Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2007. december 12., szerda 16:55
Xpress.hu
A kereső motort nem lehetne okosítani? Egy példa, copy/paste után marad egy szünet karakter a film címe után és rögtön hibás választ ad a kereső. Ezt lehetne a felületről átadásnál és az adatbázisban futó select oldalán is trimmelni, így nem adna fals eredményt mondjuk ez a keresés: "volt egyszer egy amerika   " = nincs találat. Ez programozásilag apró dolog de a kényelmet szolgálná.
0
2007. december 12., szerda 15:43
És nem tartotok tőle, hogy egyrészt ez meglehetősen komoly adminisztrációt igényel, mésrészt nagyon nehéz korrekt határokat húzni atekintetben, hogy ki az, aki él és ki az, aki visszaél a lehetőségekkel?

Gondolok itt arra, hogy lehet-e azt igazságosan meghatározni, havi hány film törlése számít még korrektnek, stb? Nyilván vannak kirívó esetek, nagy "taktikusok", aki egyértelműen kilógnak a sorból, de nyilvánvaló az is, hogy ebből a szubjektív megítélésből - ez borítékolható- nagy felháborodás lesz, már előre látom, hányan és hányan fognak jobbnál- jobb érveket felsorakoztatni, mikor, miért és mennyi filmet töröltek, miért nem vettek át X ideig filmeket, amivel nem lesz könnyű vitatkozni.

Talán célszerű lenne olyan elveket lefektetni, amik mindneki számára egyértelművé teszik a jogait és kötelezettségeit.

Gondolok itt például olyan "szabályokra", hogy egy az akció ideje alatt félretett filmet az akció lejárta után maximum 5-10 stb. napig át  kell venni, ellenkező esetben a rendszer törli a megrendelést, vagy visszaállítja az eredeti árat. Szerintem ez mind nektek, mind a vásárlóknak korreket dolog lenne.

Nyilván sokkal nehezebb meghatározni, mi számít ésszerű mennyiségú törlésnek, hiszen sokszor akció akciót ér, van időszak, mikor sok film jelenik meg és egy korábbi megrendelést simán felülírhat egy új akció vagy megjelenés. Ilyen esetben azért gyakrabban és több filmet töröl gondolom mindenki, vagy a többség.

A kissebb szigorítás mindenképpen érthető és megérthető, ahogy korábban írtam, példa nélküli, hogy egy decemberben - akár akcióban - félretett filmet a vevő (amennyiben VIP) ráér márciusban átvenni. Örülünk a lehetőségnek és nagyon jó lenne, ha a 15-30-60 napos "határidők" maradhatnának, de igazad van abban, hogy ezt csak azoknak kell biztosítani, aki él vele és nem visszaél vele.

Csakhát a pontos szabályozás kidolgozása és igazságossá tétele lesz nagy falat...

0
2007. december 12., szerda 15:30
Szia Robi!

Ha már itt vagy, válaszolnál erre az 1350. számú kérdésemre? :)

Köszönettel:brown
0
2007. december 12., szerda 14:53
Nem akarjuk megszüntetni a jól bevált gyakorlatot, de valami észszerűsítésre akkor is szükség van. Valószínűleg naplózni fogjuk, hogy ki milyen arányban veszi át, illetve törli, várja meg az akciót, stb. a félretett filmekkel (a rendszeres törlés is kárt okoz nekünk, hiszen, 20-30-60 napig azért tesszük el a filmet hitbizományban az embereknek, mert úgy tekintjük, hogy azt a filmet ők megvették, csak még nem fizették ki).
Annak csökkentjük a megőrzési időtartamát, aki visszaél a lehetőséggel, aki csak él a lehetőséggel, annak nem.
0
2007. december 12., szerda 13:56
Lehet, hogy van, aki játszik ezzel, de miért általános felfogás itt is az, hogy pár renitens miatt a többi "becsületes" szívjon? Nekem az a 60 nap pont jó szokott lenni, hetente-kéthetente van két-három kiadvány, ami tetszik, így kb. pont a 60 nap alatt szokott összejönni egy szállítmány. Vidékiként, mivel a GLS randomban hozza, volt már, hogy fél 9kor már az ajóban volt, meg olyan is, hogy még négykor se. A munkahelyem egy nagy gyárterületen belül van, oda nem tudom kéretni, szüleim dolgoznak, és egyébként se mondhatom nekik, hogy "Figyu, maradjál már otthon egész nap!". Esetenként én szoktam egy-egy nap szabadságot kivenni, hogy biztosan várja valaki a futárt. Igen, én kihasználom a 20 darabot és a 60 napot is, mert így gazdaságos és megvalósítható. Ez gond?
0
2007. december 12., szerda 13:26
A kiadvány külsejéről készített képek rendben vannak, de ez a menüképmizéria kóros és felesleges. Akit érdekel a film, az úgyis megveszi, akit meg nem érdekel, azt a menüképek sem hatják meg. A leggázabb, amikor még a forgalmazó logójáról is készül printscreen... Továbbra sem értem, mi a jó abban, hogy emberek előre lelövik a poént a saját megvásárolandó lemezükkel kapcsolatban? Miért jó az, hogy mire a kezébe veszi a saját példányát, már mindent tud róla, s esetleg egyből megy fel a polcra, hiszen már online kiveséződött a dvd minden porcikája? Továbbra sem jut jobb hasonlat eszembe, ez olyan, mint társkereső rovatban az aktfotók.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a képek csak lassítják az oldalt, amit most épp azzal gyorsítottak, hogy a kiadványok képeivel variáltak. Más sem hiányzik, hogy most filmenként 3-4 képpel terheljék a rendszert.
most posts by TM
0
2007. december 12., szerda 13:03
Igaz. De azért hozzátenném, hogy egy 60 napja félretett terméket már illik átvenni :)
Szerintem a havi egy alkalom bőven elég, hogy mindenki el tudjon menni xpresshez a filmjeiért. Vagy ha messze lakik, GLS futárszolgálat...
Nekem eddig az volt a rekordom, ha jól tudom, hogy kb. 10 napig volt félretéve filmem. Oké, bp-i vagyok és fél óra alatt beérek xpresshez, ha jó a forgalom, de nekem is vannak napjaim, amikor nem járok arra vagy nem érek rá.
De kifejezetten bunkó dolognak tartom azt, ha valaki ezzel játszik.
0
2007. december 12., szerda 13:01
Szerintem is jó ötlet, s remélem megtartja az XPress jó szokását, amint az a Remény-Piaf-Halálbiztos hármasnál és a Bosszú-trilógiánál is látható, hogy a díszdobozos, digipack-os megjelenéseknél néhány képet prezentál magáról a termékekről is :)
0
2007. december 12., szerda 12:59
Ezzel az a gond, hogy így azok is "büntetve" lesznek, akik nem űztek sportot abból, hogy hetekig, hónapokig nem vették át a csomagjukat. Pl. nekem is becsúszott olyan, hogy nem tudtam átvenni a megadott határidőig, és nem azért, mert nem akartam.
0
2007. december 12., szerda 12:57
A menü bemutatása szerintem egy nagyon jó ötlet.
0
2007. december 12., szerda 12:55
Minek?
most posts by TM
0
2007. december 12., szerda 12:55
Szia Xpress!

Láttam egy másik topikban (Kérdések) a vitát arról a dologról, hogy meddig lehessen félretenni az embereknek filmeket. A kis agyamban megszületett erre egy megoldás :)
Mivel a regisztrált tagoknak úgyis be kell írniuk a lakcímüket, ill. hogy hova kérik a csomagot, ezáltal ki lehet szűrni, hogy ki budapesti.
Tehát az ötletem a következő:
Aki budapesti, 14 napig teheti félre a filmeket. Törzsvásárlóként vagy VIP tagként pedig 21 napig.
Aki vidéki, 21 napig teheti félre a filmeket. Törzsvásárlóként vagy VIP tagként pedig 30 napig.
Szerintem ez egy jó megoldás lenne. Kiegészíteném annyival a dolgot, hogy egy regisztrált tag egy évben csak egyszer módosíthasson címet: elköltözik, munkahelyére kéri, stb. De indokolt esetben változtathasson max 2-szer, de ehhez külön levelet kéne írnia Nektek és Ti elbírálnátok. Így ki lenne szűrve a nagy játékosok "csalása", hogy vidékre írja be magát, majd mikor a csomagot küldené magának, ami sokáig volt félrerakva, átírja magát budapestire.

Remélem jó ötletet adtam.
0
2007. december 12., szerda 12:53
Szia Robi!

Nem lehetne megoldani esetleg, hogy a műfaji keresés keretein belül legyen egy LEGENDÁK KLUBJA bejegyzés is?
Továbbá, hogy ha a keresőbe beírom STEPHEN KING nevét ne csak az általa rendezett MAXIMUM OVERDRIVE és az a pár film, amiben szerepelt, hanem az összes, az XPRESS adatbázisban található olyan film is kilistázódna, ami a műveiből készült, pl. CARRIE, THE SHINING, CHRISTINE, SILVER BULLETT, CAT S EYE, stb.

Valamint szeretném felhívni arra is a figyelmet, hogy a hamarosan megvásárolható filmek között van a SZEX ÉS NEW YORK is, ami már régen joglejárt, ráadásul meg sem jelent...
Lehetne onnan törölni esetleg?

Köszönettel:brown
0
2007. december 12., szerda 12:07
Tudjuk, fejlesztgetünk folyamatosan, a kereső oldal is már az új oldal része lett volna, de a nagy leterheltség miatt gyorsan be kellett iktatnunk a régi rendszerbe az új kód egy részét. Majd az ünnepek után :)
0
2007. december 12., szerda 11:59
Igen, ez már régóta első helyen van a kívánságlistán.Tényleg gyorsabb, kösz!
0
2007. december 12., szerda 11:52
Ja még annyi,hogy a filmek fórumából jó lenne már ha müködne,hogy vissza lehessen menni a film adatlapjára.
köszi
0
2007. december 12., szerda 11:50
Nagyon jó lett Robi! Gratula!
Már csak a menüképek kellenek az adatlapokra!   :)))
0
2007. december 12., szerda 8:20
Javítva.
0
2007. december 12., szerda 8:18
Nem töröltük a joglejárt filmeket sem, de az alap-keresésből kivettük őket. Lehet majd szűrni lejárt filmekre is.
0
2007. december 12., szerda 3:58
Másik keresővel sem lehet kiadókat listázni, pedig az volt eddig az egyik legjobb funkció. A joglejárt filmek egy részét törölték, míg a többi maradt. Jobban örültem volna, ha egyet sem törölnek, mert akkor dvd-archívumként is első osztályú lenne az oldal, viszont így másfelé is kattintgatnom kell.
most posts by TM
0
2007. december 12., szerda 3:50
késő van... szóval a hiba a következő:

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error  80040e14

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Line 1: Incorrect syntax near  ) .

/dvd/keres.asp, line 556
0
2007. december 12., szerda 3:50
az új keresés jó lett, bejövős.

viszont a kiadó szerinti listázásra firefox alatt syntax error at 556 vagy valami ilyesmi hibaüzenetet dob.
0
2007. december 12., szerda 0:32
Jó lett, tetszik :)
0
2007. december 11., kedd 23:51
Az oldal nagy leterheltsége miatt egy kicsit átalakítottuk a kilistázó/kereső oldalt, és így reményeink szerint lényegesen gyorsabb lett=lesz az oldalunk. Légyszives véleményezzétek, hogy ti is éreztek-e javulást, elsősorban a kereső-oldalakon (újdonságok, top-listák, műfajok szerinti listák, stb.)
0
2007. december 11., kedd 11:47
Továbbá jó lenne, ha a kívánságlistát is lehetne valahogy rendszereznie mindenkinek :))) De ez már csak nonplusultra :)
0