Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. április 9., szerda 15:50
Majd Csöpi urat és Kardos doktort ráküldjük, ők előkeresik! ;-) Illetve - a hagyományos "munkamegosztásukat" követve: Csöpi előkeríti, kifaggatja, Kardos doktor meg eldicsekszik mindezzel.
0
2008. április 9., szerda 15:49
Ez roppant érdekes, mert most nálam is látszik, míg legutóbb nem. Akkor ez máris orvosolva. :)
most posts by TM
0
2008. április 9., szerda 15:43
A kereső akkor dupláz, ha egy adott személy több minőségben is köthető egy-egy filmhez. Tehát ha Cilnt Eastwood filmjeit listázod ki, akkor a Nincs bocsánat kétszer jelenik meg, mert rendezőként és színészként is köthető a filmhez. Természetesen ez nem jó megoldás, de dolgozunk az új oldalon, ahol ezt a hibát már szeretnénk kiküszöbölni.
0
2008. április 9., szerda 15:41
Nekem az Attenborough kulcsszóra is kiadja mindegyik Attenborough-filmet, akár kettőspont, akár szünet van a név mögött a címben.
0
2008. április 9., szerda 15:39
Ennek az az oka, hogy a Netscape egyik korábbi változata hibásan küldte át egyik oldalról a másikra a háromtagú neveket. Valami gondja volt a space-szel. Ezért kellett a három tagú neveknél bevezetni az alsó aláhúzást a szünet helyett. Mivel ma már elenyésző a Netscape-használók száma, ezért az ilyen neveket is tudjuk rendesen írni az adatbázisban, és mivel a rendszer számára George_A. nem ugyanaz, mint George A., ezért új személyként rögzíti az új változatot. Ez a mi hibánk, ha lesz egy kis időm átfésülöm az egész adatbázist és javítom a duplázásokat. Addig legalább arra jó az alsó aláhúzás, hogy látjuk, melyik DVD-s oldal lopja tőlünk az adatokat :)
0
2008. április 9., szerda 15:34
Köszi, megfogadjuk az ötletet. Máris bejelentkeztem mellplasztikára.
0
2008. április 9., szerda 15:15
Ha már a keresésnél tartunk, tény, a keresőt mindenképpen fejleszteni kellene, mert még helyesen bevitt adatok esetében is sokszor küzd nem kis kihívásokkal. Ha jól tudom, erről egyébként már volt szó, remélhetőleg folyamatban is van az ügy. Hiszen egy jó és pontos kereső sokat lendíthet, míg egy hibás, rossz találati aránnyal rendelkező sokat ronthat a forgalmon adott esetben.
0
2008. április 9., szerda 15:12
Ez amolyan "ahogy esik, úgy puffan" adatfelvitelből adódó anomália. Kellőbb körültekintéssel egyszerűen kiküszöbölhető lenne.
Múltkor kerestem itt egy Attenborough-filmet, és sehogy sem leltem. Később aztán rájöttem, hogy a filmjeinek egy része úgy van feltüntetve hogy:

David Attenborough(szünet)(kötőjel)(szünet)(cím)

míg egy másik kupac filmje emígyen:

David Attenborough:(szünet)(cím)

Namármost, utóbbiakat csak akkor listázza ki a gép, ha a keresőbe ezt ütöm be:

Attenborough:

márpedig az egyszeri laikusnak ez maximum úgy sikerül, ha véletlenül rákönyököl a szó végén a klaviatúrára.

Ez csak egy példa arra, hogy mennyire meg lehet vezetni a vevőket a rossz adatbegépeléssel, ami közvetve kihathat a bolt forgalmára is.
most posts by TM
0
2008. április 9., szerda 15:03
Bár elviekben egyetértek veled, nekem mégsem tűnik ez akkora hibának, de tény, javítandó.
Béla főnök nagyon eltűnt, se Csöpi doboz, se évszakok.... :((
0
2008. április 9., szerda 14:35
Tulajdonképpen mondanám a kedvedért, hogy mindegy, de nekem sem az. Az ilyen malőr csak megakasztja, felesleges töprengésre, időtöltésre készteti a vásárlót, főleg a kezdőt. Gondolj bele, hogy mondjuk a "kisvakond" kifejezésre van ugye 7 találat és erre neked 14 jönne ki, már azt sem tudnád, hol áll a fejed (ez csak példa volt, éppen ennél nincs így, viszont szaladtam már bele ilyen tömeges duplázásba is). Bocs, de szerintem mindenképpen javítandó hiba.

Ettől függetlenül hány évszakon keresztül kell még nélkülöznünk egyből Nyolc évszakot? (Hátha Béla főnök ide is beleolvas!) ;-)
0
2008. április 9., szerda 14:11
Effektíve nem tök mindegy, hogy egy-egy termék kétszer szerepel?
Inkább a Nyolc évszak szerepelne csak egyszer is...Nemdebár? ;))
0
2008. április 9., szerda 14:09
Személyesen már több terméket láttam kétszer feltüntetve (az okát én sem tudom). Beírtam egy keresőszót, erre az eredménylistában kétszer szerepelt ugyanaz. Esetleg a földönkívüliek? ;-)
0
2008. április 9., szerda 14:05
Az akciós filmeket mindig a kívánságlista aljára csoportosítja a rendszer!
0
2008. április 9., szerda 13:49
Szia Xpress!
Kollégám, vásárlótok találta ezt, én meg szépen megkérdezem:
George A. Romero
George_A. Romero
Miért szerepel 2x az adatbázisban?
0
2008. április 9., szerda 12:18
Talán ha a Twin Peaks-et reklámozta volna... :)
most posts by TM
0
2008. április 9., szerda 11:43
mkikor múlt héten néztem detto XD
0
2008. április 9., szerda 11:13
Végig azt hittem, hogy leveszi a felsőjét.:)
0
2008. április 9., szerda 11:12
Csatlakozom, ezt már én is régen szeretném.
Váltson piros színűre.
0
2008. április 9., szerda 11:03

Azt nem lehetne megoldani, hogy a kivánságlistán az egyes filmeknél megjelenjen, ha éppen akciós. Azért lenne jó, mert sokszor van, hogy egy-egy irreálisan magas áron kinált régi, egylemezes kiadvány hirtelen elérhető lesz normális áron (5000Ft helyett 2190), és volt már hogy nem vettem észre, és lemaradtam az alkalmi vételről.
0
2008. április 9., szerda 9:51
Szia Xpress!
Valami nem stimmel az 5 ninja elem adatlapján: indítsd fórumot a filmről, rákattintva behozza a szokásos szövegdobozt, majd közli, hogy van ilyen téma.
Ha van, akkor miért nem az a gomb jelenik meg alapból az adatlapon, hogy "kapcsolódó vita a fórumon"?
0
2008. április 5., szombat 16:07
:D
0
2008. április 5., szombat 15:44
Szia Robi!

Íme egy ötlet, hogyan lehetne felturbózni a lemezeladást:

most posts by TM
0
2008. március 31., hétfő 12:37
Helló Xpress!

Több helyen láttam már, de most igazán az Intercom fórumán parázslik a vita arról, hogy át kellene alakítani a "Kiadók fórumá"-t, részint azért, mert már nem aktuálisak az ottaniak, másrészt meg azért, mert hiányos, harmadrészt meg azért, mert a válaszadási hajlandóság több esetben alacsony.
Mivel ez kapcsolódik egy régebbi hiányérzetemhez, így aztán a javaslatom az lenne, hogy az egész kiadók fórumát fel kellene/lehetne számolni (vagy "nyugdíjazni", hogy olvasni lehessen, de hozzáírni már ne), és egy linkgyűjteménnyel kiváltani, amihez kapcsolni lehetne minden olyan kiadó linkjeit, amelyiknek a filmjeit forgalmazzátok. Ez több okból is elegendő lenne:
- Egy helyen meglennének ezek, hátha a kiadók olyan filmet is kiadnak, amit ti nem forgalmaztok, és ha valakinek nem elegendően sok és gyorsak az itt és a DVDextrán megjelent infók, és lusta a Google-t használni, az helyben kielégítheti magát.
- Függeltenül attól, hogy ti vagytok-e a legnagyobb forgalmazók, eredetileg sem értettem, hogy miért elvárás az a fórumozók egy részénél, hogy egy kiadó munkatársai az itteni hozzászólásokat nyomon kövessék. Van nekik saját oldaluk, van nekik saját e-mailjük, és azzal, hogy szétaprózódik a figyelmük, éppen attól mentesítjük őket, hogy egy normálisan üzemelő közösségi kapcsolatot építsenek ki a vásárlókkal! Természetesen meg kell említenem az olyan lelkeseket, mint a BuFi, vagy az újonnan feltörekvőket, mint a Dotkom, a Navigator vagy a Caesar; ha ők ennyire követik az itteni eseményeket, akkor mi, fórumosok is megtehetnénk nekik annyit, hogy ezt nem elvárásként, hanem lehetőségként kezeljük. Az, hogy egy kiadó a saját fórumára is szarik, az már tényleg őt minősíti, egyébként meg csak (felesleges) indulatokat szül, és az "Ami kib*szottul dühít..." fórum forgalmát csökkenti.
- A "feltörekvőknek" is jó lenne, mert lehetőséget adna egy közvetlenebb kapcsolatra, őket is jobban meg lehetne ismerni.
0
2008. március 19., szerda 18:36
Hello!

Egy negatívumot tapasztaltam a fórumon,a hozzászólásaimat nem tudom szerkeszteni,miután elküldtem.
ez kicsit bosszantó,mert ha valami kimaradt a hozzászólásodból akkor megint hozzá kell szólni a témához és nincs módosítás.
De ennyi csak!
Elégedett vevő vagyok!
Várom a gyönyörű DVD-ket Invázió Slipcase berendelve Beowulf is lesz szerintem fémdobozos mivoltában.

Üdv.: Elnök
0
2008. március 18., kedd 23:24
Akkor Várom Az Értesítést!
Köszi az infót:)
0