Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. szeptember 13., szombat 17:55
1. Jelszóváltoztatás természetesen lesz.
2. A futó reklámcsík eltűnik, Firefox alatt elméletileg már most sincs, mert az új Firefox hibásan jelenítette meg egyébként is.
3-4. Szépek és jók a példák, de egyet nem szabad elfelejteni, hogy az említett cégek fő profilja a köny, amelynél még egy mezítlábas kereskedőnek is alapból 40-50%-os árrése van, nem beszélve a nagyokról, akik egy 2000 forintos könyvön még kedvezmény mellett is megkeresik a maguk 8-900 forintját. Ráadásul a könyv 5%-os ÁFÁs, tehát a nettú árrés is minimum 750 körül van, míg egy 1990-es DVD-nél jó, ha marad 250 Ft árrés. Nem egy pályán játszunk tehát akkor, amikor ki kell termelni a bankkártyás fizetés költségeit, meg a szállítási költség-kedvezményt kompenzáló bevételt. A szállítási költségek nem csökkennek, hanem folyamatosan emelkednek, míg a mi piacunkon az árrések és az árak folyamatosan csökkennek (a Blu-ray lemezek százalékos árrése például még a DVD árrésénél is alacsonyabb), tehát amíg nem lesz nálunk is jelentős a könyvválaszték és a könyv-vásárlók aránya, addig teljesen kigazdálkodhatatlan a példában említett 550 Ft-os szállítási díj, vagy a 10.000 Ft feletti ingyenesség. Nekünk egy csomag feladása (pufi borítékkal, csomagolással, feladással együtt) kb. 1300-1500 ft. között mozog. Vicces lenne, ha egy 990 Ft-os DVD kiszállításáért 550 Ft-ot kérnénk, mert az azt jelentené, hogy kb. 800 Ft mínusszal zárnánk az üzletet. De még egy 9000 forintos Blu-ray plussz két 990-es DVD árrése sem igazán fedezne egy teljes csomagfeladási díjat. Még a jelenlegi szállítási díjaink mellett is jócskán vannak olyan csomagok, amelyeken egyetlen fillért sem keresünk, pont azért, mert még a legdrágább szállítási díj-kategóriánál sem számítjuk fel a tényleges szállítási költségeket. Egy 990-es film feladása GLS-sel (nem is beszélve az 590-es filmekről) jelenleg veszteséget termel csak.
0
2008. szeptember 13., szombat 17:55
nem kell lenyelni, hékás! :)

3., megkérdeztem én is pár webboltost, azt írták, hogy eléggé megdobja az árat egy ilyen fizetési mód. tudom, nekem is jobb lenne, meg kényelmesebb, de ha nem, hát nem.
4., ez OK.
0
2008. szeptember 13., szombat 17:54
ne hari furi  ismi meglepcsi :D
0
2008. szeptember 13., szombat 17:53
1) Nem az enyém az oldal
2) -
3) Kapásból 3 áruházat írtam, ahol lehet bankkártyával fizetni, de akkor mondom még a dalok.hu-t, (akkor az már négy, és az több, mint 2)
4) Nem vagyok pesti, ergo engem érint meg még nagyon sokakat. Tényleg drágállom a szállítási költséget, így kezdek leszokni itt a vásárlásról is.
0
2008. szeptember 13., szombat 17:53
A 2. és a 3. nem érint, de a többivel egyetértek.Főként a jelszómódosítással!
0
2008. szeptember 13., szombat 17:49
Szia!

Nem ismerek rád Angelus!!!!!   :S

Te nem voltál soha ilyen vérmérsékletű! Furi!

2. Nekem IE-n semmi bajom nincs az általad emlitett problémákkal!!!!
0
2008. szeptember 13., szombat 17:47
Angie:

1., "nem egy nagy valami az egész," -> írd meg ;) :D
2., ez ok, ezzel egyetértek
3., a bankkártyás fizetésre van utalva a FAQ-ban. nagy költség, egy másik webbolt ugyanezt mondta, 2 webbolt meg több, mint 1 ;)
4., tényleg jobb volna több futárcég - pl. DPD, DHL -, bár én személyesen slattyogok be a csomagomért, ezért nem érint :)
0
2008. szeptember 13., szombat 17:39
Kedves Xpress!

A nagy oldalátalakító több éves projekthez lenne néhány építő jellegű javaslatom:

1) Nagyon gáz, hogy MÉG MINDIG NEM LEHET JELSZÓT VÁLTOZTATNI az oldalon, ez már a legprimitívebb weblapok is tudják, és valljuk be, hogy itt vér ciki, hogy nincs ilyen opció, pedig évek óta kérjük.... nem egy nagy valami az egész, mégis fontos lenne, ha lenne.

2) A főoldalon lévő futó reklámcsík baromira lassítja az oldalt még Opera alatt is, és a Firefox szintén szenved vele, az IE-ről nem is beszélve. Valamint az alatta lévő nagy méretű reklám teljesen hazavágja a nyitó lap összképét.

3) Bankkártyás fizetés vagy PayPal: Nálatok jóval kisebb webáruházakban (és a nagyobbakban is) lehet már bankkártyával fizetni. Például: Bookline, Fókusz Online, Musicland... sokkal prkatikusabb és egyszerűbb az utánvételes megoldásnál és ne mond azt, hogy költséggel jár, mert minden kereskedőnek azzal jár, mégis használják!

4) Szállítási költség: Szinte nálatok a legdrágább a futárkiszállítás, mindenhol olcsóbb és 10.000 Ft felett ingyenes, van ahol pedig 8000 Ft ez a határ. Valahogy ezt is kellene faragni, tárgyalni a GLS-el, mert ha másoknál megoldható, akkor szerintem itt is. Alexandránál 550 Ft (10.000 Ft felett ingyen), Fókusznál 990-790 (10.000 felett ingyenes), Bookline-nál fokozatos összeghatárok vannak és úgy csökken a kiszállítási költség, majd 9000 Ft fölött ingyenes....

Azt hiszem ennyi.
0
2008. szeptember 12., péntek 17:48
kedves xpress!

úgy vettem észre, hogy az oldal tetején lévő gördülő sávban és a top24-ben néha-néha feltűnő blu-rayekre kattintva nem az adott film adatlapjára jutok, hanem vissza a főoldalra.
0
2008. szeptember 8., hétfő 16:35
Vááá, végre van RSS, ez nagyon baró! :DDDDD
0
2008. szeptember 7., vasárnap 22:32
T.Xpress!

Meg kéne nézni a SZINES FÁTYOL film adat/lista lapjait!!!!!

0
2008. szeptember 4., csütörtök 18:03
Neki akartam címezni :))
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:59
De ezt nekem írtad: " Talán neked is Electrify " .. :))))
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:55
Tudom, hogy Rainbow vagy, csak a te hsz-edre reagáltam mert te voltál az első, aki észrevette, hogy van RSS :))
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:46
Én maradnék Rainbow .... :) Mondjuk, Rainbow, aki nagyon örül az RSS Feednek és reméli, hogy az akciók is kapnak majd feedet. Electrify hadd maradjon önmaga, nem orrolnám el a nevét ..:)))
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:42
Azta, hogy fog ennek örülni derceto a kilométeres nick nevével :D Talán neked is Electrify ez kellene nick névnek: Electrify mondja külön jelölést a limitált kiadásoknak - lehet, hogy teljesülne :))
0
2008. szeptember 4., csütörtök 17:35
Kedves Robi,

A lehető legnagyobb köszönet az RSS-ért! Végre, végre és végre!
0
2008. augusztus 26., kedd 23:48
Szia Xpress!

Az első kérdésem az lenne, hogy nem lehetne-e megoldani azt, hogy ha én egy adott film topicjába botlok - és nem az adatlapjáról megyek oda - akkor onnan visszamehessek magára az adatlapra? Néha elég hosszadalmas visszakeresgetni... csak egy "klikk" lenne - mondjuk a címre - és kész" ;-)

A második kérdésem pedig sokunk vesszőparipája:a limitált kiadásokat nem gyűjtenétek egy csokorba? A "DVD-K SOK EXTRÁVAL" fül alatt pont van is egy hely neki(k)! Akár pirossal kiemelve, mint a FAQ!... :-D
0
2008. augusztus 26., kedd 23:40
Én sztrájkolok - persze nem vásárlásilag! ;-) - , mert nekem sem jön be ez a szürke egyhangúság... :-(
0
2008. augusztus 25., hétfő 21:50
Köszönjük, igyekszünk! Képeket pedig továbbra is várunk!:)
0
2008. augusztus 25., hétfő 21:21
Már ééértem a színes témát! Mi tagadás, nekem is hiányzik a zöld dukkóm, pedig nem is futottam vele túl sokáig.

Viszont a dvdzoomos link nagyon klasszul funkcionál! Grat!
0
2008. augusztus 19., kedd 18:32
ok, most már látom ;)
0
2008. augusztus 19., kedd 18:22
odaírtam, hogy majdnem... ;)
0
2008. augusztus 19., kedd 17:11
Hát azért még nem teljesen CSS, ellenben a DVDExtrával... :)
0
2008. augusztus 19., kedd 13:58
Voltak olyan nickek amik mellett tényleg simán látszódott a html, de ahogy nézegettem Xpress forráskódját már tök CSS majdnem az egész, meg JÁvaszkript (angolul visszautasítja a hozzászólásom az oldal) alkalmazás. :) (most tanulom ezeket). De azt nem tudtam, hogy egy potenciális szövegdobozban elhelyezve ezek megkutyulják a css-t... Hogy lehet ez?

Köszönöm előre is a felkínált lehetőséget a színezésre. Mikor indul ténylegesen az új Xpress.hu 3.0? :)))
0