Érdekes, nekem pont a lágyabb vonal jön be. Nem vagyunk egyformák. :)
0
2014. február 8., szombat 22:49
8260
Jó kérdés.. :)
Én a The Heart Of Everything albumukkal szerettem meg őket, aztán onnan mentem visszafelé az időben - bár eddig messze ez is tetszik a legjobban tőlük.
Most jelenik meg az új lemez, a Hydra, megnyerte az e havi Hammer szavazósdit. Biztos jó lesz. 03.14-én meglátjuk, megyek koncertre. :)
0
2014. február 8., szombat 22:49
1267
Ha beleugathatok kicsit, szerintem a Within Temptation első négy lemeze az igazi, és közülük is a The Silent Force a legegységesebb - bár már lágyabb az előzőeknél. Én úgy vettem észre, hogy sokat lágyítottak a zenéjükön (értsd: több elektronika, visszafogottabb gitár, szóval "rádióbarátabb" - bár persze nálunk semelyik dalukat sem tartja repertoáron a kereskedelmi rádiózás).
0
2014. február 8., szombat 22:39
2966
sose hallgattam őket, de ez a szám kifejezetten jó, asszem kicsit utána nézek a diszkográfiájuknak. mit ajánlasz, ha ez alapján a szám alapján kedveltem meg őket? gondolom voltak különböző korszakaik, különbözőek az albumok stílusban, miegymásban, nem mindegy hogy mivel kezdi az ember...
0
2014. február 8., szombat 16:23
2288
Ékes bizonyítéka annak, hogy a The Cure után is van élet e zenei stílusban:
A rendszeres ebédelő helyemen mostanában egy tv van beüzemelve és állandóan megy egy zene csatorna. Ma az utolsó fogásom közben ez a csodálatos mű szórakoztatott, ráadásul a képarány sem volt rendben, mivel a kis görcs még törpébb volt.
Látom, gyorsan rá is írtad a neved, nehogy valaki ellopja. :))
most posts by TM
0
2013. december 6., péntek 7:30
6056
Lejátszóm persze nincs hozzá, de hallgatom máshogy ezt meg nézem :))
Miki bácsi hozta reggelre, egyem meg a száját! :)
0
2013. december 2., hétfő 14:32
1277
Crossholder - Az Idő Fogságában
Mindig meglepődöm, hogy kis hazánkban milyen nagyszámú remek metal banda működik. Az Idő Fogságában egy frankó, pörgős concept lemez a veteránnak ugyan még nem mondható, de annál tapasztaltabb Crossholdertől. Léggitár és metálvilla garantáltan betárazva. Az már csak hab a tortán, hogy egy komplett fantasy regény is található a lemezen.
Néhány évvel ezelőtt meg nem bírtam volna hallgatni egy szimfonikus metál albumot, mely néhol erőteljes progresszív elemeket is tartalmaz... de úgy tűnik, hogy öregszem, mert mára a Rhapsody a favorit bandáim között előkelő helyen tanyázik. Legjobban a verhetetlen Symphony of Enchanted Lands nevű korongot komálom a srácoktól, de a Dawn is nagyon baba és egy csipetnyivel több a misztikum is benne.
0
2013. november 28., csütörtök 15:57
1277
Így van. Sok esetben sokkal szebben muzsikálnak, mint egy kompakt lemez, pláne ha utóbbi szar masztert kapott. 1ébként érdemes körülnézni a "hülyenemvagyok"-ban is, ugyanis mostanában egyre nagyobb a választék bakelitekből.
0
2013. november 28., csütörtök 15:44
14593
Ugyanúgy bécsi vétel volt a Departure is, meg az Infinity lemezük. Pár hónappal később a Greatest Hits 2-t hoztam el hasonló áron. Jók ezek a Börzék, most decemberben is lesz, remélem, kijutok rá.
Kéne pár vinyl-t is lőni, most hogy végre lemezjátszó is van a házban úgy egy hónapja. Azoknak nincs szétbaszva a hangzásuk, mint a modern CD-knek.
0
2013. november 28., csütörtök 14:46
1277
Hú, kösz, hogy ezt leírtad, mert terveztem, hogy közeljövőben beszerzem a Departuret (is), de így megúsztam egy dührohamot. A bécsi lemez nagyon jó biznisz volt!
0
2013. november 28., csütörtök 12:04
14593
Tényleg hatalmas lemez, nekem is megvan. 2011 tavaszán vettem Bécsben az aktuális Lemezbörzén valami 7 euróért, gyári fóliásan. Bár aki a remasztereket elkövette CD-n, annak szívesen letörném a kezét, különösképpen a "Departure" albumuk esetében, az hallgathatatlanra sikerült, dinamika zéró, csak üvölt az egész, minden finom részletet kiheréltek belőle. A nyitószáma, az "Any Way You Want It" valami fülsértően robban az ember hallójárataiba.
Elkelne a lemezeikből egy Mobile Fidelity-s audiofil minőségű újrakiadás SACD-n. Azok úgy szólnak, ahogy kell.
A Maffiózók egy másik epizódjában pedig a "Wheel In The Sky" szól tőlük a végefőcím alatt.
0
2013. november 27., szerda 14:20
1277
Na ezt már kurva régen hallgattam, úgyhogy újra elővettem és még mindig fantasztikus lemez. Filmes vonatkozása is van: a Dont Stop Believin c. dal a Maffiózók utolsó részének végén hangzik el.