Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2009. február 13., péntek 11:39
Persze, de a blogon koncentráltabb az egész. Egy film adatlapján sokféle beírás születik, míg egy blogposzthoz csak a tényleg a poszthoz tartozók - jó esetben. No, mindegy, én jó ötletnek tartom a blogot, mint kifejezási formát is - hiszen pont ezért blogolok is -, és mint írások gyűjtőhelyét is itt, az Xpressen.
0
2009. február 13., péntek 11:31
Ehhez képest a legutóbbi esetben homlokegyenest máshogy nyilatkoztál. Szeretem, ha az ember következetes marad.
0
2009. február 13., péntek 11:10
Nálam a személyeskedő, üzengető kritikák verik ki a biztosítékot. Egy filmes írásban nincs helyük, száműzni valók, míg a szerzőik nem írják át őket.
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 10:59
Én szemét vagyok és élek a "nem" gombbbal is.
Leginkább akkor, ha benne van az "alap" és a "kötelező" szó és akkor könyörtelen a Nem.:))
0
2009. február 13., péntek 10:41
Nem jobb a blog, hiszen itt meg van a filmnek topikja, így ugyanazt meg lehet tenni itt is. :)
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 10:38
Nem gondoltam senkire, csak közöltem. Ellenben örülök, hogy nem voltam érdektelen, mert megvitattuk, - ha kisebb sikerrel is - a dolgot.

Na, például erre tényleg jobb egy blog, mert az adott íráshoz rögtön ott lehet kifejteni a véleményt, rendesen, szöveggel, nem pedig egy igen/nem gombbal.
0
2009. február 13., péntek 10:36
Ha konkrétan rám gondoltál, nem nyomtam "nem" gombot. Már régen nem élek ezzel a fajta véleménynyilvánítással. Ha érdektelen a szerző személye, akkor eleve nem pazarlom az energiát, más esetben meg ott a fórum, ahol érdemben lehet megbeszélni a nézőpontokat.
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 10:27
No igen, a haszontalannak minősítésről vannak emlékeim. Pedig tényleg azt hittem, hogy mindenütt jó..:))))
0
2009. február 13., péntek 10:23
Módosítok. Szerintem úgy lenne igazán demokratikus, ha a blogíró maga dönthetné el, hogy az írásaival mit akar kezdeni. Direktben ne látszódjon az adatlapon, viszont ha a szerző úgy gondolja, másolja át az adatlapra. Ha néha írok egy filmről én is a moziajánlóba körmölök nem az adatlapra. Persze ez amiatt is van, hogy túlnyomórészt mozifilmekről írok, nem dvd-n látottakról. Na meg a topikban egy imádóm sem minősítheti haszontalannak a szövegemet. :)
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 10:17
Viszont ezesetben nem értem, miért kell két helyen is megjelenniük? Maximum akkor annyi az előnye a dolognak, hogy adott felhasználó írásai egyben, esetleg hosszabban, több képpel, videoval illusztrálva jelenhetnek meg. No peresze, ez már önmagában előny. :)
0
2009. február 13., péntek 10:10
Miért ne írhatnák be? Csak át kell másolni. A blogírás csak egy plusz lehetőség, nem természetfelettiség. Attól függetlenül azok az emberek is az xpress rendszerét kell kövessék, azaz a kritikának elsősorban az adatlapon a helye.
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 10:02
Az Xpress-es blog tényleg jó ötlet, de ha elindul, érdemes lenne afféle átjárhatóságot csinálni a blogok és az adatlapok között, mert akik majd itt blogolnak, azok nyilván ugyanazt az írást nem írják majd be a filmek adatlapjára, ahonnan esetleg így jó írások "maradhatnának távol." Ennél konkrétabb ötletem ebben a pillanatban nincs, de talán ez a foszlányka is érdemes átgondolásra.
0
2009. február 13., péntek 9:29
Lehetne most már valami infót megtudni, hogy mikor érkezik meg hozzátok az a nyomorult Arrivederci, Amore, Ciao? Már tényleg 434 éve megrendeltem!!
0
2009. február 13., péntek 9:27
Örülök, hogy említetted, mert én is rettentően szeretem, amikor egy "gyermekkori" kedvencet nézek. Valahogyan sokkal jobban magaménak érzem őket, és mintha addig a másfél óráig újraélném az évekkel ezelőtti valóságot! :)
0
2009. február 13., péntek 8:22
"de miért nem hozzák a Meggájvrert?" "

Az igazság odaát van... pedig Meggájvert még meg is venném.
0
2009. február 13., péntek 1:33
:)
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 0:36
Nekem ugyanezen okból nincs blogom, márminthogy én is detto technikai analfabéta vagyok, nomeg persze, időm se lenne rá állandóan karban tartani. :)
0
2009. február 13., péntek 0:29
Arról nem mondtam le, hogy a fórumot és a hagyományos kritikákat is megregulázzuk egyszer, de ezek mellett szerintem érdekes lehet alkalmanként arról olvasni, hogy mit olvas alkalmanként mondjuk Oliza Triznyák :)
0
2009. február 13., péntek 0:21
Engem mindig az zavart a blogokkal, hogy elveszik, megosztják a figyelmet egy nagyobb halmaz elől, kárára, mely halmazba sokan járnak, s több szem több csipa. Ugyanakkor meg valóban erős szelektálóképesség kell manapság kihantolni valami értékesebbet a közösen pottyantott nagy kupacból. Mindenképpen fura látvány lesz, ha kasztolódás megy végbe, amikor itt egy nagy közös, sokszor kihasználatlan, illetve rosszul kihasznált felület. Ha blogok lesznek, az ember kattintgatni fog házról házra, s az esetlegesen ismétlődő témák közül hol itt, hol ott szól hozzá, ezáltal elveszik a nagy össznépi beszélgetősdi lehetősége. Megértem, hogy mint bolti fórum nem jó reklám senki megregulázása sem, mivel önkritika híján könnyen sértődhetnek egyes emberek, akik mérgükben máshová viszik a pénzüket. Ezzel együtt még mindig jobb ötletnek tartanám a már meglévő tematikus topikok megfelelő tisztántartását, hogy oda tényleg csak az kerüljön, az maradjon meg, amiről a címe alapján bárki odakattint.
A technikai analfabétizmusom mellett nekem ezért sincs blogom, meg azért sem, mert kötelező jelleggel sehol sem szeretek szerepelni. Egy blogot meg illik karbantartani, folyamatosan megtölteni tartalommal új bejegyzésekkel, mert különben leszoknak róla az emberek (feltéve, ha előtte egyáltalán odaszoktak) Jamamura blogjának megfigyelőjeként tudom, hogy még annak népszerűsége mellett is előfordulnak észrevétel nélküli, vagy alig kommentált bejegyzések. Magamat ismerve biztos hülyét kapnék ha egy napokig összegyurmázott megaszösszenet az érdektelenség homályába veszne. Így egyelőre maradok a megszokott felületen, ahogy mondani szoktam, nekem az Xpress a blogom. :)
Ezzel együtt nem vagyok az ötlet ellensége, kíváncsian várom, mi sül ki belőle.
most posts by TM
0
2009. február 13., péntek 0:02
Robi, én már jelentkezem is, de figyelmeztetlek, ha egyszer a kedvenc filmjeimről, alkotóimról írhatok, igen bő lére tudom ereszteni a mondókámat...:)

Egyébként, most eszembe juttattál valamit, nevezetesen, hogy csinálhatnánk egy filmlexikont, valami ilyen címmel, hogy "Filmlexikon filmbarátoktól filmbarátoknak."

Sokan vannak közülünk szerintem, akik szívesen részt vennének ebben a munkában is.)

Egyébként én minden, filmekkel kapcsolatos újítást támogatok! :)
0
2009. február 13., péntek 0:01
ez ügyben dobtam neked egy e-mailt.
0
2009. február 12., csütörtök 23:51
Szeretném, ha a jövőben jobban dominálnának a film-, zene-, könyv-rajongók az oldalunkon, ezért azt tervezem, hogy blog-funkcióval is bővülne az oldal. Néhány önkéntes, grafomán  filmbarátnak lehetőséget adnék kísérleti jelleggel arra, hogy saját Xpress-blogot indítsanak. Úgy képzelem, hogy a DVDEXTRA "melléklethez" hasonló megjelenésű oldala lehetne 5-10 embernek, akik ezeken az oldalakon számolhatnának be aktuális kulturális élményeikről, legyen az mozifilm, színház, könyv, zene, vagy éppen DVD, BD.
Így talán hangsúlyosabb felület juthatna azoknak, akik sok színvonalas kritikát írtak, de eddig a "miért ilyen drága", "miért nem az eredeti szinkron van rajta", "miért nem 5.1-es a hang", "majd megveszem féláron", "ez bezzeg megjelenik, de miért nem hozzák a Meggájvrert?"  típusú hozzászólások rengetegében elkallódtak.
Szerintetek? Volna rá jelentkező?
0
2009. február 12., csütörtök 23:38
Jama, velem csak filmekről lehet beszélni, miután a politika hidegen hagy, mások anyázása sem érdekel, dobozok, csomagolások, képarányok sem igazán, csak maga a nagybetűs FILM. Én ezért járok ide, ezért vásárolok itt(is).
Rengeteg jó filmem van(és a jó nem azt takarja nálam, hogy milyen pöpec tokban, milyen hangzással, milyen extrákkal, audiokommentárokkal van ellátva az adott film, hanem hogy az adott film lenyűgözzön, elvarázsoljon, netán visszarepítsen az időben, mikor először láttam az adott filmet)és még veszek is mellé jópárat gondolom, de nem azért, hogy több legyen, hanem, ha olyanom van, bármelyik kedvencemet levehessem a polcról.
És sok kedvencem van, műfajtól, korszaktól, alkotóktól függetlenül, bár bevallom, a mostani filmek klisészerű egyen popcorn-mozijaitól már felfordul a gyomrom, műfajtól függetlenül.
Dívik az igénytelen gagyi és annak nyakló nélküli utánzása és amikor már ez sem elég, előveszik az igazi nagy klasszikusokat és valami irdatlan nagy fércművet remakelnek belőle.
Azt hiszem erre épp elég riasztó példa van, sajnos...
0
2009. február 12., csütörtök 23:28
Jogos az észrevétel, viszont Koncsalovszkij neve még a Tango és Cash megjelenésekor került az adatbázisba, és ugye annál a filmnél angol írásmóddal szerepelt a stáblistában is. Ha most a magyar szabályok szerint rögzítettük volna a nevét, akkor a rendszer úgy értelmezné, hogy más személyről van szó, tehát nem lehetne például kilistáztatni a rendező összes filmjét a nevére kattintva.
Van még néhány probléma a nevekkel (akadnak duplázott, eltérő helyesírással szereplő nevek, stb.), úgyhogy ha elérkezünk egy nyugalmi állapothoz a fejlesztések során, majd szeretnénk egy nagy név-revíziót csinálni az adatbázisban, és akkor szólunk majd, hogy segítsetek kiszűrni a hasonló anomáliákat.
0
2009. február 12., csütörtök 23:26
Mondjuk itt pont nem anyázott senki, még csak epét sem köhögtünk egymásra Buttgereittel, csak próbáltunk közös nevezőre jutni. Ezzel együtt valóban off, mégha a gyengébb fajtából is.
Most is vannak jó beszélgetések (még mindig) mégha lámpással is kell keresni.
Úgy gondolom, hogy sokan lennének is vevők, partnerek a tartalmasabb fórumozásra, csak ehhez előbb némi gyomlálással rendet, helyet és kedvet kellene teremteni. Nem egy ördöngősség, lehetne vele regulázni a szapulókat, legyen szó közszereplőről, kisebbségről vagy kiadóról stb.
most posts by TM
0