Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2006. szeptember 3., vasárnap 21:19
szuper!
0
2006. szeptember 2., szombat 17:55
Szia Xpress!

Egy kérdés / javaslat:

Szituáció: kijelölt a vásárló néhány terméket, hogy a következő feldolgozáskor küldjétek. ezek szépen elkülönülnek, a lista elejére kerülnek.
DE!
ha időközben befut egy újabb termék, akkor a vásárló által küldhető terméknek jelölt DVD ismét visszakerül a többi közé.

meg lehetne oldani, hogy ez ne legyen így (csak akkor kerüljön vissza a többi termékhez, ha a vásárló bejelöli?)

remélem érthető. köszi.
0
2006. szeptember 1., péntek 21:58
Tisztelt Xpress!

A "Teljesített rendelések" listám márciusban még teljes volt, azaz a legrégebbi rendelésem is benne volt, de most már csak a 2004. július 13-ika óta vásárolt DVD-im szerepelnek a "Teljesített rendelések" listáján. Amit korábban vettem, legnagyobb bánatomra eltűnt a listáról. Ennek a csonkulásnak van egyrészről egy negatív eszmei-történelmi vetülete, másrészről praktikussági hátránya is. Az eszmeit nem részletezem, de a gyakorlati haszna az volt eddig a teljes listának, hogy ha egy film adatlapjára ugrottam, eddig egyből biztosan tudhattam, hogy azt a filmet már megvettem, vagy csak tervbe volt-e véve. Innét kezdve ennek sajnos vége. Marad a bizonytalanság, vagy a hosszas utánanézés. Ezzel sokat veszített a szememben a www.xpress.hu az értékéből, használhatósági kényelmi szolgáltatásaiból. Nem tudom, hogy a csonkítás tudatos volt-e, vagy egy véletlen baleset következménye. Ha az utóbbi, és ha egy mód van rá, kérem próbálják meg visszaállítani a TELJES adatbázist. Előre is köszönöm!
0
2006. szeptember 1., péntek 21:53
:D egy ötlet volt ("1. nem tudom 2. nem tudom 3. nem | remélem, segíthettem. :) jsz") ;)
0
2006. szeptember 1., péntek 21:50
mosom kezeimet. indulatos, alattomos és személyeskedő ember vagyok, másrészt nem érek rá ilyesmire. :)
0
2006. szeptember 1., péntek 21:36
még egy javaslat: egy moderátor bőven elég volna, akinek meg lehetne írni a sértőnek vélt hozzászólásokat / topikokat. erre Jamamura szerintem tökéletes lenne (bár, nem ismerem, de jól kezeli a dolgokat :D ).
0
2006. szeptember 1., péntek 21:33
Xpress, ha szabad egy szóra:

az utóbbi időben tényleg elég sok idegesítő (személyeskedő) topik és hozzászólás született. ha van valakinek véleménye, az egy dolog, de nem kellene a sok begyepesedett hozzászólásnak / topiknak is hely(e)t adni.

ezek nektek is árthatnak.
0
2006. szeptember 1., péntek 21:29
Valamilyen szinten igazad van, de mi többnyire azt a véleményt képviseljük, hogy ha csak nem túlzottan szélsőséges, másokat sértő hozzászólásokról van szó, akkor nem töröljük, ugyanis minden hozzászólás, minden beírás elsősorban az alkotójáról mond véleményt.
Szerintem ezt igazolja a fenti lista is. lacika12 listája láttán nem az jut eszembe, hogy az általa kritizált filmek kritikán aluliak, hanem az, hogy az írójuk. Egyébként nem valódi vásárlóról van szó, az illető lacikaki12 néven regisztrálta magát nálunk, ami szerintem mindent elmond :)
Egyébként gondolkodunk egy a mostaninál intenzívebb cenzúrán, de ahhoz arra is szükség lenne, hogy minél több érdemi kritika szülessen.
Mivel egy normális ellenőrzési folyamat nagyon energia és időigényes, elképzelhető, hogy néhány megbízható régi tagnak adnánk meg az ellenőrzési jogot.
Vélemény?
0
2006. szeptember 1., péntek 21:27
a kultúra virágzik gyerkőcök ;)!

0
2006. szeptember 1., péntek 21:01
Lacka: Teljesen igazad van! A gyomrom felfordul ettől a listától! Sűrgősen törölni kéne az ilyen ocsmányságot!
0
2006. szeptember 1., péntek 20:45
Mielőtt bárki csak egy kicsit is velem hozná kapcsolatba az alábbi címen elérhető listát, ezúton határolom el magamat tőle. És tisztelettel kérdezem az illetékeseket, itt már mindent szabad? Ha valakinek nem tetszik egy film, akkor írjon róla kritikát a megfelelő helyen és megfelelő stílusban, de miért kell bizonyos filmeket ilyen módon és ilyen minősíthetetlenül küszöb alatti nyelvezettel listaként kipellengérezni? S ha ennyire nem tetszenek bizonyos filmek, akkor miért ugyanabba a listába veszi fel a kedvenceit? Még egy ilyen magamutogató ámokfutást!?

http://www.xpress.hu/shop/listaorulet.asp?LOID=643&VID=066-1051191605-27396413573167626
0
2006. szeptember 1., péntek 18:59
wow, most látom, hogy a rendeléseknél történt pár változás! Ideje volt ;) Köszi!
0
2006. augusztus 31., csütörtök 22:21
A pólókat/pulóvereket hónapokig lehetett kapni, de elfogyott nálunk is és a kiadónál is. Egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e utánpótlás.
0
2006. augusztus 31., csütörtök 22:17
Fentieket el tudom fogadni egy külföldi filmmel kapcsolatban, de mi van az általunk gyártott pólókkal. Én azt rendeltem "német vagy, vagy mi" felirattal,de három hete nem jön. A szülinap meg már rég letelt. Akkor ezt minek reklámozzák? Ne mondják, hogy ebőől is 3-400 db-ot kell rendelni!
Várom szíves válaszukat, de lenginkább a rendelésem!
Kösz
0
2006. augusztus 31., csütörtök 18:44
Sajnos ez Magyarország, így annál biztosabb időpontot egy film beszerezhetőségéről, hogy BIZONYTALAN jelenleg senki nem tud mondani. Mint azt írtuk, a Universal-kiárusításba került filmek mindegyikéből volt néhány kópia, de nagyon hamar elfogyott, törölni viszont addig nem szeretnénk a rendeléseket és az ajánlatot, amíg el nem dől, hogy a kiadó tud-e még behozni ezekből a filmekből, vagy sem.
Kár angol példát hozni, ugyanis a legtöbb nagy kiadónak ott van az európai központja, raktára, és az összes nagy stúdió saját képviseletettel, raktárkészlettel van jelen az angol piacon, míg nálunk a Warner mai kivonulásával az utolsó önálló képviselet is megszűnt. Az angol piacon a legtöbb termékből folyamatos az utángyártás és ellátás, tehát a kereskedő tudja, hogy ha nem szüntették be egy termék gyártását, akkor 2-15 napon belül biztos, hogy be tudja szerezni a filmet. Nálunk a stúdiók forgalmazói - most már, hogy csak liszenc-cégek és nem önálló képviseletek - minimum rendelési darabszámhoz vannak kötve. Ha én rendelek 50 db. Sebhelyesarcút, akkor az InterComnak meg kell várnia, hogy a Media Markt, meg a Tesco, meg a többi cég is rendeljen még belőle, hogy leadhassa a minimum 3-400 darabos rendelést, amit elfogad a Universal. Persze a Universal nem fogja legyártani nekünk azt a 3-400 darabot, hanem megvárja, míg a csehektől, meg a lengyelektől is befut egy normális mennyiség, és akkor áll neki a sokszorosításnak/utángyártásnak.
Ember legyen a talpán, aki ilyen feltételek mellett meg tudja mondani, hogy hány napot kell várni egy bizonytalan termék beérkezésére. Azt pedig ezeknél a termékeknél senki nem mondta, hogy soha többé nem lesznek kaphatók, miért ne adjuk meg akkor a lehetőséget az előrendelésre?
0
2006. augusztus 31., csütörtök 18:24
Szerintem ami jelenleg nem beszerezhető m.országon ahhoz nem azt kellene odairni hogy szállitható:bizonytalan(pld:Sebhelyesarcu) hanem azt, hogy jelenleg nem kapható!Az meg pláne nem fair,hogy ilyeneket még akciósnak is hirdetnek (pld:Carlitó utja-1993) a bolond naiv ember meg megrendeli azt vár hónapokig,esetleg évekig mert az anyagot nem is lehet beszerezni hiába akciós!Angliából minden beszerezhető,4-5 nap alatt meg is jön,kb. a hazai akciós árért adják,csak persze 100 filmből kb.2-őn van magyar felirat.Szóval ami nem kapható azt nem kell törölni az adatbázisból csak oda kellene irni melléje hogy jelenleg nem kapható,akciós termékként meg pláne nem kellene hirdetni!Külföldön ez igy van,ha nincs raktáron a termék akkor jelzik hogy nagyjából mire lesz,ha valaki nem tud addig várni az nem rendeli meg.Ha pedi azt irják hogy azonnal küldik akkor azt 4-5 nap mulva meg is kapom!
0
2006. augusztus 31., csütörtök 18:18
Nagyon szépen köszönöm (köszönjük) !!!!  :-))))
0
2006. augusztus 31., csütörtök 17:56
A TELJESÍTETT RENDELÉSEKNÉL megcsináltuk az összesítő-sort. Az AKTÍV RENDELÉSEK sorszámozása folyamatban van.
0
2006. augusztus 31., csütörtök 16:17
Továbbra is támogatom Holu ötletét, és várom az Xpress reagálását. Addig pedig: marad a "Teljesített rendelések" listájának olvasása esetén a zsebszámológép nekem is, hiszen az oldalon minden infó olvasható (Csomag száma, Szállítás módja, GLS-hivatkozási szám. az egyes filmek ára tételesen), csak egy apróság hiányzik: a végösszeg, hogy mennyit is kéne kikészíteni (összekaparni) mire jön a csomag...  :-(
0
2006. augusztus 31., csütörtök 15:51
Látom, hiába minden, szal leirhatom minden nap, hogy legyen sorszám vagy össz darabszám az aktiv rendeléseknél, még csak reakció sem érkezik rá.
No de itt egy másik: összeállt a csomag, rákattintok, ok, aztán elő a windows-os számolóépet, és bepöntyögöm a számokat, hogy mégis mennyi pénzt vigyek, mert ugye kártyával nem lehet fizetni (jó mondjuk ezt megértem, újabb 2% költség), tehát itt a szgép, ami kiválóan összead (mást se tud) mégis én pöntyögöm be a számokat
0
2006. augusztus 30., szerda 15:07
Xpress!!! a genezis linkje nem jó
0
2006. augusztus 29., kedd 22:21
Én több, mint 3 hete rendeltem egy pulcsit, egy darabig hitegettek, hogy 1-5 nap; most már két hete "bizonytalan".
Szülinapi ajándéknak szánom és a szülinap már rég elmúlt, de szeretném a pulcsit.
Nem lehet sürgetni? Miért van a rendelési listán, ha hónapon át nem lehet kapni. Pedig nem olcsó, mégsem akarják eladni. Lehangoló - egy idő után az ember a filmet is megutalája ez miatt! Remélem elolvassa, akinek szól, vagy most is csak feleslegesen téptem magam!
0
2006. augusztus 29., kedd 14:48
a kritika az kritika, vitatkozni meg a fórumon kéne, nem a kirtikák között
0
2006. augusztus 28., hétfő 19:30
Holu ötlete jó, de talán az is elég lenne, ha sorszámozva lennének az "Aktív rendelések"-nél a "FELDOLGOZÁS ALATT ÁLLÓ TERMÉKEK" tételei.
0
2006. augusztus 28., hétfő 19:24
Egyetértek!
0