Igen, én elfogadom, ha sokan nem rajonganak/nem szeretik/nem használják ezeket a közösségi oldalakat, DE attól még tény, hogy egy ilyen egyre bővülő terepen, amin a reklámozási lehetőség ingyen van, nem luxus jelen lenni. Befektetést nem igényel, mindössze némi időt naponta. Ezáltal olyan emberekhez is el lehet jutni, akik nem olvasnak hírlevelet és/vagy fogalmuk sincsen róla, hogy hol tudnak dvd-t venni. A közelmúltban két alkalommal is szembesültem azzal, hogy letölteni nem tudó/akaró ismerőseim dvd-ket szerettek volna venni, de nem tudták, merre induljanak. Nyilván ott a google, de ajánlás nélkül nem szerettek volna egyetlen webáruházban sem vásárolni. Ellenben ha egy weboldal vagy webáruház neve forog valahol, látják, olvassák, hogy az oldal mit ad, mit kínál,és ezt az infót tovább is adják az ismerőseiknek, - akár a facebookon keresztül, ahol erre egy kattintással lehetőség van -, akkor idővel még többe ember fogja google nélkül is tudni, hova forduljon, ha vásárolna. Elhiszem, hogy ez idealistának tűnhet, az viszont luxusnak, ha valaki nemet mond egy ingyenes promóciós lehetőségre egy olyan világban, ahol a kalóz oldalak nevét mindenki alapból sorolja, és ahol van egy réteg - 30-50 éves korosztály -, aki áldozna pénzt lemezekre, de nem tudja, hol vásároljon minőséget, ha a multiban csak tasakos dvd-t lát a párizsi mellett. És nem állítom, hogy a facebook ezt a problémát egy az egyben megoldja, de ha 10 ilyen potenciális vevőhöz el lehet vele jutni, már megérte, hiszen semmibe nem kerül, míg egy valamire való reklámot kigazdálkodni képtelenség. Ezért mondtam, hogy ezen érdemes elgondolkodni.