Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2006. október 11., szerda 19:05
the JAckal megelőzött. Csatlakozom hozzá, nekem is elnyerte teszésem ez az új funkció. így nem kell 6000 topicot végig böngészni.
Köszönjük.
0
2006. október 11., szerda 17:23
Jó ez az új funkció, hogy "Hozzáadás a kedvencekhez". Gratula és köszönjük. Így majd csak sikerül átláthatóvá varázsolnia mindenkinek a maga számára a fórumot.
0
2006. október 11., szerda 15:24
Nemrég jött meg a csomagom, egy tök új futár volt, mert aki eddig szokott jönni leváltották; hívott, hogy úton van és akkor hova is hozza a csomagot. Az előző futás még lógott volna egy csomaggal, csak hétfőn még nem tudtam átvenni és megbeszéltem vele a mai napot, de ma már nem ő jött. Holnap hozza az új tag ezt a csomagot is...
0
2006. október 11., szerda 15:14
Engem akkor szoktak hívni, ha nem találnak otthon. Ilyenkor elvitték már céghez, beadták már szomszédnak stb. Egyébként hetente rendelek valamit, és eddig 3 év alatt 2-3 futárt láttam. Pedig nem kicsi város. :D
0
2006. október 10., kedd 20:35
Szerintem az lenne a legkorrektebb, ha nem vagy otthon, akkor fel kellene hívjon a futár... végtére is rajta van a telefonszám a csomagon és a szolgáltatást is így hírdetik. Felőlem lehet jó fej meg minden, de ez akkor is egy szolgáltatás.
0
2006. október 10., kedd 20:34
Én elhiszem, hogy neked kellemetlen tapasztalataid vannak; csak egyben csodálkozom is, mert én mint írtam pont az ellenkezőjét tapsztaltam; nem kell keresnem a futárt, szó nélkül jön és hozza, mert tudja, hogy hol talál meg, bárhova is van címezve a csomag.
Ezesetben tegyél panaszt a GLS-nél az adott futárra...
0
2006. október 10., kedd 17:39
Lehetne mondjuk a keresést kibővíteni származás szerint PL.: Amerikai , Francia, Japán ,stb...?
A GLS pedig szerintem korrekt,pontos,megbízható,udvarias.
Nálunk is két srác váltja egymást.
És nem csak a lakásra hanem a munkahelyre is kihozza még ha nem esik útba akkor is.
0
2006. október 10., kedd 17:33
Még valami: hagyj hangsúlyozzam már utoljára, én nem haverkodni akarok, ez egy cég, az isten szerelmére. Munkát végeznek, szolgáltatást adnak, én meg nem pajti vagyok, hanem ügyfél. Ezt most csak azért tettem hozzá, mert mindenáron azt akarod sugallni, hogy cimbizni kell a szolgáltatóval, hogy megkapd, amiért fizettél.
0
2006. október 10., kedd 17:30
Mihez hogy állok hozzá? :) Én úgy állok hozzá, mint egy jóhiszemű ügyfél - te nem ezt tennéd? Úgy, hogy fizetek egy szolgáltatásért, amiért egy állitólag megbizható, korrekt cég felel, és jóhiszeműen elhiszem, hogy ők mindent meg is tesznek azért, hogy korrektül álljanak a munkájukhoz. Igy állok hozzá.

Ha elolvasod figyelmesen a korábbi hozzászólásomat, abban leirom, hogy ez már a harmadik alkalom arra, hogy a kedves futár munkatárs az adminisztrált (megtekinthető a "Hol a csomag?" menüpontnál) kettő kisérlet helyett valójában csak egyszer jelent meg, én meg ebből feltételeztem, hogy ha falból adminisztrál még egy időpontot, akkor ők elvileg kötelezve vannak adott napon két próbára. Na mindegy, ha igy van, ha nem, ez nem is fontos. De ha folyamatosan maximum fél órás időintervallumokat adnak meg nekem az értesitőn (tehát, az értesitő bedobásától számitott fél óráig), a büdös életben nem tudom elérni az adott futárt (ahogy tegnap sem tudtam, akármennyire próbáltam).

De mielőtt itt még maratoni vitákba mennénk bele tök feleslegesen, előre vetitem, hogy nekem csak ez a "létesits haveri viszonyt, és akkor talán kedves lesz veled a futárbácsi" tipusú hozzáállás nem tetszett, úgyhogy szűntessük be ezt a vitát.

Ui: és a csomagom még mindig nincs itt. Az értesitőn tegnap feltüntetett számot pedig még mindig nem tudom elérni, futár meg ma még nem jelent meg nálam - az adminisztráció is erről tanúskodik.
0
2006. október 10., kedd 17:07
Azt nem akarom elhinni, hogy otthon volt valaki és nem sikerült átvenni a csomagot, annak ellenére, hogy jönnie kellett volna. Ha nem talál otthon senkit hagy egy értesítőt, amikor hazaérsz felhívod és megbeszéled vele. Anno én is jártam így egyszer, a hívás után 1 órával ott volt a csomaggal...
0
2006. október 10., kedd 17:04
Nem így működik; de ha te úgy állsz hozzá, akkor sok jót ne várj. Mint írtam nálunk 2 tag van váltva, mindkettő nagyon rendes.
0
2006. október 10., kedd 16:00
Ja, hogy ez igy működik? A GLS futárszolgálat haveri alapon dönti el, mennyire korrektek a kikézbesités terén? Érdekes amit mondasz. (Másrészt meg nem hinném, hogy mindig ugyanaz a futár jön - valószinűleg itt a városban nem csak egy munkatársuk dolgozik.)
0
2006. október 10., kedd 15:15
Nincs igazad. Ha gyakran rendelsz gyakran jön, migismer, összehaverkodtok és sokkal rugalmasabban fogja kezelni a dolgokat, nem csak egy átlag ügyfélnek fog tekinteni... ;) Az, hogy mennyit fizetsz egy adott csomagért mellékes.
0
2006. október 10., kedd 10:31
"Gondolom az sem mindegy, hogy ki milyen gyakran rendel"

Mivel futárszolgálatról, nem filmházhozszállitó cégről van szó, ennek kurvára mindegynek kell lennie. (Mindenki ugyanannyit fizet a szállitásért.)
0
2006. október 10., kedd 9:09
Nekem viszont csak pozitív tapasztalataim voltak a GLS-el; mindíg ugyanabban az időpontban jön (9-11 között). Igaz én a munkahelyemre hozatom a csomagokat, így tutra megtalál, de volt már arra is példa, hogy máshonnan jött csomagom velük és ott az otthoni címem volt megadva, de a futár behozta a céghez. Gondolom az sem mindegy, hogy ki milyen gyakran rendel és egy környéken hány futár van, nálunk 2 srác váltja egymást, de mindkettő angyon rendes...
0
2006. október 10., kedd 8:47
Xpresstől én személyes futárral szoktam kérni a csomagot, ő nem telefonál, de felesleges lenne :)

a GLS-t nem ismerem, egy másik bolt a DPD-vel szállít, a futár mindig felhív, hogy kint vár a csomaggal. így nekem sem kell "égnem" a portán, hogy ismét DVD-t rendeltem.
0
2006. október 10., kedd 8:43
Ez tényleg nagyon jó lenne, és semmiség lenne megoldani...
0
2006. október 10., kedd 1:19
Ha valaki már beírta, akkor elnézést az ismétlésért:

A filmek adatlapjára a Gyártó stúdió mellé be lehetne illeszteni a forgalmazó nevét is?
Mondjuk így: Warner bros. / Fórum Home...  

Nem egy nagy dolog, de azért hasznos infó, ráadásul tisztába tenné azt is, hogy egy csomó filmnél a gyártó helyett a forgalmazó van feltüntetve, ami elég következetlen.
Pl.: A helyszínelőknél a BuFi van feltüntetve gyártó stúdióként.
0
2006. október 9., hétfő 23:57
Ez a futártól függ, aki éppen hozza a csomagot. Van aki felhív van aki nem. Aztán miután huszadik alkalommal jön, már sejti, hogy otthon leszek. :D
0
2006. október 9., hétfő 23:10
Megjegyzem: engem sem hivtak.
0
2006. október 9., hétfő 22:17
Ha GLS-el jön csomag mostanság sosem hív fel a futár :S Régebben mikor átállt Xpress a GLS-re rendszeresen megcsörgetett a futár és megbeszéltünk az időpontot, ha visszagondolok ez idén még egyszer sem történt meg, bár most vegyesen volt személyes átvétel és futárszolgálat. De nem gondoljátok, hogy a futárnak mindig hívnia kellene? Szerintem ez benne van a postaköltségben, és jó lenne tudnom hány óra felé jön, mert akkor úgy szervezem az életem, hogy legyen itthon valaki.
0
2006. október 9., hétfő 21:03
"adott napon kétszer is próbálkoznia kell"
Persze ha elsőre nem talál otthon senkit.
0
2006. október 9., hétfő 21:01
Csak egy kis érdekesség a GLS futárszolgálattal kapcsolatban: elméletileg az adott napon kétszer is próbálkoznia kell (kellene) a futárnak, legalábbis erre következtetek az adminisztráció ("Hol a csomag?") alapján, ugyanis oda mindig két bejegyzés kerül. Ebben az az érdekesség, hogy nálam az utóbbi három alkalommal a második beirt időpontban mindig itthon tartózkodott valaki, mégsem jött senki, szóval a GLS munkatársa egyszer megpróbálja, a második időpontot meg hasraütésszerűen beirja. Nem nyafogok, de ez nem valami korrekt.
0
2006. október 9., hétfő 20:05
Xpress! Lehetne azt jelölni valahol (pl.: a rendelés leadása során), hogy adott napon mikor ill. volt-e már feldolgozás? Köszi!
0
2006. október 9., hétfő 11:02
remek ötlet, támogatom!
0