Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2005. november 8., kedd 9:07
Szia Xpress!

Átutalás: erre nem tudok most hirtelen semmi okosat sem írni.

Szatyor: Xpress, ugye a saját futáros csomagok is "Xpress papírszatyorban" fognak a jövőben érkezni? :)

--

Field: "a kollégáim korántsem biztos, hogy át tudják és akarják venni helyettem a 20 ezer Ft feletti rendelésem".
ebben tökéletesen igazad van, meg különben sem tartozik szerintem senkire sem, hogy mennyiért rendelek DVD-t, könyvet vagy mittoménmit. :)
0
2005. november 8., kedd 8:31
Hosszú keresgélés után nekem is sikerült lekeverednem azon a lépcsőn. Kíváncsi vagyok, ónos esőben hogyan járnak dolgozni. :)
0
2005. november 7., hétfő 20:20
Ez a telefonos értesítés több okból is problémás. Vannak napok, amikor közel száz címre kell kimennie a futároknak. Reggel három óráig tartana mindenkit felhívni. Ráadásul a magas benzin és járműfenntartási díjak mellett a mostani szállítási díjak így is elég neccesek, úgyhogy a futárok nem örülnének még egy néhány százezres havi telefonszámlának.
Aki biztosra szeretne menni a napot illetően, annak majd rendelkezésére áll Budapesten a személyes átvétel, vagy választhatja a GLS-szállítást, ami ugyan egy kicsivel drágább, viszont a feladást követő munkanapon garantáltan szállít.
0
2005. november 7., hétfő 20:17
Az előre fizetés kérdésén dolgozunk, de egyelőre logisztikai problémáink vannak. Ugye nálunk rugalmasan állnak össze a csomagok, tehát a szokásos on-line módszerrel szemben nem "minden rendelés egy csomag" elven működik a bolt, hanem a rendszer automatikusan összevonja az azonnal szállítható filmeket, hogy minél kevesebb szállítási díjat fizessen a vásárló.
A DVD-piac ráadásul nagyon hektikus, van olyan film, amelyik fél évet késik, van, amelyik egyszer volt kapható, aztán soha többé, így csak úgy működhetne az előre fizetés, ha egy már összeállt csomag árát fizeti ki a vevő. Ez azonban több napos késlekedést jelentene, hiszen mondjuk ma megérkeznek a kért filmek, összeállítjuk a csomagot, megy a levél a vevőnek, hogy x Ft-ot utaljon át nekünk. Másnap átutalja, az harmadnap megjelenik a számlán, jó esetben aznap, vagy a következő napon indítjuk a csomagot, tehát eltelik minimum 5 nap, mire kézhez kapja a megrendelő a filmeket.
Mi van, ha közben beérkezett egy újabb előrendelése a vevőnek? Ha feladjuk enélkül a csomagot, biztos keserű szájízzel gondol majd arra, hogy fizethet újabb szállítási költséget. Vagy akkor egy újabb utalást kell bevárnunk?
Szóval ki kell ezt még találni, de ha van jó ötletetek, azt örömmel fogadjuk.
2. A táskák készülnek. Lesz személyes átvétel, és az irodában már lesznek saját táskák.
0
2005. november 7., hétfő 19:54
Valóban jó lenne, ha kicsit élőbb lehetne a kapcsolat a futárral. Én például a 267. számú üzenetben (alant), pénteken megírtam, hogy nov. 8-ára voltam kénytelen módosítani a kiszállítás napját, s az üzenet elküldése előtt a megfelelő oldalon a futár számára is átírtam a dátumot. Mindez nov. 4-én volt, s ma, nov. 7-én mégiscsak kihozta a rendelést a futár. A kínos csak az volt, hogy én betegként itthon voltam, s mint pár hete megírtam, a kollégáim korántsem biztos, hogy át tudják és akarják venni helyettem a 20 ezer Ft feletti rendelésem. Szóval az ilyen esetek elkerülésére lenne jó, ha az ember úgy tudna kontaktusba kerülni a futárral, hogy annak legyen is valami értelme. Nekem nem volt kínos a dolog, hiszen én az otthon melegében voltam, a futár viszont feleslegesen jött. Mindezért ráadásul még hibásnak sem érzem magam, mert szerintem én még időben jeleztem a gondomat.
0
2005. november 7., hétfő 12:01
jaj, közben eszembe jutott még egy dolog:

Saját futár: megoldható lenne az, hogy a saját futár a kiszállítás reggelén (pl. 8-9 óra fele) odaszóljon, hogy aznap jön?

köszi.
0
2005. november 7., hétfő 10:12
Jó reggelt Daddy!

Mielőtt egy ilyen "befekvést" egyszer komolyan veszel, gondolj azokra, akik csorgó nyállal dörzsölik markukat páratlan filmgyűjteményedre éhezve! :-)))
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 10:03
Szia ZS!

Nem GLS szállít nekem, hanem saját futár. A nov. 7-i határidőt még október közepén beállítottam, ezért is lepett meg, hogy pénteken már feldolgozták a rendelésem. De eddig még nem volt semmi baj az Xpress hozzáállásával, ezért olyan nagyon most sem aggódom. Holnap már fogadóképes leszek.

Sikerült új HUSZADIK SZÁZAD-ot szereznem. Bementem a kiadóba, ahol kicserélték. Nincsenek ugyan a világ végén, de elég körülményes volt eljutni hozzájuk. Pedig piros 56-os busszal kellett az út javát megtenni, ám hétköznap délelőtt bő félórát (!!) kellett rá várnom a Moszkva téri végállomáson. A buszról a Lipótmezőnél kellett leszállni, s arra gondoltam, mindjárt be is fekszem, ha így mennek tovább a dolgok. Aztán magát a kiadót se volt könnyű megtalálni, mert a megadott házszámon belül valami hátsó melléképületben vannak. De végül happy enddel zárult a dolog.
0
2005. november 7., hétfő 9:22
:) hátha...
0
2005. november 7., hétfő 9:06
képzeld, már én is felvetettem az átutalásos fizetési módot, nem kaptam egyelőre kedvező választ az ötletre. hátha egyszer mégis beindul, örülni fogok. hiszen tesztelni fogják a személyes átvételt is, talán ezt is fontolóra veszik majd.
0
2005. november 7., hétfő 8:55
Sziasztok!

Én még nem vagyok túl régi vásárló itt, de probléma eddig nem volt. Egy fejlesztési javaslatom lenne a közeljövőre:

1., Én jobban szeretek előre fizetni, tehát egyenlegem banki átutalással kiegyenlíteni. Nem vagyok híve a készpénzzel fizetésnek, pláne, ha nagyobb összegről van szó. Szerintem ezt meg kellene fontolni nektek is! (Meg nem nagyon akarom azt se, hogy mindenki (pl. munkatársak) tudja, hogy mennyi pénzt költök DVD-kre).

Egy másik apróbb észrevétel (nem érdemelne külön bekezdést sem): jól mutatna a megrendelt DVD egy Xpress feliratú papírtasakban / papírzacskóban... :) Ez nektek is reklám lenne... ;)

Hirtelen ennyi!

0
2005. november 4., péntek 22:47
Ez már velem is megtörtént. A megjegyzést sajnos csak a saját futár olvassa, lehet hogy Te a GLS-sel szállíttatsz...

Már többször felvetettük, hogy jó lenne, ha - ésszerű kereteken belül - a vásárló ütemezhetné a szállítás időpontját: néha egy-két nap is sokat számít.

Más: Sikerült már hibátlan Huszadik századot szerezned?

Előre is köszönöm a választ.
0
2005. november 4., péntek 20:29
Kedves Xpress!

"Houston, van egy kis problémánk." Már megint. Noha min. 2 hete beírtam a Megjegyzés rovatba, hogy nov. 7. előtt nem kérek kiszállítást, az adatlapom szerint a rendelést feldolgoztátok. Félek, hogy holnap esetleg ki is hozná a futár, noha én a fél országgal ellentétben nem dolgozom holnap, sőt a kiadó se. Nagyobb gond, hogy pár órája a november 7-ét 8-ára módosítottam, ugyanis a fizetésnapunk vasárnapra esik, emiatt csak hétfőn fogunk fizetést kapni, s nem kizárt, hogy csak késő este. Ezért keddnél előbb nem aktuális számomra a kiszállítás.

Köszi!

field
0
2005. október 28., péntek 10:47
naná! továbbá andy warhol 9 órás filmjét az empire state buildingről, valamint némi sztálint éltető propagandavideót a múltból. :)
0
2005. október 28., péntek 10:12
Extraként még rárakták a "csupán" 421 perces Sátántangót, hogy mégis legyen valami a lemezen... :-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 8:54
:] Erre nem gondoltam, de az is lehet, hogy titokban a BuFi nálunk teszteli az új formátumokat, de milyen lehet a képminőség? Vagy a hangot spórolták le és kapunk egy néma filmet? :)
0
2005. október 28., péntek 8:39
És ha az a 2004 perces a rendezői változat (director s cut)? :)
0
2005. október 28., péntek 8:23
:) Ez nagyon poén de szerintem javítsátok át a Dark Water adatlapján a film hosszát, mert gondolom nem 2004 perces. :] Az nem is tudom hány lemez lenne, és szerintem kissé hosszú ez az időtartam.
0
2005. október 27., csütörtök 0:10
ide irom gyorsan: a dinos link nem jo kedves Xpress
0
2005. október 26., szerda 22:44
...

get a room.
0
2005. október 26., szerda 22:33
Most, hogy így említed, gyorsan leellenőriztem, hogy nem hamarkodtam-e el a kukiktól való megszabadulást... :))
0
2005. október 26., szerda 22:15
De azért egyet hagytál, ugye? :-)
0
2005. október 26., szerda 14:08
"...ez hány kuki is volt összesen?" (Reservoir Dogs)
most posts by TM
0
2005. október 26., szerda 13:44
Na, végre! Megszűnt az a lehetőség, hogy ugyanarról a gépről végtelen mennyiségben lehessen fel- vagy lepontozni egy-egy hozzászólást. Az előbb ugyanis véletlenül egy, általam már pontozott hozzászólást akartam újra pontozni, s a rendszer kiírta, hogy ezt már korábban megtettem. S a dolog ráadásul nem kukifüggő, ugyanis tegnap este (meg általában rendszeresen) kitöröltem az összes kukit...
0
2005. október 8., szombat 1:19
Xpress: mit godolsz a lenti otletemrol, megvalosithato?
0