Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2011. november 24., csütörtök 22:07
Minél kevesebb pénzt szánnak a vevők filmvásárlásra, annál több idejük marad azon agyalni, hogy miért nem vesznek több filmet.
Mindehhez még mindig az Xpress adja a terepasztalt, ez az igazi liberális hozzáállás. :)
most posts by TM
0
2011. november 24., csütörtök 21:24
Az lett volna jó ha ebbe az eszmefuttatásba Robi is beállt volna,de hát csak nem jön ide reagálni sajnos,pedig nem ártana.
0
2011. november 24., csütörtök 21:00
Ha valamiért kiállok lángpallossal,akkor belefáradva nem állok át a másik oldalra.Mert különben hiteltelen lesz az egész addigi küzdelmem,nem?Fura.
0
2011. november 24., csütörtök 20:51
A téma is az, sőt, a kérdésed is kicsit az volt:).

De én csak belekotyogtam, azért várd meg creeper válaszát is.
0
2011. november 24., csütörtök 20:49
De:), de érzékeltetni szerettem volna, hogy ebben az ügyben és helyzetben sem szentek, sem bűnbakok nincsenek. Írtam is arról, mi az, amit az Xpress csapata minden piaci körülménytől függetlenül megtehetne, hogy az oldal színvonalát fenntartsa, ha már a tartalomhoz inkább a vevők/látogatók és a forgalmazók járulnak hozzá.
0
2011. november 24., csütörtök 20:47
Ez azért elég demagóg.
0
2011. november 24., csütörtök 20:44
Szerintem rájött, hogy pohárral merve a vizet nem lehet megtölteni egyedül egy tavat, és -talán némi undorral a szája sarkában- megtanulta kifogni és "megenni" a sekély tóból a pocsolyaízű halakat, mielőtt teljesen kiszáradna a tó vize.
0
2011. november 24., csütörtök 20:35
Abban egyetértek, hogy az Xpress honlapja, közössége már messze nem az, mint volt 3-4-5 éve, de ez nagy részben a piacnak köszönhető.

Én továbbra is a film vásárlásaimnak a 90%-át innen bonyolítom, lojalitásból néha még úgy is, hogy néha másutt valamivel olcsóbb egy-egy kiadvány. Még mindig ugyanolyan jó érzés tömött Xpress szatyorral kijönni az "Agrokémia" üzletből, mint 5 éve...
0
2011. november 24., csütörtök 19:26
Sok mindenben igazad van,de nem gondolod,hogy mindebben az xpress is hibás?
Törölni kellene a külföldi árakat,az itt is beszerezhető filmeket kereső hozzászólásokat, a máshol beszerzett alkotások reklámjait és még egy csomó egyebet.
0
2011. november 24., csütörtök 19:24
Te most ugyanaz vagy aki eddig azt mondta,hogy drágábban kell megvenni,mert azzal a DVD piacot erősítjük?Mi történt?
0
2011. november 24., csütörtök 17:25
Látható tünet volt számomra például az, hogy már annyira nem lehet Magyarországon olyan horrorfilmet kapni, amit nem láttam, de bármilyen módon érdekel, hogy külföldről vagyok "kénytelen" beszerezni az "adagomat":)... ennek nyomait lehetett és lehet majd követni/látni a "Ki mit néz most?" topikban. Nem örülök, hogy ez így alakult, nem örülök, hogy a pénzemet magyar cégek helyett angol cégeknek adom, de nálam ez is az alkalmazkodás egyik formája... Én túl kis halnak érzem magam és túl jámbor vagyok ahhoz, hogy az asztalt püföljem, és az üvöltözzem, hogy milyen szar a kínálat, és miért nem jelenik meg az a film, amire én kiváncsi vagyok.

Az senki részéről nem reális elvárás, akinek egy csepp józan esze is van, hogy a vásárló olyan filmeket is megvegyen, amik nem érdeklik, vagy ami olyan minőségi paramétert hordoz, ami személyenként változó kizáró okok a vásárlásra. De ha egyszer az információ (és így a filmek is) már tömegek által valami spontán keletkező szabadjószágként van a fejekben, amiért nem "kell" fizetni, de a hasznát lehet élvezni (akár csak másfél óra kellemes vagy kellemetlen szórakozás képében), akkor annak ez az eredménye... Pontosabban ez is az oka annak, ami látunk...
0
2011. november 24., csütörtök 17:05
Nem személyesen neked, hanem általánosságban válaszolok:

- Attól, hogy az ide járó közösség egy kevésbé... khmm, "jólnevelt" része "belülről" rohassza szét azt az oldalt, személyeskedő chatfallá degradálva az adatlapokat és a fórumokat; ugyanennek vadhajtása a "panaszkönyv-funkció" vagyis az, hogy egyesek csak azért írnak ide, hogy elmondják (fél mondatban), hogy ez a kiadvány úgy szar, ahogy van, a film is szar, a hang is szar, a kiadás híg szar, és az Xpress a hülye, hogy ilyeneket árul.
- Attól, hogy párak meggyőződésévé váljon, hogy az Xpress valami kapzsi cég, aminek az egyetlen célja, hogy a vevőit kizsákmányolja, és nem egyszerűen egy cég, amelyik próbálja átvészelni a gazdasági nehézségeket; ez a típus van általában úgy vele, hogy ők már eleve megtisztelték azzal a magyar DVD-piacot, hogy egyáltalán felmerült bennük a vásárlás (és nem letöltöttek, pedig az, ugye...), és innentől az ő seggük fényesre nyalva kell legyen, mert különben szántsák be sóval az egész boltot, és "szegényeket" rákényszerítik a torrentre.
- Attól, hogy páran azt higgyék, az Xpress minden DVD-piaccal kapcsolatos információ központja, és semmi mást nem kell csinálni az áhitott információért, mint az Xpresst noszogatni, legyen az megjelenési listától az új kiadványok felkerülésén át a kiadványok paraméterein át bármi.
- Attól, hogy páran gondolkodás nélkül ide zúdítsák a torrenttel, a külföldi árakkal és a magyar DVD-piac szánalmas helyzetével kapcsolatos véleményüket, függetlenül az oldal valódi funkciójától, vagyis attól, hogy ez még mindig elsődlegesen egy bolt, és nem egyszer éppen csak a mohácsi vészért nem tették felelőssé az Xpresst.

...és mindezt azért, mert az Xpress csapatát ezek a -nevezzük nevén- basztatások szerintem egyre közelebb viszik a gondolathoz, hogy lehet jobban megérné inkább valami mással foglalkozni... Aminek én személy szerint nem örülnék. Teljesen önző okai vannak ennek a "lelkiismeret-pótlásnak"...
0
2011. november 24., csütörtök 16:42
A szállítási költség a GLS bevétele (gondolom én), az Xpress költségeiből nem fedez semmit, sőt, az esetleges visszárunál (hibás termék, amiről a kiadó azért gyakrabban tehet, mint az Xpress) még plusz költséget is jelent. És erre jönnek még a kedvezmények, egyéni akciók, Xpress-exkluzív kiadványok, fórum, raktározás, amiknek bevételcsökkentő-költségnövelő hatása van. De te a szakmádból/munkádból eredően elég jól rálátsz a gazdasági folyamatokra, bevétel-kiadás kényes egyensúlyára és korlátozott módosítási lehetőségeire, tehát azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom.

Nem baj az, ha a vevő szeme kinyílik; természetes dolog, hogy egy ilyen gazdasági helyzetben jobban megnézi és megválogatja, mire költi a pénzét. Inkább az hiányzik az emberekből, hogy megértsék, egy cég (sőt, ha nagyon akarom, egy ország) sem működik/működhet más gazdasági elvek mentén, mint a legegyszerűbb családi kassza.

Az utolsó kérdésedből én azt a fajta aggódást érzem kihallani, ami bennem is megvan úgy egy-fél éve... kb. azóta, hogy a DVD-piacon meglevő ördögi kör már látható "tüneteket" produkál.... Sajnos amikor ez már nem bizonyul elégnek, már a "bableves" sem hígítható tovább, ill. a bevételek is egy bizonyos szint alá csökkennek, akkor megszűnik majd egy kiváló bolt, a recesszió és az időnként meglehetősen tisztességtelen piaci verseny áldozataként.
0
2011. november 24., csütörtök 16:26
Érdekes lesz végignézni azt a folyamatot, hogy segíti-e az xpress visszaerősödését vagy tényleg itt a vég azzal, hogy a tacskó szinte kivonult a dvd forgalmazásból. Nyár óta jól látható, hogy szinte alig van kb. 50 cím amit tartanak, ezek az újdonságok, pár mese és szinte kész is, a turis kosarak, forgó állványok megszüntek. Pl. hozzánk, vidéki kisebb áruház, nem hypermarket, az új HP 7/2 még nem is kapható, nem hogy triplában.
0
2011. november 24., csütörtök 16:21
Mi ellen szeretnéd védeni az Xpresst?
0
2011. november 24., csütörtök 16:15
Hogy egy oldalon állunk, abban nem voltak kétségeim:). Mindketten DVD-vásárlók vagyunk, akik ha a személyünkre szabottan is, de próbálunk reagálni arra, ami történik. Talán majd arra is reagálni leszünk kénytelenek (én azt remélem, hogy minél később!), amikor egyszer az Xpressre is kikerül egy "Végkiárusítás"-tábla...

Hogy a vásárlók felfedezik a multiközpontú vásárlás előnyeit (ami nem önmagában fontos szerintem, hanem mint a jövedelmük egyre szorongatóbb beosztásának kényszere) sokkal súlyosabb gond az Xpress, és a mi, mint Xpress-látogatók szemszögéből, hogy ezt a kiadók már régen felfedezték. Sőt, amennyire én láttam, ezt a játékot mindig is a multik irányították, és ahogy a DVD egyre kevésbé vonzó termék lett számukra, úgy szűkült az a terület, ahol DVD van (legalábbis egy hiperben manapság fele-harmada annyi lemezt látok, mint akár csak két évvel ezelőtt.

"Felár" a gyakorlatban eddig is volt, legfeljebb nem volt annyira szembeszökő, és a vevők sem voltak annyira árérzékenyek, hogy már ez is feltűnjön a kasszában. Ráadásul, ha ez a rejtett "felár" téma, azért még mindig nem elfelejtendőek a személyes kedvezmények és a bolti ár-Xpress ár közti különbség... és hogy ténylegesen van-e  olyan "bolt", ahol annyi a termék, az már egy más kérdés:). Azért összességében így szerintem még mindig elég kedvező.

Nem tisztem védeni az Xpresst, mint boltot, de szeretném a magam szűkös eszközeivel megvédeni mint felületet és közösséget. Az én szerepem ebben mindössze ennyi...
0
2011. november 24., csütörtök 15:37
A kiegészítő szolgáltatások témakörében még egy gondolat:

a fórum és a félretételi idő alapvetően ellensúlyozni hivatott az e termékek árképzési jellegéből adódóan nem, vagy csak részben átvállalható szállítási költséget. A fővárosban is bőven akadnak vásárlók avagy őket is sikerült megszólítani. Képzeljük csak el, ott él az emberfia a fővárosban egy BKV-bérlettel. Bármit megkaphat az első plázában, mégis egy online boltban költi pénzét. Eddig megérte. De ha kinyílik a szeme és meglátja, mennyit tud spórolni, ha rászán egy-két órát offline vásárlásra, na ez baj.
Persze inkorrekt lenne nem megemlékezni a próbálkozásokról: a napi akciók, vagy a 10 000.- Ft-os értéket meghaladó InterCom-kiadványokkal teli csomag ingyenes szállítása. De mi van, ha ez már nem bizonyul elégnek?
0
2011. november 24., csütörtök 15:28
Úgy érzem, azon ördögi kört kezdted felvázolni, miszerint a vásárlók felfedezik a multiközpontú értékesítés előnyeit, vagyis észrevszik, hogy itt és itt ez és ez olcsóbb, ezért itt (egyre) kevesebb pénzt költenek, az Xpress pedig pont az eladott példányszám fenti okoknál fogva történő megfogyatkozása miatt tud kevésbé beleszólni az árképzésbe.

Az volna az ideális, hogy a kiegészítő szolgáltatásoknak - melyekbe, ahogy írod, a fórum, a közösség is beletartozik - nem lenne feláruk. Most viszont, sajnos "van". A változást követően felvetődik a fontos kérdés: a vásárlók nagy része hogyan dönt?

Egyébként nem dühít a dolog, hanem fogalmazzunk úgy: egy oldalon állunk - Te megteszed azt, amit én már nem teszek meg, de azért érdekel annyira a dolog, hogy elmélkedjek, ez hová vezethet.
0
2011. november 24., csütörtök 15:14
Ja, és mielőtt kérdés vagy más reakció tárgya lenne: a vastagbőrös megjegyzésem azokra a lemezekre, kiadványokra vonatkozik, amik itt is kaphatóak.
0
2011. november 24., csütörtök 14:37
Nekem spec. fogalmam sincs, hogy ha egy boltban látok egy DVD-t, akkor annak az árát mennyiben alakítja a kiadó, a forgalmazó vagy a bolt döntése. Jó, hogy neked igen...

Amennyiben úgy látod, hogy ez a kiadó sara, akkor ugye mindezt megírtad nekik is? Az Xpress érdekérvényesítő képessége egyenes arányban áll az itt hagyott pénz mennyiségével és az itt vásárolt lemezek számával, és én úgy gondolom/remélem, hogy az Xpress mindent megtett az ügy érdekében, amit lehetett. A kiemelt "párszáz forint" per lemez értendő, és nem, ezt nem úgy értettem, hogy párszáz forint olyan jelentéktelen összeg lenne, amit nem kell a vevőnek megfontolnia, hogy elkölti-e... főleg, ha úgy érzi/veszi, hogy nem kap semmi plusz szolgáltatást a pénzéért... csak ez viszont nem igaz. A nagyságrendnél egyébként talán fontosabb kérdés, hogy mindezt a kiadók, az Xpress vagy a vevők részéről látod problémának. Abból, hogy ide írtad ezt a kis gondolatébresztőt (amit mi itt megbeszélhetünk, tök jól elagyalhatunk rajta, de sok eredménye nem lesz), nekem úgy tűnik, mintha az utolsó kettőt hibáztatnád, hiszen ezek ketten vannak ezen a fórumon...

Ezügyben vegyük a legszembetűnőbbet: minden kiadónak volt régen topikja, amit azok napi-heti rendszerersséggel látogattak, és válaszoltak az ott feltett kérdésekre. Az Xpress volt akkora tényező a piacon, hogy a forgalmazók emberei csak erre rááldozzák az idejüket. Mostanában mikor írt bárki is a "Kiadók fórumára" abban a reményben hogy ott még bárki elolvassa és megválaszolja a bejegyzéseket?! Na, ennyire megváltoztak a körülmények a kiadók környékén! Akkor most miért kéne meglepődnöm rajta, hogy a multik utáni egyik legfőbb piaci szereplőjüket ilyen szinten leszarják?! Jó, ha vannak hozzád hasonló emberek, akiket ez már annyira dühít, hogy rááldozzák az idejüket a téma felvetésére, de talán az irányon (figyelembe véve a körülményeke és az ok-okozati viszonyokat) még lehetne korrigálni...

Nem néztem a karácsonyi böngészőt, ugyanis már nagyjából fix, hogy mit rendelek meg még idén, és többségében új kiadványok vannak benne (Panda2, Amerika kapitány, stb.), nem olyanok, amiket az akciózás "veszélye" fenyegetne.
0
2011. november 24., csütörtök 14:35
11.23.-a van és (szinte) semmilyen IC akció nincs itt az oldalon!!!
0
2011. november 24., csütörtök 14:07
Nem "egy esetlegesen" felbukkanó lemezről van szó, melynek árát elsősorban nem magánkezdeményezésre kéne módosítani. Baromi sok lemezt érint a dolog, és a kiadó tiszte lenne tájékoztatni a boltot, hogy "hello, amúgy ezt és ezt már mindenhová ennyiért mérjük, hátha rendelnek tőled is, ha neked is ennyiért adjuk", de ez a kapcsolat megszakadt.

Emellett kíváncsi vagyok, a karácsonyi böngésző segítségével mely címeket nézted ki/nézed ki magadnak, melyet a jelenlegi áron, még ebben az évben itt kívánsz megvenni.

A pár száz Ft-os hasonlatod egész korrekt üzenet lenne, csak a nagyságrend emelése közelebb áll az igazsághoz: vásárlási mennyiségtől függően ezrek, tízezrek múlnak rajta.
0
2011. november 24., csütörtök 14:03
Ahogy elolvastam tchabee gondolatait, eszembe jutott, mi volt még vonzerő: a viszonylag bőséges raktároztathatósági lehetőség. Az én vallomásom abból áll (ha már gyónási napot tartunk:)), hogy én bizony ezt használom ki maradéktalanul. Vidékiként, aki nem szeretné a munkahelyén reklámozni, hogy milyen hobbija van és mennyiért, dolgozó rokonokkal és szomszédokkal nekem szükséges az, hogy viszonylag hosszú időtávban gyűjtsék nekem a kiadványokat, és képtelenség (de legalábbis erősen vásárláskorlátozó tényező) lenne, hogy ha én alkalmazkodnék a sokféle megjelenési/beérkezési időponthoz. Ez is olyan szolgáltatás, ami tudom, hogy plusz költséggel jár, és aminek az ára bele van / kell hogy legyen építve az itteni árba.

Viszont nem is tetetek félre több(tíz)ezres tételben kiadványokat, hogy utána lemondjam (talán egy tucatnyi lemezt ha lemondtam a hat év alatt). Olyan is volt, hogy itt már raktáron volt egy termékem, aztán láttam offline olcsóbban, de tisztességtelen dolognak tartottam volna csak ezért lemondani a rendelésem és ott megvenni.
0
2011. november 24., csütörtök 13:58
A hibaüzenet az IE-ből duplakattal a felkiáltó jelre:

Sor: 14
Karakter: 1565
Hiba: A várt elem  }
Kód: 0
URL: http://www.xpress.hu/

remélem segít
0
2011. november 24., csütörtök 13:18
Érdekes és időszerű témafelvetés, csak túl sok ága van és túl sokféle érdek ütközik benne ahhoz, hogy igazából egy mindenki számára elfogadható vélemény szülessen.

Igazából szerintem nem csak a DVD-piac ment el az Xpress mellett, hanem a piac ment el a DVD mellett. Sokszor elmondtam már itt is, hogy az én véleményem az, hogy az emberek fejében egyre jobban elválik a film, mint információ és a DVD, mint adathordozó, hiszen az a kevés VOD rendszer (a torrentről már nem is beszélve) is megmutatja, hogy nem kell fizikailag birtokolni lemezen, helyet foglalva egy filmet, hanem elég két kattintás, és online jön a cucc. A DVD fő hordozóból azoknak a hobbijává vált, akik erkölcsi megfontolásból (fizetni akarnak azért, amit igénybe vesznek), és némi technikai szkepticizmusból eredően igényli a DVD-t, vagy egyezrűen szeret a polcán tudni cszép borítójú vagy kiadású dobozokat. Ez, kiegészülve azzal, hogy a legtöbb embernek egyre szűkösebbek a keretei, az idővel vagy a korral változnak a preferenciái, már nem költ annyit DVD-kre. Például én sem.

Ide most írhatnék ehhez kapcsolódóan egy szép hosszú bekezdést a magyar és a világszintű DVD-piac alakulásáról, hogy ki, honnan, mennyit, hányszor, mennyiért, de annyi helyen ki lett ez már vesézve, szőröstül-torrentestül, hogy értelmetlennek tartom püfölni emiatt a billentyűzetet. Hígul a "bableves", ahogy a DVD egyre inkább tömegigényeket szolgál ki, ezért sorvad a tartalom, közben meg a szélessávú internet egyre könnyebbé tette azok számára a filmekhez való hozzáférést, akik mondjuk így,  "lazább" erkölccsel bírnak. Ezt biztos szívesen kibővíti más helyettem.

Azt viszont sosem értettem, hogy csak azért, mert valahol esetleg olcsóbb egy lemez, akkor miért kéne automatikusan olcsóbban adni itt is. Még egy üzletlánc boltjaiban sem mindig ugyanazok az árak, akkor miért kéne ezt itt minden körülmények között lekövetni?! Az Xpressnek jogában áll nem korrigálni az árait (főleg azon készletek esetében, ahol akár többezer forint veszteséget is realizálna), a vevőknek meg jogában áll bármilyen, ezen a felületen kívüli helyen megbeszélni, hogy mit hol láttam/vettem olcsóbban. Lehet, megéri az Xpressnek kivárásra játszani, mert mondjuk ha elfogy az olcsóbb készlet, és valaki még mindig meg akarja venni a filmet, és ad is annyit érte, akkor itt meg tudja venni, és az Xpress sem veszít rajta. A Tescoban sem reklámozzuk, mennyi a Spárban a literes tej; sokakat megtéveszt, hogy ez egy fórum, ahol meg lehet beszélni a dolgokat, pedig ez ugye egy online bolt, amihez tartozik egy fórum, ahol meg lehet beszélni mindazokat a dolgokat, amik nem sértik az üzlet érdekeit. Kis különbség, de ez mindennek az alapja, és hogy ki mennyire veszi ezt komolyan, az gyakorlatilag az Xpress, mint szolgáltató felé mutatott tisztelet mértéke.

Az viszont valóban igaz, hogy az oldal tartalma más szempontból is kevésbé naprakész, mint korábban. Kimaradoznak filmek, késve kerülnek fel a forgalmazó által kezdeményezett akciók, stb.. Volt szó róla, hogy a forgalmazók sem olyan lelkesek az anyagaik előkészítésében, mint régen, legyen az borítókép, megjelenési lista vagy bármi. A világ nem csak az Xpress, hanem a vevők egy része mellett is elment, akik hozzászoktak egy színvonalhoz, és ugyanazt várják, miközben körülöttük minden megváltozott. Mielőtt erre vetődne rá mindenki: a változásokhoz mindenkinek alkalmazkodnia kell, és ezek kölcsönösen hatnak egymásra! Ha a vevő kevesebbet költ DVD-re, akkor miből gondolja, hogy majd változik a helyzet, azon kívül, hogy "Fizessék ki a köcsög nyugatiak, azoknak úgyis a bőre alatt is pénz van!" meg hogy "Nehogy már a DVD-kereskedés szar üzlet legyen, hiszen annyian csinálják!". Már mondtam: egyszerre siránkozni a magyar DVD-piac helyzetén, közben meg aIternatív DVD beszerzési és filmnézési lehetőségeket promótálni kellően vastag arcbőr nélkül nem lehet.

Az oldal nekem még így is jobban kielégíti az igényeimet, mint bármi más; nálunk az offline DVD-piac a Nagy T. és a Nagy S. turiskosarára korlátozódik. Nekem az Xpress egyszerre szolgál tájékozódási és vásárlási felületként, és általában a grafomániámat is itt szoktam kiélni:). Ha ennél nagyobb igényeim lennének, akkor biztos én is panaszkodnék azon, hogy mi minden nem teljesül, de én az elégedett vásárlók és oldalhasználók közé tartozom. Amúgy is tudomásul veszem, hogy az Xpress egy vállalkozás, és a szolgáltatásait azon a szinten tudja (és fogja) biztosítani, amilyeneket a körülmények lehetővé tesznek. Nem látok bele a háttérbe, nem tudom, hogy volt-e változás a személyzetben vagy a forgalomban, ahogy azt sem tudom, hogy Tahitira megy-e a nyereségből nyaralni vagy még éppen határidőre fizeti ki belőle a villanyszámlát... és bár mindez érdekelhetne, de nem azért hogy utána én firtassam az Xpresst, hogy mire költi vagy nem költi azt az összeget, amit ezzel az oldallal megkeres. Az én zsebemben nem turkál senki...

Néha én is azt érzem, hogy az Xpress még azokat a dolgokat sem foglalkozik, amik esetleg függetlenek a forgalmazóktól, és amire mi, vásárlók/olvasók energiát szánunk, ill. ami az oldal széles lehetőségeiből következik. Sok helyen szerepel magán az adatlapon téves adat, és ott van már évek óta. Sokan tekintik üzenőfalnak az adatlapot, vagy folytatnak gyerekes civódást a fórumon, akiket nem ártana jobban kordában tartani (sokaknak a szabadság a szabad randalírozás lehetőségét jelenti). Nem tagadom, nekem a legfőbb vonzerő az Xpressben a fórum léte és az adatlapokra írható látogatói vélemény. Ez az a plusz szolgáltatás, ami lényegesen megkülönbözteti magát az oldalt is a többi hasonszőrű DVD-kereskedőtől. Ez egy olyan közvetlen visszajelzési és információcserélési lehetőség, amivel a többi oldal nem vagy csak korlátozottan él... és sajnos az Xpress is egyre kevesebbet tud/akar, ami amolyan tyúk-tojás viszonyban van a vevők reakcióival.

Az Xpress közösséget tudott építeni a vásárlóiból. Ezt kár lenne elveszíteni pár száz forintért...
0