Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2011. november 4., péntek 13:51
Kívülállóként beleszólnék, ha nem gond, mert előfordulhat, hogy valami félreértés történt, mely abból is adódhat, hogy a történetnek többféle idősávja, szereplője van.
Az egyik vásárló a film saját topicjába arról adott hírt, hogy a SeIect a karcos lemezeken túl a 4 mm-rel kilógó doboz (és a kevesebbet emlegetett, de attól még elszabott előlap-feliratozás) miatt épp reklamál a gyárnál, melyből arra lehet következtetni, hogy a doboz utángyártása egyáltalán nem elvetélt ötlet. Mivel ez a forrás többnapos, nem zárom ki, hogy a legújabb hírt ezzel kapcsolatban Te hoztad most, mondván, nem lesz a dobozból utángyártás.
Hadd fejezzem ki, nem tudom elfogadni a tényt, hogy egy ekkora volumenű, presztízsű és árazású kiadványál ezek a szarvashibák a magyar piacon nem azonnal megoldandó, orvoslásra váró problémaként jelentkeznek, hanem az a kerekedői szemlélet, hogy bolhából elefántot csináló fórumozókról és a hiányosságok elbagatellizálásáról beszél.

Előfordulhat, hogy valaki kritikusan mereszti a szemét, miért is ugatok bele olyan termék árusításának folyamatába, melyet nem kívánok megvásárolni, ez lehet jogos, de csak addig a pontig, amíg nem gondolunk a jövőre, vagyis könnyen lehet, a következő exkluzív kiadvány, akár ugyanígy a Universal-SeIect párostól már engem is érinteni fog.

Teljesen érthető a hazai forgalmazó részéről, hogy a bolthálózatokkal, üzletekkel kötött szigorú határidejű szerződések miatt patthelyzetben van, még ha tisztában van is vele, hogy selejtes terméket kell a polcokra küldeni. De az már mindenkinek - forgalmazónak, kereskedőnek, minden piaci szereplőnek - jól felfogott érdeke, hogy ne hagyja szó és főleg tettek nélkül, hogy ez a minden-mindegy tendencia tovább növekedjen a hazai viszonyok között. Nem arról van szó, hogy szerényebb kivitelt szántak erre a régióra, hanem arról, hogy azt sem voltak képesek megcsinálni. Az előlapon Ultimate Trilogy felirat kilóg a keretből, a belső csomagolás méretben nem fér össze azzal a kartontokkal, melynek teljes mértékben fednie kell. Ez selejtes termék, mely nem magyarázkodásra vár, hanem cserére. Ha egy luxusautó anyósülés felőli ajtaját csak úgy lehetne becsukni, hogy két centire kilóg a jármű síkjából, de kíváncsi vagyok, a reaklmálók száma ebben az esetben is 5-10 % lenne-e. Vagy csak a magyar DVD-gyűjtők torkán lehet lenyomni mindenféle selejtet?

Épp ezért jóleső érzés lenne az Xpress részéről is a probléma meglétét objektívan kezelni, mert ha azt olvassuk, hogy doboz-utángyártás nem lesz, meg amúgy is, a kilógó milliméter nem is 4, csak 1-2, a reklamációs visszajelzések minimális százalékúak, és különben is, a fórumon a vásárlók bolhából elefántot csinálnak, ez ebben a dózisban, hogy finoman fogalmazzak, elég kiábrándító érzést kelt a vásárlóban és azt a kört, aki nem kezeli helyén a dolgokat, vagyis hogy mi a stúdió, a forgalmazó, vagy a kereskedő felelőssége, egy 20 000 (30 000) Ft-os termék több összetevőből történő elbaltázása okán jogosan fogja el a go fuck yourself-hangulat. Véleményem szerint érdemes lehet ezt megelőzni.

Ha az én példányom lenne karcos, elcseszett méretezésű és a fedőlapon elcsúszott feliratozású, és azt kapnám képembe, hogy márpedig csak a karcos lemezekre lesz megoldás, a többi így marad, hát holtbiztos, hogy fejeket akarnék látni hullani, és nem csak Az Álmosvölgy legendájában, mert nem vagyok hajlandó elfogadni azt a tendenciát, hogy míg a világ egyéb tájain akkor is kapsz egy hibátlan cserepéldányt, ha azt nyilatkozod, hogy nem jött meg, nálunk meg kényelmességi és/vagy financiális okok folytán a magyar piacra szánt, elcseszett termék végleg az is marad.

Úgyhogy a magam részéről ragaszkodnék ahhoz, hogy a dobozból igenis legyen utángyártás és ehhez kérem minden egyes piaci szereplő együttműködését, mutassuk meg a minket szarba sem vevő stúdióknak, hogy azt a kevés példányt, melyet el lehet nálunk adni, hibátlan külsővel és belsővel szeretnénk, az ezt kikényszerítő magatartás pedig tűnhet engedetlenségnek, sőt, lehet, hogy a kereskedőknek, forgalmazóknak nem kényelmes, de közös érdekünk, hogy hosszútávon ne egymás ellenségeit lássuk egymásban, hanem az együttműködő partnert.
0
2011. november 4., péntek 11:45
A Jurassic Park kiadványokból (a díszdobozosból és a külön kapható változatból) eddig összesen több mint száz darabot vettek át a vásárlóink. Ebből kb. 5-6 ember jelezte, hogy talált karcos lemezt. Én is kibontottam egyet próbaként, de mindhárom korong makulátlan volt. Nem gondolom, hogy a Universal külföldi csomagolói nem követtek el hibát, hiszen tényleg minden példánynak tökéletesnek kellene lennie, de azt hiszem a fórum (amelynek rengeteg előnye is van) nagy hátránya, hogy néha bolhából is elefántot sikerül csinálnia.
A dobozból nem lesz utángyártás (a külső slipcasebe behelyezett leporellós digipak 1-2 mm-rel kilóg a dobozból) az esetlegesen karcos lemezeket pedig cserélni fogja a kiadó, amint érkezik a Universaltól csere-lemez (jelenleg egyetlen példányuk sincs egyik korongból sem). Ha a kiadó jelzi felénk, hogy megérkeztek a cserék, a termék adatlapján kiírjuk, hogy mi a teendő akkor, ha esetlegesen karcos korongok kerültek valakinek a kiadványába.
Mivel a hibaszázalék az eddigi visszajelzések alapján úgy 5-10% lehet, nem hinném, hogy lehetne arról beszélni, hogy az egész szállítmány hibás, egyszerűen arról van szó, hogy egy ilyen drága kiadványnál érthetően nagyobb az elvárás a vásárlók részéről és természetes a csalódottság érzése, ha esetleg valakinél nem makulátlanok a korongok. Viszont ebben az esetben nem hinném, hogy neki kellene állnunk kicsomagolni az összes félretett, vagy raktáron lévő példányt, mert esetleg találnánk 4-5 karcos kiadványt, de a többi kópia vásárlói nyilván szintén jogosan reklamálnának, hogy miért bontott dobozokat küldünk.
0
2011. november 4., péntek 11:31
Tisztelt X-press,

A Jurassic Park BD-megjelenése kapcsán felmerült gyártási problémákkal kapcsolatban érdeklődnék. A különálló topic-ban úgy tűnik, hogy a forgalmazó orvosolni tudja a karcos lemezek/gyártási hibás digik cserélését, de én úgy gondolom, hogy ez nem a vevők dolga lenne. Legalábbis az át nem vett termékek esetében biztosan nem. Nekem még raktáron van a példányom, szeretném is átvenni, de nem olyan formában, ahogy jelenleg kinéz. Ha kell még várnom egy hónapot, nem probléma, de 30 ezer forintért egy makulátlan kiadást szeretnék kapni, úgy hogy nem nekem kell még a javíttatás miatt házalnom a forgalmazónál.

A kérdésem az lenne, hogy terveztek-e tenni bármit ezzel kapcsolatban?
0
2011. október 27., csütörtök 19:43
Persze, csak akkor nem megyek nyafogni a másik bolt fórumába, hogy milyen parasztok az üzemeltetői, amiért csak 30 napnál frissebb vásárlóknak engedik a maszek lemezcsencselést, mert már úgysem ott vásárlok, hiszen nekem csak a kártyás vásárlás a jó vásárlás.
Vagyis az originál beírás magában logikátlan volt.
most posts by TM
0
2011. október 27., csütörtök 16:11
:)
0
2011. október 27., csütörtök 15:59
Azért, ha mondjuk választani kell két bolt között, és az egyikben elfogadják a kártyát, akkor valószínűleg azt részesítem előnyben, feltéve, hogy nem sokkal drágább, mint a másik. Az ember már csak ilyen gyarló.
0
2011. október 25., kedd 2:54
BB Reklám - Emese
0
2011. október 25., kedd 2:46
Az ki? Anyád?
most posts by TM
0
2011. október 25., kedd 2:22
Akkor megvan a kozos nevezo, ugyanis en is megertem, csak nem ertek egyet :)
0
2011. október 25., kedd 2:21
Koszonjuk, Emese.
0
2011. október 24., hétfő 10:46
Én meg azt hittem, hogy te vicceltél, amiért ennyire apokaliptikusnak tartod, hogy 2011-ben valahol még jajjistenkém készpénzzel kell fizetni. Mert hogy ez minden, csak nem elmés.
most posts by TM
0
2011. október 24., hétfő 8:09
Nyilván, igazad van, de nehéz szívvel a másik oldalt is megértem. Nem szeretek készpénzzel járkálni, jobban szeretem én is bankkártyáról rendezni a dolgokat. :)
0
2011. október 24., hétfő 2:47
Ez azert hulyeseg, mert a valasztas szabadsagat ettol meg meg lehet adni, de gondolom ezt te is tudod. Szamtalan helyen van lehetoseg hasonloan alacsony arres mellett a bankkartyas fizetes dijanak atvallalasaval fizetni. Nyilvan nem elegans dolog, de nekem megerne filmenkent 15-20 Forintot, akinek meg nem, az nem kell, hogy igenybe vegye.
0
2011. október 24., hétfő 2:44
Ezen az elmes hozzaszolason nem tudom miert nem lepodtem meg, de gondolom ettol fuggetlenul csak vicceltel, hiszen nyilvan tisztaban vagy vele, hogy a bankkartyas fizetes hianya nem azert problema, mert az ember nem tud keszpenzhez jutni.
0
2011. október 21., péntek 12:29
"mert nem keverem a "hasznos" gombot a "lájk" gombbal."

Ehhez kell bizonyos fokú intelligencia.

Olvastam korábban,már nem emlékszem ki írta,de az volt a lényege,hogy látja hogy K már nyomja is a negatívot.Anélkül hogy olvasná vagy értelmezné.
Amúgy már megint róla beszélünk.
0
2011. október 21., péntek 12:13
Dehogynem, eddig legalább 17-en olvasták, 9-en hasznosnak is ítélték.

Többnyire én is elolvasom, amiket ír, mert általában jól és okosan ír. Volt már, hogy az ő hatására néztem meg filmet (ld. Baaría), vagy hogy a hatására láttam másként egy filmet, mint korábban (ld. A szövetség). Ha konkrétan a filmről ír, akkor az ítéletétől függetlenül rá is nyomok a hasznos gombra, mert nem keverem a "hasznos" gombot a "lájk" gombbal.
0
2011. október 21., péntek 11:57
Tudod,ha senkit nem érdekelne,nem merülne fel mindig hogy miket ír.Egyszerűen figyelmen kívül kéne hagyni,de mindig reagál rá valaki valamit,aztán oldalakon keresztül megy a vita a film adatlapján.Valaki mindig meg akarja téríteni,vagy fontosnak érzi,hogy közölje vele hogy mekkora rasszista.Ha ezek nem lennének,nem lenne itt semmi gond...
0
2011. október 21., péntek 11:49
Szerintem már senkit nem érdekel, hogy ő mit és hogyan írogat itt össze az adatlapokon... tölthetné hasznosabban is az idejét, javára válna, minthogy minden dühét ezen az oldalon élje ki. Vagy írjon inkább blogot - biztosan megtalálná célközönségét.
0
2011. október 21., péntek 11:22
Nem kötözködésképpen, de kíváncsi vagyok, hogy K úr hozzászólása mennyiben minősül részletesnek és hasznosnak a Good adatlapján (mind részletesség, mind hasznosság szempontjából)? Nem megkérdőjelezem a hasznosságát, egyszerűen szívesen beépíteném a tapasztalatokat a saját hozzászólásaimba.
0
2011. október 21., péntek 10:41
2011-ben 30 napnál többet kell utazni egy bankautomatához? Mongóliában lehet. :)
most posts by TM
0
2011. október 21., péntek 5:53
Nem utolsó webshop, ahol nincs, bár, a PayPal, vagy a bankkártyás elfogadás alap lenne. De erre van válasz a GYIK-ben, hogy miért nincs.
0
2011. október 21., péntek 4:30
Mar volt rola szo, de +1 ahhoz, hogy a 30 napos dolog nagy parasztsag, foleg ugy, hogy talan utolso webshopkent a vilagon se paypal, se bankkartya elfogadas nincs. Akkor megis, hogy vasaroljak 2011-ben? Pedig regen nagyon sok penzt koltottem itt, de ez ma mar tarthatatlan.
0
2011. október 20., csütörtök 20:13
T. Xpress! T. moderátorok!

Lehetne kérni egy "száraztakarítást" a "Good: A bűn útjai" c. film adatlapjára? Csak hogy legyen hely annak, aki talán végre a filmről is szeretne írni...
0
2011. október 16., vasárnap 13:25
Szia Dömi!

Végül is nekem mind1... Ha mondjuk nem ezek a kiadások lesznek az összeállított csomagomban, akkor maradnak ott. Pedig 990Ft-ért gyanítom, hogy vinnék őket.
0
2011. október 16., vasárnap 13:14
szia

én már emiatt nem egyszer szóltam,de kurvára nem érdekelt senkit!
0