Engem mindig az zavart a blogokkal, hogy elveszik, megosztják a figyelmet egy nagyobb halmaz elől, kárára, mely halmazba sokan járnak, s több szem több csipa. Ugyanakkor meg valóban erős szelektálóképesség kell manapság kihantolni valami értékesebbet a közösen pottyantott nagy kupacból. Mindenképpen fura látvány lesz, ha kasztolódás megy végbe, amikor itt egy nagy közös, sokszor kihasználatlan, illetve rosszul kihasznált felület. Ha blogok lesznek, az ember kattintgatni fog házról házra, s az esetlegesen ismétlődő témák közül hol itt, hol ott szól hozzá, ezáltal elveszik a nagy össznépi beszélgetősdi lehetősége. Megértem, hogy mint bolti fórum nem jó reklám senki megregulázása sem, mivel önkritika híján könnyen sértődhetnek egyes emberek, akik mérgükben máshová viszik a pénzüket. Ezzel együtt még mindig jobb ötletnek tartanám a már meglévő tematikus topikok megfelelő tisztántartását, hogy oda tényleg csak az kerüljön, az maradjon meg, amiről a címe alapján bárki odakattint.
A technikai analfabétizmusom mellett nekem ezért sincs blogom, meg azért sem, mert kötelező jelleggel sehol sem szeretek szerepelni. Egy blogot meg illik karbantartani, folyamatosan megtölteni tartalommal új bejegyzésekkel, mert különben leszoknak róla az emberek (feltéve, ha előtte egyáltalán odaszoktak) Jamamura blogjának megfigyelőjeként tudom, hogy még annak népszerűsége mellett is előfordulnak észrevétel nélküli, vagy alig kommentált bejegyzések. Magamat ismerve biztos hülyét kapnék ha egy napokig összegyurmázott megaszösszenet az érdektelenség homályába veszne. Így egyelőre maradok a megszokott felületen, ahogy mondani szoktam, nekem az Xpress a blogom. :)
Ezzel együtt nem vagyok az ötlet ellensége, kíváncsian várom, mi sül ki belőle.