Alapvető tévedés, hogy ezekről nem beszél senki és hogy ezeket mindenki el akarja felejteni. De tudtommal sem Mao és sem Sztálin nem genocídiumot akart elkövetni, ott egész más "indokok" szolgáltak a népirtáshoz (nem genocídiumhoz). Azért van holokauszt emléknap (kommunizmus áldozatainak is van emléknapja, ha jól tudom), hogy emlékezzünk arra, hogy mi van, ha egy elborult elme (Hitler) hatalomra kerül és faji megkülönböztetés alapján akar kiirtani egy egész emberi "fajtát" vagy rasszt. (Kis magyarázat: a biológiai fajfogalom értelmezésében a Homo sapiens egy faj, tehát minden ember ember, ezen belül vannak emberfajták/alfajok (subspecies).) Nem vitázni akarok és véletlenül sem akarom védeni a zsidókat, mert nem fűz hozzájuk semmi, csak azt szeretném elmondani, hogy kár gonoszságot belelátni a zsidók részéről. Tény, hogy okos népcsoport, hiszen az üzleti életben elég nagy falatot szereztek meg maguknak, de mikor nem volt így? Már a középkorban is voltak gazdag zsidó családok és igazából példát kéne vennünk róluk, ami az összetartást illeti. Ha lett volna olyan diktátor, aki az összes négert (bocsánat, afro-amerikait) megkísérelte volna elpusztítani, valószínűleg most róla folyna a vita. Szóval szerintem az egész dolog kulcsszava a genocídium, nem pedig a random népirtás. Ebben (is) különbözött Hitler "diktátortársaitól". Persze ez csak szimpla történelem, de erről valahogy senki nem beszél vagy mindenki el akarja felejteni :)
(Mellékesen: ezt a gyűlölködést sosem értettem, amit a kuruc.info és a különböző hasonló "hírportálok" művelnek. Nem tartom megnyilvánulásaikat értelmesnek és értékesnek a stílusuk miatt. Lehet szépen is írni, közlékenyen és hasznosan, de erre képtelenek. Nem ismerem a munkamódszereiket, nem ismerem az indíttatásukat, az én gyomromnak sok az a mocskolódás, amit előadnak minden nap. És hozzáteszem, zsidókat még nem láttam így ilyen formában megnyilvánulni, mint ahogy ők teszik.)
Bocsánat a bő lére eresztett hozzászólás miatt, csak gondoltam megosztom a véleményemet, hátha hasznos.