Ha tényszerűen nézzük, akkor ez azért lehet, mert a valódi problémát a "nézelődők", az ottani potenciális vevők jelentik. Lexikonnyi DVD-t is hirdethetne itt mindenki, ha nem lenne vevő rá, mert nem az rontja az üzletet, ha más is "árulja" itt a portékáját, hanem ha a vevők abból vesznek valamit.
Természetesen lehetne ezt máshogy is kezelni, például úgy, hogy csak olyan DVD-t lehessen hirdetni, ami itt joglejárt vagy bizonytalan. Ez viszont olyan erőforrást igényelne (pl.: a hirdetések folyamatos és tételes ellenőrzését), amivel az Xpress vélhetően nem rendelkezik, és mert a tevékenységi körébe az új DVD-k értékesítése, és nem a használtak közvetítése tartozik, így nem is kell rendelkeznie.
Egy ilyen korlátozáshoz viszont elég talán csak pár programsort megváltoztatni, és onnantól automatikus. Hasonlóan automatikus dolog lenne, hogy teszem azt, csak egy meghatározott hosszúságú hozzászólást lehessen beírni oda. 2 sms, 320 karakter elég lehet ahhoz, hogy a delikvens meg tudjon szabadulni pár, valóban értékes DVD-jétől.
És még annyit a "fairségről": az engedményeket ebben az esetben nem a korábbi állapothoz érdemes hasonlítani, hanem a nullához.
0
2011. április 29., péntek 0:23
8977
Viszont ha a 32. napon rendel egyet, akkor utána megint láthatja majd 30 napig! Teljes igazság úgysem lehet, viszont én ezt azt ötletet nagyon is díjazom!
0
2011. április 29., péntek 0:13
385
Az, hogy az Xpress enged-e egyáltalán ilyen fórumot üzemelni az oldalán, az ő döntése. Nyilván vannak érvek ellene és mellette is. De ha már enged, akkor szerintem ez a mostani túl szigorú restrikció, különösen, hogy nem a hirdetők oldaláról korlátoz, hanem az olvasókéról. Hogy ne hirdethessen mindenki nyakló nélkül, az jogos, ezért is korlátozták már korábban heti 1x-i megjelenési lehetőséggé ezt. De az, hogy ha valaki 31 napja vette át az utolsó csomagját, már ne is láthassa ezeket a topikokat, az szerintem akkor sem fair.
0
2011. április 28., csütörtök 22:41
7926
De még így is akad aki nem fog a bőrébe férni....
0
2011. április 28., csütörtök 22:37
7926
Ok,ez már így más.A mondandódnak pedig a nem alázó részével teljesen egyetértek. Az a helyzet,hogy a butaság és az arrogancia,nem feltétlenül köthető népcsoporthoz,hanem inkább kompletten az emberi fajhoz.Mindenhol ilyenek az emberek,az hogy te ezt itt vetted észre az azért van mert itt élsz.Ugyanez a szar gőzölög az összes többi országban is,csak talán azt hisszük,nem ennyire büdös mint itt.De záros határidőn belül ennek is változnia kell. A politikát pedig ne keverjük bele,mert mint te is írtad,ott vannak csak az igazi szemétládák. Amúgy Xpress felől ezt a lépést már rég meg kellett volna lépni.Tényleg nem is nagyon ismerek olyan boltot,ahol van bazár.Bár az is igaz,nem is a neten élek.
0
2011. április 28., csütörtök 22:28
376
Én az xpress helyében az egész fórumot bezárnám, többet árt szerencsétleneknek, mint amennyit használ. Miért nem fair az szerinted, hogy egy alapvetően a bolt forgalmát kannibalizáló fórumot mostantól ne fű és fa használhasson, hanem egy viszonylag szűkre szabott réteg, amelyik legalább garantáltan hozzátett néhány fillért az adott hónapban az oldal működéséhez? Ha nem 30 nap lenne, hanem 90, akkor más írt volna most helyetted, hogy 120 naponta ő is rendszeresen vásárol, akkor őt miért tiltják ki. Eddig kaptunk egy - a boltnak inkább kárt, mint hasznot hajtó - szolgáltatást a semmiért, most azok használhatják a szolgáltatást, akik hasznot hajtanak a cégnek. Több, mint korrekt, én még a naponta vásárolóknak sem engedném ingyen a seftelést az oldalamon.
0
2011. április 28., csütörtök 22:21
376
OK, kicsit elragadtattam magam, bocs. De azért nem csak a fejétől bűzlik a mi nagy halunk (mondják: olyan az ország vezetése, amilyent a népe megérdemel). Kicsit elfutott a szent harag, amikor azt láttam, hogy egy szerencsétlen magyar webshopot rugdosnak azért, mert le merte söpörni a hátáról a parazitákat. Mélységesen mély az emberi butaság gödre, és az a legnagyobb baj, hogy nálunk tapasztalataim szerint a butaság kéz a kézben jár a mérhetetlen arroganciával. Ez mondjuk a politikában csúcsosodik igazán.
0
2011. április 28., csütörtök 22:18
385
Az az építő javaslatom van, hogy az Eladó DVD topikot (meg a többi ilyet) - ha már mindenképpen zárolni akarjátok azok elől, akik ritkán vásárolnak, és csak eladni járnak ide - ne 30 napos vásárláshoz kössétek, hanem mondjuk 90-hez. Már vagy 7-8 éve vásárolok itt, lényegében havi rendszerességgel, de most - mivel épp túlestem a 30 napos határon - nem tudom megnézni, hogy ki milyen használt DVD-t árul. Ezt egyáltalán nem találom fairnek egy "örökös taggal" szemben...
0
2011. április 28., csütörtök 22:18
7926
Csak attól tartok,már nem sokáig fogják ezt csinálni.... Én sajnálnám,ha bezárna.
0
2011. április 28., csütörtök 21:59
7926
Ilyet akkor sem írunk hogy "szar ország szar népe"! Ebben az országban élnek,éltek olyan MAGYAR emberek,akik nem svábok,cigányok,szerbek,hanem mondhatni Tőről metszett Magyarok.Igazából az övüké volt ez az ország nem azoké akik most is kiárulják(lásd az elnyomó kormányunkat),őket szarnak nevezni elég szemét dolog,mert ha ők annak idején nem döglenek meg ezért az országért,akkor mi most nem beszélgetnénk itt és az a sok ingyenélő patkány,aki ma jól él itt (ők az igazi szarok) nem ülne ott ahol ül. Úgyhogy kérném kicsit több tiszteletet!
0
2011. április 28., csütörtök 21:45
376
Ha nem lennék magyar és nem itt élnék nem bosszankodnék, hanem röhögnék ezen a sok marhán, akik ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol csak tudnak. De így nem tudok röhögni.
0
2011. április 28., csütörtök 21:41
7926
A csudába már!Tőled annyiszor olvastam már hogy így a szemét Magyarok,meg úgy bunkó Magyar mentalitás,hogy kezdesz gyanús lenni.Ezek szerint te nem vagy Magyar.Akkor mit keresel ebben az országban?Vagy te is olyan vagy mint a béci a valóvilágból?Mert még az ő fajtája szidja a Magyarokat....
0
2011. április 28., csütörtök 21:38
1731
telóról írtam, 2* küldte el :)
0
2011. április 28., csütörtök 20:54
13392
Még jó, hogy nem Áronnak hívnak, különben kikérném magamnak, hogy kis kezdőbetűvel írod a nevem. :)
0
2011. április 28., csütörtök 20:05
1453
+ áfa + szállítás :)
0
2011. április 28., csütörtök 20:03
1453
kereskedelemben mi az árrés? van 1% és van 300%...? én akkor mi van???
0
2011. április 28., csütörtök 19:51
1453
te megveszed 52990 ért is igaz??? ha nem tévedek, normál áron, áron, semmi akció :P
0
2011. április 28., csütörtök 19:50
7076
Most már tényleg sokszor "le lett írva".
0
2011. április 28., csütörtök 19:36
1731
sokszor le lett írva:a magyar forgalmazónak fizetnie kell sok esetben,hogy a magyar vonatkozás sikerüljön egy-egy kiadványra,főleg szinkronban,mert a itthon már csak ilyenek az igények :-(
0
2011. április 28., csütörtök 19:36
1731
sokszor le lett írva:a magyar forgalmazónak fizetnie kell sok esetben,hogy a magyar vonatkozás sikerüljön egy-egy kiadványra,főleg szinkronban,mert a itthon már csak ilyenek az igények :-(
0
2011. április 28., csütörtök 19:15
16458
Különböző nagyságú piac, különböző számú vevőbázissal.
0
2011. április 28., csütörtök 19:11
24
http://www.amazon.co.uk/Tron-Legacy-Blu-ray-Digital-Copy/dp/B004IEBRJ2/ref=sr_1_4?s=dvd&ie=UTF8&qid=1304003161&sr=1-4 nem akarok kukacoskodni de a magyar változat miért kerül 9690.-be és ők hogy tudják ezt ennyiért adni akkor?nekik hogy éri meg és itthon miért nem éri meg ugyanennyiért? egyébként bárkit háborítottam fel elnézést kérek! ez csak az én véleményem és lehet egyedül vagyok vele.
0
2011. április 28., csütörtök 18:56
16099
Ezért nem akartam írni ebben a témában, mert én vagyok a szar szemét szar alak. Egyébként senki sem mondta, hogy Xpress szemétláda.
Na de azt hiszem én még ennyit sem fogok idejárni.
Sziasztok.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. április 28., csütörtök 18:47
376
Tudsz konkrét számadatokat is, vagy megint csak dobálózol a vádakkal háttérinfó nélkül amolyan jó magyar szokás szerint? Történetesen volt rálátásom, hogy milyen "haszon"kulcsokkal dolgoznak a DVD-kereskedők. Egyik haverom a TRON-t nagyker áron vette egy barátján keresztül, aki egy boltban dolgozik, és 2650 Ft-ot fizetett érte. Az Xpress ezt a filmet adja 2890 Ft-ért mínusz az egyéni kedvezmények. Lehet, hogy az xpress nagyobb kedvezményt kap, mert nagy vevő, de még a 3000 forintos filmeknél is bruttó 2-300 forintos árrésekről beszélünk. Ha a kereskedelemben dolgozol, akkor biztos tudod, hogy ez kb. lófasz, a bankban is többet kamatozik az ember pénze.
0
2011. április 28., csütörtök 18:43
1731
egy magyarországon forgalomba bd-n (általában 10-22% az árrés Intercom pl.), ettől eltérő lehet, mondjuk egy bufi kiadvány, ahol több.