Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. október 21., kedd 12:57
"Ha csúszik a felirat"
-Nem itt vette, keresse meg a forgalmazót.
-Itt vette, de még nincs jogosultsága:
   -kérjen meg egy régebbo fórumozót aki aktív és van e-mail címe.

A moderátok meg tegyék ki a nick név mellé a moderátor szót(akár más színnel és más ne írhassa ki) és az e-mail címüket kötelező jelleggel.
0
2008. október 21., kedd 12:54
Semmi bajom az üzletpolitikával, egyszerűen a liberálisabb, de mégis kézben tartott megoldást részesítem előnyben. A fórum más tészta, ott nagyonis meg kellett lépni a rendrakást, hogy milyen vezérlőelv alapján, az már más kérdés. Ne érts félre, semmi bajom azzal, hogy csak az fórumozhat, aki vásárol, bár valószínűleg én ebben az esetben is egy moderált, ám nyitott fórumot tartottam volna jobbnak. De tekintettel arra, ami itt korábban ment, nem lep meg, hogy ez a döntés született, bár attól, hogy valaki vásárol és ezzel jogot kap ide írni még lehet nagyon nem idevaló ember. ( példákat tudnánk mondani mindketten)

Továbbra is azt mondom - látod, nem lesz ebből kompromisszum -, hogy legyenek nyitott az adatlapok, kapjon esélyt mindenki megjegyzst fűzni a filmekhez, de legyen nagyobb kontroll(intenzívebb), akár annak is a lehetősége, hogy ne csak nem kritika és kritika legyen, hanem törlési jogosultság is (mármint a kiritikákat bírálóknak), így tényleg rendet lehetne tartani, mindenféle kirekesztés nélkül.
0
2008. október 21., kedd 12:47
Lehet, ebben az esetben várom a válaszát ide, miért nem a film fórumjába vagy a keresem topikba írta ezt le?
0
2008. október 21., kedd 12:44
Ha ez az üzletpolitika nem tetszik, akkor gondolom már régóta nem tetszik, hiszen a fórumozási jogosultság már önmagában kifejezi azt, amit aggályosnak tartasz.

Mellesleg nekem tetszik, hogy végre valami nem jár csupán "álányi jogon". (bocs:)

Számos színvonalas szórakozóhely (melyek hétről hétre tömve vannak) elvárják, hogy normálisan felöltözve állj a bejárathoz, vagyis ott is elvárnak egyfajta nívót, ha úgy tetszik, "bevásárlást", mégis működik a dolog

Ha csúszik a felirat, az olyan információ, mely így önmagában nem a kritikai oldalra való, hanem a film topicjába, melyhez didididíííí! fórumozási jogosultság kell. Miért? Mert ha neadjaég kiderül, hogy csak az illető fogott hibás példányt, akkor sokan a téves info miatt képesek lesznek nem megvenni a kiadványt. Viszont ha a fórumon többen jelentkeznek, hogy bocs, de nekem nem, meg nekem sem, akkor máris nem megtévesztő az információ.
0
2008. október 21., kedd 12:43
Szerintem a kritikák színvonala filmfüggő is. Egy népszerű blockbuster-hez több kritikán aluli :D hozzászólás érkezik, mint mondjuk egy rétegfilmhez. A Ghibli sorozat filmjeinek adatlapjain pl. kifejezetten értelmes írások vannak.
0
2008. október 21., kedd 12:42
Ebben egyetértünk, - engem épp ma fog kizsebelni a GLS-es fiú:)- de elég, ha a fórum vásárláshoz kötött. Csak kordában kell tartani a dologkat és kigerebléyzni a gazt. Szerintem ez ilyen egyszerű. Viszont mostmár pokoli kiváncsi vagyok Robi véleményére a kérdésben.
0
2008. október 21., kedd 12:39
puki manó- ha jól rémlik. rendelkezik fórumos jogosultsággal.
0
2008. október 21., kedd 12:37
Majdnem rávágtam, hogy ebben van valami, de mielőtt a könnyeim elkeztek potyogni a meghatottságtól, azért eszembe jutott, hogy nem volt nagy cucc "bevásárolni magam ide", és tekintettel arra, hogy vagyunk így egy jópáran, szerintem, ahogy tm is írta, megéri ide bevásárolni magát az embernek, és nem csak a multik zsebét tömni.
0
2008. október 21., kedd 12:37
Nem. :)
Túlságosan zárt és belterjes lenne az egész, ráaádsul üzletpolitikaként sem szerencsés azt kommunikálni, hogy ide akárki nem jöhet be.
Azért azt is tételezzük fel, hogy valaki nem azért ír egy-egy sort csak az adatlapokra, mert az értelmi képességei ennyit engednek neki, hanem mert mondjuk nincs más mondandója és szentül hisz abban, hogy ha csupán annyit ír le, hogy " a 10. percnél csúszik a felirat" azzal segít a többieknek.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy sokkal hatékonyabban kellene a kritikákat elbírálni, ad abszurdum, sokkal szigorúbban. Ez megoldana mindent.
0
2008. október 21., kedd 12:32
Itt van pl. a kritikák közt ez friss gyöngyszem:
"Harcosok szövetsége
A KIADVÁNY MÁR NEM BESZEREZHETŐ!
puki manó:Valaki tudja, hogy hol lehet ezt még beszerezni?"

Szerintem fórumozni nincs jogosultsága, de a kritikát teli szemeteli.
Viszont sajnálom, mert valószínű a filmeket szereti, eredeti dvd-t akar vásárolni.
Tényleg nem létezik más a számára, a velünk való kommunikálásra, csak a kritikába bármit vagy bevásárolni magát a klubba.

Tényleg legyen már Xpress logós polo!
Kifejezné elitségünket vagy hogy volt pénzünk bevásárolni magunkat a társaásgba (fórumos).:))
Ja és a sokat emlegetett módon  reklámozhatnánk a legnépszerűbb on-line dvd vásárlást még a madaras teszkóban is akár.:))
0
2008. október 21., kedd 12:12
Az elsőben teljesen igazad van.

Én azokat a hozzászólásokat nem olvasom szívesen, ahol egyértelmű, hogy a felhasználó sosem fog fórumjogosultságot kapni, mert nem vásárol (ez a "megvan szinkronos divikszben" típus pl.). Miért kéne ezekkel tételesen foglalkozni, sokkal egyszerűbb lenne egy lépésben kiirtani, nem?
0
2008. október 21., kedd 12:10
Csábított a rossznyavalya, csak vázoltam a dologban rejlő idealista lehetőséget. :)
Amúgy meg haszontalan dolognak tartom, hogy azért adjak gyerekek kezébe tollat meg papírt, hogy aztán galacsint gyúrjak a firkálmányaikból. Ez felesleges energiákat vesz el máshonnan.
Nekem ez túl liberális. :)
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 12:05
Cöcöcö.... nem dőlők be a csábításnak, tartom a véleményem. :)
0
2008. október 21., kedd 11:58
A fórumozási lehetőség tudata fórumozásra csábítja az embereket. Legalábbis egészséges férfiember bizonyára szívesen kommunikál Rainbow-val is, s nem csak A részeges karatemesterhez írja be, hogy annyira klafa volt, hogy besz@rt rajta, úgy izgult. Na meg aki ilyen kiművelt emberfők közé keveredik, az már csak a társaság miatt is igyekszik aztán jobb emberré válni, így világosan következik, hogy a leendő kritikái is minél nagyobb irodalmi szintet fognak megütni. :))
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:57
Ha sok időm lenne és tudnám, kinek van és kinek nincs fórumozási jogosultsága, akkor talán tudnék neked keresni írásokat, de így ezt ne kérd tőlem.
Én amellett kardoskodom, hogy az adatlapokon kell hatékonyabban takarítani, a jó/hasznos írásokat előtérbe helyezni, az egymondatos"de jó film" jellegüeket pedig kiszórni, sokkal keményebben. Hidd el, ha a kritikabíráló rendszer rendesen működne, nem lenne az gond, hogy kinek van és kinek nincs lehetősége írni az adatlapokra. Akkor tényleg mindegy lenne, ki ír, ha olyat írna, máris lehetne szűrni.
0
2008. október 21., kedd 11:52
Csakhogy attól, hogy valaki kap jogot fórumozni, még nem biztos, hogy értelmes írásokat helyez el az adatlapokon. Erre kismillió példa van.

Nem értem, mitől keményebb szűrés ha Mr.X kap ugyan jogot fórumozni, de nem él vele, mindössze arra használja, hogy az adatlapokra írjon - akár badarságokat is. Az aktív fellépés és a keményebb szűrés nem a fórumhoz kell, hogy kötődjön, az adatlapokat kell rendben tartani.
0
2008. október 21., kedd 11:49
Gyakorlatilag minden egyébben egyetértünk, kivéve a főkérdést. :)

Nem állítom, hogy fórumjogosultság kell egy értelmes kritikához, ahogy azt sem, hogy a jogosultsághoz rögtön "tollat" is osztanak. A tapasztalataimra támaszkodhatok, mert úgy gondolom, számos kiváló, szórakoztató (stb...) kritikát olvastam azoktól, akiknek most is van jogosultsága, de nem emlékszem egy jó írásra sem, mely olyan tollból származik, melyhez most nem jár jogosultság. Ezért kértem, mutass az utóbbira példát, mert ha van, és nem csak kiugró, akkor együtt más megoldást találhatunk.
Jól látod, ötletem mozgatórugói pont ezek a bejegyzések, nem ritkán abszolút káros verziójuk kifejezetten zavaróak, és úgy gondolom, ezek jellemzően fórumjogosultság nélküli felhasználóktól erednek.
0
2008. október 21., kedd 11:44
A fórumozáshoz kötött kritikaírás épp a keményebb szűrés és aktívabb fellépés eszköze lehetne.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:39
Továbbra sem értek egyet és nem vagyok meggyőzhető. :)
Keményebb szűrés és aktívabb fellépés kell a kritikátlan hozzászólások ellen, ezzel tökéletesen orvosolható minden.
0
2008. október 21., kedd 11:34
Mivel a mai lemezárak mellett már zsebpénzből lehet fórumhozzászólási jogot szerezni, ezért én semmiképp sem választanám szét a két dolgot. Aki kritikát akar írni, az integrálódjon bele abba a közösségbe, amelyiknek a nagy része aztán az illető kritikáit fogja olvasgatni. S akkor egy szerencsétlen sem érzi mejd úgy, hogy a kritikának nem minősülő hozzászólását magába kell folytania, mivel azt meg közzéteheti a fórumban. Logika van ebben, nem kirekesztés.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:30
Nem tudsz te ettől szabadulni, látom..:))
0
2008. október 21., kedd 11:30
Ne keverjük a fórumozás jogosultágot sosem kapott és az innen kitiltott hozzászólókat. Az érveléseim az előbbiek mellett szólnak, azt viszont megértem, sőt célszerűnek találnám, ha az(ok), akiket innen "el kellett távolítani", az adatlapokra sem írhatnának. Ezt valóban meg kellene lépni. De csak ezt.
0
2008. október 21., kedd 11:27
szárni=szűrni
0
2008. október 21., kedd 11:26
Nem akarok nagyon ebet a karóhoz kötőnek tűnni, de szerintem nem helyes azt feltételezned, hogy aki nem írhat a fórumra, az nem tud egy adatlapra értelmeset írni, és fordítva, akinek van jogosultsága ide írni, az csakis zseniálisan jó írást fog az adatlapokra biggyeszteni. Szerintem névtől, nicktől, mindentől függetlenül sokkal keményebben és intenzívebben kellene szárni az írásokat. Dehát ebben egyet is értünk. Valaki idejön vásárolni és sokszor  mit lát a filmek adatlapján alul? Ahogy te is írtad, sekélyes, kritikán aluli kritikákat, ami én inkább hívnék bejegyzésnek.
Egyik kedvenc példám a Sofőrlecke adatlapján található, mikor legutóbb néztem, még ott virított az oldalon a "kedvcsináló", már nem is tudom, kinek a billentyűzetéből. Ezeket kellene eltüntetni, és mégegyszer átgondolni, mi kritika és mi nem. Mert a "nekem baromira bejött" jellegű hozzászólások inkább nevezhetők sima, mezei véleménynek és mint ilyenek, nem kellene az adatlapokon elől díszelegniük, főként mert ezek - az imént írt szövegemmel ellentétben - negatív megjegyzések.
De mindez akkor sem fórumozni jogosultak kontra fórumozni nem jogosultak dolog.
0
2008. október 21., kedd 11:25
Creeperrel értek egyet. Hiába áll csőre töltve a főbejáratnál a Köjál kommandó, ha a hátsó ajtón beszivárognak a patkányok.
most posts by TM
0