Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. szeptember 13., szombat 19:26
A szem (2008), vagy Végső állomás (FHE), vagy Szanatórium (FHE). Ez a boltokban 1990.- illetve 2990.- Ft.
0
2008. szeptember 13., szombat 19:14
Én is meglepődtem, hogy pont Angelus írta meg ezeket, de mint megyebéli én is hasonlóan állok a dologhoz.
Mivel rengeteget csüngök itt a fórumon, és sok kolléga szerint is nagyon hálásnak kellene lenni ezért, így én is megpróbálok innen rendelni, de nem a saját zsebem kárára.
Mivel a gazdaság sanyarú szele a én cégemet is elérte, kevesebbet járok vidékre, Budapestre. Ezért jobban előtérbe került a netes rendelés. Tényleg nem reklámozni akarom a fokuszt(többet nem írom le a nevét), de én visszanézve az utóbbi év rendeléseimet azt kell mondanom 100ezer ft-ra nézve 50% f..., 10 % xpress, és a többi offline boltok.
Minden netes rendelésemkor összeírom a 3- 4 hely árait,  fuvardíjait és a legolcsóbbnál veszem meg. Sokszor így néz ki legolcsóbb 10 ezer, legdrágább 13 - 14 ezer ft.
A legnagyobb visszatartó az itteni rendelésnél számomra is a postaköltség.
A gyerekem szervezte a suliban, hogy többen összeállva rendelik az aktuális Harry Pottert (pedig ez könyv)(nesze neked helyi boltos támogatása, 25%-ért mág anyámat is) és hiába itt volt a legolcsóbb 2 %-al, a fuvarköltség el is vitte volna.
A kinemírt cégnél sokszor olcsóbbak a filmek is és 5 ezer után adnak a küldöt áruhoz egy 500 ft-os bont, melyet 1 hónapig tudsz levásárolni. engem pl. felhívtak, hogy egyik film nincs meg a pakkban, mit csináljanak?, küldjék a nélkül és utólag majd azt az egyet természetesen szállítási díj nélkül? Én ajánlottam és félretették kb 10 napra az egészet. Volt már arra is példa, hogy a 10 ezeres vásárlásbólkimaradt egy film, amit később küldtek el, postaköltség nélkül és ahhoz is adtak egy 500-as bónt, pedig csak egy 900 ft-os film volt.
nekem 1 %-ot ad az xpress, akkor kb. 70 ezerért kellene egyszerre rendelnem.
0
2008. szeptember 13., szombat 19:00
Mi?
0
2008. szeptember 13., szombat 18:51
Nézd meg Jessica Alba szemét. :)
0
2008. szeptember 13., szombat 18:43
Azt nem értem hogy lehet.Nálam,/pedig nekem is van 2%-om/egy 1990-es film csak 1950 szokott lenni.
0
2008. szeptember 13., szombat 18:38
Nem megoldható számodra, ahogy pl. én csinálom?
Csak kéthavonta vásárolok, és ezen idő alatt öszegyűlik annyi film, melynek összeértéke meghaladja a 20.000.- Ft-ot, vagyis mindezekért csak 499.- Ft-os szállítást kell fizetnem. A 2%-os kedvezmény ekkora értéknél eleve kitermeli a szállítási költséget, a 100-200 Ft-os kedvezmények (ugye 2990.- helyett 2890.-, 1990.- helyett 1890.- stb.) miatt pedig még mindig jobban megéri, mintha boltban venném.
0
2008. szeptember 13., szombat 18:31
Hát lehet, hogy én vagyok nagyon net-amatőr, de az általam tesztelt két - ismétlem - dvd főprofillal rendelkező webshopban nincs félretételi lehetőség. A könyváruházak teljesen más tészták, ott igen, vannak, de dvd-boltokban nincsenek.

0
2008. szeptember 13., szombat 18:29
Neked 400 Ft-ba, annyi a regisztrációs díj, aztán semmibe sem kerül a használata. Robinak nem tudom, ehhez egy társ bankszámlát kell csinálni, ahová a PayPal utalja az összegeket a kártyákról (gondolom).
0
2008. szeptember 13., szombat 18:27
Mindenhol van könyvespolc nevű opció, ugyan azt szolgálja, mint itt a félretett termékek. Ha valamit meg akarsz venni be a kosárba, fizetés és kész. :) Persze könyvespolcnál előfordulhat átmeneti hiány, de 99%-ban mindenből mindig van.
Persze, ha lenne mindig 20 rugóm filmekre akkor megérné, így nem... egyszerűen akkor eltekerek bringával az 5 percre levő boltba és megveszem ott, nem pedig itt. :)
0
2008. szeptember 13., szombat 18:24
És ez nekünk illetve a Robinak mibe kerülne?
0
2008. szeptember 13., szombat 18:17
Pl eBayen csak így lehet regisztrálni és 99%-ban fizetni is. Ebben a rendszerben ki kell töltened egy adatlapod, majd a bankkártyád számát és a hátoldalán lévő ellenőrző számot. A rendszer ekkor 400 Ft-nak megfelelő dollárt zárol a bankszámládon, hogy az valóban él és van rajta fedezet. Mikor vásárolni akarsz eBayen akkor a fieztésnél meg kell adnod a PayPal regkor használt emilcímed és jelszavad, majd miután ellenőrizték, kiírják, hogy forintban mennyit vonnak majd le tőled, a végső klikk után már le is vonják. Azért jó, mert az utalás azonnali, tehát nem zárol majd utal, hanem egyből utal, így nincs a későbbi árfolyamromlásból eredő relatíve drágulás mint pl. a Senditnél. Mikor zárolták a DVD-t, akkor csak 5800 Ft volt, mire tényleg levonásra került, akkorra 6089 lett az ára. PayPalnál ez nem fordul elő.
0
2008. szeptember 13., szombat 18:16
Ami az szállítás költséget illeti, van rá megoldás, össze kell várni a pakkot, ha már egyszer van 60/30/15 napos félretételi lehetőség.

Ami pedig más, hasonló profillal rendelkező weboldalakat illeti, vagyük csak sorra. Egyiken sincs félretétli lehetőség, egyiken sem kaphatod meg az akciós terméket akár 59 nappal - sőt kisebb ráhagyás miatt akár 60-65 nappal - a félretétel és az esetleges akció lejárta után.
Van olyan webshop ( dvd főprofillal ), aminek esze ágában sincsen értesíteni, hogy a csomagod elindult, és arról sem, ha valami nincs/ lesz/ lehet, hogy lesz stb. A webshopok többségében nincs törlési lehetőség, azaz, ha berendelted a terméket és meggondolod magad, - mert mondjuk várni kell -, semmit sem tehetsz, azt a terméket meg kell venned.

És akkor még egy gondolat a szállításról: ha olyan termékeket veszel, amiknek egy része szállítható, másik pedig nem, akkor nincs alternatíva, két pakk lesz, vagy ahány darabban jönnek a cuccok, így pedig többszöröse a költség.

Tapasztalatból írtam mindet, egy forgalmazó webshop-jában, illetve három másik ismert hazai webshop-ban szerzett  tapasztalatok alapján. És egyet bizton állíthatok, az itt lévő "kényelmi szolgáltatások" egyedülállóak a webshopok között, bár tény, sokszor is írjuk, itt is van még mit javítani, - hol nincs? - de az általad leírtakkal szerinem - a szállítási költésget értem ezalatt - semmi gond nincsen, főként ha hozzátesszük, hogy a filmek árából kapott kedvezmények - rangok alapján - megfelelő mennyiségű rendelés esteén akár kis is termelhetik a postaköltséget. (nem számoltam utána, de nagyvonalakban biztosan így van).
0
2008. szeptember 13., szombat 18:13
De mi a lényege? Hogy müködik?
0
2008. szeptember 13., szombat 18:12
Hát ezzel a linkkel nem mondtál nekem semmit.  :S
0
2008. szeptember 13., szombat 18:11
:) este 6-ig még érdekes hozzászólások lesznek. bentről majd visszaolvasok :)
0
2008. szeptember 13., szombat 18:11
Netes biztonságos fizetési mód. Így szoktam neked fizetni a külföldi DVD-idért ;)
0
2008. szeptember 13., szombat 18:10
PayPal
0
2008. szeptember 13., szombat 18:10
Nálunk viszont szinte kizárólag DVD van. A DVD forgalomból jön a cég bevételének 99%-a. Az általad említett első cégnél a fő profil a könyv. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy 10.000 Ft-os könyvcsomagon akkora az árrés, mint egy 40.000 Ft-os DVD csomagon. Nekik a teljes cégbevétel 80%-a könyvekből származik, így nem gond kigazdálkodni az alacsonyabb szállítási díjakat. Ez egyszerű matek.
A Musiclandnél tudtommal 1100-1400 között van a szállítási költség.
0
2008. szeptember 13., szombat 18:07
Mi ez a PayPal? Nem ismerem!
0
2008. szeptember 13., szombat 18:07
Hát én is le vagyok döbbenve!

Valamelyik nap a Kérdések topicban döbbentem le az egyik hozzászólásán!
0
2008. szeptember 13., szombat 18:06
Dehogynem ;) Az állad visszahelyezheted miután megtaláltad és megmostad :)
Nem nyellek le keresztbe, de látom a PayPal köztes megoldás lenne. 400 Ft a regisztráció és baromi gyors.
0
2008. szeptember 13., szombat 18:05
SZerintem Angie nem az az Angie. Feltörték az account-ját... az államat keresgélem az asztal alatt... (de a PayPal-os dologban igazat adok ;) )
0
2008. szeptember 13., szombat 18:02
Fókusz online-nál jelentős a filmválaszték, Musiclanden meg csak CD és DVD van, ami szintén 20% Áfás, a dalok.hu-n pedig a letöltésért kell fizetni, de mivel az is zene, így szintén 20% Áfakörbe sorolható be (mondjuk itt nincs szállítási költség).
0
2008. szeptember 13., szombat 17:57
Az igaz, a Pestiek nagyon sok problémát nem tudnak átérezni,a "kivételezett" helyzet miatt.Én is bejárnék a csomagért,de megoldhatatlan.
0
2008. szeptember 13., szombat 17:57
Szia!
Nem furi, csak már uncsi a szó szerint évek óta tartó ígérgetés... egyszerűen meguntam a banánt.
0