a nagyon dühít topikból folytatva, inkább itt a helye:
Üzenetküldés jó opció. a telefon meg mégjobb, ha eladó dvdről szól a dolog. már elnézést, de a falra tudok mászni amikor chatnek nézik egyesek a topicot.
valami önkontroll is kéne, nem kéne folyamatosan offolni. de mindenhol. senkinek sem jó. ok, mondhatnánk, hogy egyszer-egyszer belefér, de ha mindenki csak egy offtopic hozzászólást mond egy nap egy fórumba, akkot vége mindennek. die hard díszdoboz? nem kell megrendelni. persze, védjük egymást, és az eredeti lemezeket, de emiatt nem kell 40 hozzászólás, mert átláthatatlan lesz a topik.
az eladót védem, 1-2 film miatt semmi értelme vaterára/teszveszre menni, egész egyszerűen nem éri meg (főleg, ha 1000-1500 körüli darabokról van szó... egy GitS digipakk az teljesen más tészta). viszont duplázások lesznek (díszdobozok, sokkal jobb paraméterű kiadványok, hogy csak pár okot mondjak), amitől az ember szabadulni akar (nekem is sikerült hét, pedig eléggé célirányosan vásárlok). mindenesetre köszönjük a lehetőséget, amit ezen az oldalon adtok nekünk (lett már innen bizonytalan (egyiknél se volt kimondva, de nem valószínű egyikből se az utánnyomás) és joglejárt kiadványom).
némi empátia se ártana néha... azért, mert én utálom a magassarkús csajok és izomautók című filmet, még lehet, hogy valaki imádja, és esetleg ezzel megsértem. azaz a "nekem nem tetszett" és a "mekkora ****, mindenki egy *** akinek tetszik, mi a ****** kell ilyet kiadni, bezzeg a kristálykék lópatkós szömörce, az nem jelenik meg...".
a nemtetszést is ki lehet fejezni kultúrált keretek között. a politikához ennek semmi köze, ezt sem ártana megtanulni pár embernek. ugyanúgy szükség van a limonádé filmekre, mint a művészfilmekre. hogy kinek mi jön be, az már csak részletkérdés. ha nem tetszik, senki nem kényszerít a megrendelésre. ha meg látta valaki a filmet, és nem tetszik neki, akkor még mindig meg lehet _kultúráltan_ fogalmazni. ha erre képtelen, akkor meg úgysem képes reális kritikát kialakítani bármiről is. ilyenkor még mindig lehet célközönség mondjuk:)
volt egyszer egy szép történet: a pokol és a menny ugyanaz a hely. mindkét helyen az emberek kezének helyén egy méteres evőeszköz van, de étel van elég. a mennyben az emberek egymást etetik evőeszközeikkel, jóllakottak és boldogok. a pokolban mindegyikük magát próbálja etetni... de túl hozzú az evőeszköz, és nem képesek erre. de csak próbálkoznak, próbálkoznak... és éhesek és mérgesek.
pár ember itthon nem képes látni a saját hibáit, ezért mindig mást kell okolni. csak remélni tudom, hogy nem ide tartozom.
általában filmszeretők járnak ide, akik becsülik a minőséget. sokfélék vagyunk, de tiszteljük egymást, fogadjuk el a különbségeket. szerintem mindenkinek jobb lenne.
az XPressről meg annyit, hogy talán a legjobbak itthon (sokáig kerestem pár kiadványt, ami idő alatt a hazai körkép google által felfedett részét eléggé körbejártam). mindenesetre az adatbázis remek, amazonon mérgelődtem is rendesen, amikor kiadványt rendeltem (oké, van rajta angol hang, meg felirat is, de esetleg még valami más is? extrák esetleg, hogy ne még három keresés legyen minden kiadványnál, hogy ezen akkor most pontosan mi is van?). szóval ez nekünk is jó.
a honi kiadóknak meg szintén lehetnek baromságai, de ez van. ha nem tetszik, kintről is lehet rendelni. ellenben azért mostanában már a kiadványok nagyrésze jól szokott sikerülni, kevés az igazán nagyhibás darab. a többinek lehet örülni, a maradékot meg lehet megrendelni. és még mindig jobban járunk, mintha mindent kintről kéne behozni.