Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2011. november 27., vasárnap 14:16
Ez hagyján, de most mindenféle Sony BD lejátszókat is ingyen osztogatnak. :)
0
2011. november 27., vasárnap 14:09
Majd ha 20eFt-ért dobják utánunk, akkor lehet hőbörögni.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. november 27., vasárnap 14:03
Tegyük fel most vennéd meg, te mit vennél mellé, mert ha jól sejtem neked minden megvan. Amúgy nem egy nagy mutatvány ez az akció, nekem nincs még meg a Star Wars de most sem veszem meg, mert ezek a filmek egyszerűen nem hoznak lázba. Amúgy te tudod a legjobban, ez mindig így van, aki először megveszi annak egy biztos, hogy megvan. Aki később az vagy lemarad róla ha olyan, pl  mint Alien díszdoboz,vagy  Harry Potter 16 DVD, vagy megveszi később ha még van valamilyen akcióba. De szerintem ez most nem egy eget verő akció.
0
2011. november 27., vasárnap 13:52
Értem én, mi a problémád, de szerintem kicsit túlreagálod. A SW BD most sem olcsóbb, és megjelenéskor mi is kaptunk hozzá két ajándék DVD-t. Átnéztem egyébként a mostani ajándék listát, és legfeljebb a Rio BD érdekelne belőle azok közül, ami még nincs meg, de azt meg a napi akció keretében megcsíptem féláron, így nincs okom szomorkodni.
0
2011. november 27., vasárnap 13:51
Én örülök ennek az új Star Wars akciónak és még akár élnék is vele, csak, amit meg lehet rendelni hozzá az vagy megvan, vagy nem érdekel.
0
2011. november 27., vasárnap 13:47
Az új Star Wars BD akcióval kapcsolatban!

Megint csak a tisztességesen vásárlókkal basszunk ki akció!
Már tényleg nem szabad új megjelenéseket megvásárolni!!!!
Röhejes!
Akik még "támogatják" a magyar DVD/BD piacot az meg dögöljön meg!
Köszönjük!
0
2011. november 27., vasárnap 13:35
Én vásároltam egy olyan The Wrestler BD-t Angliából,amin fel van tüntetve,hogy rental only.Új kiadvány volt,nem ilyen vaterás.
0
2011. november 27., vasárnap 13:30
Na, az előbb átnéztem néhány amerikai, illetve európai DVD-met is. Az amerikai DVD-ken egyértelműen fel van tüntetve, hogy az USA-n és Kanadán kívül máshová nem szállíthatók. Persze ennek ellenére szinte bárhonnan megoldható az Európába szállításuk, az Amazonról is, de ezzel szerintem senkinek nem mondtam újat. Az európai DVD-k többségén viszont csak az van feltüntetve, hogy az Európai Unión kívülre nem szállíthatók. Ez az, amit én is gondoltam, mármint hogy a DVD-k Unión belüli szállításának jogi akadálya nincs. És engem ugyebár az európai szállítás érdekelne. Szerintem az Xpress esetében az akadályt inkább az jelenti, hogy nincs kártyás fizetési lehetőség, ami pedig előfeltétele a külföldi szállításnak, hiszen utánvétellel nem nagyon lenne megoldható a dolog.
0
2011. november 27., vasárnap 13:05
Én sem vagyok jogász, de biztos van valami - akár jogi - akadálya, hogy Xpress nem küldi külföldre a csomagokat. Ha már egyedi megrendelésre küldik az is lehet jogsértés.
0
2011. november 27., vasárnap 12:14
Vape, mire gondolsz pontosan? Az én esetemben európai (uniós) vásárlásról lenne szó. Az előbb átnéztem vagy egy tucat magyar kiadású DVD-t, hogy van-e rajtuk bármilyen infó ezzel kapcsolatban. Egyetlenegy DVD-n volt, mégpedig annyi, hogy "Kereskedelmi forgalomba kizárólag Magyarország területén kerülhet." A többin semmi. Én nem vagyok jogász, de szerintem az még nem számít külföldi forgalomba hozatalnak, ha egy DVD-ből egyedi megrendelésre külföldre is szállítanak néhány példányt. Vagy igen?
0
2011. november 27., vasárnap 10:50
A külföldi vásárlás szerintem jogi okok miatt nem fog teljesülni.
0
2011. november 27., vasárnap 1:27
Ha már egy másik topikban előjött.
Az épp nézegetett akció fantázianevét az akciós termékek felsorolása fölött érdemes lenne feltüntetni.
(Az meg csak zárójeles, hogy a már megtekintett akciók linkje elszíneződhetne.)
0
2011. november 25., péntek 20:51
Engem is sok esetben az csábít inkább az offline vásárlás felé, hogy itt nem lehet kártyával fizetni, így biztosan van igazság abban, amit írsz.
0
2011. november 25., péntek 20:51
A 7. pont a problémák nagy részét megoldaná, de hát ezen a fórumon hosszú évek óta csak K számít renitensnek, na meg minden huszadik médiamárktozóteszkózóosanozó. Így aztán lassan a fórum gazdája számít kisebbségnek a saját oldalán és a vevők egy bizonyos része így is lemorzsolódik, igaz, így nem a kimoderálás miatti durciból, hanem a külföldre bandzsítók és az önkéntes árfigyelők "hangosba" bekiabált információhalmaza miatt. Persze azt mindig szépen elmondja mindenki, hogy ez egy bolt fóruma, ahol viselkedni kéne, miközben a közösségi tudat már akkora, hogy a frissen regisztrált kommentelő is a bölcsek kövét hordja a zsebében és az illetékeseknél sokkal jobban tudja, hogyan is kéne filmet kiadni és azt árusítani. Tragikomikus színjáték, amit a legjobb átlapozni, mert az összes szereplő ciki benne.
most posts by TM
0
2011. november 25., péntek 20:48
Én a külföldi szállítás és vele együtt a bankkártyás vagy PayPal-os fizetési lehetőség bevezetésére várok már évek óta. Hiába. Nálam amiatt fordul elő gyakran (pl. most is), hogy sokáig ülök a félretett termékeken, mert csak akkor tudom átvenni a megrendelést, amikor Magyarországon vagyok. Viszont ahhoz, hogy mindenből legyen raktáron, amikor otthon vagyok, muszáj félretetetnem a filmeket. Szóval nagyon nem örülnék a félretételi lehetőség megszüntetésének, főleg úgy, ha a külföldi kiszállítás továbbra sem lenne lehetséges. Egyébként az egyik néhai konkurenciánál (Netpiac) minden további nélkül működött mindkét dolog. Nem tudom elhinni, hogy a banki tranzakciós díjak olyan magasak lennének, hogy ne érje meg az Xpress-nek a kártyás fizetés bevezetése. Szerintem szereznének vele annyival több vevőt, hogy kifizetődő legyen a dolog. Akár még azt is el tudnám fogadni, hogy egy bizonyos összeghatár alatt felárat kelljen fizetni a kártyás fizetésért, csak lehessen végre kártyával fizetni.
0
2011. november 25., péntek 19:28
Ez valóban nem rossz ötlet.

Amúgy, ha a "postázást" olcsóbbá lehetne tenni, vagy a már sokat emlegetett Pick Pack Pontokon átvenni vidéken is, szerintem kevesebben tologatnák az átvételt.
0
2011. november 25., péntek 19:12
A bankkártyás fizetésnek én is nagyon örülnék. A félretételi időt nagyra értékelem, mint ahogy azt is, hogy szabadon tehetem félre, küldhetem el, vagy akár törölhetem a félretett kiadványokat. Ez utóbbi lehetőségekkel igyekszem nem visszaélni, de mivel biztosított lehetőség, ha nagyon szükséges, élek velük. Nem örülnék neki, ha ezek a lehetőségek megszűnnének. Sőt, én akár még egy olyan ötletet is támogatnék, hogy ha lehetne online bankkártyával fizetni, fizetés után hosszabb időre is félre lehessen tenni egyes termékeket. Ez esetben nyilván már semmi rizikója nincs az Xpress-nek az értékesítés kapcsán, csak egy plusz nyűg a tárolás. De egy vevő nyilván nem tartana ott hónapokig egy már kifizetett kiadványt, kockáztatva, hogy még mielőtt eljutna hozzá a kifizetett áron, közben még olcsóbbá válik, de vannak esetek, amikor jól jönne néhány nap hosszabbítás egy-egy új megjelenésre várva.
0
2011. november 25., péntek 18:13
Nem, bár őket sem irigylem.
0
2011. november 25., péntek 18:01
Mi vagy te vape? Buszsofőr? :D

Tegnap éjjel 4 körül egy kopasz pasas kergetett egy sikítva futó idős nőt a Blahán... máskor meg cigányok verték egymást a helyi kocsmából kiesve :D Ezek az állapotok korántsem normálisak...
Nem csoda, hogy ennyi életunt ember van.
0
2011. november 25., péntek 7:30
Két helyen vásárolok online DVD-t idehaza: az egyik Xpress, a másik meg kitalálható - nem írom ki a nevét, nehogy az a vád érjen, hogy reklámozom őket.

Szemmel látható, hogy mindkét online bolt mellett elment az idő - ezt lentebb kifejtem bővebben -. Nyilván nem egyszerű úgy fejleszteni a boltot, úgy vezetni ezt az egészet, hogy nem egy nagy csapat áll az egész mögött, mint mondjuk egy kinti közepes nagyságú bolt mögött, hanem csak pár ember. Ezt nem vitatom.

Az egyre inkább döglődő piac miatt a dolgozó emberek szórakozásra költött pénze is drasztikusan csökken, miközben minden drágul, bár azért elég sok egyetemistát, fiatalabb korosztály képviselőit látok (totálisan) beállva - pl. hangosan énekelve, üvöltve -, spiccesen az utcákon, a metróban, egy átmulatott éjszaka záróakkordjaként hazafelé tartva hajnalban, miközben a sok maga elé bámuló, kedvtelenül, életuntan, talán nyitott szemmel alvó ember épp a munkahelyére kóricál be a BKV támogatásával, hogy egy újabb ledolgozott munkanapot tudhasson aztán maga mögött.

Az idő elszaladt Xpress mellett - írtam fentebb.
Ez alatt azt értem, hogy
1., a személyes átvétel és a személyes futár között csak a GLS a másik választható opció, holott lehet, hogy lenne más/több olyan futárcég, ami olcsóbban/jobb feltételekkel tudná kiszállítani a megrendelőknek a filmeket.
2., Lehetne - ahogy korábban valaki említette - az egyre inkább népszerű Pick-Pack Pont átvételi lehetőséget is felajánlani
3.,  Fizetés terén a PayPal, bankkártyás fizetés is végre beköszönthetne.
4., Az Eladó DVD/BD topikot, és az ehhez hasonló topikokat végleg törölni és bezárni
5., A félretételi időt, kedvezményeket átgondolni, újragondolni. Sajnos az utóbbi időben nekem is elég sok filmem törlődött, elfelejtettem elkészíttettetni a csomagot, vagy csak nem volt időm bemenni érte...
6., Skype-olási lehetőség indokolt kérdés esetén a bolttal
7., adatlapok, fórumok erős moderálása, fórumszabályzat létrehozása, tiltási időszakok bevezetése.

Röviden ennyi. Remélem, azért 2012-ben is lesz Xpress, és nekem is lesz pénzem, hogy vásárolni tudjak innen is.
0
2011. november 25., péntek 1:24
Maga a téma túl meddő számomra, ezért csak végigfutottam, de nekem tetszett az álláspontod.
most posts by TM
0
2011. november 25., péntek 0:18
Bocs, hagyjuk, én is fáradok...
0
2011. november 25., péntek 0:17
"azok is többségében "szurkolni" vagy személyeskedni."

Talán mert annyira nem is érdekes a téma,sőt mondhatni lerágott csont.
0
2011. november 25., péntek 0:07
Pici szarkazmust érzek a levegőben:)? Tudom, hogy semmifajta jogosítványom nincs erre, és még én érzem magam spiclinek, amikor a számomra is kirívó esetekben "száraztakarítást" kérek valamelyik adatlapra, de valahol csak el kell kezdeni... mint mondtam, "szűkös" eszközeim vannak, és az "árulkodás" ezek egyike. Nem vagyok óvóbácsi, nem szerepem, hogy megtanítsam felnőtt embereknek azt, amire az anyukájuk vagy az apukájuk sem tudta.

Nézd meg, mi történt. Felvetettél egy ilyen jó témát, és alig páran jöttek, azok is többségében "szurkolni" vagy személyeskedni. Ez talán nem jel arra, amit elmondtam?

Mi nem tetszett ennyire abban, amit leírtam, hogy csak ilyen egymondatos bejegyzéseknek látod értelmét?
0
2011. november 24., csütörtök 23:11
Ez igen nemes cél/hozzáállás, darabjaiban is, összegészében meg pláne. A magam részéről sok sikert kívánok!
0