Keresés

Avatar - Bővített extra változat (3 BD) (Blu-ray)

2010. november 17., szerda 12:02
Nem én mostam össze Cameront és Kiotót először (a "zöld marketing"-et és Kiotót mostam össze, mert azt lehet)... Arról meg én nem tehetek, hogy felfedezek/vizionálok olyan összefüggéseket, amiket mások "összemosásnak" titulálnak, csak mert nem illik a gondolkodásukba. Érdekes, nekem ezért senkit nem jutott eszembe "primer felfogású"-nak titulálni.

Kár, hogy ennyire a sértettség beszél belőled, és talán ezért érzed gúnyosnak a kiváncsiságom. Nekem ebből az jön le, hogy te már nem akarsz "egészében" foglalkozni ezzel a művel, a forgatókönyv örökérvényű gondolataival, csak védeni azt a "kincset" a "primer felfogásúaktól", amit megtaláltál az Avatarban; csak azt nem veszed észre, hogy azzal a fegyverrel támadnak, amit te adsz a kezükbe. Mellesleg meg nyílván pont lesz*rod, hogy nekem miből mi jön le:)... Nagy általánosságban ezért tart ott ez a fórum meg az emberek közti kommunikáció, ahol.

Nem baj, a Nap még ettől ugyanúgy felkel, csak a fénye lesz fakóbb a szmog miatt.
0
2010. november 17., szerda 11:27
Megint két dolgot mosol össze. Cameron világéletében egy a szakmájára rendkívül hiú, folyamatosan újdonságokban törpölő, kísérletező megalomán ember volt. Ez az egyik fele a történetnek, ebből fakad a 3D-s láttatás, amit nem ő talált fel, hanem még valami brit faszi a 19. század végén, ő csupán azt tűzte ki maga elé, hogy mindenkinél élethűbben tárja azt a világ elé.
A másik fele pedig a forgatókönyv, igazából ezzel - lenne - érdemes foglalkozni, ebben vannak olyan örökérvényű gondolatok, melyeket a primer felfogásban kimerülők vagy nem fognak, vagy pedig előszeretettel gúnyolják, kritizálják, ócsárolják. Úgy gondolom, hogy ennek már olyan méretűre duzzadt fórumirodalma van itt, s olyannyira túlsúlyban van a filmmel szembeni negatívság, hogy hasztalan lenne a kitárulkozásom a csőre töltött ellen ellen. Egyszerűen arról van szó, hogy valaki érzékenyebben tud reagálni bizonyos témákra, másnak meg nincs arra affinitása. Nekem például A bombák földjén nem jelentett semmit, nem jött át a filmben állítólagosan benne lévő dráma, de ugyanúgy lepergett rólam az Egy lányról kamaszkori téblábolása is. Ez van.
Az meg már hadd legyen az én bajom, hogy ha meglátok valamit egy filmben, amit más nem, attól én jobban érzem magam, gazdagabbnak vélem általa magamat, felvállalva azt, hogy emiatt mások szemében büdös bunkó vagyok. Majd küldök magamról vudubabát a legfrusztráltabbaknak. :)
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 10:56
Ügyes trükk, de nem dőlök be neki:)...

Cameron nem felelős a kiotói egyezményért, nem tekintem beszivárgó ügynöknek, aki csak manipulálni akar az agymosó filmjeivel. Lehet ő nagy környezetvédő, akinek filmesként ez az eszköze van bemutatni a saját gondolatvilágát; nem ismerem annyira, hogy ezt megítélhessem. Ugyanakkor viszont rendelkezik a feltalálók, látnokok nagy hátrányával, vagyis hogy a "cél szentesíti az eszközt". Ez a film a 3D nélkül is meglett volna, a plusz dimenzió egy grammnyi pluszt nem jelent a téma megértésében, csak parasztvakítás, viszont kb. megduplázhatta a felhasznált energiát. Cameron nem a bábú, hanem ő a vezérürü, akire ráakaszkodva az elektronikai ipar újabb pénzfaló vágyat ültethetett az emberek fejébe. Őt ugyanúgy kihasználják, mint bármelyikünket.

Nézd, én elismerem, hogy egy filmet vagy bármilyen témát lehet máshogy is nézni, ahogy én teszem (elég álszent lenne, ha pont én ne tenném:)). De akkor ne azon görcsöljünk már, hogy mindenkit korlátoltnak tartasz, aki nem veszi észre ennek a filmnek a "mélyebb tartalmait", hanem mutasd be azokat nekünk, figyelmetleneknek. Eddig akárhányszor téma volt az Avatar, egyszer sem olvastam, hogy neked mit jelentett, milyen üzenetet közvetített feléd. Itt a remek alkalom...
0
2010. november 17., szerda 10:31
Tehát Cameron felelős a kiotói egyezmény eredménytelenségéért is, és ő valójában egy dróton rángatott bábu, akit a nagyhatalmak irányítanak, és még véletlenül sem egy valóban környezetbarát, esetleg a Földért aggódó filmes, akinek csak ilyen környezetet szennyező mocskos eszközei vannak a nézetei kifejtéséhez.
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 10:24
Akkor pontosítok: A hócipőm tele van az olyan filmekkel, ami miatt azért kell(ene) utálnom magam, mert embernek születtem, és azért, ahogyan az emberek általában viselkednek!

Hiteles "zöld marketing" eleve nem létezik addig, amíg az USA-kaliberű országok félresöpörhetnek bármilyen zöld kezdeményezést arra hivatkozással, hogy az károsan érintené a gazdaságukat! Mert a többiét nem, aranyapáim?! Az egész arról szól, hogy a köznapi emberekben ébreszett bűntudattal próbálják meg megspóroltatni azt az energiamennyiséget, összekuporgatni azt a hulladékot, amit utána a cégek, sznobok luxuskiadásokra elpazarolhatnak! Vegyük már észre az ökokizsákmányolás emberi oldalát is, ne csak azt, hogy a navik milyen bájosak az Ősfába dugott copfukkal!

A valódi környezetvédelem nem az, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot, hanem ha nem gyártjuk le a szemetet, amit utána így már eleve el sem kellene dobni. A Föld Órája, meg a hasonló nyálas marhaságok propagandának jók, a valódi, tényszerű dokuk (Darwin rémálma, Az utolsó óra, stb.) meg eltűnnek a süllyesztőben, mert azokat megérteni már olyan macerás.  

Pont úgy csinálsz, mintha nem velem beszélgettél volna a Moziajánló topikban a szükségletek meg a szükségletnek hazudott hamis vágyak közti különbségről.
0
2010. november 17., szerda 10:01
Már megbocsáss, de ez ugyanolyan korlátoltság, mint az előző hsz.
Mivel már a füstjelekkel küldött üzenet is rombolja a légkörünket, ezért ezek szerint csak az a hiteles "zöld marketing" ha elindul valaki gyalog és mindenhová bekopog, hogy ne pusztítsák a környezetet? Valószínű nagy hatásfokkal fog járni, sehol nem csapják majd rá az ajtót, mint egy ezeregyedik jehovásra vagy cédulagyűjtőre. Ilyen alapon az összes olyan filmet felesleges megcsinálni, ami valamire is fel akarja hívni  az emberek figyelmét. A Lorenzo olaja árát egyből odadhatták volna a mielinkutatóknak, a Schindler listája összköltsége forgatás helyett kapásból mehetett volna a zsidóáldozatok örököseinek stb. stb.
Nagyon nem értek egyet abban, hogy ha végre készül ebben az álomgyárnak csúfolt popcornüzemben valami, ami csak kicsit is többet hordoz magában vizuális szénhidrátnál, akkor ott a megjelentetési mód eszközeinél ragadunk le, ahelyett hogy egészében foglalkoznánk a művel. Picivel tovább kellene tudni tekinteni.

- Egy szép napon ez mind a tiéd lesz, fiam!
- A függöny?
- Nem a függöny, hülye kölyök...
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 9:42
Na igen, így biztosan sokkal szebb lesz, mint a Wall-E az újrahasznosított papírjával...

Egyébként a "zöld marketing" az, amiért már az elejétől kezdve nem szimpatizálok ezzel a filmmel. Ez ugyanis nem a felszínen mutatkozik csak meg, hanem szerintem a gyökerétől rohasztja az Avatart. Ha valaki ki tudná számolni, hogy a film létrehozása és terjesztése mennyi energiát emésztett fel a bolygónk ökoszisztémájából, a forgatókönyv első billentyűzetleütésétől a stáb fuvarozgatásán át a legutolsó BD-re rakott o-ring gyártásáig, ÉS az önnön parazitaságukra ráébredés a nézőknél mekkora energiamegtakarítást eredményezett... hát, talán nem tévedek azzal, hogy erősen deficites lenne a dolog. És nem az a baj, hogy felemészti, elvégre MINDEN film deficites ebből a szempontból, hanem az, hogy egyébként ellenmond a film mondanivalójának!

Így pedig tényleg csak a szép szerelmi történettel megtámogatott vizuális orgia marad, menekülés gyanánt az arra fogékony tömegeknek (mint ahogy a dokukon kívül minden film az, így ezzel sincs gond).

Ha már öko-film, akkor inkább ez:

0
2010. november 17., szerda 9:34
Nem gondolom, hogy egy film üzenetéhez feltétlenül hozzá kellene igazítani az azt közvetítő megoldást. Az Avatar esetében ez nem is lehetne film, mert számítógép, meg filmszalag, meg blablabla. Túrót! Pont ezért jó, hogy ilyen különleges a film, mert ezáltal a legszélesebb tömeghez tud szólni az üzenet. Szerintem pont az lett volna álságos, ha azt csinálják, mint a WALL*E esetében, hogy normális dvd borító helyett csak újrahasznosítható és egyben lemezösszecsesző anyagból gyártanak valami képmutató képtárolót. Mert nem a csomagolásonak kell szimbolikusnak lenni, a benne lévő tartalomnak kell tudni közvetítenie az üzenetet, és persze nem árt, ha vannak gógyis nézők, akik veszik az adást. Mellesleg ezek a mai csomagolóanyagok már rég nem láttak valódi fát, úgyhogy emiatt nem kell aggódni. Viszont, hogy visszadobjam a labdát, moziba járni, dvd-t, bd-t beszerezni menni lehet gyalog is, és akkor mindjárt nem szennyeződik annyira a környezet, kevesebb a károsanyag kibocsátás. Ha tényleg hiszünk ebben a megóvás-izében, és nem csak egy újabb fogást keresünk a filmen, akkor ne a rendezőre vagy a kiadványra mutogassunk, hanem magunk tegyünk valami kis apróságot ezért az ügyért. Merthogy Cameron már tett. Hatalmasat.
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 8:59
Cameron üzletember, mégis mire számítottál? Mai nap első "naívsága"..... második az alien bd topicban... :)
0
2010. november 17., szerda 0:58
http://www.blu-ray.com/news/?id=5443
0
2010. november 17., szerda 0:58
http://www.blu-ray.com/news/?id=5443
0
2010. november 17., szerda 0:57
Nem maradtál le. Mi ilyet kapunk, ami végülis neked se jön be, ahogy látom.
Viszont a bluray.com-on hétvégén felkerült a hírek közé egy termékbemutató, amin nagyon tetszetős képek készültek a termékről. :) Ilyen Digibook féle.
0
2010. november 17., szerda 0:35
Ennek a filmnek vannak bizonyos utalásai Pandora - átvitt értelemben a Föld - természeti kincseinek kizsákmányolásával kapcsolatban. A filmben konkrétan egy ásvány megszerzése a cél, de vonatkozhatna ez a kizsákmányolás akár a fákra is...
Ehhez képest ez a kiadvány - persze azt még nem tudjuk hogy a magyar kiadás ilyen lesz-e, de ez most mellékes is a mondanivalóm szempontjából - kapott egy slipcase-t, AMIRE MÉG HÚZNAK EGY O-RINGET.... HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHHÁHÁ Semmi bajom a kiadással, gyönyörűségesen szép, most nem is erről van szó :D DE Egy ilyen filmért dupla annyi fát kivágni... Háááááát. Nem tudom ki volt az a markettinges aki ezt kitalálta :D:D:D:D Ráadásul értelmetlen is a Slipcase-re oringet húzni, azon kívül hogy szép és "csicsás".
Mondom mégegyszer, semmi gondom a kiadvánnyal, ha "DVD-s, BD-s" szemmel nézem imádom, hogy többféle artworkot is kapunk meg jó dolog nézegetni. Egyszerűen, nem tudtam elmenni e-mellett szó nélkül, mert én, aki David Attenborough-val "cimborálok" és én, akihez eljutott a film üzenete is, bár tetszik a dolog, mégis, amikor majd kézbeveszem a kiadványt, kicsit olyan, mintha szembeköpném saját magam... Nem tudom hogy ez Cameron-nak hogy nem tűnt fel, ha én rendezem a filmet, ilyet biztosan nem engedtem volna... Persze az is lehet hogy Cameront igazán nem érdekli a dolog, de azért jót tett a filmenek egy kis divatos "zöld marketting".... Fogalmam nincs mi az igazság, mindenesetre érdekes :D

Milyen hülyeségek jutnak nekem az eszembe... Utólag is bocs érte...
0
2010. november 16., kedd 23:21
mert mi milyen verziót kapunk? ez miben rosszabb? valamiről lemaradtam?
0
2010. november 16., kedd 21:48
Én most nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy megveszem-e. (Nem a csomagolás miatt!!)
Legalább az USA féle verzió beleférhetett volna.
Egyébként meg 1 év múlva kb., amikor a Panasonic-nak lejár az 1 éves szerződése a 3D-s változatra, akkor meg majd úgyis lehet kapni a 3. verziót. :)
Ha tényleg nem tavasszal jön.
0
2010. november 16., kedd 21:06
hát... a csomagolástól nem élveztem el...
0
2010. november 16., kedd 20:12
Szerintem ez lesz!
Van 2 kép és Videó is róla:
http://www.amazon.de/Avatar-Extended-Blu-ray-Sigourney-Weaver/dp/B0046ANH4G/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1289931008&sr=8-3

Jó lenne, ha a könyvszerű cuccost kapnánk, amibe a lemezek be vannak csúsztatva. Bluray.com-on vannak képek!
0
2010. november 16., kedd 19:41
Szerintem baráti az ára ahoz képest,h 3 BD lemezes.
Most már csak a kiszerelésről kéne tudni,h milyen lesz?!
0
2010. november 16., kedd 19:18
Már csak ezt kellene kiírni, és premier napon vásárolnék is:

"A KIADÓTÓL KAPOTT TÁJÉKOZTATÁS SZERINT MINDHÁROM LEMEZ EXTRA TARTALMA MAGYAR FELIRATTAL IS MEGTEKINTHETŐ LESZ!"

:D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 16., kedd 18:57
...DVD-n.
(most, hogy megnéztem, hol is vagyok:)
0
2010. november 16., kedd 18:56
Nemrég került fel a csereszöveg, úgyhogy szerintem sokunk számára! Már várom az új kiadást, még az is előfordulhat, hogy végre itthon is látom a filmet - szinkronizált változatban. :)
0
2010. november 16., kedd 18:42
Nagyon sok dologban igazat adok. Úgy tűnik, az első benyomás számít, tekintet nélkül a minőségre (gondolom, ezt előttem jó sokan megállapították már). Objektíven viszont csak úgy lehet megítélni egy szinkron minőségét, ha ismerjük az eredetit és a magyart is. A nehézségek:
1. A szinkronpárti ismerőseim nagy része sosem vetemedik arra, hogy átkapcsoljon az eredetire.
2. A felirat (vagy eredeti nyelv) oldalán állók elvből szidnak minden szinkront.
3. Ez a két csoport nem szereti egymást. :)

A javasolt megoldás: legyünk vegyesfelvágott, és úgy próbáljuk élvezni a filmeket, ahogy az adott lehetőségek engedik. :D Ja, és mindenképp nézzük meg eredeti és magyar nyelven is, mert akkor joggal tudjuk fikázni a gyengébbik oldalt. :D
0
2010. november 16., kedd 18:14
Ez csak számomra újdonság?

"A KIADÓTÓL KAPOTT TÁJÉKOZTATÁS SZERINT A FILM MINDHÁROM VÁLTOZATA SZINKRONIZÁLT VÁLTOZATBAN KERÜLT A LEMEZRE, TEHÁT A BŐVÍTETT JELENETEKHEZ IS KÉSZÜLT SZINKRON!"
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 16., kedd 17:50
Látod? Ezért érzem én ezt a vissza-visszatérő csörtét komolytalannak, mert hát pl. miért nem érdemli meg Gene Wilder a saját hangja védelmét, amikor Clark Gable meg igen? Hányan fordították már vissza a Stir Crazy teljes szövegét, hogy valóban az a szöveg szerepel-e benne (de aztán szóról szóra ám!), mint a Dutyi-dili nevű remake-szövegben? Gyanítom, hogy senki, mert mindenki inkább röhög rajta, akárhányszor látja, és ebben a mulattatásban szétválaszthatatlanul összeolvad Wilder színészete és Szakácsi Sándor hangja. Érdekel valakit, hogy melyik összetevő hány százalékban adja a 100 %-os mulattatást? Francokat érdekel, lényeg, hogy tucatszorra is lehengerlő a látvány és a hangzás.
Még a Gyalog galopp zseniális szinkronja sem egyezik az eredetivel, Galla írt hozzá egy pontosított magyar feliratot. Ráadásul az akkori szinkronrendező a zseniális átváltozóművészek bohóckodásában nem is nagyon láthatta, hogy mikor melyik karaktert melyik Python-tag alakítja, ezért a szinkronhangok át-átugrálnak egyik színészről a másikra. Emiatt a "slendriánság" miatt vajon hányan nem nézték meg az eltelt harminc év alatt? Szinte minden sorát kívülről fújják országszerte.
Az ilyen "nem nézem meg moziban, mert szinkronizált" kijelentések meg már félig a házimozizásra ránőtt technikai fétis hozadékai, tehát egyébként is foghúzás lenne a delikvensnek beülni, azaz a szinkronkészítők tulajdonképpen megmentik az ilyeneket a kínlódástól. :)
most posts by TM
0
2010. november 16., kedd 17:33
filmjeim topikjait
most posts by TM
0