Súlyos SPOILER a The Descent: Part 2 c. filmhez:
Még így is óvatosan írok, nehogy valakinek lejjebb szaladjon a szeme a kelleténél, de engem őszintén meglepett, hogy nemcsak Sarah élte túl a történteket. Aztán amikor a végén önfeláldozóan felüvölt, az nekem egy óriási, hátborzongatóan katartikus élmény volt, mert addigra tisztában vagyunk vele, és átérezzük, nincs miért kijutnia innen - hisz a néger nőnek, akit egyébként Krysten Cummings énekesnő játszik, van kislánya, neki viszont már senkije... A lapát-jelenetnél viszont megdöbbentem, és nem is igazán értettem a dolgot, miért eteti őket az öreg... és itt jön be egy ismerősöm elmélete, aki még az első résznél azt mondta, "hát nem volt egyértelmű, kik ezek a lények?". Én bambán néztem rá... Szó van ugye a nyitórészben arról, hogy bizonyos barlangászok száz éve már eltévedtek itt - a lányok meg is találnak egy olyan alkatrészt a plafonon, melyet kb. száz éve nem forgalmaznak. A haver szerint ezek a lények azoknak a barlangászoknak a leszármazottai, akik bent rekedtek. Itt jön be a trükk, mely ezt alátámaszthatja: a descent leereszkedést jelent (a mélybe), a descendant kifejezés viszont utódot, leszármazottat... csak véletlen lenne ez a rejtett hasonlóság? Száz év alatt mutálódtak, hozzászokhattak a lenti körülményekhez, ezért vakok, ezért vadásznak, ezért esznek emberhúst, hisz egykoron ugyanígy élték túl, kannibalizmussal... Na most vissza a második részre, az öreg azt mondja, a nagyapja soha nem jutott fel, úgyhogy kicsit gagyi ugyan, de érthető, ha a hapsi a sajátja utódait, khmm, féltestvéreit eteti... de erre majd talán egy harmadik rész visszatér... :)
De ha Neked más ötleted van, vagy másnak, aki már látta, szívesen veszem!
És most egy klubzene, melyben a fent említett Krysten Cummings énekel: