Ha te ennyire szereted az alkalmi válogatást, miért nem vásárolsz offline boltban?
A Xpressnél jelenleg is az a szabály, hogy a megrendelt árut félreteszik bizonyos darabszámig és ideig. Ha összejön a mennyiség, vagy külön kéred, összeállítják a csomagodat. Az egy külön kegy az Xpress részéről, hogy megengedi a csomag megbontását a Szövetség utcában. Ebben a kegyben a házhozszállítással vásárlók nem részesülnek. Hozzátenni a csomaghoz így sem lehet, legalábbis elvileg. Nem is nagyon volna mit, hiszen a Szövetség utcában lévő árura általában már valaki.
A hozzátételnek egyébként is akadálya a korlátozott pénzkészlet.
Az egy másik kegy azoknak, akik a Szövetség utcában veszik át a csomagjukat, hogy a többiekre is vonatkozó időn túl, még egy ideig félreteszik a csomagjukat. Sokkal hosszabb ideig, mint bármelyik másik online boltban.
Szerintem egyáltalán nem volna baj, ha kissé kötöttebb lenne a csomagok kezelése. Mint már írtam, aki szeret átvételkor válogatni, menjen az offline boltba. Az online vásárlásnak éppen az az előnye, hogy otthonról válogatsz. Senkinek nem jutna eszébe az, hogy amikor az Amazontól vásárol, az átvételkor szemezgessen, hogy ezt kérem, ezt nem. Úgy mellesleg, amikor a csomagokat veszem át az Xpressnél, így is eléggé feltartom a sort az ellenőrzéssel. Képzelem, mit szólnának a mögöttem várakozók, ha nekiállnék szemezgetni.
Mindazonáltal az értesítő levél is tartalmazza, hogy a SZövetség utcai helyiség nem teszi lehetővé a helyszini válogatást, a megrendelés az interneten történik. Senkinek nem lehetne egy szava sem, ha betartanák ezt a szabályt.
Egyébként az előre utalás nem zárja ki a válogatás lehetőségét. Legfeljebb aki él vele, nem válogat, illeteve, ha többet vásárol, a különbözetet befizeti kp-ban.
A SZövetség utcában nem jár villamos. Sőt, a közeli utcák egyikében sem. Nem tudom, honnan számolod a villamosmegállók számát, de a legközelebbi megálló is elég messze van. Ha másik irányba indulsz, közelebb is találsz ATM-et. A 100 ezer forint pedig nem olyan nagy összeg. Au imént is jóval többet hagytam az Xpress-nél. Többszörre tudtam csak kivenni. És egyáltalán nem költségmentes a pénzfelvétel a bankoknál, még saját terminálról sem, csak egy elég kisszámú kivételig. Egyébként sem szeretem a kp-t. Ezt a mai vásárlásomat is csak azért az Xpressnél bonyolítottam, mert agyenlőre amit itt is lehet kapni, azt itt veszem meg. De ha ez állandó többletköltséget és kényelmetlenséget jelent, akkor lehet, hogy az offline boltokat részesítem előnyben a későbbiekben.