Keresés

A barlang: A második rész (2 DVD) (DVD)

2010. október 20., szerda 14:58
Tudod, milyen pluszköltsége van annak? :)
0
2010. október 20., szerda 14:56
A sejtelmes borító szerintem is jobb. Az első rész ajándék feliratot pedig elég lett volna a nejlonra ragasztani...
0
2010. október 20., szerda 14:48
Igen, a második rész borítójáról nekem is pont ez ugrott be, főleg, hogy az első részt a kedvező fogadtatás miatt vettem meg anno, azt sem tudtam, milyen témájú filmet fogok látni - szellem, démon, vagy egyéb paranormális, így a fenyegetés forrása is meg tudott lepni. Kár, hogy erre sem figyeltek most. Mert az eleje még csak-csak, de a hátulja...
0
2010. október 20., szerda 13:56
Ez tényleg sokkal ízlésesebb. Nem értem, hogy a kiadó miért érez késztetést elbarmolni a jó alapanyagot. A gerincre írt 1-2 is indokolt lett volna, hiába csak ajándék az első rész, ha már benne van, miért ne lehetne jelölni oldalt is? Mindegy, nekem megvan az első rész is, és mivel annak a borítójáról sem mondok le, ezért ezt a 2. részt nem annak helyére, hanem mellé fogom tenni.
Megjegyzem, hogy mivel még nem láttam az elsőt sem (s talán vannak még olyanok, akik most veszik meg egyben a kettőt, ám még szintén nem nézték meg az előzményt) ezért nekem ez a borító eléggé spoileres. Persze értem, hogy ma már minimum beleket kell nyomni a tokra, hogy a médiától túlfejlett nézők figyelmét képes legyen felkelteni, ezért a sejtelmes borítók kora lejárt, de nekem mégis jobban tetszenek azok, melyek nem direktben láttatják a tartalmat. Lásd még a megbuherált Éli könyve, stb.
most posts by TM
0
2010. október 20., szerda 11:25
Pont erről dumáltunk R2-D2-vel, hogy mennyire baromi egyszerűen oldották meg a toldást, hisz az első rész vége nem volt ennyire egyértelmű. Gondolom, az egyszeri amcsi nézőt könnyebb volt ezzel a húzással jóllakatni. Mindegy.
0
2010. október 20., szerda 10:31
Még annyit, hogy az első rész nálam abszolút 10 pontos horror, míg a második 8 pontos.
0
2010. október 20., szerda 10:30
Hmmm... az a nagy szívfájdalmam, hogy ezek a filmek nem akarnak nálunk bekékülni, míg a jóval gyengébb 30 days of Night folytatás pedig jön BD-n....
0
2010. október 20., szerda 10:13
még mindig SPOILER

Azzal nem tudom, tisztában voltál-e, hogy Sarah visszatérése pofonegyszerű húzás: az amerikai változat happy enddel zárul, vagyis egyszerűen levágták azt a részt, amikor Sarah a barlangban arra ébred, hogy menekülése képzelgés volt, vagyis a nemzetközi verzióban Sarah tényleg kijut, és ehhez készült a folytatás.

Nem tudom belinkelni a képekkel illusztrált forrást, mert az engedély megakad a honlap címén, mindenesetre a múvicenzorsippontkomon a címre rákeresve megtalálod. :)
0
2010. október 20., szerda 8:57
füstszőnyegbe!
0
2010. október 20., szerda 8:56
Nem rossz okfejtés, ebből a szemszögből nézve, valószínűleg megmarad a polcomon. :-) De egy-két gagyi effektet akkor se tudok megbocsátani: SPOILER csaj és srác egymás hátának feszülve úgy megy fel a kürtőben, mintha Buster Keatontól és Harold Lloydtól tanultak volna haladni, meg a srác zuhanása a mutáns nővel iszonyat súlytalan és "odafilmezett" kinézetű volt. Ennél még az Indy III Schneider dokinőjének zuhanása is életszerűbb volt a füstszőnyegben. Mindegy, ezektől eltekinte nem volt rossz, de jobb sem, mint az első rész.
0
2010. október 20., szerda 1:39
SPOILEREs LEHET EZ IS!!

Valahogy erre én is gondolatam, már az első részben, de a kósza gondolatot nem követte okfejtés. Érdekes elképzelés, lehet is benne valami... bár akkor 100 évvel azelőtt női szakasznak is kellett lennie.. :-)  Amúgy engem is meglepett, s kicsit erőltetettnek éreztem, hogy a másik csaj is él (direkt megnéztem az első rész vonatkozó jelenetét - nos, azt túlélni erőltetett csavar volt) Ennyi reővel Sarah is visszatérhet. A lapátoson szintén megdöbbentem. Szerintem harmadszor is felvesszük majd a bányászlámpát - de remélem, utoljára.
0
2010. október 20., szerda 1:15
Súlyos SPOILER a The Descent: Part 2 c. filmhez:

Még így is óvatosan írok, nehogy valakinek lejjebb szaladjon a szeme a kelleténél, de engem őszintén meglepett, hogy nemcsak Sarah élte túl a történteket. Aztán amikor a végén önfeláldozóan felüvölt, az nekem egy óriási, hátborzongatóan katartikus élmény volt, mert addigra tisztában vagyunk vele, és átérezzük, nincs miért kijutnia innen - hisz a néger nőnek, akit egyébként Krysten Cummings énekesnő játszik, van kislánya, neki viszont már senkije... A lapát-jelenetnél viszont megdöbbentem, és nem is igazán értettem a dolgot, miért eteti őket az öreg... és itt jön be egy ismerősöm elmélete, aki még az első résznél azt mondta, "hát nem volt egyértelmű, kik ezek a lények?". Én bambán néztem rá... Szó van ugye a nyitórészben arról, hogy bizonyos barlangászok száz éve már eltévedtek itt - a lányok meg is találnak egy olyan alkatrészt a plafonon, melyet kb. száz éve nem forgalmaznak. A haver szerint ezek a lények azoknak a barlangászoknak a leszármazottai, akik bent rekedtek. Itt jön be a trükk, mely ezt alátámaszthatja: a descent leereszkedést jelent (a mélybe), a descendant kifejezés viszont utódot, leszármazottat... csak véletlen lenne ez a rejtett hasonlóság? Száz év alatt mutálódtak, hozzászokhattak a lenti körülményekhez, ezért vakok, ezért vadásznak, ezért esznek emberhúst, hisz egykoron ugyanígy élték túl, kannibalizmussal... Na most vissza a második részre, az öreg azt mondja, a nagyapja soha nem jutott fel, úgyhogy kicsit gagyi ugyan, de érthető, ha a hapsi a sajátja utódait, khmm, féltestvéreit eteti... de erre majd talán egy harmadik rész visszatér... :)

De ha Neked más ötleted van, vagy másnak, aki már látta, szívesen veszem!

És most egy klubzene, melyben a fent említett Krysten Cummings énekel:

0
2010. október 16., szombat 16:13
...slipcase nélkül. Annak idején, mikor a Barlang első része kijött, nem 400, és 600 Ft-ba került, mint most. A Barlang 2, mivel új film, szintén nem 990-ért jön ki, tehát, ha most megvásárolja valaki, akkor nem a hozzátett első részt fizeti ki, hanem a másodikat. Viszont, ha most nem vásárolja meg, akkor később, lehet ugyan, hogy 990-ért megveszi, de sem slipcase, sem első rész nem lesz hozzá. A kiadó részéről ez a kétlemezes kiadás, még mindig jobb megoldás, mint öt év múlva is a turkálók alján hánykolódtatni a Barlang 1-et.
0
2010. október 16., szombat 16:02
990-ért majd csak a 2. rész lesz benne, nyugi.
0
2010. október 16., szombat 15:35
A Barlang 2 új film. Nézd meg azt, hogy pl. a Légió mennyibe kerül. Ugyanúgy slipcase jár hozzá és az ára is ennyi. Később, mikor külön kijön a Barlang 2 egylemezes változatban, majd az lesz a probléma, hogy miért nem jár hozzá slipcase.
Ha van esze a kiadónak, ezt a kétlemezes változatot soha nem fogják 990 Ft-ért elvesztegetni.  ...dehát, miket beszélek, persze, hogy ez lesz a vége...
0
2010. október 16., szombat 15:18
Így is ez lett, nem? :)

Mindegy, tul.képp kicsit bánom is, hogy már megvan az első rész, mert ez így kimarad, de akinek esetleg még nincs, szerintem ez (majdnem) tökéletes megoldás. Kérdés, hogy hányan vannak ilyenek, tekintve hogy az első részt talán még most is kapni, egy jó ideje nagyon olcsón. Én alapvetően bírom egyébként az ilyen kompakt megjelenéseket, főleg az Ikerfilmek-sorozat tetszett a slipcase-zel és benne a külön slim-tokos filmekkel. Szerintem az csúcs megoldás, és imádom az igényesen helytakarékos megoldásokat.:)
0
2010. október 16., szombat 14:43
Tudod, mi lett volna az első reakció? "Külön miért nem kapható a második rész? Ezt a lehúzást! Mocskos banda! Dögöljenek meg! Stb."
0
2010. október 16., szombat 14:26
Nekem nagyon tetszik. Kivéve az "ajándék első résszel" feliratot, ami eleve egy hülyeség szerintem. Ha már így adták ki, akkor írhatták volna azt a slipcase-re, hogy Barlang 1-2. - kétlemezes kiadás, vagy hasonló. És még akkor is meg lehetett volna játszani, hogy az 1-est más, mondjuk sötéttebb színnel, pl. kékkel írják ki, a 2-est pedig a címmel egyező sárgával, így valamelyest mégis kihangsúlyozva az új megjelenést. De két év múlva ez már érthetetlennek fog kinézni otthon a polcon. Szóval szerintem rossz a koncepció, de maga a borító jó lett, engem a krikszkrakszok sem zavarnak.
0
2010. október 16., szombat 14:04
Nem értek hozzá, de szerintem a sárga betűket satirozták ki, hogy magyarra cseréljék. Az elején és a végén a feketén könnyen megoldható, de a középső világosabb részen már nem. Elcsúfították az ajándék filmes szöveggel is. Nem beszélve arról, hogy nekem nem kell  maradék ajándék  film, mert már egyszer megvettem az első részt ...
0
2010. október 15., péntek 22:33
Én annak is örülök, hogy egyáltalán adnak hozzá slipcase-t.
0
2010. október 15., péntek 22:14
nagyon jó, idén mindenképp beszerzem ezt a filmet
0
2010. október 15., péntek 22:11
igen, dombornyomott.
0
2010. október 15., péntek 22:09
dombornyomás van rajta? a héten megjelent daybreakers kapott dombornyomást
0
2010. október 15., péntek 21:51
Én az ajándék első résszel-t sem írtam volna a borítóra rá. Max. a nejlonra ragasztottam volna egy matricát...
0
2010. október 15., péntek 21:49
Valóban, igazad van. De azokat minek "rajzolták" oda?!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0