Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2011. december 4., vasárnap 20:51
Hát most nem lenne,mert aki hisztizne,az nem tudna hozzászólni,nem?
0
2011. december 4., vasárnap 20:50
igazad van. Az eladó topicban korlátozni kell az eladó dvd/bd mennyiséget. Amúgy nagyon jó dolgokat írtok. Igazatok van!
0
2011. december 4., vasárnap 20:50
igazad van. Az eladó topicban korlátozni kell az eladó dvd/bd mennyiséget. Amúgy nagyon jó dolgokat írtok. Igazatok van!
0
2011. december 4., vasárnap 20:42
Nem nagyon tudok mélyebben hozzászólni a témához; amit akartam, már leírtam úgy másfél hete. Alkalmazkodó típus vagyok, így ha változás lesz itt, el kell fogadnom, és kész.

Még a vásárlásfüggő fórumhasználatot is megérteném, hiszen ez sincs ingyen, csak hát az is tud marhaságot írni, aki vásárol, és az is írhatna értelmesen, lehet segítőkész, aki nem. Plusz emlékszem, mekkora hiszti és kivonulás volt itt, amikor az Eladó topikra került "időzár"...

0
2011. december 4., vasárnap 20:33
Na látod!
Ezért van kiírva,hogy ittas egyéneket nem szolgálunk ki!
Teljesen jogos ha elhajtod a delikvenst.
Virágnyelv ugye,levetítve az eddigiekre. :)
0
2011. december 4., vasárnap 20:26
Szerintem meg Robi nagyon is jól tudja, mi lenne a teendő.. Csak meg kell találnia az arany középutat a liberális és diktatorikus fórumoztatás között. Ebbe az állóvízbe bármilyen követ dob, az hullámokat fog verni - s lehet, az ő érdeke nem mindenben egyezik a kedves fórumtársak elképzeléseivell...

Egy fórum reform már meg volt hirdetve pár éve, azt elég lenne befejezni.

S még valami: ha már Jason felhozta a sörös témát. Az étterembe ugyanúgy beviszik a piát, s lassan örülni kel, ha nem kérnek hozzá poharat... szólni NEM LEHET, mert botrány van. Akár helyszínem, de a mai világban elég egy rosszindulatú bejelentés is, s a hatóság jön. Tavalyelőtt egy köcsög, drogos, részeg elvitte a vásárlók könyvét. A zsaruk csípték el, benn volt éjszaka. Másnap visszajött (!!!),  s mikor nem engedtük leülni, feljelentett.

Kijött a fogy.véd, s azt mondta, hogy nem dönthetem el előre egy vendégről, hogy fog viselkedni, ezért MINDENKIT ki kell szolgálni. Nos, ezt továbbra sem tartjuk be, de nem olyan egszerű, mint gondoljátok. Márhogy kitiltok bárkit is x időre....

Minden értelmes fórumreformot támogatok.
0
2011. december 4., vasárnap 20:21
Értem,hogy magadra vetted.Nincs veled semmi bajom,hidd el.
De viszont te ez miatt nem érted mit akarok mondani.
0
2011. december 4., vasárnap 20:16
Ha jobban belegondolok, szerintem soha nem hirdettem sehol sem, hogy X filmet Y helyen láttam Z áráért. Xpress lehet utána tud nézni, de tűzbe merem tenni a kezem e kijelentésért. Ha nem itt vásároltam filmet, de a DVD gyűjteményes topikba beírtam, akkor sok esetben azt nem írtam bele, hogy Y helyen vettem, maximum annyit, hogy OFFLINE helyen, ami hirtelen eszembe jut, hogy pár hete egy tékában vettem filmeket, de szerintem ezzel sem a konkurenciát éltettem.

Tudom, vannak akiknek ez a heppje, van aki beírja, hogy mit-hol-mennyiért látott, de azért nagy általánosságban ez nem jellemző a többségre. Továbbra is azt mondom, szigorúbb moderálást, 3 moderálás után pedig egy kis eltiltás - ez talán hatásos lehet. De az is biztos, nincs olyan ötlet vagy elv, ami mindenkinek tetszene.

Köszönöm creeper :) Te is, és még jó páran, nagy hatással voltak rám, hogy kicsit máshogy lássam a filmeket, más stílust képviselő filmeket is gyűjtsek, vagy csak egy jót elbeszélgessek, akár személyesen (bár erre sajnos régen volt példa). Remélem, ha lesz valami változás a fórumon, azt az Xpress a lehető legjobban fogja megoldani, és nem veszik kárba a Fórum közösség egy építőtagja sem.
0
2011. december 4., vasárnap 20:01
60 nap az túl hosszú idő, így is sokan visszaélnek ezzel a lehetőséggel.Én is okoztam így kárt az Xpressnek.
Több embert kéne megbízni a fórumok tisztogatásával.Rendszeresen nem a topiknak megfelelően kommentálok, ezt el kell ismernem.Ezt biztosan szigorúbban kéne venni, és rászoktatni minket valamiféle normális viselkedésre.Nem szoktam túl sűrűn anyázni, de magamat is a bilire szoktatás előtt álló brigádba sorolnám.
Jobban átgondolnám, hogy mit pötyögök be, kivétel ez alól talán a ki mit néz most topik.
A topikok 80%-át nem használja senki, törölni kéne már most egy párat.
Érezni, hogy pár emberrel kivételeznek, bármit leírhatnak külföldi rendelésekről, nyolcszor írhatják be ugyanazt egymás után, ha ők sértegetnek másokat az biztosan nem kerül megtorlásra.
Annak ellenére, hogy szoktam itt vásárolni, nem érzem úgy, hogy percdíjat veszek a fórumra.Azért vagyok itt sokat, mert nincs valódi életem.
Felőlem jöhet mindenki, nincs kifogásom az ellen, hogy olyanok beszélgetnek itt, akik egy fillért nem költenek el ebben a boltban.Csak ne támadjanak nyíltan a házigazdájukra, ne okoskodjanak vele szemben, és ne keverjék a szart.
Még azok írását is el szoktam olvasni, akiket nem kedvelek, ha az filmekről szól.
Szóval bármilyen szabályváltoztatást el tudok fogadni, jó ötleteket olvastam itt is, csak vonatkozzon mindenkire.
Szerintem a vásárlók visszaszoktatása nem az én feladatom, így ehhez hülyeség lenne hozzászólnom.A tartalmas filmes írásokra képes fórumozóknak kéne visszatérniük.És ne mondja nekem senki, hogy az én borzalmaim közt elveszne, ami igazán értékes.Ha érdekel valaki akkor átvergődöm bármilyen mocsaras vidéken érte.
(Tényleg, ez a legjobb tulajdonságom, hogy könnyű áttekerni rajtam.:)
Már megint nem a témának megfelelően írtam.
0
2011. december 4., vasárnap 19:59
Először egy fórumhasználati útmutató kellene.

És igen, aki csak annyit tud, hogy teleböfögi a fórumot, hogy itt olcsóbb, meg ott is van még, és 1234 db dvd-t, bd-t árul az eladó dvd topikban, nos, a produkcióját egy 30 napos kitiltással lehetne jutalmazni. Eleve limitálni kellene a hirdethető filmek mennyiségét - bár, én a drasztikusabb megoldásra szavaznék - topiktörlés -.

A kisebb csörték szórakoztatóak, meg aranyosak, egész addig, amíg ostoba és durva személyeskedésig el nem fajul a dolog. Ilyenkor is lehetne pihenőt adni a résztvevőknek. Ehhez persze kellene egy "jelenetem a moderátornak!" gomb. Na meg egy-két moderátor. De azért ne felejtsük el: ez elsősorban egy bolt, nem pedig egy kocsmasarok, vagy lagzi sok szűrössel.
0
2011. december 4., vasárnap 19:51
Azért szerintem az belátható lenne,hogy aki nem itt vásárol,az ne is innen tájékozódjon.Sokszor jönnek ezek a dumák,hogy a MM-ban is reklámozod az Xpress-t?Most kiderülne ki az aki ezt komolyan is mondja.
Tudod ez az a jelenség,amit az előbb leírtam,hogy bemegy valaki a kocsmába az olcsó T sörrel (amit nem is ott vett)nem fogyaszt semmit,eliszogatja,majd fikázza az aki a sopronit veszi meg,mert a Heinekent kell megvenni azzal támogatod a söripart és a kocsmát.Remélem érthető mit akarok mondani.
Ha meggondoljuk,a hozzászólás korlátozása is elegendő lenne,talán.Bár az nem annyira vásárlás ösztönző,mint a teljes eltiltás.
0
2011. december 4., vasárnap 19:48
Máris elbizonytalanított a Te szempontod - remek felvetés, egyben kijelenthetem, hogy célunk közös - a fórumozás senki számára ne merüljön ki abban, hogy más termékeket és lelőhelyeket reklámoz, vélt vagy valós, privát vagy publikus sérelmeken lovagol hetekig, hónapokig, évekig (és 95%-ban azért ír, hogy ezt megtorolja), akár a legalja szinten ekézi a másikat, unaloműzésképp bomlasztó szándékkal beszólogat, hanem közösségi tagként, mások szempontjainak figyelembevételével beszélget, érdeklődik, észrevételez. Te vagy az egyik mintapéldája a közösségépítő fórumozásnak, és szerencsére sorolni tudom még a neveket, akiknek Hozzád hasonlóan semmilyen moderáció híre vagy léte nem tudná kedvét szegni a mindennapi fórumos tevékenységtől, hisz eddig is vágták, mi a pálya, a renitensekkel kapcsolatban pedig úgy vagyok a kérdéssel, hogy ők is jobban járnak, ha előbb-utóbb belátják, némi empátiával és alkalmazkodó készséggel egy közösség tagjának lenni sokkal klasszabb, mint magányos farkasként garázdálkodni (hisz a magányos farkasok gyülekezete automatikusan még nem közösség, csupán megemelkedik az egy négyzetméterre jutó magányos farkasok aránya).
0
2011. december 4., vasárnap 19:44
Plusz az adatlapi irkálásokat is lehetne cenzúrázni!Tudom,hogy ez rengeteg munka és idő lenne,de legalább onnan is eltűnhetnének az uszító (nem K-ra gondolok,hanem azokra akik ott reagálnak rá /ott a hasznos gomb!!!!!/ minősíthetetlen stílusban)és egysoros (ez egy szar film,stb....) butaságok.
Félek tőle hogy a mostani állapototok már egyfajta beletörődés,nem szeretném ha megszűnnétek,film vásárlásaim elég nagy hányada (és az infószerzés is,ahogy Dömi bölcsen megjegyezte) tőletek jön,én ezen nem akarok változtatni!Kérlek nyugtassatok meg,hogy nem fogtok megszűnni,mert nekem már egy ideje ez az érzésem!
0
2011. december 4., vasárnap 19:34
Nagyon remélem, hogy nem gondolják meg!

Az Eladó DVD topikra jó ötlet volt ez a korlátozás, de az egész fórumra kiterjeszteni már abszolút nem. Egy sokkal komolyabb moderálási elv kellene, jobban odafigyelni a moderálásra, és aki mondjuk egy hónap alatt 3-szor szegi meg, na azt lehetne 30 napig "kirúgni".

Nem tudok sokat vásárolni, állástalan főiskolásként eddig is évente átlag csak 2-3 alkalommal tudtam csomagot összeállítani (milyen nagy akkor az örömöm!). De a fórumról megismertem sok normális, segítőkészt embert, érdekes, új információkat szereztem filmekről, színészekről - ez az egyetlen filmes közösség az egész neten, akiket szívesen olvasok. Nagyon sajnálnám, ha 5-6 év után többé nem lehetnék e társaság egy kis tagja :(
0
2011. december 4., vasárnap 19:24
Maximálisan támogatom az ötletet, örülök, hogy feljött, hisz a szófoshatnékkal rendelkezők (incl. én) némi ösztönzést kapnak az Xpresshez való visszatérésre.
Annyi kiegészítést tennék, hogy 60 napra tenném a türelmi időt ez esetben, valamint a Kérdések topic bárki részére elérhető lenne továbbra is.
Továbbá tégli nagyszerű javaslatát is érdemes lehet megfontolni: ez alapján szigorú moderáció venné kezdetét minden topicban, mely érintené a végeláthatatlan, tartalom nélküli üres lamentálásokat, az "itt-láttam-ennyiért"-, "a cseheknél is rajta vagyunk és ott most olcsóbb"-tipusú megnyilvánulásokat, a nyíltan folyó üzérkedéseket, és mindent, ami az adott topicban offtopic. A kérdések és az építő észrevételek topicjaiban minimális párbeszéd mellett kizárólag a bolthoz lehetne szólni rendeléssel, vásárlással, reklamációval, megjelenésekkel kapcsolatban, illetve hogy a gerbence által észrevételezett, szintúgy fontos szempont is érvényesülhessen, minden offtopic és személyeskedő, az adott topic címével semmilyen kapcsolatba nem hozható hozzászólások törlése, de - ahogy tm javasolta - nem  A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI..." szöveggel, hanem a szövegdoboz teljes törlésével, mintha a bejegyzés meg sem született volna. Ha vita akad, akkor az arra érkezett reakcióknak is legyen ez a sorsuk. Így megszületik egy hasznos és értékes archív-rendszer is az egyes kiadványok adatlapjához kapcsoltan.
Továbbá a dvdextra is bekapcsolódhatna a fentiekbe, ugyanezen körülmények mellett.
0
2011. december 4., vasárnap 19:11
Xpress!
Mit szóltok ehhez?
0
2011. december 4., vasárnap 0:55
igen de megtaláltam:)
0
2011. december 3., szombat 23:27
gondolom az emailben kiküldött karácsonyi felezős 10-es akcióra gondol.
0
2011. december 3., szombat 22:47
milyen? melyik?
0
2011. december 3., szombat 21:26
hová tünt az új akció?
0
2011. december 3., szombat 21:25
hová tünt az új akció?
0
2011. december 3., szombat 20:53
1. nem nagyon veszek újabb filmeket, mert többségük egy rakás celluloid szemét. ha mégis van olyan, ami tetszik, azt a mozipremiert követően figyelem, hogy felbukkan-e.
2. offline ugyanúgy meg lehet kérdezni az eladótól, hogy létezik-e a kiadás és ha igen, van-e belőle? kommunikáció. az általad említett üzletláncban nagyon segítőkészek az előadók, csak kérdezni kell :)
3. azok az infók, amik a dvdextrán megjelennek, többnyire csöpögtetés a kiadók részéről és én ezt nem szeretem. persze ha a kiadók negyed éves megjelenési tervet tennének közre és képtelenek lennének teljesíteni, menne a hőbörgés mindenki részéről, ami teljesen érthető lenne, hiszen a késlekedés azt sugallja, hogy nem megy minden megfelelően a kiadók háza táján sem.
DE!
itt igazából nem is az volt a kérdés, hogy hol tudom megnézni, hogy mik jelentek meg, itt az volt a kérdés, hogy hogyan juthatok hozzá adott esetben egyszerűbben.
mert ha nekem mondjuk olyanom van, hogy a következő két napban be akarom szerezni és nincs kedvem várni arra, hogy az xpress összeállítsa a csomagomat, akkor tényleg egyszerűbb bemenni az útbaeső offline helyre, mint ezzel vacakolni.
van, amikor ráérek vele és örülök, amikor össze tudok állítani egy csomagot az xpressen. ennyi az egész.
0
2011. december 3., szombat 20:22
Ebben tökéletesen igazad van.A megjelenésekről sehol nem lehet infót szerezni.
0
2011. december 3., szombat 20:13
és offline honnan tudnád milyen új filmek jelennek meg és mikor???
mert az a MM-ben nincs kint sehol!
0
2011. december 3., szombat 19:53
Szerintem előbb-utóbb ők is ráállnak erre, ahogy egy másik online bolt is tette.
0