Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2007. január 25., csütörtök 14:02
Abszolút egyetértek veled a moderálás kérdésében (szerintem, mindenki, aki nem unalomból "jár" ide). NEM az mondtam, hogy nincs szükség rá, hanem, hogy valszeg nincs rá kapacitása az xpress-nek.
Sajnos nemcsak az adok-veszek topikokban lenne rá szükség, nézz körbe a filmkritikáknál: van, kb. 10-15 törzsvendég, aki mind a 15.000  DVD-t látta már, és ezt sportból el is akarják hitetni velünk. Pedig a hozzászólásukból csak annyi nyilvánvaló, hogy szeretik olvasni a saját "szakértelmüket". A névtelenség okossá és bátorrá tesz. Meg topikokat tönkre...
Tehát, az "önmoderálást" csak kényszerként írtam, nem azért, mert azt tartom helyesnek.
0
2007. január 25., csütörtök 12:33
Az életkor nem arányos a műveltséggel és a kultúráltsággal.

Úgyis tudod, az, hogy moderálás nem csak a vulgáris beszédre és effélékre vonatkozik, hanem a mindenféle üzletelésekre, a tisztességtelen magatartásra is. Mert ugyebár Xpressen kapható cuccokat nem lenne illendő itt árulni, licitáltatni, ki tudja, mit még. Ez etikátlan.

Ez csak eggyel több ok arra, hogy a Nagy Tesó figyelje a fórumot, azokért, akik TÉNYLEG filmekről akarnak beszélgetni, tényleg dvd-t keresnek,de mondjuk ritkaságokat, akik tényleg csak egy jót akarnak dumcsizni, stb, stb, stb.

Mondjatok akármit is, kitartok az álláspontom mellett, hogy igenis kell a moderálás.

Ha egy-két topicot megnézel, főleg az elad-vesz témakörben, akkor látod, már nem érdemes fellépni sem rájuk, mert ugyanazok az emberek naponta kismilliószor felrakják ugyanazt a "hírdetést", és ezzel egyszerűen széttörik, élvezhetetlenné teszik a fórumot, nem beszélve arról, hogy aki valóban szeretne egy-egy dvdt eladni a gyűjteményéből, annak esélye sem marad a sokszor oldalnyi hosszú listákkal szemben.
Nem kell embereket kizárni, főleg nem  mert ez egy bolt és az az érdeke, hogy sokan legyünk, de lehet embereket jobb belátásra bírni, adott sokszor és feleslegesen ismételt hozzászólásokat törölni például.

Ha ez bármely más fórumon működik, miért nem működne itt is?

Én kitartok a véleményem mellett és nagyon várom az Xpress véleményét a kérdésről. (meg természetesen mindenki mást is:)
0
2007. január 25., csütörtök 8:59
Ezt itt hiába mondod, sokak füléhez nem jut el, hidd el, moderálás nélkül soha nem lesz nem-anyázás", stb.
0
2007. január 25., csütörtök 8:05
VAN moderálás, erre több példa is van a topikokban, csak azt hiszem, a moderátor egyben az ügyvezető, a beszerző, és talán az árucsomagoló is. Ráadásul minden filmnél külön bábáskodni a vitázókon  -nem semmi munka. Ezért csak a legdúrvább (anyázás, ilyesmi) és a legégetőbb (panaszok, stb.) témákban van korrekció ill. válasz, a többiben meg igaza is van: csak hadd aprítsák egymást, úgyis az a magyar trend. Ez persze nem jó senkinek, de nem varrható egy ember nyakába néhány ember tolakodó stílusa.
Ez az "igazgató-portás"-megoldás viszont része lehet a kedvező áraknak.
Vagyis, magunknak kell mérsékelni magunkat.
0
2007. január 24., szerda 20:33
Tegnap beszélgettünk már itt erről, ők egyelőre még nem reagáltak,de talán sorra kerül ez is majd, ami biztos, hogy fórum moderálás nélkül nemigen létezhet. Bizzunk benne, hogy meghallgattatnak az igényeink.
0
2007. január 24., szerda 20:13
Természetesen igazad van, nem lehet csak úgy kiszórni az embereket meglévő szabályok nélkül. Ezért is tettem hozzá a kis vigyorgó szmájlit.
De ezzel a hozzászólással is érzékeltetni szerettem volna, hogy valamit tenni kell...
Persze lehet, hogy az xpress munkatársai már rajta vannak az ügyön (már ami a moderálási elveket illeti).
0
2007. január 24., szerda 19:49
Valóban fura dolgokat szokott írni, de attól még nem lehet valakit kizárni, nemde?
A Fórum már csak ilyen, mindneki mondja a magáét, beszél gyűjteménykeről, de senikről sem tudjuk, hasak képeket nem tesz fel, hogy mi az igazság.

Amíg nem születnek meg moderálási alapelvek -amiről már nagyon sokat beszéltünk itt- addig senkit sem lehet kitiltani, warnolni, figyelmeztetni.

Az meg persze, már megint ugyanaz a kérdés, mint régebben, hogy ezek az alapelvek mikor születnek meg végre és mennyire tartódnak vagy mondom inkább úgy, tartattattnak be.
0
2007. január 24., szerda 19:03
Magad is megnézheted, hogyan áll egy rendelés bejelentkezve az Adminisztráció/Aktív rendelések lapon.
Jelen esetben az a probléma, hogy rendeléskor 1-5 napos szállítással volt meghirdetve a film, azaz Xpressnél nem volt belőle raktáron egy darab sem, de legjobb tudomásuk szerint a kiadótól még beszerezhető volt. Ezután Xpress felől is ment rendelés a kiadóhoz, de ott sem volt belőle, és ez miatt megváltozott a státusza Bizonytalanra.
0
2007. január 24., szerda 18:30
Kissé lelassult az órátok! Ha valaki innen csekkolja az időt, könnyen lemaradhat a délutáni Balázs-show elejéről! :-)
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 16:56
Hello Xpress!
Immáron harmadszorra írom be a fórumba kérdésemet! Tudja valaki, hogy miért nem válaszol rá senki!?
2 héttel ezelőtt, a levelező modulban küldött 2 kérdésemre sem kaptam választ!
Hogy álltok a Mielőtt lemegy/felkel a nap c. díszdobozos dvd-vel?
2006.dec.20-án adtam le rendelésbe nálatok, 1-5 napos szállítással.
0
2007. január 24., szerda 14:36
Nekem lenne egy építő jellegű javaslatom:
Dobjátok ki ezt az "Atis82" nevű szerzetet :))

Állandóan televágja a baromságaival a topic-okat, reklámozza a saját másolt gyűjteményét, az itteni lemezeket meg fikázza.

A Fekete esőhöz meg beírja, hogy neki Spanyolországból jött sokkal olcsóbban. Állítom 1 db DVD-je nincs otthon...
0
2007. január 23., kedd 14:06
és valahol jó lenne az olyan "kedves" beszólásokat is valahogy moderálni, mint a másik elküldése egy pillanat alatt az anyjába, ha vkinek nem tetszik vmi,  elég gyakori durva beszólások stb, stb.
0
2007. január 23., kedd 13:59
Kedves Xpress!

Más topicban ismét felmerült a moderálás szükésgessége.Nem lehetne erről újfent komolyan elgondolkodni, beszélgetni? Itt már mindenki mindent írhat, eladhat, vehet és senki nem koppint oda senkinek. Egyre inkább itt az ideje egy komolyabb lépésnek, nem?

Beszélünk róla megint és keresünk megoldást? Sokan vagyunk, akik szeretnék.

0
2007. január 22., hétfő 21:56
Xpress!!!

Az előző hsz-emhez miért nem válaszoltok?
0
2007. január 22., hétfő 21:38
Xpress!

Azt az 1-5 napon belüli szállítást vegyétek ki a pibe, mert már 2 hete várok egy filmre!!!
0
2007. január 22., hétfő 21:30
A fórumnál lehetnének a topickban felül is oldal ugrás gombok, tehát mikor több oldal is összejön az olvasnivalóból és visszafelé olvasom, akkor a tetejére érek és a lapozáshoz újra le kell gördíteni és klikkelni nem lehetne megspórolni a gördítést?
A nicket nem lehetne úgy keresni mint az Index-en, hogy tudjuk mikor indított topicot mikor és mit szólt hozzá.
0
2007. január 20., szombat 18:07
a lemezeknél feltültetni, hogy az alapanyag dvd5/dvd9, esetleg kétoldalas (bár ilyen volt egy kötegnyi, leginkább sorozatok formájában). kevesebb csalódott vevő lenne, az biztos (ritkák a dvd5 kiadványok, de általában még ha csak a film is van a lemezen, ez a méret akkor se elég rendes minőségre).
0
2007. január 20., szombat 17:57
Ok köszi,csak ilyet még sosem csinált nekem! :)
Kösz a választ! (Bár elég hülye volt a kérdésem :P)
0
2007. január 20., szombat 17:49
ha azt írja, hogy a következő feldolgozásnál törlődik, akkor ne foglalkozz vele, tényleg törlődni fog... :)
0
2007. január 20., szombat 16:30
Hajaj,Xpress! Én is gondban vagyok! :)
Rossz filmre klikkeltem,és véletlenül betettem a Kickboxert az aktív rendeléseim közé.
Ki akartam törölni onnan,de nem akaródzik törlődni,azt írja,hogy csak a következő feldolgozásnál lesz törölve a termék.
Viszont más filmet 2 másodperc alatt ki tudtam onnan törölni!
Vagy ez a probléma természetes,és nyugodtan vásárolhatok tovább,nem kell vele foglalkoznom?
Mert nem értem...
0
2007. január 13., szombat 23:32
Én ma már láttam amikor a Karib 2ről írtam, és mivel már megvettem, ott votl a jó öreg sárga csík, hogy igen, már megrendeltem.
0
2007. január 11., csütörtök 21:30
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. január 10., szerda 22:57
Könyörgöm Xpress, valami ignore-opciót csináljatok, ahol be lehetne állítani, kiknek a hozzászólására nem kíváncsi az ember. Így mellőzhetnénk a vitákat, és velem sem lenne annyi probléma :)
0
2007. január 8., hétfő 16:31
Kedves evvie!
Az információs oldalon leírjuk, hogy mi a teendő, ha hibás a termék. Természetesen cseréljük, de előtte érdemes megnézni, hogy valóban hibás-e a termék. Ha az oldalunkon feltüntetett nyelvek vannak a lemezen (angol, francia, német, spanyol, olasz), akkor minden bizonnyal rajta van a korongon a magyar felirat is. A régebbi Columbia-kiadásoknál előfordul, hogy a magyar nyelvet nehezen lehet csak megtalálni a feliratok menüben, mert lapozni kell. De ha a fent említett nyelvek szerepelnek a lemezen, a magyar feliratnak is ott kell lennie valahol. Ha mégsem (erre kicsi az esély), kéjük, hogy az információs oldalon leírt módon küldd vissza nekünk a hibás terméket a hiba leírásával és küldjük a cserét.
0
2007. január 8., hétfő 14:48
Oh nem, szó sincs róla, hogy megsértettél volna, és én sem annak szántam. Ha félreérthető voltam, elnézést (azért raktam smiley-t :). De amit írtam, az igaz.
0