a Karajan- féle Mozart operafelvételektől nem vagyok elragadtatva, zeneileg nagyon szépen szólnak, de az énekesek nem mindig megfelelők a Karajan választotta szerepre.

Eine Kleine Nachtmusik- remek, de a legjobb az 1957-es EMI felvétel Karajannal. Ott még a londoniak játszanak, nem a berliniek. De azért a Berlini Filharmónikusok a legjobbak! És Karajan.
0
2004. július 9., péntek 22:10
Mozart is nagy kedvenc, főleg az Eine Kleine Nachtmusik. De a több is, Don Giovanni, 35. szimfónia stb. stb.

Ez most offtopik, de hadd kérdezzem már meg: az Amadeus c. filmről mi a véleményed? Nekem tetszett a film, de a Mozart-ot alakító színésszel nem voltam kibékülve.
0
2004. július 9., péntek 21:59
Nagyon örülök maz értő hozzászólásodnak. Bár Karajan teljes Beethovenből négyet, 9. szből 5 felvételt készített. A 77-es kijött SACD formátumban, valamint a hetevenes évekbeli Mozart Requiem is. Az döbbenetes!
0
2004. július 9., péntek 21:55
Én azt hiszem csak a 60-as évekbelit hallottam.
0
2004. július 9., péntek 21:54
Ezt is megértük...

Kék Duna még szintén Karajan előadásában, valamint a Beethoven-ek, ahogy mondod, főleg az 9. és 5. szimfóniáka kedvenceim. 9-ből is a "freunde nicht diese tone", ahogy megszólal a kórus a hideg futkos a hátamon.
0
2004. július 9., péntek 21:49
Calzone, végre!

Bár Karajan három felvételt készített Strauss Also Sprach Zarathustra című művéből(2 DG, 1 DECCA) Ebből szerintem a 60-as évekbeli DG fellvétel a legjobb.
De felülmúlhatatlanok a Beethoven, Brahms szimfóniák, a Wagner nyitányok, az olasz operák, (kivéve az Álarcosbál). És a nagy egyházzenei oratóriumok.

Éljen Calzone!
0
2004. július 9., péntek 21:08
Ha már Karajan: Also Sprach Zarathustra.
0
2004. július 9., péntek 20:59
most épp foo fighters összest.
0
2004. július 9., péntek 20:20
Csak Eurobeat.
Olasz disco stílus amit a Japánok hallgatnak...
Mindenki emlékszik a 80-as években az Italo Discora. Ken Laszlo, Max Him, Radiorama, Divine, stb. Ugyanaz a stílus, csak modern, gyors, energetikus, fantasztikus!!!
Csak az a baj hogy Japánból kell cd-t rendelni...
0
2004. július 9., péntek 19:30
A kedvenceim Bruckner 8.
Bach H-moll mise
Mozart Zauberflute
Cosi fan tutte
Figaró
Requiem
Bach kettős verseny, lassú tétel

Kirk kapitány, tán más galaxisokban is hinted a marxizmust?
0
2004. július 9., péntek 18:58
a vicc-be akartam, de most már ittmarad ;)
0
2004. július 9., péntek 18:58
Szuperhősök hétköznapjai
0
2004. július 9., péntek 18:34
Én most jelen pillanatban amadeus kedvencét, a Best of Communism-ot hallgatom. :-)
0