Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2011. április 29., péntek 20:09
Javítva.
0
2011. április 29., péntek 20:07
Végül is ha kéthavonta egy csomagot összeállít az ember, akkor pont tud folyamatosan fórumozni. Egykor mindig így csináltam, mára sajnos ritkultak a csomagok.

Minden bizonnyal nem könnyű a helyzet, ezért próbálják azokat a vásárlókat ösztönözni az itt vásárlásra, akiket lehet, végül is megértem.
0
2011. április 29., péntek 19:49
Ezzel sincs gond.Már csak az adatlapon lévő hozzászólásokkal kéne valamit csinálni,hogy eltűnjenek a "sz** film" típusú hozzászólások és csak az értékelhető,vásárlást segítő filmkritikák maradjanak.
0
2011. április 29., péntek 19:26
Illetve az előbb még így volt...
0
2011. április 29., péntek 19:24
A filmek, kiadványok fórumában a hozzászólási jog korlátozva - az utolsó négy hónapban legalább három csomagot át kell venni ahhoz, hogy a rendszer megadja a hozzászólás lehetőséget, különben minden jel szerint csak ezekben az általános topicokban lehet hozzászólni, ahol most is vagyunk.
0
2011. április 29., péntek 19:09
Ja, és hab a tortán, hogy miközben arra nem volt pénzed, hogy az xpresstől vásárolj új filmeket - pedig emlékeim szerint 600 Ft-tól vannak DVD-k, és volt már olyan akció, amelyben 2000 alatt is volt Blu-Ray - addig "Persze közben használtad az "Eladó BD/DVD" topikot is, hiszen használtan is lehetett jó lemezeket vásárolni."
Aha :)
0
2011. április 29., péntek 19:02
Lefordítom:
Eddig elégedett voltál az oldallal, szeretted, de közel egy éve egy fillért sem hagytál itt, viszont kihasználtad az oldal nyújtotta szolgáltatást, naponta jártál ide információkért és az Eladó topic is hasznos volt számodra ezek szerint.
Most, hogy az xpress szűkítette azok körét, akik korlátlanul hozzáférnek egy neki csak kárt okozó topichoz, az általad évekig kedvelt oldalt elátkozod, és ezentúl olyan helyen költöd majd el a pénzedet (azt támogatod majd), ahol eddig sem volt és ezentúl sem lesz olyan szolgáltatás, amit eddig az xpress nyújtott és a vevők egy részének a jövőben is nyújt :)
Bravó. Én már legalább tudom, hogy soha nem nyitok Magyarországon online boltot, mert ilyen felfogású emberekkel még virtuálisan sem szeretnék semmilyen üzleti kapcsolatba kerülni.
0
2011. április 29., péntek 18:54
Egy gondolat mielőtt végleg törlöm a kedvencekből az xpress oldalát.
2000. június 18. óta vagyok itt regisztrált tag. Azóta bőven a milliót meghaladó összeget költöttem itt el. Ennek köszönhetően pár éve örökös tagság és 3% kedvezmény illet meg, amit ezúton is köszönök. Utolsó vásárlásom tavaly júliusban volt, ami igen nagy idő, de sajnos ennek anyagi okai voltak. Ennek ellenére minden nap látogattam az oldalt figyelgettem az akciókat és osztottam, szoroztam, hogy mikor tudok legközelebb vásárolni. Persze közben használtam az "Eladó BD/DVD" topikot is, hiszen használtan is lehetett jó lemezeket vásárolni. Eddig.
Ha pár hónap múlva kicsit helyrejövök anyagilag és ismét tudom bővíteni a gyűjteményem, akkor legalább már tudom, hogy hol nem kell vásárolnom.
0
2011. április 29., péntek 18:18
De ha nincs lehetőséged innen vásárolni,akkor a használt bazárt sem tudod kihasználni,mert az is Magyarországon van,nem?
0
2011. április 29., péntek 16:15
objektíven nem is lehet egy filmet megítélni.
0
2011. április 29., péntek 15:54
Egyetértek - ezért szoktam egyszerre több szempontot figyelni. Ha a szerkesztők és kritikusok a technikai, dramaturgiai hibákon keresztül vizsgálják az adott filmet, és mondanak jogos ítéletet, attól még örülhetek neki pl. a dübörgő filmzene miatt, de egy más szempont szerint pl. egy olyan nézőnek, aki a közönségfilmeket részesíti előnyben, nem befolyásol a véleménye egy olasz pszichodrámáról, ahol a cselekmény a felénél átvált totálisan szürreálisba, hisz a "két lábban a földön"-nézők itt teljesen feladják és köpködni fognak, én pedig ettől még tapsikolhatok, mennyire hatásos a produkció.
0
2011. április 29., péntek 15:46
A filmek objektív értékelésének elvárása olyan dolog, amit szerintem soha nem fogok megérteni...
0
2011. április 29., péntek 15:44
Nyilván azért olvasod és írsz bele:).
0
2011. április 29., péntek 15:38
amik sok esetben  pár  ember ilyen-olyan kritikáját tükrözi, akik soxor ugyanazok :)

(nyilván, nem az "ez de szar film, nem ajánlom" szintűekre gondolok)

így szerencsés esetben, az ember (az évek során), már ismeri a különböző nick nevekhez fűződő emberkék ízlését

ezért ilyenkor mindig nézem: xpress, imdb, mozinet, port és odeon oldalait, de még akkor se könnyű, sokszor teljesen egymással szemben mennek :-D
0
2011. április 29., péntek 15:23
Az adott film adatlapjára írt hozzászólásokból.
0
2011. április 29., péntek 15:15
Azért az egész fórum nem felesleges, mert akkor honnan lenne első kézből származó infó egyes kiadványokról, hogy megérik-e a pénzüket, vagy sem?
0
2011. április 29., péntek 15:05
Valójában az egész fórum tök felesleges..
0
2011. április 29., péntek 15:01
Minden szavatokkal, de továbbra is kötöm az ebet a karóhoz:ez a topik ide nem való. Minden vita megszünne, ha egyszer és mindenkorra megszünne. Mint ahogy minden olyan, ami dvd-kereskedelemmel foglalkozik egy kereskedő oldalán. Tudom, hogy ezzel az állásponttal nem vagyok népszerű, de ettől még úgy gondolom, hogy nevetséges, hányan próbáltok itt elköltött összegekkel doboálózva prioritásokhoz jutni, ki - és megmagyarázni dolgokat. Éppen ezért sem kell ez ide. Jószerivel az jön le, hogy Xpress milyen gaz, hogy limitált valamit, ami neki - ha kismértékben is - ellenlábasa. Ha már így van, - és ezt tegnap is elmondtam -, inkább köszönni kellene, hogy - egyelőre?-megmaradt ez a lehetőség.
0
2011. április 29., péntek 14:32
Szerintem ha józanul gondolkodik az ember, akkor ennél rugalmasabb döntést nem lehet elvárni egy cégtől. Így is megenged valamit, aminek nem lenne a helye egy boltban - még csak hasonló példát sem tudok mondani más online boltoknál.
A te példád szerintem elég egyedi, nem hiszem, hogy lehetne arra szűrőt programozni, hogy valaki máson keresztül vásárol és az oldal gondolatolvasás útján ezt érzékeli és szabad utat enged neked.
Ha azt meg tudod oldani, hogy más nevében vásárolsz, akkor kérd meg az illetőt, hogy néha bejelentkezhess az ő nevében és nézelődhetsz az eladó topicban. De tényleg viccesnek tartom, hogy egy ilyen teljesen logikus lépésen ennyien fel vannak háborodva.
0
2011. április 29., péntek 14:23

és mi van az olyanokkal, akik nem közvetlenül vásárolnak az xpress-ről? én Angliában élő magyar vagyok és mint ilyen, nincs lehetőségem hogy innen vásároljak, viszont egy kis segítséggel, nagyon komoly összegeket hagytam itt az elmúlt egy év során!

akkor most ilyenkor bevállalják, hogy kitolnak néhány vásárlóval (akik nem sűrűn, viszont rendszeresen vásárolnak, illetve az olyanok mint én) azért hogy így gyorsan és egyszerűen le legyen tudva a probléma "megoldása"?
0
2011. április 29., péntek 10:49
Ezt alá tudom támasztani, ezért nem hirdetem már hónapok óta az eladó dolgaimat. Inkább faternak odaadom ajándékba, ő legalább örül nekik...
0
2011. április 29., péntek 10:35
Szerintem ez kimagasló eredmény, nekem félévente megy el ennyi abból a néhányból. :)
0
2011. április 29., péntek 10:25
Mint használt filmeket eladó és mint az xpressen rendszeresen (nem is keveset) vásárló szólok hozzá! Igen, én is eladásra kínálom fel a DVD-gyűjteményem egy részé (kb. 400 lemezt), mert vagy már egyszerűen nem nézem már ezeket a címeket, vagy mert meg szeretném venni őket nagy felbontásban! Legtöbbjüket itt vettem és az eladott összegből valószínűleg itt fogok vásárolni BD-ket! DE, és ez tényleg nagybetűvel: havonta maximum 2-3 lemezt sikerül eladnom, és aki hirdet, az pontosan tudja, hogy miért! Az itt vásárlók többsége nevetséges aprópénzért lenne hajlandó csak megvenni az esetleges joglejárt kiadványokat! (Tisztelet a kivételnek) Semmiért nem kértem csillagászati összeget, de amikor egy joglejárt lemezért (amit annak idején igaz, hogy ezres is volt már) egy ezrest akartam kérni, azt írja az illető, hogy max 500-ad érte. Szóval sokan azt hiszitek, ide meggazdagodni járnak az eladók, meg megy az üzlet, holott errről szó nincsen! Mondom, örülök, ha 2-3 film elmegy havonta!
0
2011. április 29., péntek 2:07
Sok mindenben nem értünk egyet, de végül is nem veletek kívánok vitatkozni, hanem - a topik címéhez hűen - tettem egy építő javaslatot az Xpress-nek, aztán vagy megfogadják, vagy nem.
A probléma egyébként számomra nem elméleti, hanem nagyon is gyakorlati: hiába vagyok régi vevője ennek a boltnak, aki sok százezer forintot itt hagyott már, nem férek hozzá a topikhoz, pedig meg akartam venni egy használt filmet, amit itt már évek óta nem árulnak. És biztos vagyok benne, hogy az Xpress nem azért hozta ezt a szabályt, hogy kitoljon olyanokkal, mint én - egyszerűen csak meghúzták valahol a vonalat. És szerintem nem jó helyen.
0
2011. április 29., péntek 1:17
Minden szavaddal.

Csoda, hogy csak most telt be a pohár. Komplett boltokat kínáltak eladásra, lehet, hogy olyanok, akik még soha nem is vásároltak itt, vagy itt hagytak egy ezrest egy olyan filmen, amin xpress 2000-et bukott. Xpressnek én is javaslom a hirdetés méretének limitálását. Aki tényleg néhány filmtől szeretne megszabadulni, annak elég 5-6 sor, a többi meg fizessen a Vaterának, vagy akinek akar.
0