Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. október 26., vasárnap 11:48
Pluszköltség, plusz pénzért. Legyen opció.
Ezzel végre létrejöhetne az oly sokszor emlegetett " Te sem rekámozod az mm-ben, madarasban az xpresst!" Én tuti ebben járnék mindig bevásárolni és ilyenkor jó lenne, ha nicknév alapján be lehetne  azonosítani az akciós kosárban derékig belógó kollégát.:))

De ebből sem lesz semmi, mint az ebben a fórumban legtöbbet emlegetett kérdésből.
Azaz, Legyen link gomb a film fórumjából az adott film adatlapjára!
0
2008. október 26., vasárnap 11:40
a saját nicknév az pluszköltség, mert ugye egyedi mintázat stb. de én egy hímzett xpress.hu feliratot is el tudnék képzelni mondjuk egy pólóingen :)
0
2008. október 26., vasárnap 11:34
Azért mindennek van határa... felőlem nyitogassanak, maximum nem szólok hozzá és eltűnik a süllyesztőben. Úgyis, amiket használnunk nagyjából elöl vannak, kit érdekel, hogy 5-6 éves topicok még léteznek. Engem nem zavar, Robi szerverét terheli :)
0
2008. október 26., vasárnap 11:31
Ezt már én is szorgalmaztam párszor.
A hátulján lehetne a nicknév.
0
2008. október 26., vasárnap 10:52
2008 :)
0
2008. október 26., vasárnap 5:09
Szia Xpress!

Korábban már kérdeztem, de megteszem ismét: nem terveztek Xpress.hu feliratú pólót? Fekete, "V"-nyakú pólón szerintem nagyon jól mutatna ;)

Köszi.
0
2008. október 23., csütörtök 19:51
Na ez is igaz.Ez a Demokrácia hátulütője...  :)
0
2008. október 23., csütörtök 19:49
A hallgatáshoz is van joga ;)
0
2008. október 23., csütörtök 19:46
Ebben igazad van.Végülis ha joga van topicot nyitni,miért ne tegye? :)))
0
2008. október 23., csütörtök 18:45
Teljes mértékben, de legalább van kötődésük a filmekhez nem úgy, mint az agrárhelyzet, mert hogy volt olyan topic is csak aztán azt moderálásra ítélték. :)
0
2008. október 23., csütörtök 18:20
És milyen hasznosak! :)))
0
2008. október 23., csütörtök 18:14
Gondolj bele, hogy milyen rossz életed lenne, ha mindent értenél? Nem tudnál hova fejlődni. Így van esélyed fejlődésre :)
0
2008. október 23., csütörtök 18:05
Most például 2 egyforma topic is nyílt :)
0
2008. október 23., csütörtök 18:00
Továbbra sem értem miért nincsen fóruma nagy színészeknek,színésznőknek,híres rendezőknek...
Viszont van egy csomó kicit-kacat.
0
2008. október 23., csütörtök 16:58
Az idióta, felesleges topikok törlését lehetne kérni? Nemrég kettő is nyílt. Hozzáteszem gyorsan, ha valaki(ke)t aggaszt az Elgépelt borítók c. topik, mehet az is a lecsóba, ha vele együtt törlődik a többi szemét is. A Bug s Life... :-(((((
0
2008. október 22., szerda 19:43
Helló!

Tanítsa meg valaki Cézárt linkelni, ha már ilyen szorgalmas lett!
most posts by TM
0
2008. október 22., szerda 0:28
kedves Robi!

szeretném ismét jelezni, hogy a top 24-ben és a felső aktuális toplistán esetenként feltűnő blu-rayekre hiába kattintok, nem visz el az adott film adatlapjára, hanem újra betölti a főoldalt.
0
2008. október 21., kedd 15:00
Talán megoldás lehetne, ha lenne lehetőség csak pontozni is a filmeket. Több hasonló (külföldi) oldalon van lehetőség pontozni a kiadványokat, és EMELLETT lehet véleményt/kritikát is írni. Sok ember érzi úgy, h szívesen nyilvánít véleményt pontozással, mert annyira szar, vagy akkora kedvenc a film, h oda akarja tenni a véleményét, ezt így megtehetik azok is, akik nem tudnak tartalmi információt mellé izzadni.
Amúgy sztem le lehetne egyszerűsíteni a kritikák elbírálását is: az olyan hsz, ami nem minősül kritikának ÉS ami sem a kiadvánnyal, sem a filmmel kapcsolatban nem tartalmaz információt, az menjen a felejtőbe.
(Pl. a "szar", "legkirályabb", "nézzétek gecik" nem információ, de ha valaki mondjuk felhívja a figyelmet arra, h a kiadványon a borítóval szemben van eredeti felirat, vagy vágott a film, az hasznos, bár nem kritika.)
0
2008. október 21., kedd 14:55
Ez egészen remekül hangzik. Már csak egy kérdésem ( szerintem mondhatom többünk nevében)kérdésünk maradt: mikor? /tudom, hogy ezt szereted hallani...:)))/
0
2008. október 21., kedd 14:41
Részben megoldás lesz (talán) az új oldal, ahol a látogató döntheti el, milyen szűréssel szeretné látni a kritikákat. Alapból mindenki csak a jó és kiváló kritikákat láthatná, mazochisták számára tennénk lehetővé az egysorosok és önismétlők munkáit, valamint új fül alá kerülnének a friss, elbírálásra váró kritikák is. Ezen kívül a minőségibb kritikákat gyártó vásárlóink (nézelődőink) kritikáit külön is ki lehetne gyűjteni, tehát az igényesebb kritika-írók munkái egyben is megtekinthetők lesznek.
Ha beindult az új oldal, akkor jutalmazni is szeretnénk a normális (és nem mennyiségi) kritikaírókat, természetesen Xpress utalvánnyal :)
0
2008. október 21., kedd 14:32
Robi már egy éve próbál rendet tenni a kritikák közt, de ez külső segítőkkel sem sikerül, s pont azért, mert állandóan újratermelődik a feldolgozandó mennyiség, köszönhetően a szabadon beáramló egysorosoknak, melyek még ha a filmhez kapcsolódnak is, gyakorlatilag semmivel nem viszik előre az oldalt, mert a többezer "alapmű" jó film" meg egyéb beírás teljesen szükségtelen, a nem kritikának minősülő hozzászólásokról nem is beszélve. Arra kellett egy külön program, hogy szétválasztódjanak az értelmes és értelmetlen kommentek. Na de miért? Azért mert az odaíróknak talán lövésük sem volt, hogy nem oda kellene írni, mert nem tájékozódnak, nem jönnek a fórumra, nem olvasnak FAQ-ot, így állandóan rendet rakni kellene utánuk, már ha lennének olyanok, akik győzik ezt. Idővel azonban a leglelkesebb társadalmi munkás is csömört kap, nem is csodálom. Szerintem igenis helyes volna, ha valamelyest szigorítanák a kritikaírás feltételeit, ha másért nem, hát egyszerű mennyiségcsökkentő praktikusságból.
Ha már mindenáron játszóteret kell adni a passzív látogatóknak, akkor ott a lista-őrület, termeljenek oda, azt nem kell átrágnia annak, aki valóban a filmekre kíváncsi.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 14:00
Nem vagyok meggyőzhető. Továbbra is tartom, hogy a kritikák elbírálásának felgyorsítása/rendbetétele megoldaná a problémát, anélkül, hogy drasztikusabb lépéseket kelljen tenni.

A fő érvem pedig még mindig az, hogy aki nem kap fórumjogot - vagy van neki, de nem él a lehetőséggel - de az adatlapokra ír, az nem feltétlenül rossz szándékkal felvértezett ember, csak nem tud/nem akar szóvirágokban irogatni. Elég diszkriminatív dolog azt feltételezni alapból, hogy csak mert valaki egy-egy sort ír, vagy nem sokkal többet, az máris nem való ide.

Úgy érzem, nem tudjuk egymást meggyőzni, ellenben újfent azt mondom, Robi véleménye érdekelne az ügyben.
0
2008. október 21., kedd 13:18
Az első bekezdés utolsó mondatával egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy szerencsére nem ez a jellemző. Ugyanakkor úgy látom, a jogosultság nélküli "kritika"íróknál a haszontalan bejegyzések jellemzőbbek. Azt a néhány rendkívülit, aki kiemelkedő, pedig lehetne úgymond pipálni. Még így is kevesebb dolga lenne a szűrőnek.

Látjuk, hogy a szűrés nem tud naprakész lenni (van egyébként törlési jog is), ezért annak tökéletes működését kérni valaminek a kárára lehet csak. Mondjuk egyes megjelenési híreket napokkal később tudnánk meg. Szerintem nem érné meg a dolog. Pláne annak tükrében, hogy azért késik a fontos, mert a sallanggal, a szarok kilődözgetésével telik a drága idő. Sokunk agya borulna el, joggal, én nagyon nem szívesen adnám fel, ha úgy tetszik a jól informáltságomat (meg azok sem, akik bevásárolták magukat ide, magyarul tettek valamit) azért, hogy azokat pátyolgassuk, akik úgy szeretnének ide írogatni, hogy nem itt vásárolnak.
0
2008. október 21., kedd 13:15
Szerintem meg nem kellene elfelejteni, hogy ez mégiscsak egy boltnak a weboldala, így nem árt, ha a kommunikáció vásárlással egybekötve zajlik, akár az adatlapokon, akár a fórumon.
Így aztán Robi is jobb szájízzel törölné az adatlapokról a szennyt, mert ha valaki hülyeségeket is ír, legalább hagy nála némi pénzmagot.
A feltétel nélküli ítészkedés és csacsogás meg menjen az üzletmentes szájtokra, ahol csak a mocskos szájúakat különítik el (már ahol).
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 13:00
"legyenek nyitott az adatlapok"

Nem is értem miért nincs itt az az idegesítő "előzés" mint a Tékozló Homáron?
0