Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2012. augusztus 15., szerda 17:23
Nem teljesíthetetlen értékhatárhoz szeretnénk kötni a belépést a VIP szekcióba, nekünk sem célunk a régi jó vásárlók kirekesztése. Jó vásárló az én fogalmaim szerint nem (csak) az, aki tízezreket költ havonta el nálunk, hanem aki stabilan, régóta, kiszámítható módon vásárol (értsd: nem rendel be orrba-szájba mindent, hogy aztán 45 nap után se vegye át, hanem amit megrendel azt általában meg is veszi).
Azt gondolom, hogy reális lehet a VIP-szekciónál egy olyan megkötés, hogy minimum egy éve legyen már nálunk regisztrálva az illető, és az utolsó 180 napban összesen legalább 20-25 ezer forint értékű vásárlása legyen, no és természetesen több legyen a vásárolt termék, mint a törölt, illetve ne legyen át nem vett csomagja az illetőnek.
0
2012. augusztus 15., szerda 17:14
Ez egy kicsit olyan, mint amikor szarul megy a gazdaság és árat emelnek..
0
2012. augusztus 15., szerda 17:13
Nekem csak a VIP részleggel van bajom természetesen. Ugyanis ha nincs arra pénzem, hogy minden hónapban 5-10e forintért vegyek egy filmet, vagy esetleg pár hónapig csak moslékot hajlandó megjelentetni a sok kiadó (ugyanis próbálnék már csak BD-t venni ha már áldoztam rá, arra meg nem veszek meg minden szart) akkor nagy valószínűséggel bukom az exkluzív megjelenéseket, amiket nagy valószínűséggel csak Xpress-en lehet majd kapni, gondolom, ahogy eddig is, mondjuk a digibook-okat... Tehát ez abszolút anyagi helyzet és ízlés alapján történő diszkrimináció. De biztos én értek valamit geci szarul.... Ha nem veszek havi szinten vagyonért filmeket, akkor nincs jogom Prometheus steelbookhoz? Hát köszönöm szépen. Az biztos, hogy lesz itt pár kikerekedett szem, ha jön pár új vásárló és találkozik ezzel...
0
2012. augusztus 15., szerda 17:03
Nem értem, pontosan miben...

Az eddigi előnyökhöz pusztán csak annyi kell, hogy valaki tisztességes vásárló legyen, ez meg csak nem olyan nehéz. Ha valaki felelőtlenül rendelget meg kiszállíttatgat, és ezzel veszteséget okoz a cégnek, azok nem is baj, ha ezért elesnek bizonyos kedvezményektől, amik a sima bolti vásárlással szemben megilletik az itt vásárlókat. Sőt, tulajdonképpen éppen itt az ideje, hogy következményei, retorziói legyenek az effajta közönyösségnek itt is.
Aki meg nem rendel innen, annak tökmindegy, hogy 10 vagy 45 napra nem viszik ki neki a cuccot.

Egyedül a "VIP-páholy" kiváltságait lehet sajnálni, ha valaki arra fenné a fogait, mert annak a leírtak szerint nem csak tisztességességi, hanem értékbeni alsó korlátja is lesz. Ezen esetleg tényleg fenn lehet akadni, hogy ez valami elitista baromság, de szerintem ezeket meg olyan jutalomnak érdemes tekinteni, amik azoknak járnak, akik a legtöbbet teszik a bolt jövedelmezőségéért, fennmaradásáért.
0
2012. augusztus 15., szerda 16:27
Ezek elég kellemetlen hírek....
0
2012. augusztus 15., szerda 15:27
Köszönöm a választ, szerintem így korrekt.

Ha már itt vagy Xpress, átnéznél a Kérdések topicba, és válaszolnál a 38842-esre?
0
2012. augusztus 15., szerda 15:24
szerintem korrekt!
0
2012. augusztus 15., szerda 15:19
Nem mennyiséghez lesz kötve, hanem arányokhoz. Alapból - ugyanúgy mint eddig - 30 napig tesszük félre a termékeket (tehát egy új vásárló esetében). Ha a 180 napon belül nagyjából kétszer több terméket vásárolt, mint amennyit félretett és törölt, vagy csomagként kiküldetett/összeállíttatott, de nem vett át, akkor továbbra is 45 nap lehet a limit. A már kiküldött, vagy összeállított, de át nem vett csomagokban található termékeket duplán számítja a rendszer, lévén további többletköltségünk van velük.
Azoknak, akik kétszer több, vagy ennél is több terméket törölnek, mint amennyit átvesznek legfeljebb 10 napig teszünk ezentúl félre bármit. A két szélső érték között a rendszer az átvett/törölt rendelések arányában határozza meg személyre szabva, hogy hány napig teszünk félre terméket az illetőnek, tehát lesz, akinek 17 és lesz, akinek 42 napig, stb.
A számolást a rendszer legalább 2 törölt, vagy átvett termék után kezdi, tehát ha valaki 180 napon belül törölt 2 terméket, és csak egyet vett át, még nem kerül azonnal a legrosszabb besorolásba, és fordítva, ha kettőt vett és egyet törölt, attól még nem kapja meg automatikusan a 45 napos limitet.
A százalékok és az arányok még nem véglegesek, próbáljuk átnézni, hogy mi is a reális arány.
Később, az új oldalunkon is számít majd az átvételi/törlési arány ugyanígy a megőrzési időnél, valamint a tervezett VIP szekciónál. Tehát például az léphet majd be a bolt egy zárt részlegébe (ahol mondjuk egyedi akciók, csak ott rendelhető limitált kiadványok - pl. Prometheus fémdoboz - egyéb ajándékok várják), aki bizonyos vásárlási feltételeknek megfelelt, tehát mondjuk egy adott időszakban legalább x értékben rendelt, sokkal többet vásárolt, mint amennyit törölt, és nem volt át nem vett csomagja.
0
2012. augusztus 15., szerda 15:14
Az őriztetés (bár, manapság, mikor egyik napról a másikra változhatnak az árak) és a törlés a kisebb gond, mert ha népszerű kiadvány, akkor elpasszolható másnak. Viszont ha kiküldik, és nem veszik át, akkor az gondolom ezres nagyságú kár a boltnak.
0
2012. augusztus 15., szerda 15:10
Értem. A válaszra egyébként én is kíváncsi vagyok.

De azon még most is le vagyok döbbenve, hogy akadnak olyanok, akik kiküldetnek egy csomagot, amit aztán nem vesznek át??? Mert a törlés még érthető, velem is előfordul olykor, hogy közbeszól az élet, és valamit törölni kényszerülök. Ugyanakkor azt is megértem, hogy az Xpress-nek ez is gond, hiszen potyára őrizte az érintett kiadványt. Igyekszem is nem visszaélni ezzel a lehetőséggel. Node elküldetni vásárlási szándék nélkül, az merő kib.szás!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. augusztus 15., szerda 14:58
Csak akkor látszik, ha most rendelsz valamit.
0
2012. augusztus 15., szerda 14:56
Csak egy új rendelés indításánál jelenik meg? Mert én sem látom sehol...
0
2012. augusztus 15., szerda 14:49
szállítási beállítások
0
2012. augusztus 15., szerda 14:47
ez hol látható?
0
2012. augusztus 15., szerda 13:17
Xpress, megtudhatnánk erről valami konkrátebbat. Most vettem ezt észre. Mondjuk azt, hogy mennyit kell ezután 180 naponként rendelni ahhoz, hogy 45 napig tegye félre a rendszer.

"Figyelem! Néhány napon belül változnak a termékek megőrzési idejére vonatkozó szabályok!

A jövőben a rendszerünk egyénenként bírálja el, hogy egy adott terméket legfeljebb hány napig teszünk félre vásárlóinknak.

A rendszer az utolsó 180 nap vásárlói tevékenysége alapján határozza meg a maximális megőrzési idő hosszát, ami 10-45 napig terjedhet. Az elbírálás során azt vizsgáljuk, hogy az adott vásárló az elmúlt 180 napban hány terméket vett át, mennyit törölt (csak a vásárlónak egyszer már félretett termékek törlése számít, előrendelés, vagy a rendelés napján törölt termék törlése nem), illetve hány előkészített, illetve kiküldött csomagot nem vett át az adott időszakban.

Természetesen minél inkább az átvett termékek irányába billen a mérleg nyelve, annál hosszabb megőrzési időt biztosítunk a vásárlónak, és fordítva. (A pontos arányokat a rendszer beindításakor jelezni fogjuk az oldalon.) A már félretett termékek megőrzési ideje nem változik az új rendszer bevezetésével."

0
2012. augusztus 12., vasárnap 23:48
Tisztelt Xpress!

FONTOS!

A mai előrendelésemről nem érkezett rendelés-visszaigazoló email a megadott és élő, létező emailcímemre, holott az előző három rendelésem visszaigazolása anno két és fél hete azonnali volt!Kérlek Titeket nézzetek utána, hogy mi történt, hogy mi lehet a baj!Köszönöm!
0
2012. augusztus 12., vasárnap 18:19
Tisztelt Xpress!

Az lenne a kérdésem, hogy tervezitek-e azt, hogy a DVD-k átvehetők legyenek országszerte a Pick Pack Pontoknál?
Fontos lenne erre a kérdésemre választ kapnom, kapnunk; szerintem idefent mindenki örülne ennek a lehetőségnek, és aktívan élnének is vele; s nem csak a budapestieknek, és a Pest környékieknek lenne jóval kényelmesebb így átvenni a csomagjaikat, hanem főleg a vidékieknek!
Előre is köszönöm a válaszotokat!

Üdvözlettel:

Watchmen Fourteenth
0
2012. augusztus 9., csütörtök 19:24
Nem tudom, javasolta-e már valaki, de célszerűnek tartanám mind az értesítő e-mail-ekben, mind az adminisztrációs felületen a teljesített rendelések esetében feltüntetni a végösszeget is. Egy-egy 10+ db-os megrendelésnél kicsit macerás, hogy mindig manuálisan kell összeadogatnom, mennyi pénzzel is készüljek a futárhoz, míg nektek csak egy plusz sor a programba, és ettől kezdve mindenkinek kényelmesebb az élete. ;-)
0
2012. augusztus 6., hétfő 18:16
Kedves Xpress!

Nekem régóta az van beállítva, hogy a GLS hozza a csomagokat. Júniusban az előző csomagomat is így küldettem el, de meglepetésemre a saját futár hozta, pedig nem Budapesten lakom, sőt nem is közel hozzá.
A holnap érkező csomagomat is a GLS-sel akartam hozatni, mikor bejelöltem a küldendő termékeket, még az is volt beállítva, de most, hogy elkészült a csomag, már a saját futár van beállítva. Nem én állítottam át sem júniusban, sem most. Úgy látszik, van valami hiba a rendszerben. Legyetek szívesek kijavítani, mert nem szeretnék ebből kellemetlenséget!
Köszi!
0
2012. augusztus 2., csütörtök 20:09
Egy fecske...
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 18:25
Én minden sok évados,kedvenc sorozatomat megvásároltam a nyitó áron,de semmire sem mentem vele.
Egyik sem ment végig,kivéve,ha gyakorlatilag egyszerre jött ki az egész.Pl.Waczak szálló,Fekete Vipera.

A Flinstonsból egy évad hiányzik,a MASH-ból alig kilenc...
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:37
A népművelői véna olykor hátrányos tünete, hogy a gazdája túlzásba viszi a vénát.
Részemről no problem! :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:34
Nem sántít ez sehol. Először a "mezsgyén" jöttek az önjelöltek, de maradtak azután is, hogy a házigazda távozott.

Amúgy valóban nem támadni akartam, pusztán egy több éve tartó jelenséget fricskáztam meg a legutóbbi brainstorming kapcsán.
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:12
D-a-v-i-d nem a többi vendéget utasítgatta, hanem a házigazdát vonta kérdőre, amiért az őszinte mert lenni, tehát nyilván az utána történtekről van most szó. Egyébként meg nem gondolnám, hogy Mola Ram (aka ZS) támadni akarna, mivel tudomásom szerint csípjük egymást. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:08
És ha a megjegyzés eleve erre vonatkozott:)? Ha nem "támadás" volt, hanem "támogatás":)?
0