Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2008. január 11., péntek 22:32
Nyughass, szánalmassági versenyt te nyerted, nem kell már strapálnod magad. Csak felhívtam figyelmedet hogy talán a szüleiddel beszélhetsz otthon így (vagy elmondhatod őket, idézlek: "szarfaszú köcsögnek"), de itt velem nem. Majd ha én annak hívlak, akkor igen, de mint látod kettőnk közül én vagyok az, aki el tudja kerülni a bitfestéket nem tűrő szavakat, pláne hogy nem is ismerjük egymást.

Egyébként ezek után azt gondolsz, amit akarsz, majd írd meg könyvben. Talán még le is töltöm. Nem gondolom hogy rossz színben tüntetné fel, ha meg majd mégis, akkor kiadok egy közleményt, vagy valami hasonló. Érdekes, hogy más le tudta normálisan írni a véleményét, amire ott reagáltam is, itt nem teszem. Csak azért írtam az előző hszemet, hogy figyelmedbe ajánljam a "szarfaszú köcsög" otthoni használatát.
Most fel akartam tenni egy kérdést egy építő javaslattal kapcsolatban, de inkább nem teszem. Részemről téma lezárva, szidj csak tovább nyugodtan, aztán vedd át a kasszánál a szegénységi bizonyítványodat.
0
2008. január 11., péntek 22:29
Futballhuligánok után most már dvdhuligánok is vannak. Ráadásul ezek is blogot írnak... :)
most posts by TM
0
2008. január 11., péntek 22:20
Először is:Édesanyámat ne vedd a szádra, mert egyszer véletlenül összefutunk az Xpress-nél és véletlenül majd pont bemondják a nick-ed, én meg televerem azt a hülye fejedet, hogy beszarsz, behugyozol. Ha én téged sértelek meg, akkor te is engem sértegess és engem mondj el mindennek. Azt már írtam egyszer valakinek, hogy a vélemény olyan, mint a segg:mindenkinek van. Amit te tettél, az nem egy rossz tapasztalat leírása és "egy olcsóbb akció figyelembehozatala", hanem tulajdonképpen az Xpress online-bolt eléggé rossz színben való feltüntetése. Remekül sikerült, csak gratulálni tudok. És mindezt miért? A nagy semmiért:hiszen mint írtad, egy percig sem gondoltad komolyan, hogy 10e Ft-ért megveheted. Akkor mégis mire volt jó? Unatkozol...
0
2008. január 11., péntek 22:16
Bocsi, csak kérdésem van? Jan. 2. és 5. között eltünt az addigi előrendelésem. Rendszerhiba van?
0
2008. január 11., péntek 22:05
Ha akkor olvastad volna a reagálásokat, tudnád, hogy pontosan azért rendeltek, igen. Mert olyan szép volt, hogy talán - ismétlem:talán - még igaz is lehetett volna. Az emberekben ott motoszkált a gondolat, hogy lehet, hogy nem elírás és ha nem klikkelnek elég gyorsan a rendelés gombra, akkor - amennyiben mégis valóság és van mondjuk 3 db - lemaradnak róla. De miután kiderült a szomorú valóság, az említett két emberen kívül mindenki elfogadta azt.
0
2008. január 11., péntek 22:00
Lehetne több futárszolgálatot is bevonni a szállításba (pl. DPD, MPL stb.).
0
2008. január 11., péntek 21:54
A postaköltség szerintem is rosszul van kitalálva. Kb. arányosnak kellene lennie a csomag méretével. A kis csomagokon lenne némi veszteség, a nagy csomagokon meg többlet. Úgy kell belőni az árat, hogy hosszabb-rövidebb távon ugyanazt az eredményt adja, mint a meglévő árszabás. Az xpressnek nyilván van megfelelő statisztikája a csomagok méretére, amiből pikk-pakk ki lehet számolni.

Tudom, hogy a GLS nem így számol, és a mostani rendszer "korrekt", de így könnyebb lenne versenyezni az offline boltokkal. De ez csak egy vélemény.
0
2008. január 11., péntek 21:41
Egyrészt édesanyáddal beszélj így otthon, másrészt meg én is felfogtam, véleményem azért lehet, ha megengeded. Ha kiakadtam volna, akkor másképp intézkedem. Egyébként ha feltűnt volna, akkor egyáltalán nem "kötsög#&@>#&#>@&" xpress volt a bejegyzés, hanem egy olcsóbb akció figyelembehozatala, ennyi. Köszi az ingyenreklámot, meg minden. Hehe.
0
2008. január 11., péntek 21:41
Reménykedett, hogy mégis. :)
0
2008. január 11., péntek 21:40
hasznos hozzászólás. és logikus is. ha az a száz ember tisztában volt a rendelés pillanatában, hogy gebasz van, akkor miért is rendelt? "hátha" alapon?
0
2008. január 11., péntek 21:29
Ezen a szarfaszú köcsögön és maky-n (ha nem egy és ugyanaz a két nick) kívül mindenki felfogta és megértette, hogy mi történt:már a rendelés leadása pillanatában tisztába volt vele az a közel száz ember, hogy valamilyen gebasz van.
0
2008. január 11., péntek 21:23
én nem nyúltam hozzá, de ők igen: megváltozott a cím.
http://dvdmania.freeblog.hu/archives/2008/01/11/Nem_csak_az_X-pressrol_lehet_rendelni/
0
2008. január 11., péntek 21:22
pedig nem nyúltam hozzá. mindegy. próbáljátok így:
http://dvdmania.freeblog.hu/
egyelőre ez a legutolsó hozzászólás.
0
2008. január 11., péntek 21:19
nem műkszik a link
0
2008. január 11., péntek 21:10
http://dvdmania.freeblog.hu/archives/2008/01/11/Nem_mind_Xpress_ami_fenylik/
0
2008. január 10., csütörtök 19:31
Örülnék egy olyan újításnak is az oldalon, ami a DVD-knél található kritikákat kezeli kicsit szigorúbban. Mostani ajánlás a kritikához - "Ha láttad a filmet, esetleg már megvetted a DVD-változatot, írd meg véleményedet! Ha már megjelent a film, részletesen osztályozhatod a kép- és hangminőséget, valamint az extrákat is!" - nem az igazi. Ilyenek részletes véleménynek maradnak ott, hogy pl. Jó kis film / de gagyi volt / nekem nem tetszett / mikor lesz megint akciós / de drága / tutira megveszem stb. A falra mászok ezektől a "kritikáktól". A mostani ajánlás alapján azonban még ezek is beleférnek.

Amit szívessebben látnék, az egy egyszerű olyan rendszer lenne, ami ezeknek a kitikáknak jó részét megfogná:

1. Amikor kritikát ír valaki, kötelező jeleggel ki kelljen tölteni az osztályzatokat, különben nem engedné az oldal elküldeni a film adatlapjához (egy figyelmeztetás adna mindaddig, amíg nincs valahol osztályzat).

2. Hogy legyen valami értelme a "Hasznosnak tartod xy hozzászólását?" funkciónak, akinél a különbség eléri a -5-öt (ennyivel többen nem tartják hasznosnak a hozzászólást), az vagy a kritikák legvégére kerülne, vagy ha meg lehet oldani, csak az látszana, hogy "xy értékelése", és arra kattintva jelenne meg újra a kritika.

3. Emelett megmaradhatna persze az elbírálás is, de jobb lenne szigorúbban. Az "Írj kritikát a DVD-ről" szóljon a DVD-ről, ne pedig a filmről. Azt számtalan oldalon megteheti az ember, és el is érheti bárki, aki CSAK a film tartalmára kíváncsi. Így pl. logikusan a DVD megjelenése előtt sok keresnivalója nem lenne kritikának a DVD-ről, ott van a csak a film értékelésének a fórum, az is minden kiadványnál külön, egyszerűen elérhető/indítható.

Ha a DVD-ről írunk kritikát legalább arról essen pár szó, amit leosztályoz az ember: milyen volt a kép, vagy tetszett-e a doboz, vagy jó volt-e a felirat, érdekesek-e az extrák stb. Mert ezektől is függ egy DVD értéke, nem csupán a filmtől.
0
2008. január 9., szerda 14:17
Hát bizony, postára nem kéne bízni a dolgot. GLS biztos barátibban áll a szállítási költségekhez szerződött partnerekkel, mint egyénileg. Meg abban pl. nem vagyok biztos, hogy külföldre is ugyanígy működne-e az utánvétes dolog, lehet, hogy ott már utalni kéne, bár hát szabad piac meg minden (legalábbis pár ország felé már).
Az angol felület lehet, hogy nem hozná vissza az árát hamar, de erre biztos van egy-két marketinges az Xpressnél, majd ők jól utánajárnak. Már látom is magam előtt, ahogy ebben a pillanatban is lázasan ezt számolgatják. :D Minden esetre menő lenne, az tuti. :)
0
2008. január 9., szerda 14:08
Azzal egyetértek, hogy a környező országokba való szállítást jó lenne megoldani, de ez GLS-sel már jóval költségesebb, mint itthonra, a posta meg.... Pedig ez valóban jó gondolat.

Az nagol nyelvű felülettel kapcsolatban tartom a véleményemet, hogy nem hozná vissza a befektetett időt/energiát/munkát.
0
2008. január 9., szerda 13:29
Hát, csak ezért nem vásárolnának, az tuti, de meglenne rá a lehetőség. Megcsinálni meg csak egyszer kéne, frissíten meg ugyanakkor, mint a magyart, az meg azért nincs olyan sokszor. Azért annyi meló csak nincs vele, a fordítómunka biztos nem lenne nagy. Hogy a programozás része mennyi lenne, azt nem tudom laikusként megmondani, de bennem az az elképzelés él, hogy gyakorlatilag ugyanaz az alap, csak a felületet kell átírni más nyelvre. Valaki javítson ki, ha nem így van.

Vagy ha az angol felületet nem is, legalább a külföldre szállítást meg lehetne oldani, a szomszédos országokban el tudom képzelni, hogy lenne célközönsége a nem csak magyar specifikációkkal, hanem magyar borítókkal is online, egyszerűen megvásárolható filmeknek. Mert az oldal maga nagyon jó, jól átlátható, és nagyon egyszerűen kezelhető, főleg a rendelési-előrendelési rész (máshol nemigen van ekkora szabadsága az embernek).
0
2008. január 9., szerda 12:31
És szerinted a befektetett pénz/idő/energia megtérülne, vagyis vajon lenne elég vásárló, akinek kellene, hogy angolul legyen az oldal?

Tény, hogy van olyan cseh online dvd-bolt is, ahol van nyelvválasztási opció, de azért kíváncsi lennék, hányan vásrolnak tőlük csak ezért.
0
2008. január 9., szerda 12:24
Tisztelt Xpress!

Tudom, hogy ez igencsak sok munkát igényelne, és lehet, hogy annyira sokan nem használnák, de ha egy nagyobb fába szeretnétek vágni a fejszéteket, jó ötlet lenne készíteni az oldalból egy angol változatot és valami jól látható helyre tenni a váltó gombot a két nyelv között (felül van elég hely rá). Elég lenne elsőként a kezelőfelületet (infólap, admin, kosár, regisztráció, gyik), a filmek eredeti címe ugyanis mindenhol ottvan, leírást pedig az alapján akárhol lehet más nyelven keresni. Esetleg a dvd részletei sem ártanának (feliratok, extrákat kéne csak itt is, a többi érthető).

Tapasztalatból mondom, mert én is jártam pár környező ország online bolt oldalán, és bizony nem lehetett mindenhol kivenni a sok szláv nyelvű oldalon, vagy akár francia/spanyolon sem, hogy most akkor mi micsoda. Ha van egy angol változat, akár sok szomszédos országbeli is tudna itt vásárolni, nem venné el a kedvüket az, hogy egy kukkot sem értenek az oldalból, mert az árak bizony versenyképesek. Persze ehhez biztosítani kéne a külföldre szállítást is, de a GLS ezt meg tudná oldani, csak annak az árait is hozzá kéne csapni az infóhoz.
0
2008. január 9., szerda 10:19
Leírom újra, mert azt hiszem, ezen tényleg érdemes elgondolkodni.

Talán jó lenne egy olyan beállítási lehetőség, hogy ha a félretett és aztán megrendelt termékek közül egy hibás, a többit akkoris küldjétek el, így talán kiszámíthatóbb lenne a csomagok érkezése. A jövőbeni új oldalra elférne még egy ilyen funkció? Talán pont úgy meg lehetne oldani, mint ahogy azt, hogy legkevesebb hány terméket küldjetek.

Csak arra kellene felhívni a figyelmet, hogy ha egy vagy több lemez "kiesik" a pakkból, akkor elképzelhető a magasabb kiszállítási költség. Ha ezt az eshetőséget valaki elfogadja, akkor hadd válasszon egy ilyen opciót.
0
2008. január 8., kedd 9:45
Jöhet a busó álarc meg a többi farsangi báli álarc azután meg a huszárcsákó, húsvétkor a töviskoszorú (ekkor drágábbak lesznek a dvd-k is, hogy némely fórumozó átélhesse a fájdalmat) stb..:)
0
2008. január 8., kedd 9:38
Hm... helyes az Xpress-vigyor Mikulás-sapkája. Mit ünneplünk? ;-)
0
2008. január 6., vasárnap 20:20
Xpress!Amiket legutobb feltettek filmek adatlapján a képek nem jelennek meg a nagyításban!  :(
0