Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2009. július 20., hétfő 15:00
Akkor jól gondoltam, hogy némileg visszaáll a régi házirend és a dvdextra.hu domain már él. Ezt fel is fedeztem reggel. :) Tetszik, hogy megint két, külön oldal lesz, leszámítva a kirowski által üzemeltetett régit, amit nem lehetett frissíteni és ha úgy akarta az a drága rendszer, akkor hozzászólni sem lehetett :) Viszont a nyitólap szerkezete nagyon tetszett, könnyen el lehetett benne igazodni. Most milyen főoldalt terveztek hozzá? Struktúrájában lehetne olyan, mint a régi...
0
2009. július 20., hétfő 14:45
A regisztrálási folyamat is már része a v2-nek. Alakul, de sajnos a piaci folyamatok miatt állandóan akadnak váratlan, azonnali cselekvést igénylő dolgok (cégek végkiárusításai, ÁFA-emelés, stb.), ezért nincs időm befejezni a v2-t, de most is azon dolgozom.
A régi tesztekkel az a baj, hogy a korábbi oldal készítőinél azt is nehéz volt elérni, hogy indítsák újra az oldalt, mert a cache behalt. Nagy cég, s mint ilyen lomha. Szinte soha nem tudtunk kétszer ugyanazzal az emberrel beszélni, akkora volt a fluxus, és a végére már senki nem maradt, aki ismerte volna az oldal működését.
Majd ha feltámad a DVD-piac (hehe), talán lesz arra is pénz és energia, ogy ezeket a régi teszteket előássuk és felpakoljuk újra, de most egyelőre a vegetálás és a túlélési harc zajlik mindenhol.
0
2009. július 20., hétfő 14:37
Szia Robi!

Xpress v2.0 is érkezik lassan, hogy a dvdextra-xpress külön költöztek, mint Magdi anyus Vili bácsitól? :)

A másik kérdés: volt már korábban szó a fórumon. A régebbi tesztek, leírások nem kerülnek fel az oldalra? Valami olyasmi válasz volt erre, hogy nem, mert hogy az adatbázis az előző oldalt készítő cégé. Ez oké, de a tartalom az nem!

Köszi
0
2009. július 20., hétfő 13:07
A szétválasztásnak több oka is volt. Elsősorban az, hogy eredetileg is két külön, önálló oldalként működött a dvdextra és az xpress. Az ideiglenes kényszerházasságnak az volt az oka, hogy a korábbi dvdextra oldal enyhén szólva is bugos volt, és alkalmanként hónapokig hibernált állapotba került úgy, hogy az oldal készítőinek fogalma sem volt arról, mi okozta ezt, és mit kellene tenni, hogy változzon a dolog.
Egy ilyen hosszabb kényszerszünet után dobtam össze gyorsan a jelenleg is látható változatot, ami funkcióiban még elmarad a korábbitól, viszont működik, és fejleszthető.
A szétválasztás másik praktikus haszna, hogy a külön bejelentkezési lehetőséggel azok is hozzászólhatnak a dvdextra hírekhez, akik az xpress-t nem használják, vagy akiknek az xpress-en még, vagy már nincs hozzászólási lehetőségük. A fórumozás tehát a dvdextra oldalon mostantól bárki számára elérhető lehetőség. Természetesen a szabályok ott is ugyanúgy érvényesek, mint nálunk, és a rendszeres rendzavarókat onnan is ki fogjuk tiltani.
0
2009. július 20., hétfő 11:59
Részemről már "meg is van szokva".(sicc!) Extra külön megy a kezdőlapok közé, xpress mellé. Egy lap ide vagy oda nem oszt nem szoroz.:)
0
2009. július 20., hétfő 11:32
mondjuk a költözés engem is váratlanul ért, de örülök neki. :) a DVDEXTRA az XPRESS-től többé-kevésbé független oldal, csupán jó szomszédi viszonyt ápol egymással, linkel ide-oda, s a tulaj személye emitt megegyezik a főszerkesztő személyevel amott. az XPRESS csak ideiglenesen adott helyet az oldalnak, amíg az url- és egyéb problémák megoldódnak. lehet, hogy kényelmes volt ide-odavándorolni, de szerintem ez az új rendszer is csak megszokás kérdése. egy biztos: a két oldal nem fog összeveszni egymással. :)
0
2009. július 20., hétfő 11:28
Ezt a technikát még a régi dvdextránál fedeztem fel. Nekem az az oldal sokkal hamarabb "volt meg", s amikor először véletlenül félrenyomtam valamit, akkor megijedtem, mert eltűnt minden, s csak egy fura felület maradt utána, valami "Xpress" felirattal. Be is ijedtem rendesen, hogy most hogy fogok tudni visszanavigálni a megszokott közegembe. Hát így kerültem annak idején az Xpressre. :)
most posts by TM
0
2009. július 20., hétfő 11:23
Régen valóban nem így volt, de szerintem ez így sem rossz, hiszen oldalt ott vannak a korábbi hírek illetve a címkék, így elérhetőek a régebbi írások is.
0
2009. július 20., hétfő 11:22
Jaj, hány ennyi katt.... :) Sebaj, extra akkor lesz külön lapon nyitva, és majd kitt-katt a fórum és az extra közt. Mostmár túl a meglepetés erején, egye fene, benne vagyok, legyen így. :)
0
2009. július 20., hétfő 11:17
Mondjuk azért az új DVDextrának majd kellene kreálni egy főoldalt, mert így nagyon furcsa, hogy a mindig aktuális legelső cikk a nyitólap felülete :)
0
2009. július 20., hétfő 11:14
Csak félig volt igazam, mert nem kell újraregelni :)
0
2009. július 20., hétfő 11:14
Közben rájöttem, hogy tényleg be lehet lépni az Xpress reggel, de engem nem zavar. Tök logikus, ha más a domain, akkor újra be kell lépni. A jó, öreg dvdextránál is ez volt anno :) Csak ott sokszor volt olyan hiba, hogy nem engedett kommentelni, vagy egy hsz legalább tízszer elment :D
0
2009. július 20., hétfő 11:13
Egyébként meg vissza lehet jönni ide, csak rá kell kattanni valamelyik dvdextrás hír végén a "kapcsolódó termékek" valamelyikére, s az átvisz a termék xpresse adatlapjára, ottmeg már csak a "fórum" gombot kell megnyomni, és voilá.
most posts by TM
0
2009. július 20., hétfő 11:10
Az addig rendben van,de olyan felemás a különválás, mert ugyan a cím más, de az xpresses reggel be lehet lépni, a fórumtémák alul ugyanúgy elérhetőek, vagyis ha amúgy külön nem jelentkezel be az extrára, de a fórumról innen odalépsz, akkor ha ott lépsz be kommenetelni, ide vissza nem tudsz jönni. Szóval ez a baj, már ha ez baj, hogy felemás a leválás, ami okoz/hat/ némi kényelmetlenséget. Egyszerűbb volt egy belépéssel megoldani a dolgot és ide-oda lépkedni.
0
2009. július 20., hétfő 11:09
Így van, te vagy a helyes megfejtő! :)
most posts by TM
0
2009. július 20., hétfő 11:03
Ha megnézitek a webcímet mikor rámentek a dvdextrára már külön címen érhető el... gondolom levált xpress.hu-ról. Most olyan, mint régen volt. Oda is be kell regelni, mert különálló oldal lett.
0
2009. július 20., hétfő 10:53
Hú, ez tényleg fura. Ha oda bejelentekezem, ide nem jutok egykönnyen vissza. (Egykönnyen =sehogy)
Jama, Robi miezemiez?
0
2009. július 20., hétfő 9:26
T.Xress!

Mi ez az izé a dvdextrával? miért nem lehet vissza jönni ide az xpress-re és bizonyos menüpontokat elérni onnan? meg ez a kérdez felelek is a bejelentkezéskor??????
0
2009. július 19., vasárnap 20:02
Szia Xpress,

Xpress 2.0-ról van valami infó?

Köszi.
0
2009. július 17., péntek 15:59
Te most összekevertél Dömivel? Ennyire meleged van?:))) Nem kötekedtem, megfejtettem. Oda akartam azt is írni, hogy "Jutifali?", de túl komolytalan lett volna tőle a hozzászólás.:))))
0
2009. július 17., péntek 15:56
alig múlt dél, de már kötekedik :)
0
2009. július 17., péntek 15:40
Szeretném beküldeni a helyes megfejtést!
A kék-sárga zászló alól hiányzó szó:ukrán. :)

0
2009. július 15., szerda 20:22
Egy párbajhoz ellenfél is kéne. Ez csak egy jóindulatú megnyilatkozás volt, mely végtelen türelmemből fakadt. De kifulladni érzem a témát, úgyhogy lapozzunk, ha lehet. :)
most posts by TM
0
2009. július 15., szerda 20:22
Esze ágában sincs.
0
2009. július 15., szerda 20:18
majd mindjárt megjött Rainbow óvónéni, és szétcsap az építőkockák között rosszalkodó fórumozók között :D
0