Értem én, hogy a magyar átlagfizetéshez képest luxus a legális filmvásárlás, de erre csak azt szoktam mondani, hogy ha mindenki, akinek 10 millánál drágább kocsija van kalóz mp3-mal teli terrás vinyók helyett eredeti CD-n venné meg a zenét, amit a kocsijában hallgat, vagy mindenki, akinek millás házimozi rendszere van otthon eredetiben vásárolná meg a filmeket DVD-n, vagy BD-n, akkor azonnal megszázszorozódna a magyar piac, és nem is lenne kérdéses, hogy megjelenik-e egy film BD-n, vagy díszdobozban, vagy sem.
Távol álljon tőlem a politika, de azért az sokat elárul a fejekben dúló káoszról idehaza, hogy évek óta a leghangosabb tüntetés akkor volt, amikor felvillanni látszott az esély arra, hogy nem lesz többé ingyen a kalóztartalom. (Amellett persze, hogy bődületes baromságnak tartom az internetadó ötletét. De mondjuk érdekes gondolatkísérlet lenne a letöltött tartalom függvényében bevezetett jogdíj kérdése, tehát ha a szolgáltatón keresztül kalózfilmek, zenék, szoftverek csordogálnak a végfelhasználó felé, akkor azok után számlázhasson jogdíjat a szolgáltató a felhasználó felé, ami visszakerülhet a hazai jogtulajdonoshoz. De ennél sokkal egyszerűbb lenne, ha legalább azok a tartalomfogyasztók fizetnének a tartalomért, akik megengedhetik maguknak - mert vannak ilyenek.)