Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2004. augusztus 13., péntek 17:18
Lehet, hogy a szülôk is fasiszták? Vagy "menô csávót" akarnak nevelni belôle?? Ki tudja? Szerintem még ôk maguk sem.
0
2004. augusztus 13., péntek 17:03
Tudom csak azért írtam, mert számomra ez nem normális milyen szülei vannak az ilyennek?
0
2004. augusztus 13., péntek 16:58
Az egész csak nevelés kérdése.
0
2004. augusztus 13., péntek 16:57
Igen.. manapság a neonázicmus is egyik fô problémája az ifjúságnak, de szerintem ez már TÉNYLEG nem az "Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban" topichoz tartozik:)
0
2004. augusztus 13., péntek 16:55
Végülis is sikerült rábeszélni a társaságot:)
0
2004. augusztus 13., péntek 16:53
"hogy "12 éven aluliak a következő filmet szülői felügyelettel tekintsék meg", holott 12 éven aluliak éjjel 2-kor húzzanak el inkább aludni..."

És ha felkel megnézni? Az iskolában az osztálytásaim mindig azon "versenyeztek" ki milyen brutális horror filmet látott, "Ezeknek a gyerkeknek nincsenek szüleik?" mondta magamban az egyikőjük kedvence meg Adolf Hitler volt.
0
2004. augusztus 13., péntek 16:44
boritokón = borítókon
0
2004. augusztus 13., péntek 16:44
Igen, én is így gondolom. Nem az Xpresstől várom el, hogy önhatalmúlag minősítse a filmeket: a kiadóknak kéne feltüntetni a borítokón a korhatárokat, amiket aztán ezen a honlapon is szerepeltethetnének. Az Angliából származó DVD-im mindegyikén rajta van a korhatárt jelző karika, s szerintem egyáltalán nem zavaró.
Viszont a tévébeli karikázással nem értek egyet: ott nem ez lenne a megoldás, ahogyan a kereskedelmi adók filmvagdosásától is szálanként áll a hajam az égnek. (Persze a DVD tokokon lévő korhatárjelzés sem zárja ki, hogy esetleg kiskorú is látni fogja a művet, de azért a szülőnek nyújt némi támpontot.) Tévében egyszerűen tudomásul kéne venni, hogy bizonyos alkotásokat 22 óra előtt nem kéne sugározni, utána viszont karikák és vagdosások nélkül kéne vetíteni a filmet. A mostani hülye rendszer az oka, hogyha pl. éjjel 2-kor eszembe jut mondjuk az HBO-t nézni, még abban az időpontban is elhangzik, hogy "12 éven aluliak a következő filmet szülői felügyelettel tekintsék meg", holott 12 éven aluliak éjjel 2-kor húzzanak el inkább aludni...
0
2004. augusztus 13., péntek 16:43
Attól kezdve, mikor a tv elkezdte ezeket a sárga karikákat kirakni a képernyőre, azóta mindenki ezzel foglalozik. Érdekes, régen ez nem volt gond. Mindenki tisztában volt vele, hogy melyik film kinek szól.
0
2004. augusztus 13., péntek 16:18
Ház az se volt tökéletes az Alien például csak kék háromszöges volt. És tényleg hibás a mostani rendszer is pl. amerikában 'Restricted' besorolású filmek nálunk csak 12 -es karikát kapnak pl.: Mátrix. Meg volt olyan az HBO-n - ott már régebben kiírták a filmek előtt milyen korhatáros - olyan filmek, mint pl. a Micsoda nő, A jövő hirnöke ezek amerikában R besorolásúak egyszerűen 'A következő műsorunkat MINDEN KOROSZTÁLY számára ajánjuk.' adtak. Sőt olyan volt, hogy egyszer korhatár nélküli máskor korhatáros szöveget írtak ki ugyanaz a film előtt!!!
0
2004. augusztus 13., péntek 15:41
Szerintem most már egyértelmüen látszik, hogy van értelme. De ha NEM lenne, akkor is ILLENE odatenni, hiszen minden más országban, még a lemezeken is (a boritókról nem is beszélve) rajta van a korhatár!
Az megint más kérdés, hogy itthon a 48 órához hasonló erôszakos filmek is mindössze egy 12-est kapnak:P. A régi kékháromszöges rendszer ebbôl a szempontból sokkal ideálisabb volt. Valaki tudja, hogy tulajdonképpen miért kellett megváltoztatni?
0
2004. augusztus 13., péntek 14:33
És te komolyan azt hiszed, hogy ideális szülők, családok, a helyzet magaslatán álló pedagógusok nevelik a gyereket? A videófilmeket és a DVD-ket pedig csupa, a filmvilágban, filmműfajokban professzori szinten járatos felnőttek vásárolják, akik egy cím, és egy gyakran félrevezető borítókép és egy rövidke tartalomismertető után azonnal tudni fogják, mit is tartanak a kezükben? A valóság sajnos nem olyan szép, mint egyes idilli -és korhatár nélküli- amerikai filmben...

Biztos voltam benne, hogy valaki elsüti ezt az unalmas "a tévében több erőszak van" dumát... Igen, valóban, és ott se kéne korlátlanul mutogatni. Én nem vagyok a híve annak, hogy a DVD-ket olyan brutálisan megvagdosva forgalmazzák nálunk is, mint Angliában, de úgy gondolom, bizonyos figyelmeztető jelekkel azért fel lehet hívni a figyelmet arra, hogy melyik filmnek mi a célközönsége.
0
2004. augusztus 13., péntek 13:36
"Igen. Azert vannak a szulei , hogy eldontseg, hogy mit nezhet es mit nem."

Ha nincs ott korhatár, hogyan döntsék el?:) Mert nem lehet mindig csak a címbôl kiindulni.
0
2004. augusztus 13., péntek 13:18
Legyen minden ingyé'!!!!!!!

:)))
0
2004. augusztus 13., péntek 13:13
"De ettől még nem hiszem azt se, hogy a gyerekekkel TERMINÁTOR-t, ROBOTZSARU-t, ELEMI ÖSZTÖN-t, SALO-t, meg mit tudom én, miket kéne nézetni."

Igen. Azert vannak a szulei , hogy eldontseg, hogy mit nezhet es mit nem. Es valoszinuleg egy felnott ember magatol is el tudja donteni, hogy egy film megtekintheto-e a gyerekekkel egyutt vagy inkabb nem.

"Azért a valós életben megmutatkozó növekvő erőszak és a filmes erőszak között tényleg van némi kapcsolat"

Nehezen lenne bizonyithat. A valos elet (ld hiradok) eroszakfaktora lenyegesen magasabb mint a filmeke.

"Szóval én nem lennék ellene, ha a filmeknél fel lenne tüntetve valamilyen korhatár. "
Vegul is elfer az adatlapon.

"de azért talán lesz egy-két olyan delikvens, aki ezt látván a korhatáros filmet nem családi programként nézi apró gyermekeivel..."

Ha valakinek ennyi esze van.... Szerintem azert egy ember karikaktol fuggetlenul is el tudja donteni, hogy a gyereke mit nezhet meg es mit nem...
0
2004. augusztus 13., péntek 13:09
Erre mondom, hogy aki hulye haljon meg.
Nem a tvnek, a filmeknek kell nevelni a gyereket hanem a csaladnak. Es egy normalis csaladban a szulok es nem a karikak dontik el, hogy mit nezhet egy gyerek es mit nem.
0
2004. augusztus 13., péntek 12:20
Én sem hiszem, hogy valaki azért eszi meg a szomszédját, mert kreatívan nézte A BÁRÁNYOK HALLGATNAK című filmet. De ettől még nem hiszem azt se, hogy a gyerekekkel TERMINÁTOR-t, ROBOTZSARU-t, ELEMI ÖSZTÖN-t, SALO-t, meg mit tudom én, miket kéne nézetni. Nyilván egy 18 éven felülieknek javasolt film egy 17 évest már nem igazán fog károsan befolyásolni, de jóval fiatalabbakra igenis lehet káros, bár nem feltétlenül azonnal megmutatkozó hatása. Azért a valós életben megmutatkozó növekvő erőszak és a filmes erőszak között tényleg van némi kapcsolat. Kár lenne tagadni, hogy a gyerekek java a média által közvetített mintákat követi: szomorú, de így van, ezt kell elfogadni. Namost ha a média (filmek, tévé, számítógépes játékok stb.) rendre azt sugallja, hogy az élet egy nagy aréna, ahol az marad talpon, aki elsőnek üt, rúg, lő stb. -lehetőleg minél nagyobbat-, és ez az emberek közötti "kommunikáció" legfontosabb, majdhogynem kizárólagos formája, az azért nem teljesen megnyugtató. (Valószínű, hogy kis országunk is azért van tele sztárokkal, mert az emberek elfogadják a média által sugalmazott képet.)
Szóval én nem lennék ellene, ha a filmeknél fel lenne tüntetve valamilyen korhatár. A többség, mint korhatáron túli, valószínűleg nem is törődik majd vele, de azért talán lesz egy-két olyan delikvens, aki ezt látván a korhatáros filmet nem családi programként nézi apró gyermekeivel...
0
2004. augusztus 13., péntek 11:17
errôl beszéltem:)
0
2004. augusztus 13., péntek 11:09
Én az Alien után féltem, hogy belőlem is kiugrik egy olyan lény. Ez már elmebetegség vagy a film normális velejárója/utóhatása?
0
2004. augusztus 13., péntek 10:58
De! Többször is gyilkolt. Például azt képzelte, hogy ô is tud repülni, mint a filmbeli szuperman és kiugrott az ablakon (pl.). Ez igen gyakran elôfordul.
0
2004. augusztus 13., péntek 9:09
Jezusom. Ha legalabb olcso lenne, de ennyiert? Nem csodalom, hogy nem fogynak.

Korhatar. Ez egy baromsag (finoman szolva). Film miatt meg epelmeju ember nem gyilkolt. Aki meg nem az azert ugyse kar....
0
2004. augusztus 13., péntek 6:58
Jujjjjjjjjjjjjjjjjjj de hülye vagy...
0
2004. augusztus 12., csütörtök 23:34
Értelek, de én az amazon.com-ról beszélek. Bár nem tudom honnan tudnák hány éves aki rendel hacsak nem kell azt is megadni regisztrációkor bár oda meg azt írsz amit akarsz úgyhogy semmi értelme.
0
2004. augusztus 12., csütörtök 23:24
én anno(nah, jó annyira rég azért még nem :) 16 évesen is rendeltem blackstar-tól 18év korhatáros filmet.......
:)))
0
2004. augusztus 12., csütörtök 23:20
Moderálást! De gyorsan!
0