Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. november 19., szerda 16:59
Elvi síkjaink összesimulása alkalmából fogadd virtuális ölelésemet! :)

Még annyit hadd tegyek hozzá, hogy a véleménykülönbségek, az értékrendi eltérések sem számítanának igazi bajnak, csak valahogy már rögtön hozzáragad a nem tetsző dolgokhoz a "köcsög", "buzi", "qrva", "mocsok" jelző, politikában ehhez még hozzáadódik a "ti" és a "mi" személyes névmás, s sokszor még idő sincs elgondolkodni, hogy mi a túrót is akart mondani az a másik, máris lekattanunk azon, hogy milyen stílusban fogalmazta meg a mondókáját, s máris a szerteágazó szlengszótárat lapozgatjuk magunk is, nehogy káromkodásilag elhomályosítva legyünk. A végén meg már senki nem emlékezik arra, hogy miről is volt szó, s csodálkoznak, ha felgörgetnek a lap tetején olvasható topikcímre. :)  
Szerintem ez az egyik legnagyobb probléma.
most posts by TM
0
2008. november 19., szerda 16:58
Úgy értettem a dolgot, hogy egyesével, szépen el kell olvasni a hozzászólásokat és törölni, ami provokatív. Ha pár hozzászólás helyén az üresség tátong, egy idő után elkopik a nép. Esetleg ésszerű opció lenne ilyen esetekben - mivel nyilván lenne, aki a moderátort is provokálná - a téma átmeneti lezárása, míg el nem ülnek az indulatok. Bár szerencsére, mióta K nincs itt, sokkal nagyobb a nyugalom, így nem hiszem, hogy erre valaha is sor kerülne.
0
2008. november 19., szerda 16:55
De mit teszel akkor,ha valaki folyamatosan csak provokációban utazik?Ez a lételeme.
Miután eltűntek az írásai,érdekes módon sok más ember sem írogat ide felesleges dolgokat.
Abban egyetértek,hogy a moderálást már sokkal korábban,a Magdolna nővéreknél kellett volna kezdeni.Itt kezdődött az Xpress történetének nem éppen dicső szakasza.
0
2008. november 19., szerda 16:49
Nincs mit tenni, egyet kell veled értenem. Abban történetesen, hogy mivel csak K hozzászólásai kerültek moderálásra, a hozzá gondolatmenetben illeszkedő írások továbbra is ott virítanak, és némelyik színvonalában pontosan ugyanolyan, mint a kimoderált hozzászólások.
A moderálásnak nem felhasználók szerint, hanem vélemények, megjegyzések, hozzászólások szerint kellene történnie. Ehhez több odafigyelésre lenne szükség, s ezáltal lehetne a bajt csírájában elfojtani.
0
2008. november 19., szerda 16:43
Megerősítelek, K még engem is megsértett, nem vagyok amnéziás, emlékszem ilyen esetekre, s cimbalom sem vagyok, ami akkor víg, ha verik, mégis azt mondom, hogy ha az első egy-két "szalonképtelen" hozzászólását törlik, s nem egy komplett topikot, ahogyan az előfordult, akkor könnyebben lehetett volna gátat szabni minden olyannak, amit az oldal gazdája, s a hasonló értékrendet vallók nem szeretnének itt olvasni, s az illető is inkább foglalatoskodott volna a kétségkívül magas intelligenciájának mind sokoldalúbb kifejezésére törekedni. Tudom én, hogy ez nem istápolda, s mindenki magát köteles elsősorban "helyrerakni" - s itt gúnyos szájelhúzással gondolok azokra, akik csupán csak "K-heccelők" voltak, ezért az ő mocskolódásuk továbbra is megmaradt az utókor számára - de hát ha már moderálásról beszélünk, akkor a Nagy Testvér(ek)nek egyfajta nevelői szerepüknek is lennie kell(ene), s ha ezt a fórumoldalon pirosló szöveget kicsit is komolyan gondolták, akkor bizony tenni is kellene érte valamit, hogy ha már így alakult, ahogy, akkor K példája legyen az, hogy hogyan nem szabad hagyni a dolgok elharapódzását. Mert ugyanis az én szememben ez nem szigorúan K csődje, hanem a fórum és egyben annak moderációjának csődje is.
most posts by TM
0
2008. november 19., szerda 16:40
Lehetne a kínálatban Xpress Exluzív Hihetetlen Hulk fémdobozos DVD,mert vennék,mint a cukrot. Köztük én is. ;-)
0
2008. november 19., szerda 16:21
Nem is tudom tm, akkor "jó érzékkel" minden egyes olyan megszólalásába futottam bele, ami többeket is sértett, engem is. S ahhoz is tehetség kell, hogy egy hózzászólásban többször is megsértsen más etnikumot, vagy nézeteket valló embereket, mint pl. engem. Naponta vagy 20-szor (nem vicc) nézek az Xpress-re, ez az oldal a kezdőlapom, s sokkal jobb lett a hangulat, a közösség, mióta életbe léptek a szigorú, de hatásos és dicséretes szabályok.

Az egyénekkénti hozzászólások, kritikák összegyűjtésének lehetősége szerintem is jó lenne, ahogyan a fórumon valahol elhelyezett Fórum FAQ-ot is remek ötletnek tartom, de az évvégi hajrában most tényleg ne zúdítsunk rájuk mindent :) Speciel nekem ez az oldal és ez a fórum a No.1, máshova nem is járok évek óta. Csak egyet lenne jó tudni, mikor írtam ide először? :D
0
2008. november 19., szerda 16:03
K írásai engem is érdekelnek/érdekeltek, s hülye megoldásnak tartottam azt, hogy szelektálás nélkül az összes hozzászólását törölték. Van olyan fórum, ahol visszatérően kitörölgetnek engem is, ez van, még csiszolódunk az ottani gazdákkal, nem adom könnyen magam, de még ott sem az a módi, hogy teljes megsemmisítéssel oldják meg a dolgot. Mert még ha voltak is K-nak olyan megnyilvánulásai is, amivel magam sem értettem egyet, azért mégis többet ért az ittléte, mint mondjuk annak a törölt emberkének, aki sormintaként írta bele egymásután húsz topikba, hogy pi..af.szpi..af.szpi..af.sz.
most posts by TM
0
2008. november 19., szerda 15:41
Szűkítsünk! Legyen tiltólistán az, hogy „alapmű” és „kötelező vétel”. :))
0
2008. november 19., szerda 15:07
"Persze az sincs kizárva, hogy az írásod egyik szavában pont szerepel az egyik tiltott szó."

Javaslom a rendszer vegye tiltott szónak a kritikákban a KÖTELEZŐ és az ALAP szavakat!
0
2008. november 19., szerda 15:03
Igen! :))
0
2008. november 19., szerda 14:54
„Én eddig egy hosszabb "írást" írtam ide...”

Ez a mostani volt az? :))
0
2008. november 19., szerda 14:37
Hehehe.:)
0
2008. november 19., szerda 14:36
Rainbow összes, majd küldöm dedikálni :D
0
2008. november 19., szerda 13:26
Igen, próbálok hangzavart kelteni, hátha így meghallanak. Tudod, hogy széles rétegekben van erre igény. :)
0
2008. november 19., szerda 13:18
Szerintem ugyanazt mondjuk. :)
0
2008. november 19., szerda 13:08
Én annak is örülnék, ha csak a filmkritikák elérhetőek/szűrhetőek lennének felhasználónként összegyűjtve. Engem az nem érdekel különösebben, hogy hova milyen hasznavehetetlen hülyeséget firkáltam, de a filmes véleményeimet szívesen visszanézném időnként. Ráadásul ez még hasznos is lenne: vannak olyan kritikaírók, akinek a véleményét, ajánlásait szívesen olvasnám, pont azért, mert az adott személy ízlése vagy stílusa kedvemre való.
Viszont karácsony után leltározás, aztán az újévi megjelenések feldolgozása, aztán húsvét, utána meg ugye nyár, az uborkaszezon... soha nem lesz idő rá, ha nem szakítanak. (Halljátok, kedves Xpress? :)
0
2008. november 19., szerda 13:01
Cini-kussss! :)
0
2008. november 19., szerda 12:49
Amint ez meglesz, kinyomtatom Rainbow összes írását, hogy meglegyen egy dossziéban, és felrakom a polcra :P :D Én eddig egy hosszabb "írást" írtam ide ;)
0
2008. november 19., szerda 11:38
Korábban volt róla szó, hogy a kiritkai oldalon a felhasználó nevére kattintva elérhető lesz az összes írása. Ez a funkció valóban nagyon jó lenne, én például szívesen megnézném, hova írtam - mert sok helyre már -, és néha - amikor túllépek az egómon:) - esetleg mások írásainak listáját is megnézném. De szerintem sem ez a lehetőség, sem a fórum átalakítása nem várható el xpress-től a karácsony előtti őrületben. Reméljük, utána majd igen. Addig nem marad neked más, mint vadászni K írásaira, lesni a főoldalon a legfrissebb váráslói kritikák listáját, ha már ennyire hiányzik neked.
0
2008. november 19., szerda 11:20
Tegnap beleolvastam a kritikákba, azon belül a Star Warsba, ahol ugye reagálások is vannak a másik kritikájára, többek közt K-éra is. Megemlítve, hogy olvasnátok a Ryan Közlegényen írt dolgait. Rögtön kíváncsivá tett. Irány a Ryan közlegény. Több kiadás is van, elkezdtem dúrni a hozzászólásokat. Mindenki hivatkozik erre - arra az idézetre K-tól, de csak nagy nehezen találtam meg K írását, amiben nem is szerepelt a kiragadott idézet. A fórumból meg ki van moderálva. Lehet, hogy közben módosítva lett a hozzászólás, ezzel felrúgva az időrendi sorba rakást.
Ááá az egész úgy átláthatatlan, ahogy van.
1 órám rá ment teljesen eredménytelenül. (Tudom most jön, Így jár az akit érdekel mit írt K!)
Fejetlenség. Valahogyan másképpen kellene.
0
2008. november 18., kedd 21:31
Ez jó ötlet, és csak annyival egészíteném ki, ha megvalósul, akkor az oldal tetejére, ahol most a törléssel kapcsolatos infók vannak, lehetne ezt kiírni.
0
2008. november 18., kedd 20:08
Ez nagyon jó ötlet, de gyanítom, akkor is inkább kérdeznének előbb, mint a FAQ-t bújnák. Mindenesetre, én támogatom az elképzelésedet.:)
0
2008. november 18., kedd 18:09
A FAQ-hoz hasonlóan kellen egy segítség a kezdő fórumozoknak, ahol le lenne írva, ábrával bemutatva mit és hogyan csináljanak amikor képet , linket vagy videót akarnak beszúrni.
0
2008. november 14., péntek 18:00
Tegnap kaptuk meg a parfümöket, a nyertesek listája (és az elmaradt játékok nyerteseinek listái) a hétvégén kerülnek fel az oldalra. A nyeremények mennyisége miatt egy kicsit át kell programoznunk a rendszert, hogy a nyeremények is bekerülhessenek a rendszerbe, és automatikusan kiküldje őket a rendszer egy esetleges csomaggal, vagy külön a nyerteseknek.
0