Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (BD DVD) (Blu-ray)

2011. november 15., kedd 17:20
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2011. augusztus 23., kedd 8:51
blade runner 2:

http://www.sfportal.hu/blade-runner-2-ridley-scott-rendezi-de-harrison-ford-nem-ter-vissza-10756.scifi
0
2010. december 28., kedd 18:16
Valahogy az átlagember szerep ott sem illik hozzá.
Hoffmannál viszont ott volt a Szalmakutyák.Szerintem jól megoldotta.Neki pont a bajba került kisember szerep az erőssége,lásd még:Maraton életre,halálra.
0
2010. december 28., kedd 18:14
Ford nem irritál,csak nem jó választás.
Ahol tényleg zavart,az az Ártatlanságra ítélve,ahol Raul Julia simán lejátssza őt a vászonról.
0
2010. december 28., kedd 18:11
SPOILER

De hát pont arról beszélek,ez nem egy "hősszerep"!
Az író regényeiben általában jelentéktelen emberek szerepelnek,majd mozivásznon akciósztárokat látunk viszont. Ilyen a Különvélemény is.

Ez egy gyötrődő,önmagával meghasonló figura,aki,ha nem lenne fegyvere,mindenkivel szemben alulmaradna.Semmi zseniális nincsen benne, már az első nő ad neki egy akkora fülest,hogy majdnem kiesik a szeme,majd utána nagy nehezen hátulról lelövi...
A kéjrobot is simán elintézhetné.
Ilyenkor az jut eszembe,mégiscsak ember lesz ő...Robotnak túl "béna".
0
2010. december 28., kedd 10:36

SPOILER

Azért azt meg kell jegyezni, h mindkét nő elég béna volt.
pl. mikor megfordult a kígyós nő ahelyett, hogy hasba vágja Deckard-ot megfoghatta volna a fejét és kitörhette volna a nyakát) Ehelyett elszalad és naná, h Deckard-nak, mint profi fejvadásznak innen már könnyű dolga volt. (mármint h valakit, aki előtte fut hátba tudjon lőni)
A másik meg neki futásból akar támadni úgy, hogy tujda h Deckard-nál fegyver van és míg ő fut simán le tudja szedni a fegyverrel. Deckard ismét nem hagyta ki ezt a ziccert.

Off:
Az ilyen bénáskodások kicsit zavarnak pl a T2-ben (T-1000 szép lassan sétál; meg a legvégén mikor "a két Sarah jelenetnél" az igazi Sarah hátba lővi a T-1000-est, a T-1000 megfordul, visszaváltozik, majd egyhelyben áll ahelyett, h John után menne, aki szinte egy köpésre van tőle.), Joker miután szólnak neki, h jönnek a zsaruk szép lassan elteszi a fegyvert és életben hagyja Bruce-t pedig az a lövés nem tartott volna olyan sokáig..
0
2010. december 27., hétfő 21:19
Igen,ez tényleg sokkal logikusabb magyarázat mindenre.
0
2010. december 27., hétfő 21:13
Ez jó!Ha nem is ezért ez a címe,Én meg vagyok véve.Teljesen jó magyarázat.Szerintem!
0
2010. december 27., hétfő 20:38
Én valami olyasmit olvastam, hogy Deckard "jó" fejvadász, a társadalom érdekében dolgozik, kvázi angyal, ezért "szárnyas". A cím így kissé ambivalens, hisz a fejvadászok általában nem épp angyaliak. Sajnos a cikket nem találtam meg.

A Blade Runner című regény magyarul Pengefutár címmel jelent meg, és ez is kapcsolódik a filmhez.
0
2010. december 27., hétfő 20:23
http://www.amazon.com/Bladerunner-Alan-Nourse/dp/0345246543
0
2010. december 27., hétfő 20:20

A magyar cím értelmetlen.

Az eredeti egy Alan E. Nourse-regény címe, amelynek jogait Scott azért vette meg, mert tetszett neki a cím hangzása (nem a jelentése!). Nem érdemes lefordítani.

Nagyon jó cím egy egyébként is sok szempontból rejtélyes filmhez.
0
2010. december 27., hétfő 20:18
"Szerintem a cím sem túl szerencsés választás. "Blade Runner" Honnan ez az elnevezés? A magyar cím előtt meg egyenesen értetlenül állok: Mitől is szárnyas ez a fejvadász? :) "

:)

A "blade" jelent propellerszárnyat/turbinalapátot,nemcsak pengét.A "runner" pedig nemcsak futót,hanem többek között felhajtó ügynököt is,szóval annyira nem fordították félre.

Sokszor elfelejtitek,hogy az angol szavaknak nemcsak egyfajta jelentésük van. ;)

0
2010. december 27., hétfő 19:56
Nézem az extrákat. Tényleg Hoffman lett volna az első választás, ami szerény véleményem szerint nevetséges lett volna... Ford-nál meg karateresebb színészeket is el tudtam volna képzelni. Sohasem voltam elájulva a teljesítményétől. Rutger Hauer jól le is játsza...

El tudom képezlni hogy anno az embereknek csalódás volt, miután látták hogy Ridley Scott és Harrison Ford nevével fémjelzett, egy Blade Runner címmel ellátott film-től valami látványos sci-fi kalandfilmet várhattak. Ehelyett egy lassabb folyású, filozofálgatós realisztikus noir-t kaptak.

Szerintem a cím sem túl szerencsés választás. "Blade Runner" Honnan ez az elnevezés? A magyar cím előtt meg egyenesen értetlenül állok: Mitől is szárnyas ez a fejvadász? :) Egyébként így ahogy kezdem megemeszéteni a látottakat, valamelyest javult a megítélésem.

0
2010. december 27., hétfő 19:20
Igen, de ha hihetünk a pletykáknak, így érzett Scott-tal kapcsolatban Vangelis, Jerry Goldsmith, Hans Zimmer is. A végeredmény a fontos.

Igen, minden színészről van kialakult (általában közhelyes) kép. Nekem azonban tökmindegy, mit játszott MÁS filmekben, ha egyszer most nem az a szerep. Nicole Kidmannek se mondta senki, hogy adja vissza az Oscart, mert a többi szerepében szép, ki az a hülye, aki ilyen orrot csináltatott neki... :-)

Hoffman nem vállalta, mert a szerep nem neki való.

Amúgy a Frantic főszerepét is Hoffmannak szánták, de Polanski végül is Fordot választotta, mert hihetőbbnek találta...
0
2010. december 27., hétfő 18:47
Na az szerintem olyan, mintha Ötvös Csöpi szerepét Garas Dezsőnek adták volna...
Én nagyon bírom Fordot ebben az időszakában, és szerintem ez a szerep az egyik legjobbja. De megértem, ha téged irritál, ekem is van olyan, hogy egy szerepet nem tudok elfogadni egy színésztől. Mondjuk szerintem Ford ebben az alakításában nem adott rá okot, mert nem lóg ki a szerepből, szerintem hihető és ugyanakkor karakteres a játéka (azzal együtt, hogy nem egy ezerarcú, sokrétű eszközökkel operáló színész ő).
0
2010. december 27., hétfő 18:40
Igaz,de ha egy eleve "emberinek" látszó színész játszik benne,talán jobb lett volna.
Szóba került Dustin Hoffman is...
0
2010. december 27., hétfő 18:29
Szerintem pont az a jó ebben a szerepben (és a színészválasztásban), hogy ugyanazt a szerepkört játsza, csak épp itt realisztikusan, azaz itt nagyon nem jön be mindig minden vagány húzás, esik-kel, sérül, alulmarad, ettől hihető és emberi.
A megszokott szerepkörét vitték át a mesevilágból a valóságba.

Az meg, hogy utálta a forgatást, csak egy - a végeredmény szempontjából - lényegtelen körülmény, ahogy tudom, voltak ezzel még így páran a stábból.

Amúgy ízlések és pofonok: suliban volt olyan osztálytársam, akinek azért nem tetszett, mert nem lézerpisztollyal lőnek benne. :/
0
2010. december 27., hétfő 17:39
Tudtommal utálta a forgatást,a kollégáit és a rendezőt.Az egészet élete legrosszabb emlékének tartja.

Azért sem tartom feltétlenül jó választásnak a főszerepre,mivel akkoriban hősies,mindent egy (sugár)pisztollyal,ostorral megoldó embereket játszott.
A nézők is ezt várták,és meglepődtek a sorozatos "bénázásain".Szerintem részben ezért is bukott a mozi.
0
2010. december 26., vasárnap 19:35
Ford több interjúban is mondta, hogy pont ez tetszett neki a szerepben.

Nem tudok jobb Deckardot elképzelni nála, sőt: nem tudok más Deckardot elképzelni.

"Főképpen a forgatás tükrében." Ez alatt mit értesz?
0
2010. december 26., vasárnap 17:49
Ebből a szemszögből még nem is néztem a mozit...de mondasz valamit. :)
0
2010. december 26., vasárnap 17:45
Ha meggondolom,Harrison Ford imázsába nem igazán illik ez a mozi.

SPOILER

Voltaképpen két nőt sikerül csak megölnie,a férfiakkal szemben rendre alulmarad,egyszer egy nő menti meg,egyszer életben hagyják,ráadásul folyamatosan megalázzák.
Nem vagyok benne biztos,ő volt-e az ideális választás erre a szerepre.Főképpen a forgatás tükrében.
0
2010. december 26., vasárnap 17:43
Teljes mértékben egyetértek veled, teljesen felesleges vitatkoznunk. ;) Remélem, jövőre én is meg tudom szerezni az 5 lemezes változatot...
0
2010. december 26., vasárnap 17:00
SPOILER:

A producerek szerint sem lehetett fontos,mert mikor meglátták a Workprintben az eredeti borús befejezést ,egyből kierőszakoltak azt a giccsparádét,ami végül moziváltozatként a nézők elé került,s ami jelentősen el is tért a Workprint-től. :)

SPOILER vége

SZVSZ a Workprint változat az 5 lemezes kiadvány egyik ékköve.Hatalmas kincset adtak vele a rajongók kezébe.
0
2010. december 26., vasárnap 16:05
Az szerintem nem olyan fontos, bár én is kíváncsi vagyok rá, érdekes lehet. Köszi! :)
0
2010. december 26., vasárnap 16:03
A Workprint változatot valamiért mindíg kihagyjátok/kifelejtitek,pedig azt mutatták be legelsőként. ;)

Az összefoglalód viszont lényegretörő és remek.
0