A kritikaírás nélküli pontozás lehetőségét hasznosnak tartanám.
0
2005. október 7., péntek 0:17
171
Xpress Egy kerdes merult fel bennem: Nem lehetne egy adott dvd oldalan feltuntetni, hogy megvettem e mar azt a dvdt? Azaz valamilyen kis jel vagy szoveg. Mar annyi dvdm van, hogy fejben mikor bongeszem pl a munkahelyemen az oldalatok nem tudom megmondani egy adott dvdrol hgoy megvettem e mar vagy csak akartam, igy nagyon jol jonne ez a feature. Koszi
pallr
0
2005. október 6., csütörtök 22:55
7151
Kedves Robi!
Köszi a választ, tekintsd legutóbbi e-mailemet tárgytalannak. Meggyőződtem róla ugyanis, hogy tényleg nem lehet a linket követve az adatokhoz illetéktelennek hozzáférnie. (Átmentem egy másik géphez.) Lám, én is milyen marha vagyok, mennyire figyeltem, hogy sose kövessek el ilyen hibát, azt ma mégis megtettem... :)))
Köszönettel:
field
0
2005. október 6., csütörtök 22:38
7151
Kedves Robi!
Nagyon fontos és sürgős e-mailt küldtem az imént az információs oldalon keresztül. Szeretném, ha sürgősen tudnál intézkedni.
Köszönettel:
field
0
2005. szeptember 30., péntek 11:41
52684
Sajnos néha nem ártana közbeiktatni az aktuális topic címét, hogy aki odanyilvánul, az lássa, hogy miről is kellene az adott helyen beszélni!
most posts by TM
0
2005. szeptember 30., péntek 11:35
17243
a megvásárolható filmekhez kapcsolódó vitafórumokba kellene egy link, amivel vissza lehetne térni az adott film adatlapjára.
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:30
52684
Figyelj oda, hogy mit csinálsz! :-)))
most posts by TM
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:30
Moderátor
7449
Még az sem lenne baj, amit Jamamura írt (csak kereszt- és vezetéknév szerepel az adatbázisban), hiszen a dupla keresztnevűeket szóközzel elválasztva írhatnánk az első oszlopba. Csakhogy amikor a rendszer készült még jó 30-40%-os volt egy bizonyos Netscape nevű browser "piaci részesedése", és amikor teszteltük az oldal első változatát, kiderült, hogy míg az Explorer gond nélkül megbirkózik a Pier Paolo Pasolini névvel az URL-ben, addig a Netscape szabályosan megbolondult a Pier és a Paolo közötti space-től. Na ezért tettük be az említett _ jelet. Most már okosabb vagyok, valószínűleg tíz perc alatt meg lehetne oldani a problémát és likvidálhatnánk a nevekből a _-jelet, de nincs tíz percem :) De azért felteszem a to do listámra.
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:25
8905
:-))) Köszi.
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:25
8905
Köszi Field, hogy ilyen türelmesen elmagyaráztad! :-))))
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:23
17243
no, erre én is tudok válaszolni. anno az adatbázis úgy lett felépítve, hogy egy személy (színész, rendező) neve csak két szóból állhat, így a háromnevűek felvitelét úgy kellett megoldani, hogy beiktatunk egy "_" jelet. gondolom, ez a hiba egy kis(?) programozással kiküszöbölhető lenne, csak robi szokás szerint úszik a melóban.
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:15
8905
Tényleg, most véletlenül rosszul írtam be. Jaj, bocsánat. Rosszabb vagyok, mint egy szőke nő. Hú, de égő! :-))))
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:00
7151
Az, hogy kereséskor Polanski esetében az "alkotó" meghatározást kell előbb bepöttyözni: alapjáraton cím szerint megy a keresés.
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:51
1872
Semmi. Nekem felsorolta a filmjeit, a hiba itt nem az xpressben van :)
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:49
8905
Kedves Xpress!
Hasonló kérdés. Polanski nevét ütöttem be, de a rendszer nem adott ki semmilyen találatot, pedig több Polanski film is van az adatbázisban, Mi lehet a baj?
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:14
7151
Kedves Xpress!
Egy kekec kérdés: Mi az oka annak, hogy számos film adatlapján az előforduló nevekben fölöslegesen szerepel egy _ jel? Például (zárójelben a helyes változat): Pier_Paolo Pasolini (Pier Paolo Pasolini) Jean-Claude Van_Damme (Jean-Claude Van Damme) Vivica_A. Fox (Vivica A. Fox) Gael_García Bernal (Gael Garcia Bernal) Robert De_Niro (Robert De Niro) stb. stb.
A probléma az, hogy ha az ember a teljes nevet hibátlanul üti be a keresőbe, akkor nem kap találatot, mert a rendszeretekben sok név a hibás írásmóddal szerepel, s a kereső nem jeleníti meg a közelítő találatokat.
0
2005. szeptember 24., szombat 12:46
399
ha a moderálás beindulna, kb 2-3 hónap alatt az emberek hozzászoknának, hogy mit hová kell írni, és hogyan. utána feladnák az értelmetlen dolgokat. az a pár darab, ami meg bekerül, könnyen, gyorsan javítható lenne...
0
2005. szeptember 24., szombat 2:10
27
Nálunk 12 gép van. Az IP címek azonosítás az egyetlen megoldás. De nem egy nagy ügy. Szerény meglátásom szerint a fórum megszüntetése a leghatékonyabb megoldás. Az Xpresszet mindenki ismeri és nem betyárkodhatna senki. A forgalom visszaesés minimális lenne (szerintem), melyet újsághírdetésekkel talán még növelni is lehetne. (vertexsanci)
0
2005. szeptember 23., péntek 23:46
332
:) Bár mint ős internetes - éljenek az anonym proxyk
0
2005. szeptember 23., péntek 22:36
52684
És még ezzel is egyetértek, pedig elborult vagyok!
most posts by TM
0
2005. szeptember 23., péntek 22:34
7151
Persze én is tudom, hogy minden rendszert ki lehet játszani, de miért ne keserítse meg az Xpressz az ámokfutók dolgát? Időnként olyan szellemi színvonal mutatkozik meg néhány hozzászólásban, hogy engem már az is meglep, hogy az illető megtalálja a betűket a billentyűzeten. Hát ha még azt is tudja, mi az az IP cím, s hogy kell azt változtatni, el fog akadni a lélegzetem... :)) Valóban valamit kezdeni kellene az Xpressz fórumával, mert itt újabban egyre kevesebb szó esik a filmekről. Aj, régi szép idők, mikor még holmi elborult fórumozók ártalmatlan chatelése képezte a többiek szent borzadályának tárgyát!
0
2005. szeptember 23., péntek 22:30
1390
Még jó, hogy ötleteket adsz neki! :)
0
2005. szeptember 23., péntek 22:28
52684
A teljes passzivitás is segít, higgyétek el! Egy két hülye lakó miatt sehol nem szokás átépíteni a lakótelepet!
most posts by TM
0
2005. szeptember 23., péntek 22:20
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 23., péntek 22:02
7151
Javaslom, hogy az Xpressz a saját és a normális fórumozók érdekében próbálja technikailag megoldani, hogy ne lehessen egy gépről egy nap akár 20 féle néven is bejelentkezni, és hülyeségekkel teleírni minden topikot. Ha ugyanarról az IP címről mondjuk havonta csak egyszer lehet regisztrálni, esetleg van remény arra, hogy mérséklődik a labilis idegzetű új (régi?) fórumozók száma. Legnagyobb sajnálatomra ugyanis az értelmes fórumozók se mindig tudják megállni, hogy ne reagáljanak a sok ostobaságra, s ezzel adják a lovat a delikvens alá...