Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (BD DVD) (Blu-ray)

2010. december 26., vasárnap 15:54
SPOILER

Deckard egy unikornisról szokott álmodni. Gaff ezt tudja, ezért hagyta ott az origami-egyszarvút, jelezvén Deckard-nak, hogy "itt jártam, tudom, ki vagy, de futni hagylak".

Roy pedig azért nem öli meg Deckardot, hogy megmutassa, van benne emberség, tehát ő maga is ember.

A változatokról egy kis összefoglaló:

amerikai moziváltozat: unikornis-álomjelenet nincs benne, viszont a végén, miután bezárul a liftajtó, látjuk, ahogy Deckard és Rachael egy idilli, hegyes-völgyes tájon hajtanak keresztül, Deckard narrációjából pedig megtudjuk, hogy Rachael más, mint a többi replikáns - nincs lejárati határideje. A durvább jeleneteket(Tyrell szemének kinyomása stb.) ebből a változatból kivágták.
nemzetközi moziváltozat: ugyanaz, mint az előbbi, durvább jelenetekkel.
rendezői változat: álomjelenet visszaillesztve, happy end és durvább jelenetek kivágva.
végső változat: ugyanaz, mint az előbbi, durvább jelenetekkel. Trükkök feljavítva, pár kisebb snitt(pl. hokimaszkor táncosok) visszaillesztve. A dialógusok pár helyen kijavítva(pl. 2 replikáns égett el az elektronmezőben, nem 1).
0
2010. december 26., vasárnap 15:28
Nagy sci-fi rajongónak tartom magam már évek óta, és mégis: Szégyen, nem szégyen, de egészen tegnapig ez a fontos alapmű kimaradt az életemből. Már régóta készültem erre a fontos hiánypótlásra, és tegnap túl is estem rajt! Első benyomások:

Nem pont olyan volt mint amilyenre számítottam. A történet, és a mondanivaló nekem valahogy most nem jelentett túl sokat. Nem tudom hogy ez azért van mert már mindent láttam ebben a műfajban, és mára kissé megkopott a történet, vagy egészen egyszerűen túl lapos volt. (Mondja ezt az akinek a 2001: Űrodüsszeia áll mindenek felett :) De a lényeg, hogy a filmnek ez a fontos része kissé csalódás volt. Bár ahogyan elnéztem, minden kétséget kizárhattam magamban, hogy egy nem akármilyen mesterműről van szó. Az évszámra nézve nem győztem csodálkozni a látvány, és a díszletek monumentalitásán. Elképesztően jól néz ki a film, csodás fényképezése, valami hihetetlenül nézett ki a Blu-Rayen. A szuper zene, és a BD elképesztő hangkeverése nagyszerű hangulatot teremt. Egyértelműen látszik hogy Rutger Hauer élete alakítását nyújtja ebben a minden ízében klasszikus filmben. Csakhogy a végefőcím alatt valahogyan nem pörgött bennem tovább a film, nem ébresztett új gondolatokat. De ettől függetlenül örülök hogy láttam. Meg fogom még nézni, de ezután már másfajta elvárásokkal fogok leülni elé.

SPOILER!!!!

Tudom hogy több változat létezik a filmből, én a Final Cut-ot láttam. A többi változatokban úgy tudom komoly változtatások vannak. Egy kérdés: A film végén Roy azért nem öli meg Deckard-ot mert rájön hogy ő is replikáns? Remek hogy ezt így nyitvahagyták a filmben, de mi a helyzet a többi változatokkal. Azok is ilyen nyitottan végződnek? És lehet hogy kissé figyelmetlen voltam elsőre, de mi volt az értelme az utolsó snittben az unikornisnak?
0
2010. december 12., vasárnap 20:38
én sem konkrét folytatásra gondoltam... :) egy "inspired by" szint bőven elég...
0
2010. december 12., vasárnap 14:40
Spoiler:

Én meg mindig úgy gondoltam, hogy a folytatásnak úgy kellene kezdődnie (és Ford kora ebben az esetben lényegtelen lenne), hogy Deckard már valahol a városon kívül él és replikánsok keresik fel, mert hallottak egy emberről, aki együtt élt és szeretett egy replikánst és tőle várnak segítséget, hogy bújtassa őket vagy valami. Persze a cég rájuk is vadászokat küldene és Deckardnak kellene megpróbálnia megvédeni őket.
0
2010. december 12., vasárnap 14:21
Ne várj túl sokáig.Harrison Ford már így is elég öreg.Hülyén nézne ki Deckard,ahogy egy járókerettel mendegél és Replikánsokra lövöldöz. :)

Egyébként vannak remek ötleteim a folytatást illetően.

SPOILER:

Deckard már a film nyitójelenetében egy "I m a fu**ing Replicant.Please kill me!" feliratú pólóban parádézhatna.Így azonnal meg is válaszolnád az első rész legnagyobb talányát. :)
0
2010. december 11., szombat 14:13
remélem lesz több is :) én nagyon megörültem amikor eszembe jutott ez a dolog... igazi "hardcore stuff" :)
0
2010. december 11., szombat 14:11
akár... de 10 éven belül nem tervezem :)
0
2010. december 11., szombat 13:36
csak nem le akarod forgatni a 2. részt ? :D
0
2010. december 11., szombat 13:28
Na, megvan az első komoly jelentkeződ.:)
0
2010. december 11., szombat 13:23
szeretem a filmeket, de filmbuzi nem vagyok, érdekelnek a filmes effektek, angolul éppen, hogy tudok és a blade runnert kifejezetten utálom, de kíváncsi vagyok a cikkre! :)
0
2010. december 11., szombat 12:53
nah gyerekek...
van-e itt angolul (nagyon) jól tudó blade runner és az effektek iránt nagyon komolyan érdeklődő filmbuzi?

ha igen akkor karácsonyra lesz egy ajándékom nektek.... feltéve ha van rá érdedklődés... :)

(sztem elég komoly kis "érdekesség" tehát várom a komoly érdeklődőket...)
0
2010. december 10., péntek 22:38
nm
remélem tartalmaz némi új infót azért a br fanoknak :)
0
2010. december 10., péntek 22:17
Hálás köszönet! :D
0
2010. december 10., péntek 22:14
egészség... :)
0
2010. december 10., péntek 22:10
köszi a scanneket.jöhet minden ami BR. :)
0
2010. december 10., péntek 22:04
....akit érdekel... a napokban került kezembe az american cinematographer 2007-es száma (konkrétan a budin ülve :D), és most mikey-soft kérésre a blade runner felújításáról szóló cikk....  (angolul..)

http://kepkezelo.com/images/nyidihiguqeyb1u75x.jpg
http://kepkezelo.com/images/oq06mbi02wlj2m8k3pkk.jpg
http://kepkezelo.com/images/ufko26zpdtm76czls5bm.jpg

Remélem érdekesnek találjátok...
0
2010. október 22., péntek 0:09
Szerintem meg szimplán figyelmetlenek! :) Amazon egyik országban sem a helyes specifikációk feltüntéséről híres! :D
0
2010. október 21., csütörtök 23:48
Azért jó ,hogy ennyire szeretnek minket.Mindíg gondolnak ránk. :)
0
2010. október 21., csütörtök 23:34
Francia amazon a Band of Brothers-ra is azt írta! Mégsincs rajta sajnos!
0
2010. október 21., csütörtök 22:41
Angol,Francia,Spanyol,Kínai,Japán,Koreai és Portugál feliratok vannak rajta.

Semmi több.
0
2010. október 21., csütörtök 22:38
a fene.
a francia amazon írta.
0
2010. október 21., csütörtök 22:32
Arról vannak a képek is. :)
0
2010. október 21., csütörtök 22:32
Nincs rajta.Nekem megvan.
0
2010. október 21., csütörtök 22:30
úgy láttam, azon van ungarn.
0
2010. október 21., csütörtök 22:09
Akik megveszik a közelgő kiadványt kb ilyen képminőségre számíthatnak (ennél persze jobbra,mert ez tömörített JPEG):

br1
br2
br3
br4
br5
br6
br7
br8
br9
br10
br11
0