Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2014. december 2., kedd 22:00
Nem értem, miért kell pont egy bolt fórumában megtárgyalni az egyéb forrásokat. Tök mindegy, lehet-e itt kapni vagy sem. Miért nem lehet privát e-mailt írni egymásnak? Ez igenis reklám, ahogy TM is írja.
Attól, hogy valaki azt írja, hogy "ahol nem vagy hülye", még mindenki tudja, melyik boltra gondol. Itt sem csak hülyék vannak. Tisztelet a kivételnek. :)
0
2014. december 2., kedd 21:56
Ld. még 5202 hsz közepe.
0
2014. december 2., kedd 21:56
Aki ezt felfogja és betartja, és az egyéb dolgait privátban intézi - gondolom én. :) Mármint hogy én így gondolom. :)
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 21:54
Oké. Akkor legyen ez az alap.

No de akkor ki fog ide járni?
0
2014. december 2., kedd 21:49
Boltos szemmel nézve konkrétan az a baj minden OLYAN filmhez kapcsolódó infóval, AMI NEM XPRESS-FORRÁSÚ, hogy az elviszi, elviheti az azt meglátó, eredetileg potenciális vásárlót itteni vásárlás helyett máshonnan történő vásárlás felé. Lényegtelen, hogy az a másik forrás mit reklámoz, a hangsúly azon van, hogy MÁSIK. Például ha van egy illetőnek mondjuk tízezer forintja, hogy vegyen valamit itt, és idejön böngészni az itteni kínálatot, majd beleolvas az egyik topikba, ahol egyéb beszerzésről folyik a szó, akkor gondol egyet, és máris nem itt költi el azt a pénzt, hanem máshol. Most függetlenül attól, hogy digi, vagy steel, hogy hánydé, egyszerűen csak kap egy másik impulzust, lehet, hogy pont egy olyan filmről, amit amúgy nem is jutott volna eszébe megvenni, mert épp nem is volt konkrét elképzelése, de így, hogy belebotlik a beírásba, új impulzust kapva tovább lavírozik máshová.
Ezért nem releváns, hogy "itt amúgy se kapni" meg egyéb indokok.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 21:27
1. Sok sikert! Komolyan! Szerintem baromira elkésett próbálkozás, de talán még van visszaút...

2. Azért az nem ártana, ha egyértelművé tennétek EZUTÁN a moderálási alapelveket. A trágárság, anyázás, stb egyértelmű, de a külföldi beszerzések mutogatása mennyire érdekeket sértő?? Konkrétan: melyik film beszerézést lehet megmutatni és melyiket nem??

Úgyis tudod, hogy az egész bilit a Galaxis őrzői BD váltotta ki (aminek DVD topikjában minden igyekezet ellenére továbbra is van PV szidó bejegyzés), szóval a kérdésem az: ha valami csak DVD-n jelenik meg itthon, akkor annak a lemeznek a BD kiadásáról tájékoztatás is tilos? Vagy az itthon megjelenő címek külföldi extra változatainak (steelbook, digi, ajándékcsomag) reklámozása is tilos?? Fénykép még engedett, de a beszerzési forrás már nem?

Az itthon meg nem jelenő címekkel mi a helyzet? Ha valami most még nincs, de később lesz, akkor visszamenőleg mi lesz? Törlés??

3. Szép gondolat a filmekről megjelenő negatív és pozitív vélemények meghagyása - de ez mostanra már csupán illúzió. Volt egy időszak, másfél/két éve, amikor erre valóban fel lehetett volna húzni egy jó kis Fórumot, de annak a pillanatnak a varázsa elmúlt. Meg lehet nézni, mik kerültek ki mostanában "kritikaként". Akit akkor cserben hagytatok (most nem elsősorban magamra gondolok), azok soha nem jönnek vissza írni. Ha meg már írás... az egész képbe illeszd be a Filmkritikák topik 668 és 744 hozzászólásait, úgy teljes a kép.

4. Valóban jó lenne egy trágárságok és reklámok nélküli Fórum, de jelen társadalmi körülmények között ez is csupán álom. Erre is vannak kokrét példáim, de nem filmforgalamzásból - mindazonáltal azt is meg lehet érteni, hogy a bolt nem szívesen tilt ki olyanokat, akikből megél. Tehát ha valaki mondjunk bunkó, de sokat költ Nálatok, azt milyen alapon tiltod ki? Mert sokszor nem csak a moderálás kellene, hanem a bannolás...

5. Továbbra is úgy gondolom, hogy - minden tiszteletem mellett - Te ehhez kevés leszel. Egyedül nem lehet moderálni ezt az oldalt. Vagy akkor tessék már csinálni minimum egy "Moderálásra jelentem" gombot.

6. Ahhoz, hogy a Fórum valóban jól működjön, jó lenne fórum szerűvé is tenni. Gondolok itt spoiler gombra, egyértelmű kiemelési lehetőségekre, linkelési lehetőségekre, stb. Ez a forma - különösen filmes fórumként - borzasztóan elavult.

Szóval hajrá! Kíváncsian várom a fejleményeket. Ám amíg az embereknek nem mondjátok meg EGYÉRTELMŰEN, miről és mit írhatnak, posztolhatnak, addig kár kínlódni. A jelenlegi fórumszabályzat erre nem alkalmas, az emberek nagy részében nincs meg az az önkontroll, ami ehhez kellene.
0
2014. december 2., kedd 21:20
De talán nem ez a lényeg :)
0
2014. december 2., kedd 21:00
Ez mindig is így volt.
0
2014. december 2., kedd 20:59
már csak "társtulajdonos"?????  :O
0
2014. december 2., kedd 20:27
Kedves Fórumozók!

A fórumot nem visszafejleszteni szeretnénk, hanem pont ellenkezőleg: visszahelyezni régi helyére. Ez azonban jelenlegi formájában nem lehetséges, mert nagyon sok a durvaság és a nem idevaló reklám. Azt hiszem, ebben mindenki egyetért. Így most ezen dolgozik. Jogos volt a hozzászólás, hogy ezzel vagy ehhez hasonló bejelentéssel kellett volna kezdeni, így most megpróbálom bepótolni.

Eddig sem töröltünk és továbbra sem tervezünk törölni bejegyzéseket, csak azért, mert kritizálnak valamit vagy valakit. Higgyétek el, hogy az összes eltávolított Provideót szidalmazó komment tartalmazott valamilyen nem szalonképes kifejezést. Ha nem ez lett volna az egyetlen szempont, akkor mindet töröltük volna, de nem ez történt. A kiadót elmarasztaló bejegyzések közül rendkívül csekély számú került törlésre. Az engem, személy szerint szidó kommentek közül pedig nem került törlésre egy sem.

Ugyanez vonatkozik a filmekre. Pont attól lesz jó a fórum, hogy mindenki elmondhatja ugyanúgy a negatív, mint a pozitív véleményét. Így kaphatnak a fórumolvasók (egyben potenciális vásárlók) hiteles információt, amiben megbízhatnak, hiszen, ha nincs negatív, a pozitívnek sincs igazán ereje. Ezeket csak azért írom le, hogy lássátok, nem öncélú/vagdalkazó a moderálás.

Ha esetleg bent marad egy-egy nem ideillő bejegyzés, annak nem az az oka, hogy bármelyik fórumozóval jobban rokonszenveznénk, pusztán csak annyi, hogy nem voltunk éppen a fórum közelében, esetleg nem vettük észre. Ezért megköszönjük, ha jelzitek ezeket a kommenteket. Egyelőre levélben tehetitek meg, de hamarosan lesz ehhez gomb is a fórumon.

Bízom abban, hogy trágárságok és reklámok nélkül talán még nagyobb kedve lesz mindenkinek itt fórumozni, és egy idő után nem is nagyon lesz szükség a moderálásra.

Robit, az oldal társtulajdonosát gyakran emlegetitek, így róla annyit szeretnék írni, hogy ha nincs is annyira az előtérben, jelenleg is nagy erőkkel dolgozik az oldal fejlesztésén, nagyon is jelen van a cég életében.

Ahogy eddig is láttátok, próbálok/próbálunk minden kérdésetekre válaszolni, minden filmmel/rendeléssel kapcsolatos problémátokat megoldani itt a fórumon és privát levélben is. Ezeket továbbra is várom.

Köszi a figyelmet!
XpressHelp
0
2014. november 30., vasárnap 17:15
Ennek a fórumnak nagyjából már mindegy... én sem szívesen írok ide.
0
2014. november 30., vasárnap 17:05
S még néhány gondolat a moderálásról...

Úgy nem lehet moderálni, hogy a moderátor hébe-hóba benéz és amit épp lát,a zt törli. Egy moderátor kvázi folyamatosan figyeli a fórumot - vagy ahogy TM írta több moderátor figyeli a fórumot - és ami szabályzatba ütközően megjelenik, rögtön megy a kukába. Ami most van, az egy eszement vagdalkozás, nem véletlen, hogy mélyebben beleásva magunkat az oldalba, rengeteg olyan kommentet találunk,a mi évek óta nincs kimoderálva.

Ha már pedig van egyértelmű irányvonal (ami itt nincs), akkor tessék következetesen végigtörölni MINDENT!!! A komplett digipackos topik mehet a kukába, a külföldi beszerzéses, s a kibaszottul örülök is. A filmek jó része ugyanúgy, valamint az összes olyan BD/DVD gyűjteményes kép is, ahol nem csak Xpress termékek vannak lefényképezve. Mert az milyen már, hogy a zavis Galaxis őrzői BD kuka, de a hazai Media Marktos árcédulával ellátott DVD/BD kép meg marad. Most melyik is nagyobb veszély az üzletre nézve???

Miután pedig a maradékba jóformán senki nem ír, ki lehet övetkeztetni a végeredményt.

Nem a moderálással van bajom (csupán az, hogy borzasztóan elkésett), hanem a következetlenséggel, a vagdalkozással.

0
2014. november 30., vasárnap 14:31
Ezzel én is egyet tudok érteni. Megvolt a lehetőség, volt rá ajánlkozó is, de először Téget tojtak le, aztán szépen sorban mindenkit.

A jelenlegi állapot egy út logikus állomása, amibe most hirtelen elkezdtek ad-hoc módon táblákat tenni.
0
2014. november 30., vasárnap 14:31
Mocskolódás alatt nem a minőségi kifogásokat értem, hanem például a forgalmazók, filmstúdiók, illetve egymás állatnevekkel való illetését és/vagy különböző típusú fajtalankodásra buzdítását.
0
2014. november 30., vasárnap 14:02
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nagyjából :)
0
2014. november 30., vasárnap 13:43
Kicsit belendültem, nyilván nem az egészet Jesternek címeztem. :)
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 13:42
Ami azt illeti, egy bolt fórumában elsősorban mégiscsak a termékekről kell szóljanak a vélemények, és ha azok minősége kifogásolható, akkor nehéz szóvirágokkal teleültetni a topikokat.

Nyilván tök jó lenne több helyen magvas gondolatokat olvasgatni, csak amíg az ember néha frászt kap attól, ami a polcról, csomagból elé tárul, addig mindez némi akadályba ütközik. Például, ha a cukrászdában olyan krémest hoz ki a pincér, amire előtte ráült valaki, onnantól kezdve már baromi nehéz a sütemény pazar ízvilágáról értekezni. Vannak olyanok, akik a földről is felveszik az odapottyant falatot, mert jó az még, de kérem szépen, ne ez legyen az alap.

Még egy gondolat Xpressről, aztán megyek dolgomra. Szerintem Robi későn lépte meg azt, hogy ebbe az egészbe bárki mást is beenged magán kívül. Egy ember egymaga képtelen a saját vállalkozását minden nap minden pillanatában ugyanazon a hőfokon égve tolni előre. Kellett volna néhány külsős, akik adatokat töltenek fel, kritikákat bírálnak el, moderálnak. Ebből néhány dolog megvalósult ugyan, de az így létrejött "munkakapcsolatok" sem lettek normálisan menedzselve, az ember azt látta, hogy az oldal nem "működik", mintha nem lenne gazdája. Jamamurát és blogját tudnám példaként állítani: ott is eljött az a pillanat, amikor egy ember már nem győzte volna a tempót, de ott nem volt meg az a kényszer, hogy mindent a gazda akart volna egyedül csinálni, még akkor is, amikor már mindenki érezte és vágta, hogy ez képtelenség. Bátran mert maga mellé másokat odaáállítani, akiket azért nyilván kontrollál, de mégis megy a verkli. Itt is valami hasonló módszert kellett volna alkalmazni, s akkor az esetenkénti munka-, film-, emberundor nem telepedett volna meg annyira, hogy az alkotó így elengedje a teremtménye kezét.
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 13:14
Nekem is jobban tetszene egy reklámoktól és mocskolódástól mentes fórum.
0
2014. november 30., vasárnap 13:09
Figyi, nem gond! Majd én leszek itt, már úgy is megszoktam ezt a felületet, meg még kerítek valakit, aztán majd linkelgetünk egymásnak. Oké? ;-))
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 13:06
Én nem. De szerintem a másik sem. ;-)
0
2014. november 30., vasárnap 13:04
Helyes, jöjjön csak el az az állapot. Amikor megtörténik, akkor lehet kezdeni tiszta lappal. Két ember biztos lesz itt is! ;-)
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 13:02
Nem értem, hogy miért ütöd ezt a vasat? Jogos vásárlói észrevételeimet csokorba szedtem, mivel egy csokorra való hibát találtam. Ha lett volna okostelefonom, ahogyan most sincs, ezeket mind dokumentálhattam volna, s akkor nem csak a szavaim álltak volna a termékfórumokban. A fórum akkori gondozója azt a racionális döntést hozta, hogy mivel egy forgalmazó céget ő sem tud gatyába rázni, az ő anyagi érdekeinek szemszögéből egyszerűbb a panaszokat eltüntetni. Ennyi volt a történet. Emlékeim szerint nem voltam vulgáris, legalábbis nem a mocskolódás szándéka vezetett, és külföldi beszerzéseket sem reklámoztam. A döntés miatt fájjon más feje.

A sír ásása más történet, de te tudod ezt, mert művelt ember vagy. Ez a mindenben csak a rosszat látó, minden miatt mást hibáztató, minden miatt gyűlölködő, mindig, mindenkor és mindent negatívan látó viselkedéstípusra értettem azt. Abszolút önpusztító életforma, ráadásul borzasztó ragályos, mert tök könnyű belehelyezkedni, hiszen majd mindenhonnan ez árad.
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 12:56
"Abban egyetértek, hogy egyéb beszerzési forrásról egyáltalán ne írjon senki ide, ne itt akarjanak innen beszerezhetetlen filmet itt keresni és eladni, valamint a száját is mossa ki mindenki, ez így kulturált"

Akkor aztán végképp senki nem lez itt.
0
2014. november 30., vasárnap 12:45
Nyilvánvaló, hogy neked semmi felelősséged nincs semmiben a világ dolgaiból ahogy ezzel kapcsolatban sincs annak ellenére, hogy ha jól emlékszem Xpress név szerint megnevezett, hogy miattad (is) van ez. A többit persze magamra vettem, ástam/ásom a sírt rendesen, tudom :D
0
2014. november 30., vasárnap 12:28
Hát ez az... Vagy akkor jöhet a viszki:P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0