Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2007. április 4., szerda 18:16
1. Szerintem az adott napi indítás már működik. Pénteken szeretném, hogy kihozza a GLS-futár. Legkésőbb csütörtök reggel bejelölöm azt az öt filmet, amit megkapni kívánok. Pont. Ugyanez Szövetség utcával.
2. Ha az átutalásos rendszernek az az ára, hogy a félretevős, hozzákönyörgős, mégse kérős jelenlegi rendelési rendszer átalakul olyanná, mint a többi oldalé, akkor kérem, inkább ne! Mielőtt Xpress-hívővé:) váltam volna, rendeltem három másik internetes áruháztól is: összehasonlíthatatlanul jobb az Xpress rendszere, mint bármelyik másik! Nálam mindig sok film tömörül a kívánságlistától a távlati előrendeléseken át az azonnal megrendelős filmekig minden listán: előbb-utóbb mindegyiket átvettem-átveszem, de borzasztóan kényelmes, hogy teljesen én szabom meg, mikor, mennyit.
(3. Én sem szeretek sok készpénzt magamnál hordani. De csak példaképp: a Szövetség utcától három villamosmegállónyira legalább 10 bank saját (tehát gyakorlatilag ingyenes) automatája közül lehet válogatni. A napi limit megvan legalább 100 ezer forint egy kártyánál, s három megállónyit csak lehet az összegre vigyázni még annak is, aki nagyon utálja a papírpénzt a zsebében.)
0
2007. április 4., szerda 17:30
Erdekes, tolem nem von le penzt a bank, hanem tobb tizezer forint kamatot fizet havonta. A te penztarcad mennyit fizet neked?
0
2007. április 4., szerda 16:12
OK.
0
2007. április 4., szerda 16:11
Parttalan vita lényegtelen dolgokról, ugorjunk.
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 16:09
szerintem is jó megoldás lehet névhez kötni az utalásokat
bár problémák akkor is lehetnek bőséggel
0
2007. április 4., szerda 16:06
Szia TM!

Még egy kis off a témában. A múltkorn éppen azért vártam vagy 10 percet, mert az előttem vásárló párocska fillérenként kaparászta össze a vásárolt áruk ellenértékét. Miért nem készítették előbb össze?
Egyébként normálisan működő banki hálózatnál (nem nálunk) nincs várakozás a kártyás tranzakcióra. Tulajdonképpen sokkal gyorsabbnak kellene lennie, mint a kp-s fizetésnek, hiszen nem kell számolni, a visszajárót ismét számolni, stb. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel biztonságosabb. Ha mindenki kártyával fizetne, nem kellene a pénzt a bankba szállítani. Nem rabolnák ki a pénzszállító autókat. És emiatt nem kerülne egyre többe a biztonságos pénzkezelés. Lassan már nagyobb a költsége, mint a kártyás tarnzakcióké. Persze, kis boltokban megoldják szatyorban a pénzszállítást. Egészen az első rablásig. Aztán, mivel a biztosító nem fizet, legközelebb ők is fegyveres kisérettel szállítanak.

A hétvégi várkozásodnak nem sok köze volt a bankkártyához. Nem amiatt késtek, hiszen ezután ment pénzt váltani. Sajnos ma még itthon ez komoly probléma, mivel nagyon kevés ATM van. Pont ezért nem kényelmes a kp-s fizetés. Meg kell értened, hogy az emberek többsége számlán tartja a pénzét. Sokan kényszerből, mivel átutalással kapják. Tehát, mivel számlán van a pénzük, amikor kp-re van szükségük, ki kell venniük.
0
2007. április 4., szerda 16:06
nálam sem nagyon van kp
nem szeretem
még 10k-t sem
0
2007. április 4., szerda 15:56
Az egyenlegesdi egyszerűen kivitelezhető. Most is van egyenleged, csak éppen áru van rajta.
A kártyás fizetés a magyar bakok pénzéhsége miatt a kis boltoknak nem kifizetődő. A költség elviszi azt a kis haszonkulcsot is, amit a DVD-ken egyáltalán érvényesíteni lehet. Ezért nem valósítható meg. Talán majd egyszer ebben is felzárkózunk Európához (nem valószínű) és a bankok megelégszenek az ottani haszonkulccsal.
0
2007. április 4., szerda 15:29
Ebben az esetben furcsálltam, igen, mert mint mondtam, számomra a pénzért kapott portéka értékesebb, féltettebb. Vannak szituk, amikor kimondottan herótom van a "kártyás" szituációktól, például a hétvégén 20 percet vártam valakire, akivel konkrét időpont volt megbeszélve, amit ő azzal tolt ki, hogy még el kell mennie egy automatához. Vagy amikor a sorban előttem három ember kártyával fizet, jócskán megnövelve a várakozási időt, ilyenek. De ez itt már nagyfokú offolás, be is fejeztem.
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 15:22
Mondjuk szerintem jó lenne az is, hogy kártyával is lehessen fizetni a Szövetség utcában... nekem is praktikus lenne... de mondjuk ez az Xpressen lévő egyenlegesdi kicsit sok és szerintem nem is kivitelezhető :)
0
2007. április 4., szerda 15:19
néha ebben a témában a hozzászólásodból az jön le, hogy csak mert te nem tartod praktikusnak, más se kardoskodjon emellett. erre próbáltam írni azt, amit. nekem amúgy az előreutalás sem megoldás, mert én hitelkártyát használok, amin ugye 45 napig tökingyen használom a bank pénzét. nekem csak a pos lenne a megoldás, de a jelek szerint ez nem kerül bevezetésre. neked az a kényelmesebb, nekem ez. a különbség az, hogy te sokszor fogalmazol úgy, hogy abból az jön le, érthetetlen számodra, másnak miért fontos a kártya. csak hogy smiley is legyen: ;)
0
2007. április 4., szerda 15:19
a Paypal lehet, hogy jobb lenne, mert az rögtön zárolja a pénzt a számlán...
0
2007. április 4., szerda 14:55
És főleg egyedibb!
ATM oly sok van. És mind olyan egyforma, unalmas.
0
2007. április 4., szerda 14:53
Köszönöm, hogy ennyiszer megemlítettél, ezek szerint népszerűbb TM, mint az ATM! :-)
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 14:51
Ja és kedves Xpress!

Ügyes dolog ez az automatikus megjelenési dátum módosítás. A mai viszonyok között tényleg jobb, mintha a filmek bizonytalan státuszba kerülnének. Az ugyanis olyan negatív kicsengésű. (Bár az is igaz, hogy az tükrözné jobban a valóságot.) Fő a pozitív hozzáálás.
Valahonnan ismerős ez a technika. Szerintem lenyúltátok az ötletet a 4-es metró kivitelezőitől. Ők ugyan az éveket változtatják, de az alapelv ugyanaz.

Csak csipkelődés volt, kéretik ekként kezelni.! ;-))
0
2007. április 4., szerda 14:39
Csatlakozom TM-hez, valóban példátlan az Xpress-hölgyek türelme. Sőt, a multkor még egy urat is felfedeztem, és ő sem dobott ki. Azt nem tudom, hogy húzta-e a száját, mert én a hölgyeket szoktam szemmel tartani. :-) Valahogy kellemesebb látvány számomra.

A Jamamura név nekem is tetszik, ezek szerint már hárman vagyunk. :-)

Az előre utalásról csak annyit, hogy én arra gondoltam, hogy elsősorban a személyes átvételnél működne. És főleg a nagyobb forgalmat lebonyolító ügyfeleknél (mint pl én). Nem is a biztonság miatt, bár az sem lebecsülendő. Ma, amikor pár tízezer forintért fegyveresen kirabolnak benzinkutat, ráadásul úgy, hogy előbb leadják a kocsi kulcsát, minden előfordulhat. Igaz, ezt egy (volt) rendőr követte el,reprezentálva ezzel a szervezet értelmi szinvonalát. Viszont TM megnyugtatására, az ilyneket nem hozza lázba a két szatyor DVD, hiszen annak értéke majdnem nulla a számukra. Megenni nem lehet, eladni nehézkes.
A fő ok, a pénzkivétellel járó hercehurca. Már automatát találni sem egyszerű, és ezek nagy része nem túl biztonságos. Utcasarki automatát nem szivesen használok, mert előfordulhat, hogy némi beavatkozás hatására elnyeli a kártyát, vagy éppen a pénzt. Volt már ilyen eset, nem is egy. Az is a kültéri automata ellen szól, hogy távolról, kényelmesen kifigyelhető, ki mennyi pénzt vett fel, és az érdekek delikvens könnyen követhető a legközelebbi kihalt sarokig...
TM kizárólagos készpénzhasználata sem megoldás mindenkinek. Egyrész vannak munkáltatók, aki kizárólag átutalással fizetnek, másrészt a párnába varrt megtakarítás nem kifelyezetten 21. századi megoldás. Nem nagyon hiszem, hogy TM korosztályából találnánk még egyet, akinek nincsen semmilyen bankkártyája. Ő egy üdítő kivétel.
Az utalás bonyolítását úgy képzeltem megoldani, hogy az első e-mail után, amelyik tartalmazza az összeget, átutalnánk a pénzt a számlátokra. Amikor megérkezik, jönne a második mail, amelyik nyugtázná. Persze ehhez is meg kellene változtatni a rendszert, pl választhatóvá tenni az előre utalást.
Még egyszerűbb lenne, ha annak, aki kívánja, folyószámlája lenne nálatok. Tehát, ahogy most a megrendeléseket, csomagokat nyilvántartjátok, a beérkezett összegeket is nyilván lehetne tartani. És levonni belőle a csomag összegét átvételkor. Ha nem elég, a különbséget kifizetjük. Ez viszonylag rugalmas lenne, lehetővé tenné azt is, hogy a boltban, átvételkor is lehessen változtatni.
Esetleg a személyes adatok között meg kellene adni a számlaszámot, ahonnan utal az ember. Ez megkönnyítené a beérkezett összeg azonosítását.
Ezek csak ötletek a renszer átírásához. Talán valamelyik felhasználható.
0
2007. április 4., szerda 14:37
Xpress! A Benny Hill DVDknél a folytatást nem rakjátok kínálatba?Csak az 1-2 van nálatok (azon belül a másodikat már hetek óta rendelem,bedig nem is bizonytalan), holott már 6. is van
0
2007. április 4., szerda 14:22
Ez olyan Röltex áruházas...
0
2007. április 4., szerda 14:13
Az előre utaláshoz egy alternatíva: legyen Xpress vásárlási utalvány x értékben azonosítóvl. Tag belép beüti az azonosítót aztán rendel... :)
0
2007. április 4., szerda 14:10
Igen ez így jól működik, meg ott van a megjegyzés rovat is, de pl ha tudod előre, hogy neked x napon jó lenne a szállítás, akkor a rendelés leadásakor ezt már meg lehetne tenni így utólag nem kell csak ezért külön jelölgetni. Csek egy ötlet volt, nem tudom mennyire lehet megvalósítnai...
0
2007. április 4., szerda 13:59
Vagy csak egyszerűen a munkahely eleve már ide utalja a fizunk erre szánt összegét, és abban a hónapban addig rendelünk amíg fussa belőle.
:-)
0
2007. április 4., szerda 13:54
Ez már létezik.
Feltéve persze ha magasabb az egyszerre küldendő filmek száma, mint ahányat berendeltél.
Akkor már csak egy nappal előbb használnod kell a küldés azonnal opciót és kész.
0
2007. április 4., szerda 13:49
és az nem működne, hogy simán feladni a pénz (100-200 ezer) postán, sima kis borítékban és mikor adaér a pénz, lehet menni a filmekért? Minek menni a bankba?!
:)))))))))))
0
2007. április 4., szerda 13:48
A financiális helyzetem alakulását egy mozdulattal intézem, kinyitom a tárcámat és megnézem, mi van benne. Még pénzt sem vonok le magamtól emiatt! :-) Nekem így biztonságosabb és kényelmesebb. ennyi. :-)
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 13:48
Két szatyornyi filmmel mászkáló embert kikerülni? Hogyan? Max. átugrani. :-)
0