Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2006. október 9., hétfő 10:52
Az oldal szerkesztői, miért nem mellékelnek egy afféle gyorstalpalói használati utasítást a fórumhoz?
Hetente visszatérő kérdés, hogy hogyan lehet egy képet felrakni, hetente legalább egyszer ledorongolnak valakit, amiért nyit egy olyan topicot, amilyen már van. Nem Fórumetikai rendszabályok kisregényt hiányolok, hanem egy rövid leírást, az oldal szerkezeti felépítéséről.
Honnan derül ki például egy először idekattintó laikus számára, hogy nem csak tíz topicból áll a fórum? Aztán meg jönnek a végképp semmiről se szóló szemrehányó dumák, hogy na, sikerült szétcseszni az oldalt, már ezt a topicot sem érdemes olvasni, stb. Ez mind megelőzhető lenne. Ez igenis az Xpress profiljába vág, mert neki is érdeke, hogy rend legyen. Ám ezt némi útmutatással is lehetne elősegíteni, erősíteni. Az ugyanis önmagában nem növeli a nívót, hogy hetente, havonta kisöprik a szemetet, mert az ugyanúgy visszatermelődik, ha nincs semmi más egyéb elképzelés annak megszüntetésére.
Én nem bántanám a fórumot, nekem jó így, ahogy van, inkább törekednék arra, hogy megtanítsam használni azokat, akik írnak bele!
Sokkal kevesebb energiába kerülne, mint ez a megrendszabályozósdi.
Ja, és tudnám értékelni, ha végre a Kína szindrómának lenne ismertetője az adatlapon, mert ennek hiányát már végleg nem lehet K nyakába varrni! :-)
most posts by TM
0
2006. október 9., hétfő 10:37
EGYETÉRTEK!
0
2006. október 9., hétfő 10:34
A kritikák átszervezésénél a (figyelmeztetés nélküli) spoileres írásokat kellene kiszűrni valahogy. Engem ez bosszant a legjobban, mikor olvasom az adatlapon a véleményeket. Sokszor csak az adott film megnézése után merek olvasgatni arrafelé, pedig a cél ennek éppen ellenkezője lenne.
0
2006. október 8., vasárnap 13:16
Mindenben támogatom az új és kreatív elgondolást! Ez az Xpress, már szavaztam Rád! :)
0
2006. október 8., vasárnap 12:27
A teljesített rendeléseimnél az alábbi szöveg olvasható:

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error  80004005  
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Transaction (Process ID 86) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction.

/shop/rendelesek.asp, line 118

Jövő héten szeretnék csomagot elhozatni, remélem addigra ez a bibi kiküszöbölődik, mert így nem tudom követni a redelést ha nem látom a státusztát.
0
2006. október 7., szombat 23:06
Én csak egy szakmai jellegű javaslatot szeretnék tenni, ha nem bánják a kollegák. Ha már asp.net és sql server kombinációt használunk, akkor miért plain-text állományból szedjük a connection string-et, a query-k egy részét és a u/p párost? Ilyen csúnya dolgot régen láttam, aztán meg a lekédezések is enyhén furcsák. :) Ráadásul 1,5 napig kint volt az állomány elérhetősége, és továbbra is elérhető, még csak a jelszót sem változtatták meg. Pont tegnap szavaztam az xpress-re az év kereskedője oldalon, és ilyen hibát kell látnom.... :(
0
2006. október 6., péntek 23:19
Bár bevallom öszintén a Lost-ot és a SZ.F.-et még nem volt időm megnézni.
0
2006. október 6., péntek 23:17
Én elég idétlenül dolgozom. 6-9:30 és 13:30-18:00-ig igy van idöm közte is és este is. A melóhelyem meg 3 percre van tőlünk.
0
2006. október 6., péntek 23:15
Akkor nem igazán értem hogyan osztod be az idődet, hogy még fórumozásra is jut... Én csak havi 8-10 filmet rendelek, mégis kilóméteres a várólistám, amiket még nem sikerült megnéznem... Plusz még meg kéne néznem 80 órányi Star Trek sorozatot extrákkal együtt...
0
2006. október 6., péntek 23:08
Sajnos tévedsz. Igen is van időm megnézni. Most épp a párommal a Szivek szállodája 3.évadját végezzük ki. Minden egyes filmet láttam és nem is egyszer ebből jó néhányat. Ez 8 év gyűjteménye.

Más:

"Én beneveznék! :-)"
szavazni?????   :)))
0
2006. október 6., péntek 23:05
Jah, akkor alábecsültelek... :-)) Egyébként te már rég túlléptél egy bizonyos határt... Ennyi filmet nem lehet megnézni egy hónapban... Szerintem te már alig nézed őket... Neked már fontossabb lett a gyűjtőszenvedély mint maga a film... De hát... És akkor mi van? Még én is járhtaok így... 2000-et elérted már?

Xpress!

Egyébként tényleg jó ötlet ez az utalványosdi... Jó kritikákra buzdítja a népet... Meg lehetne próbálkozni egy kritikaíró verseny megszervezésével is... A felhasználók szavaznának... meg minden... Én beneveznék! :-)
0
2006. október 6., péntek 22:57
múlt hónapban 30 film volt
erre a holnapra meg 35 film van "beütemezve" + az előre nem látható szerzemények    :))
0
2006. október 6., péntek 22:53
25-öt  :))
0
2006. október 6., péntek 22:23
Akkor ugrott az utalványod háhá! :-)) Így csak havi 24 DVD-t vehetsz!
0
2006. október 6., péntek 21:50
Nem is fogsz!   :)
0
2006. október 6., péntek 21:45
"Na de majd mi is belehúzunk! :)"

Na erre kíváncsi leszek, ugyanis még egy kritikát sem olvastad tőlem... :-)

(Vedd kötözködésnek ha akarod... :-)
0
2006. október 6., péntek 21:16
Én ezt jó ötletnek tartom. Csak az a kérdés fogjátok e ezt energiával birni?????

Én tényleg csak azt engedném fórumozni (bármelyikben is) aki tényleg tényleges vásárló!!!!!!!

A másik amit jó ötletnek tartok:

"1. hagyni kellene a legfontosabb általános topicokat (10-20 db), a többit törölni, és ha vki ezentúl új topicot nyít, akkor az csak jóváhagyással kerülhetne ki az oldalra + a felesleges topic nyításért lehetne időleges bant osztogatni a fórumra."

Ezt tényleg érdemes lenne átgondolni.

Utalvány is jó ötlet,de mint ahogy az elöttem szólók is mondták hogy a "profik" elönyben vannak. Na de majd mi is belehúzunk!  :)

0
2006. október 6., péntek 16:30
Xpress! Nagyon jó ötlet! A vásárlási utalvány pedig pláne;)
0
2006. október 6., péntek 15:17
Egy javaslat a topic-okhoz:
1. hagyni kellene a legfontosabb általános topicokat (10-20 db), a többit törölni, és ha vki ezentúl új topicot nyít, akkor az csak jóváhagyással kerülhetne ki az oldalra + a felesleges topic nyításért lehetne időleges bant osztogatni a fórumra.
2. Moderátor kellene a fórumra is, pár ember úgyis itt van szinte mindig, ők elláthatnák ezt.
0
2006. október 6., péntek 15:09
Egy próbát mindenképpen megér, mert néha nekem is tele van a tököm az ilyesmikkel.

(Bár már én is kérdezősködtem film-adatlapon, de megjavultam. Tényleg.)
0
2006. október 6., péntek 15:08
támogatom, remélem beválik. a fórum / kritikák szigorú moderálásán tényleg el kellene gondolkodni.
0
2006. október 6., péntek 14:55
Nekem tetszik az ötlet!
0
2006. október 6., péntek 14:46
Magánban. Adj mélcímet.
0
2006. október 6., péntek 13:53
A vásárlási utalvány jó ötlet, legalább ösztönözne egy-két embert. Bár van itt egy-két félprofi kritikus aki az összeset elhappolná előlünk. :((
0
2006. október 6., péntek 13:43
Nekem is eszembe jutott már. Lehet, hogy bizonyos topicra vonatkoztatva be is vezetünk valamilyen korlátozást, és nem feltétlenül azokat nem szűrnénk ki, akik nem vásárolnak nálunk, mert, hanem inkább az állandó renitenseket.

Most épp a kritika-rovat újragondolásán dolgozom. Kénytelen leszek bevezetni a moderációt, és a termékek kritikáinál feltett kérdéseket, nem odaillő anyázásokat, vitákat, megjegyzéseket száműzni egy bünti-sarokba, hogy az adatlapokon tényleg csak a valódi, normális kritikák látszódjanak.

Az ötletem a következő:

Ha valaki kritikát ír egy filmhez, a kritikája az eddig szokott módon megjelenik a termék adatlapján, de a jelenlegitől eltérő színnel, vagy elhelyezéssel, ami utal arra, hogy a kritika még nem ment át a szűrőn.
A kollégáimmal naponta folyamatosan szemlézzük majd a kritikákat, és a valódi tartalommal bíró kritikákat (mindegy, hogy az a termékre nézve negatív, vagy pozitív) kicsipegetjük a napi termésből. Ettől kezdve ezek a kritikák lesznek alapból olvashatók a termékek adatlapján. A kritika fogalmába nem besorolható hozzászólásokat sem töröljük, hogy bárki elolvashassa őket és anyázhassanak minket részrehajlás miatt, de ezek a hozzászólások csak egy külön linken keresztül lesznek elérhetők mazochistáknak (hasonlóan az archív kritikák gombhoz).
Továbbra sem lesz lehetőség többször hozzászólni egy termékhez, de a hozzászólásokat ezután is lehetne majd módosítani, így bárki kikerülhet a süllyesztőből (ha a "Már megint késik! Ti mikor kaptok belőle? Majd megveszem, ha 990 forint lesz!" típusú hozzászólását valódi kritikává változtatja).

Persze a szigorítás mellett szeretnénk ösztönzést is beiktatni a rendszerbe, mondjuk a hónap 10-20 legaktívabb és legjobb kritika-írója vásárlási utalványt kapna tőlünk.

Szerintetek ez a módszer működne?
0