Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2007. április 4., szerda 13:43
Xpress! Olyan opción még nem gondolkodtatok el, hogy meg lehessen adni, hogy egy adott napon induljon el a csomag?
0
2007. április 4., szerda 13:39
de ezt nem tudod kikerülni, a készpénzt meg igen. én sem szeretem a készpénzesdit, ahol nem muszáj, nem is használom. sokkal könnyebben követem financiális helyzetem alakulását is, biztonságosabb és kényelmesebb is. ennyi.
0
2007. április 4., szerda 13:37
igazad van TM: be kéne indítani az Xpress taxit is :)
0
2007. április 4., szerda 13:29
Tényleg nem akarom senki körét zavarni, de furcsának tartom, hogy valaki irtózik pénzt tartani magánál, ami mondjuk 100 ezer forint esetén 5db vékony húszezres, ami szinte egy farzsebben is láthatatlanul elfér, az viszont már nem idegesít senkit sem, hogy az Xpresstől való távozás után a százezerért vett két szatyort filmet cipelnie kell magával.
Nálam vásárlás után szokott beindulni a para, gondosan elpakolom a filmeket a táskámba, nehogy összekarcolják egymást, jól bezárom, majd úgy közlekedem, hogy kerülöm a zsúfolt helyeket, és igyekszem mindenkire csúnyán nézni, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek közel jönni hozzám. Ehhez képest nyamvadt papírpénzt tárolni kismiska.
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 13:17
Arra nem gondoltatok, hogy a penzt a felhasznalohoz kossetek, ne a csomaghoz? En atutalok x osszeget (a kozlemenyben a felhasznalot azonosito nevvel/szammal vagy akarmivel) es a rendszer enged hozzaadni, kivenni termekeket, ugyanugy, ahogy eddig, de ha atlepem az osszeghatart, amit atutaltam, akkor mar nem. Szerintem ez egyszeru es nagyszeru :) E minden esetre barmilyen megoldast tamogatok, mert igen rossz emlekeim vannak. Anno a gyujtemenyem megalapozasakor volt, hogy 250-300 ezer forinttal maszkaltam a Select-hez, mert ok sem voltak hajlandoak utalast fogadni, es nalatok is inkabb 20-30-50 ezer ertekben szoktam rendelni, amit szinten nem szeretek hurcolni. Szoval nagy elorelepes lenne.
0
2007. április 4., szerda 13:07
igen, nyilván más rendszer.

de azok, akik átutalással szeretnének fizetni, beírnák a csomagazonosítót, és náluk a "vedd ki légy szíves ezt a filmet / várjuk meg azt a filmet" típusú játék nem élne.
0
2007. április 4., szerda 13:00
Jaj! Ezeken ne változtassatok!
Lécci! Lécci! Lécci! :-)
0
2007. április 4., szerda 12:55
S akkor még tegyük hozzá az olyan gyorskívánságokat, hogy lécci kivenni ezt a 3 filmet, és tegyetek be 20 deka parizert, stb. Ezek valóban kiváltságok, a rendszertől függetlenül. Jó ez így!
0
2007. április 4., szerda 12:52
Nekünk biztos nem.
:)
0
2007. április 4., szerda 12:43
Alapból tök más a rendszerünk, mint bármelyik általunk ismert online áruháznak.
Ha rendelésenként leadott "csomagokban" gondolkodna a rendszerünk, akkor lehetne hasonló megoldásokat alkalmazni, viszont akkor el lehetne felejteni az x db.-ot küldjünk egyszerre, y napig tegyük félre funkciókat. Lehet, hogy nekünk jobb lenne, de nektek nem biztos.
0
2007. április 4., szerda 12:36
csatlakozom TM-hez. vevőbarát kiszolgálás, pedig nekik is sokmindenhez kell jópofát vágni (én asztalt borítanék :D)
0
2007. április 4., szerda 12:35
Szerintem ilyenkor érdemes nézni a konkurenciát, és a jó megoldásokat beolvasztani a saját rendszerbe.
0
2007. április 4., szerda 12:15
Már korábban is volt hasonló felvetés, és szeretnénk is megvalósítani, de ehhez alapjaiból kell átszerveznünk a feldolgozási folyamatot, hiszen az új fizetési mód teljesen más logisztikai megoldást igényel.
Alapvetően úgy működne, hogy ha valaki átutalással szeretne előre fizetni, a rendszer összeállítaná neki a csomagját, a kollégák előkészítenék szállításra, és ekkor menne egy levél arról, hogy kész a csomag, enni és ennyi pénzt kérnénk átutalni erre és erre a számlára. Ha a pénz beérkezik, egy kolléga jelzi a rendszernek, hogy bejött a pénz, és az elkészült csomag máris indulna.
Mindez jól hangzik, de:
- mivel ez kb. 3 napos átfutást jelent, mi van akkor, ha közben a vásárlónak újabb előrendelései futnak be. Gondolom lesznek majd nem kevesen, akik azt szeretnék, ha a korábbi csomaghoz hozzátennénk a befutott filmeket, ami hihetetlen logisztikai káoszt okozna. Ha kategorikusan nemet mondunk, akkor persze nem vagyunk vásárlóbarátok.
- borítékolni tudom, hogy rengeteg azonosítási probléma lenne. Természetesen úgy tudna működni a rendszer, ha mindenki beírná az utalásnál a megjegyzés rovatba az általunk küldött hivatkozási csomagszámot, de a személyes átvételnél most is csak annyit kérünk, hogy a számot hozzák magukkal, ehhez képest a vásárlók kb 1/3-a nem tudja a csomagszámot, ennek egy része pedig még a regisztrációnál használt nevet sem tudja megmondani. Rendszeresen küldenek vissza hozzánk úgy hibás termékeket, hogy sem a csomag feladója, sem az esetleg mellékelt levél aláírásában szereplő név nem is szerepel az adatbázisunkban (mondjuk Kis Géza vett tőlünk egy filmet, de hibás, és Kis Géza anyukája, Nagy Gizella postázza nekünk a csomagot).
Első körben tehát ezek a problémák aggasztanak minket, de mivel most dolgozunk a feldolgozó-rendszer átprogramozásán, az előre utalás lehetőségét is beleépítjük, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy az elején próbaként egy szűkebb körben engednénk az előre utalást.
0
2007. április 4., szerda 12:13
Na, jó, ezzel a névvel könnyű sikert aratni...
Már én is gondolkodom egy ütősebb néven. :)
0
2007. április 4., szerda 12:13
Úgy látom, elég sokan keltek máris az eladók/munkatársak védelmére, de én is csak csatlakozni tudok hozzájuk.
Eddig nekem is mindig segítettek, ha valami gondom, kérésem volt (és nagyon kedvesen mosolyogtak közben a hölgyek:) ), szóval nekem jó tapasztalataim vannak.
Egy normálisan működő (fogyasztói) társadalomban persze ennek kéne általánosnak lennie, de itthon kifejezetten üdítő színfolt.
0
2007. április 4., szerda 12:09
bizony-bizony. egyikőjük még a nevemet is megdícsérte. anyámmal együtt így már ketten vannak. :)
0
2007. április 4., szerda 11:52
Alátámasztom: az iroda dolgozói még a legnagyobb, karácsony előtti hajtásban is makulátlanul végezték a dolgukat, még hullafáradtan is kedvesek voltak, semmi negatívumot nem tudnék felhozni, ahogy ismerőseimtől is csak jót hallottam vissza róluk.
most posts by TM
0
2007. április 4., szerda 11:45
ÁFÁ-s számlát minden futárral kiszállított rendeléshez automatikusan nyomtatunk. A személyes átvételnél azért nem nyomtatunk előre, mert havi szinten így is több százezres nagyságrendű rendelést nem vesznek át a rendelőink, ha ezekhez előre nyomnánk számlákat, még az adót és az ÁFÁ-t is fizethetnénk a nem létező bevételeink után.
Másrészt a személyes átvételnél módosításra is van lehetőség (van, aki itt szól, hogy XY filmet mégsem kéri a csomagból), tehát a számlát csak a véglegesen kialakult csomag-tartalom alapján praktikus kiállítani.
A harmadik ok az idő-faktor. Ha nem nyomtatunk mindenkinek két példányban ÁFÁ-s számlát (aláírás, pecsét, blokk klammerolás stb.), az lerövidíti a várakozási időt.
Negyedik ok: környezetvédelmi és gazdasági. Valóban nem olcsó a papír, és már így is belefulladunk a megőrzött másodpéldányokba, tehát ha nem kell, akkor inkább tényleg nem pocsékoljuk a papírt.
Őszintén szólva én még nem találkoztam olyan bolttal, ahol minden egyes vásárláshoz automatikusan készítenének ÁFÁ-s számlát, sőt a legtöbb helyen meg sem kérdezik: ki van írva, hogy ÁFÁ-s számla igényét mindenki jelezze előre. Természetesen annak nem örülök, ha pofákat vágott a kolléga, úgy tudom, hogy ez egyikükre sem jellemző, de mindenkinek lehet rossz napja. Így látatlanban is elnézést kérek a nevében tőled.
A garanciális problémákkal nálunk nem szokott probléma lenni, hiszen nem csak egy blokk, vagy a számla igazolja a vásárlást: az adatbázisunkban is ellenőrizhető, hogy valaki nálunk vette-e az adott hibás terméket, vagy sem.
Ha neadjisten közvetlenül a kiadóval szeretné valaki intézni a problémát és nincs ÁFÁ-s számlája (szerintem ezt a kiadó sem kéri, hiszen ő nem azt nézi, hogy hol vette az illető a filmet, hanem azt, hogy az ő kiadványa, vagy sem), akkor utólag is lehet kérni esetleg ÁFÁ-s számlát, hiszen függetlenül attól, hogy kinyomtatjuk, vagy sem, a rendszer automatikusan generál mindenkinek ÁFÁ-s számlát.
A drágább termékeknél (PS3, Wii) azt hiszem nem kérdés, hogy nyomtatunk ÁFÁ-s számlát is, de ezeknek az új termékeknek a garnciája is már másként megy, mint amit régebben megszokhattunk. Az XBOX360-t meghibásodás esetén futárok viszik a szervízbe és vissza, a PS3 mellé is csomagol a SONY egy magyarországi garancia-érvényesítő leírást, és a Wii esetében is hasonlóan működik a dolog.
0
2007. április 4., szerda 5:16
Biztonsági őr is kellene, aki mindjárt moderálna is az üzletben... :)
0
2007. április 4., szerda 5:03
hmm... nálam még egyszer sem húzta senki sem az Xpressnél a száját. pedig szoktam alkotni :D :D
0
2007. április 4., szerda 3:27
Kedves Xpress!

Nem nagyon reagáltál arra a felvetésre, hogy az előreutalást bevezetnétek-e.
Egyre drágább holmikat árultok, és nem mindenki szeret ennyi pénzzel rohangálni a városban.
0
2007. április 4., szerda 3:24
De vannak ennél drágább filmek is. Nem mindenki a 900 ft-os filmeket vásárolja.
Egyébként pedig, ha ki lehet (márpedig ki lehet) választani azt, hogy tételes, vagy összesített számlát kérek, akkor abból egyértelműen következik, hogy kérek számlát.

Egyébként nekem nem szokták húzni a szájukat, pedig elég sok csomagot szoktam elhozni egyszerre. Legfeljebb az utánam következők kívánnak a fenébe, de ezt is magukban teszik szerencsére.

Egyébként, mostanában, hogy nem csak DVD-t árul az Xpress, még érdekesebb a garancia. A könyv sem filléres áru, de a PS3 vagy a Wii kifelyezetten költséges. És bizony el is romolhat. Akkor hogyan érvényesíted a garanciát, ha van egy blokkod, amin mindössze annyi szerepel, hogy 169 ezer forint, de az nem, hogy mi került annyiba. Nem nagyon hiszem, hogy bármelyik szervíz elfogadná ezt. Még a multik blokkjai miatt is szívják a fogukat, pedig azon szerepel az áru megnevezése ie.
0
2007. április 4., szerda 0:02
Az elkészített számla után be kell fizetni az áfát, miközben lehet Te még érte sem mentél vagy ami rosszabb nem is fogsz.
Ha megnézed a névreszóló számlán is lehet választani olyat amin csak annyi van feltüntetve, hogy dvd-rom és nincs cím szerint ráírva.
Hibás dvd miatt reklamálni, hááát nagyon drágának kell lennie, hogy megérje.
Ha nem laksz a környéken, tök pénzkidobás.
Nekem a karácsonyi akciós ravaszaggyal volt gondom és ha nincs arra dolgom (a parkolódíján is szívtam a fogam) hagyom a fenébe a film 990be került az odavissza postázás ennél biztosan több lett volna.
0
2007. április 3., kedd 22:27
Kedves Xpress!

Örülnék ha személyes átvételnél nem kérdeznétek rá kell-e nyomtatott áfás számla, hanem egyszerüen nyomtatnátok egyet. És ha azt mondom kell akkor nem vágna a tisztelt kolléga pofákat, mert ne mondja nekem senki hogy az a sajtcetli, amin szerepel egy végösszeg aztán szevasz, jó bármiféle garanciális problémára, főleg ha azt a kiadóval intézem. Ha drága a papír, akkor legyen egy kiixelhető opció, hogy kérek áfás számlát és ráfizetek 10 forintot is ha ezen múlik.
De az áfás számlát akár a csomag összeállításakor is bele lehetne tenni, ha az a baj, hogy ott kell nyomtatgatni.
0
2007. április 2., hétfő 21:10
Kedves Xpress!

Egy javaslatom lenne a KÍVÁNSÁGLISTÁ-val kapcsolatban... tudjátok: Kosárba --> majd onnan kívánságlistára az olyan filmeket, melyek felkeltették érdeklődésedet. Meg lehetne oldani azt, hogy kívánságlistán belül a filmeket csoportosíthassuk elérhetőségük szerint? Azonnal szállítható, 1-5 napon belüli és Előrendelhető csoportokba? Nem tudom mennyire megvalósítható ez, de személy szerint örülnék egy ilyen lehetőségnek, hogy pl. az azonnal szállítható filmek közül válogassak, hogy mihamarabb átvehessem a csomagot a Szövetség utcában :) Tudom, hülyeségnek tűnik, de azért számítok rátok :)
0