Két helyen vásárolok online DVD-t idehaza: az egyik Xpress, a másik meg kitalálható - nem írom ki a nevét, nehogy az a vád érjen, hogy reklámozom őket.
Szemmel látható, hogy mindkét online bolt mellett elment az idő - ezt lentebb kifejtem bővebben -. Nyilván nem egyszerű úgy fejleszteni a boltot, úgy vezetni ezt az egészet, hogy nem egy nagy csapat áll az egész mögött, mint mondjuk egy kinti közepes nagyságú bolt mögött, hanem csak pár ember. Ezt nem vitatom.
Az egyre inkább döglődő piac miatt a dolgozó emberek szórakozásra költött pénze is drasztikusan csökken, miközben minden drágul, bár azért elég sok egyetemistát, fiatalabb korosztály képviselőit látok (totálisan) beállva - pl. hangosan énekelve, üvöltve -, spiccesen az utcákon, a metróban, egy átmulatott éjszaka záróakkordjaként hazafelé tartva hajnalban, miközben a sok maga elé bámuló, kedvtelenül, életuntan, talán nyitott szemmel alvó ember épp a munkahelyére kóricál be a BKV támogatásával, hogy egy újabb ledolgozott munkanapot tudhasson aztán maga mögött.
Az idő elszaladt Xpress mellett - írtam fentebb.
Ez alatt azt értem, hogy
1., a személyes átvétel és a személyes futár között csak a GLS a másik választható opció, holott lehet, hogy lenne más/több olyan futárcég, ami olcsóbban/jobb feltételekkel tudná kiszállítani a megrendelőknek a filmeket.
2., Lehetne - ahogy korábban valaki említette - az egyre inkább népszerű Pick-Pack Pont átvételi lehetőséget is felajánlani
3., Fizetés terén a PayPal, bankkártyás fizetés is végre beköszönthetne.
4., Az Eladó DVD/BD topikot, és az ehhez hasonló topikokat végleg törölni és bezárni
5., A félretételi időt, kedvezményeket átgondolni, újragondolni. Sajnos az utóbbi időben nekem is elég sok filmem törlődött, elfelejtettem elkészíttettetni a csomagot, vagy csak nem volt időm bemenni érte...
6., Skype-olási lehetőség indokolt kérdés esetén a bolttal
7., adatlapok, fórumok erős moderálása, fórumszabályzat létrehozása, tiltási időszakok bevezetése.
Röviden ennyi. Remélem, azért 2012-ben is lesz Xpress, és nekem is lesz pénzem, hogy vásárolni tudjak innen is.