Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2014. december 3., szerda 13:55
Amúgy meg... három napos a téma, de látod, nem hajlandóak megérteni...
0
2014. december 3., szerda 13:55
Jut eszembe!

Help, ha már úgyis itt éberkedsz, mondd már meg az éjjel-nappal oldalfejlesztőnek, hogy találjon ki valamit arra, hogy ha bejegyzéstörlés történik, akkor ne maradjon ott a nicknév se, mert így marha hülyén néznek ki az oldalak. Az egy dolog, hogy látszik a kordában tartás, de az idetévedő új versenyzőnek minimum a második gondolata az lesz, hogy ezek olyan bénák, hogy még azt sem tudják megoldani, hogy a komplett bejegyzést (név-tartalom együtt) eltüntessék.
Na persze ez csak akkor üzenet, ha az említett folyamatos oldalfejlesztésbe a fórum is beletartozik. :)
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 13:53
Na, hát pont ezt beszélem napok óta. Ha az ember már nem lát mást, mint hibás bejegyzést, nem is fog idejönni. Most képzelj el egy új fórumozót, aki csak a jövő héten téved ide. Azt hiszi, mindenki hibás (ez igaz, de ezt ő nem tudhatja) és továbbáll.

Mert mire is válaszolna? Még ha lehetne különböző színű hibás bejegyzéseket írni... :)
0
2014. december 3., szerda 13:50
Hadd száradjon. Elfér. :)
0
2014. december 3., szerda 13:48
Ha a moderátor olyan szorgalmas lesz, mint tegnap este és olyan objektív, hogy buksisimi után bunkósbot, akkor jöhet ide akármilyen ember, egy idő után belátja majd, hogy felesleges küzdenie.

most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 13:47
Ez utóbbi sajnálatos, mi több, borzasztó.
Egyébként én is hasonlóan látom a jelenkor emberét, aki meg túl akar élni, annak ehhez kell alkalmazkodnia.

(Sorry, de képtelen vagyok azt az alternatívát komolyan elképzelni, ahol a vásárlók alkalmazkodnak majd egy online bolthoz.:)
0
2014. december 3., szerda 13:44
ómájgád... ez érdekes. Mondjuk Te voltál a felbujtó, hogy purple rain-stílusra váltsunk át, úgyhogy ez a Te lelkeden szárad. :)
Nekem tulajdonképpen mindegy, játszhatunk olyat, amit annak idején Bródy és a sanzonbizottság. Virágnyelvbe csomagolva is el tudom küldeni az értelmetlen meleget a sarkon közkedvelt felmenőjébe, de tudom még misztikusabban is, csak akkor már tényleg háromnál több ember nem fogja érteni.
Ha ezzel hozunk színvonalat...
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 13:34
creeper, rengeteg igazság van mondandódban, nagyjából így gondolom én is. Plusz az én nézőpontomban ehhez hozzájön az, hogy az önző, arrogáns, kihaénnem típúsú jelenkor emberének hiábavaló lesz ezen korlátok felállítása.

Ne ám má, hogy megmondják neki, mit lehet és mit nem. Mindent lehet, rögtön és minél olcsóbban. Ez a világ van. Ezt látom naponta.

Nem xpress téma, de ehhez kapcsolódik. Reklám a szombathelyi régiós rádióban: "Egy kávét akarok azonnal! Egy menüt akarok azonnal! Egy süteményt akarok azonnal! Jöjjön a **** vendéglátó helyre, ott mindent megkap azonnal"

No comment.
0
2014. december 3., szerda 13:26
Már hogyne lenne!!! Nézz csak át a chat topikba!!!!

Viccelődni se lehet! (jó, lehet obszcén volt, de akkor is)
0
2014. december 3., szerda 13:17
Nekem speciel még egy sem volt. :)
Amúgy ez is egy érdekes elemzés lehetne, hogy már napok óta mennyi hozzászólás születik (az azt megelőző időszakhoz képest) és hogy ezen hozzászólások szinte kivétel nélkül azt reklamálják, hogy itt mit nem lehet csinálni. Pedig előtte szinte semmit nem akart itt csinálni senki. :) Most meg azzal jönnek, hogy akkor nem fognak hozzászólni. Bakker, eddig se! :)
Ahogy Te is szoktad mondani, csak a balhé generál írásbeliséget, amúgy meg a nagy nihil van. Az emberek a korlátok miatt háborognak, miközben a korlátok közötti lehetőséget eszük ágában sincs kihasználni. Pedig azért itt még mindig több mindent lehet csinálni, mint amit nem lehet.
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 13:07
Az lesz a vége. A sok hibás bejegyzésed miatt. :)
0
2014. december 3., szerda 12:52
Alapvetően arról van szó, hogy ez egy bolt fóruma és itt annak gazdái azt engednek meg, amit ők úgy éreznek, hogy nem az ő kárukra megy. Így aztán ez a fórum egyáltalán nem kötelező, hogy demokratikus, minden résztvevő számára igazságos és nyitott legyen, mivel a piac egyik résztvevőjének szubjektív érdeke fog mindig is érvényesülni. Ehhez kell alkalmazkodni, vagy máshová menni, ez ilyen egyszerű.
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 12:39
Hogy hozzászóljak az aktuális témához, a moderálásra és korlátozásokra alapuló fórumreformot részemről megbaszta a rigó, jelen formájában teljességgel hiábavaló próbálkozásnak tartom ezt az egész hercehurcát.

A moderálás teljességgel helyénvaló volt a piac fénykorában, hisz ha belegondolunk, mi jutott nekünk néhány éve, akkor sokaknak beugrik az a sok komoly, klafa és tartalmas cucc, amelyért kuporgattuk a fillérjeinket és amelyben határtalan örömünket leltük, kezdve valahol A Gyűrűk Ura bővített trilógia szobros változatainál a különböző digipackos gyűjteményes kiadásokon át a független klasszikusok megjelenésein, a szinkronizált újrakiadásokon, vagy épp a horrorcímek különleges kialakítású termékein keresztül a kedvencek Blu-rayen való megjelenéséig. Kis túlzással, akinek a hazai kínálat nem bizonyult elégnek, az bekaphatta a lompost, de legalábbis az egyszeri gyűjtőnek szinte semmi oka nem volt hőbörögni. Aki elvből elutasította a mainstreamet, annak talán igen, de a Corner-Caesar-Odeon-BuFi és a többiek a kisebb rétegek számára is bőségesen nyújtották alternatívát. A speciális igény akkoriban még valóban speciálisnak számított, hisz a tömegigény és a gyűjtői igény is a lehető legszélesebb skálán lett kielégítve. A magam részéről akkor is, most is örömmel nézegettem a beszerzéseket, vagy a teljes gyűjteményeket, s akkor sem gondoltam csúnyákat, ha egyes gyűjtők külföldi beszerzéseket tettek közzé.

Azóta viszont a piac sajátosságai bőségesen és érzéseim szerint korántsem véglegesen éreztetik sajnos szinte kizárólag negatív hatásukat. A DVD, mint tömegtermék még tartogatja magát valamennyire, de a stúdiók, ahogy egyébként egy évszázada teszik, akár jótékony kalauzként, akár agresszívabb marketing segítségével, de mindenképpen érthető okokból manapság is a fejlődés, az újdonság felé terelték a jónépet, így a gyűjtők jelentős hányada frissítette otthoni rendszerét, nagyfelbontású szélesvásznú tévével, Blu-ray lejátszóval. Teljesen természetes és magától értetődő dolog, hogy aki egyszer megízleli a technikai újdonság szelét, az nemigen szeretne visszalépni, épp ezért még azt sem tudom hibáztatni, aki kerek perec kijelenti, Blu-ray lemezei mellé nem kíván több DVD-t vásárolni.
(Nekem ugyan még a következő csomagomban is lesz DVD, illetve a hétvégén szomorúan vettem tudomásul, hogy a becsben tartott, akkori mércével nemszar Sony walkmanem már nem indul el, befagytak a kis forgók, de ez az élet rendje.)

A maga döcögősen magyar módján egészen szépen beindulni látszott a hazai Blu-ray kínálat szélesítése: nem tudom, ki hogy van vele, de én egészen klafa címeket vettem és veszek jelenleg is ezen a formátumon is, másrészt viszont úgy érzem, rajtam kívül a többség is úgy van vele, ami ebből a kínálatból az évek során érdekelte, annak többsége régóta ott sorakozik a polcán. Esetleg egy-egy akciónál elcsábul és olyat is zsákmányol, amelyet nem tervezett. Na bumm.

A jelen helyzet? Alig-alig kerül új cím a kínálatba és a katalóguscímek is csak épp csöpögnek befelé, de azok is csak főszezonban, a megjelenési listák siralmasan festenek, a legtöbbször három cím per hónap, bizonyos forgalmazók olykor lazán kihagynak egy teljes évszakot.
És ha ez nem volna elég, az egyik nagystúdió által bemutatott filmekre ezentúl egyáltalán nem számíthatunk Blu-rayen. Azt kell mondjam, a hazai filmkedvelők, gyűjtők, házimoziguruk alaposan szarban vannak hagyva.

A mai kor embere, amennyiben szereti a hobbiját és nem bánja a magyar vonatkozás hiányát, linkelés és utalás nélkül is tökéletesen tisztában van vele, milyen tartalmú, csomagolású és formátumú kiadványok jelennek meg erre vagy arra. Sőt, lefogadom, a többség (gyaníthatóan helyesen) természetesnek veszi, hogy egy-egy elejtett megjegyzéssel úgysem mond senki számára újat, ezért merünk például fennhangon zavvizni. Számomra nemigen létezik olyan külföldi beszerzés, melynek az Xpress topicokba történő illesztése vagy említése során csábulnék el a külföldi piacra (ami nekem kell a UK piacról, az anélkül is kell, hogy látnék róla direkt fotót). Sokkal előbb érzem, az illető őrül a különleges zsákmánynak és ezt próbálná itt kifejezni egy jól sikerült fotóval, minthogy az jutna eszembe, az Xpress egy fostos fémdobozzal most éppen potencális vásárlót veszít.

A fentiek mellett és a sok hajráhajrá ellenére én továbbra is úgy vagyok vele, az internet jellegéből adódó féktelen információáramlásnak köszönhetően a fent vázolt mai viszonyok között képtelenség komolyan gondolni, "ha majd kiradírozom azt, ami egyébként bárhonnan megtudható, akkor nekem jó lesz", ez, ahogy már említettem, állati kicsinyes, mérhetetlenül naiv és nevetséges hozzáállás.

Ezzel az erővel teljes egészében számoljuk fel a filmzene topicot, mert ha idejön a potenciális vásárló, akkor még a végén Hobbit soundtrackre költi a Hobbit DVD-re szánt pénzét, továbbá vesszen például a koncerttopic, mert a vásárló még a végén vérszemet kap és nem BD-t vesz, hanem bazmeg fellépésre megy.
Körülbelül ilyen szinten komolyan vehető az az ötletszörny, hogy teszem azt a Disney DVD-k jobban fogynak itthon, ha elzárjuk a helyi csapot arról a diskurzusról, Angliában hogy néz ki adott címből a BD.

Beszéljük meg az ilyet egymás közt, e-mailben, jön a felvetés. Rendben. Biztosan lesz olyan szorgalmas kobak, aki felépíti a valóban potenciális gyűjtők elérhetőségét tömörítő adatbázist. A kommunikációs eszközök jelenlegi tudásából és az online közösségek térhódításából következően nekem például, ha olyat látok, semmiből nem tart egy jól elkapott fotót lőnöm a Media Marktban, amelyet az áruház saját wi-fijén egy taperolással elküldök az összes résztvevő számára és garantálom, másnap az összes fővárosi potenciális vásárló és azok haveri köre az adott áruházban fog böngészni és bezony olyat is vesz majd, amit itt vett volna. Talán nem kell ecsetelnem, ezzel nagyságrendekkel több kár okozható az Xpressnek annál, mintha bentmarad egy-egy zavvizás vagy UK termékfotó.

De tőlem menjünk vissza az ötvenes évekbe és próbáljuk ki azt a részemről a végletekig megvetendő, mérhetetlenül gőgös és máglyára való módszert, hogy eljátsszuk, "ami itt nincs, az nem is létezik", hátha olyan ostobák a vásárlóink, mint amilyennek a világ közepéből, a Szövetség utcából gondoljuk őket, közben meg ne elégedetlenkedjünk, hanem ugrabugráljunk és vigyorogjunk közben, hisz minden überfasza.
Közben, ahogy látom, már az egymással való viccelődés témájában sem minden megengedett. Egyes vásárlók visszajelzése alapján hatványozottan úgy érzem, ha csődbe akarnám dönteni a birodalmamat, nagyjából itt kezdeném.
0
2014. december 3., szerda 8:21
Jó napot!

Javaslat lenne hogy Pick Pack Point-os átvételnél küldjék el emailba a csomag azonosítóját hogy a csomagok nyomon lehessen követni úgy mint GLS esetében.
0
2014. december 2., kedd 22:46
Akár. :) Vagy mittudomén, ami nem ide tartozik. Legyen lehetőség felvenni a kapcsolatot a másikkal a bolt felületén kívül is, ha éppen arra van igény.
0
2014. december 2., kedd 22:43
... ha már egy étterembe is behozzák a piát... RENDSZERESEN!!!!

És fel vannak háborodva, ha szól érte az ember, ugyebár...

Akkor mit várhatunk el egy anonim, online fórumtól? Ezért tartom az egészet illúziónak.
0
2014. december 2., kedd 22:38
A nagy hepinesz közepette (mert tényleg, tök jó, bármilyen következetesség csak előrébb fogja vinni a fórumot, úgyhogy hajrá!) azt azért megkérdezhetem, hogy RÉSZETEKRŐL mi változott az elmúlt egy-másfél évben? Azon kívül persze, hogy az eddigi csendes döglődés a Galaxis őrzői no-BD kapcsán váltott át görcsös rángatózásba, égetővé téve a tűzoltást...

Egy dolog miatt játszom itt az ünneprontó-szerűséget: a fórum jó pár hónapja nem szerves, hanem megtűrt része az Xpress bolt oldalának, a címlap kiemelt helyéről az impresszumba száműzve. Hogyhogy most erre a "vakbélre" lett hirtelen figyelem és energia, miközben a BOLT testén olyan "hullafoltok" éktelenkednek még mindig, mint az Xpress-zóna? Ha a bolt működése, fenntartása az elsődleges, akkor nem azokkal kéne kezdeni?

Örülök én a törődésnek, csak ilyen körülmények között nem értem az okát...
0
2014. december 2., kedd 22:33
Merthogy a mai, modern, linkelgetős, megosztós, mindenháromkattintásnyiravan-világban nehéz betartatni azt, hogy egy felületen, annak a felületnek az érdekében szeparáltabban viselkedjenek az ottlévők, mint az internet egyéb területén. Talán ez a legnagyobb probléma, a legérthetetlenebb rendszabály a mai kor emberének.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 22:27
Jó ötlet, de ha senki nem tenne be egyéb terméket, akkor ugyan minek leveleznének emberek egymással? Random megkérdeznék egymást privátban, hogy helló, vettél valamit máshol? :)
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 22:23
Aha, értem. Nos, a gyűjteményes fotók nagy része amúgy is érdektelen volt szerintem, a ritkaságok kivételével. Azokkal viszont megint csak az a "baj", hogy "egy bolond százat csinál". Ha valaki dicsekedni jön ide vele, tuti, hogy még annak is olyan kell, aki előtte azt se tudta, hogy azt eszik-e vagy isszák, mert így akarja tartani a "gyűjtői pozíciójá"t.
Továbbgondolva a dolgot, azt sem túl nagy merészség kijelenteni, hogy a gyűjtők (és itt most a nagybetűs vagy mondjuk fanatikus gyűjtőkre gondolok) számára már eddig sem volt elég a hazai kínálat, tehát ők már korábban kinőtték az Xpress által nyújtható készletet. Viszont akkor ahhoz egy másik, hozzájuk jobban illő felületet kellene használniuk, hogy ott mutogassák és szeretgessék a kincseiket. Már csak azért is, mert nekik a legrosszabb folyton azzal szembesülni, majd ideirogatni, hogy itthon ez sem így jön, meg az sem úgy jön, ahogy más, fejlettebb piacon. Akkor meg minek mindennap sopánkodni itt, ahol akkor sem lehet mást, többet árulni, annál, mint amit a hazai kiadók forgalomba hoznak, nem igaz?
Itt ki lehetne tárgyalni a magyar termékeket, máshol meg az egyebet. Csak akkor a felvágós-mutogatós-dicsekvős-mennyirefrankótspóroltam énjét nem élhetné ki senki, márpedig néha néhány embernél úgy érződik, hogy ilyen indíttatású a közzététel. Te tudod, hogy annyira sok külföldi dolgot nem vettem, de amiket vettem, azok simán elférhettek volna abban a vonulatban, ami ide bekerült, mert szép cuccok, de nekem valahogy nem volt indíttatásom arra, hogy mutogassam, épp elég, hogy otthon nézegethetem. Amikor megunom, akkor meg idejövök diskurálni ezer forintos filmekről, ez is tud élvezetes lenni egy darabig. :)
Valójában azonban tényleg az a megoldás, hogy ki kell írni egyértelműen hogy hol a határ a fórumozásban és azt sulykolni, mert sokaknak egyáltalán nem is jut eszébe, hogy ez egy bolt felülete és ahhoz kellene igazodni, disztingválni, ezért őszintén meglepődnek, ledöbbennek, ha valamiért szólnak nekik.
Szóval lehet új játékot kezdeni, lesz arra is jelentkező bizonyára, csak akkor a  szabályokat jól kell tudni ismertetni, majd betartatni.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 22:07
Ez jó ötlet!
0
2014. december 2., kedd 22:06
Ja. De a Fórum mára csupán ezt a célt szolgálja az olvasók nagy többsége számára...

Nincs is ezzel semmi gond, csak akkor tudjon róla mindenki. Mondjuk ha visszaállítanák a kis borítékot a nickek mellé, ahogy régen volt, sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek.

0
2014. december 2., kedd 22:04
Tényleg minden? Csak győzd kifizetni! :)
0
2014. december 2., kedd 22:03
Lehet, nem ide kellene beírnom (bocsánat), de szuper kis újítás az Aktív rendelések menüpontban a minden azonnal szállítható termék feldolgozását indító gyorsgomb. Ugyan próbálni még nem próbáltam, de mindenképpen hasznos ötlet. :)
0
2014. december 2., kedd 22:02
Mire bepötyögtem, a csigák huss...
0