Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD)

2011. február 20., vasárnap 11:31
Nekem ez a film nem kell, de azt tudom tanácsolni, ha úgy döntesz, hogy megveszed, akkor már BD-n vedd meg. Az más kérdés, hogy érdemes-e várni egy akcióra. Ha nem vagy biztos a vásárlásban, akkor talán igen.
0
2011. február 20., vasárnap 10:46
most akkor jó, vagy iszonyat? :-D
0
2011. február 20., vasárnap 10:43
"És ahhoz van egy extra lemez DVD-n!"

Tudom, magyar felirat nélkül. :\
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. február 20., vasárnap 10:38
A BD képe iszonyat jó! Ajánlom! És ahhoz van egy extra lemez DVD-n!
0
2011. február 20., vasárnap 9:33
Én azon dilemmázok, ha egyszer megveszem, DVD legyen-e vagy BD? Annyira nem meghatározó filmélmény számomra, de azért kedveltem.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. február 20., vasárnap 1:27
Csak pár dologra reagálnék a véleményeddel kapcsolatban:

"eddig még nem találkoztam rossz PKD feldolgozással"

Jó neked! Én már találkoztam néhánnyal, sőt volt köztük kifejezetten katasztrófális is: Next, A felejtés bére, Különvélemény...Igazából az a legnagyobb gond, hogy mostanában egyre divatosabb hollywoodi berkekben olyan filmeket gyártani, amelyek Dick alapfilozófiáját meglovagolva "próbálnak" kasszasikerek lenni.

Itt most a valóság - realitás kettősének ellentmondására gondolok. Nem mondom lehetne nagyon jó filmeket forgatni Dick életművéből, írásainak 99 %-a simán szenzációs, csak éppen a kellő alázat hiányzik a hozzá nem értés dominaciája mellett. Igazából két jó feldolgozást tudok említeni: A szárnyas fejvadászt és az Emlékmást. Egyik film sem azért mestermű, mert követné a regény illetve a novella történéseit, sőt nem követik. Hanem mert ezekben érhető nyomon leginkább a dicki filozófia lényege: A valóságba vetett szilárd meggyőződés nem mindig azonos a realitásal. Valamint a Blade Runner-nél telitalálat az a fajta sötét-borongós reményvesztett környezet, ami Philip K. Dick egész életét jellemezte: állítom egyetlen napot, vagy akár egyetlen percet sem volt lehetősége eltölteni az élet napos oldalán. Ilyen szempontból mindenképpen A Blade Runner a legszemélyesebb Dick-feldolgozás.    

"nem tudom miből gondolja bárki is azt, hogy SPOILER Deckard is replikáns..."

Miből gondolja bárki is, hogy nem az? Az az "egy-egy jelentéktelen jelenet"- ahogy írod valójában a film kulcsjelenete. Ugye mind a ketten az unikornisra gondolunk?;)

"Rutger Hauer karaktere meg egy kész vicc volt, tulajdonképpen semmi funkciója nem volt egyik karakternek sem..."

Rutger Hauer élete alakítását nyújtja ebben a filmben...Filmvégi búcsújelenete a monológgal a filmművészet örök gyöngyszeme. Ezt nem kell elhinned nekem, kérdezz meg nyugodtan bárkit, aki egy kicsit is ért a filmekhez.

"egyszerűen ennek a filmnek nincs kémiája."

Ennek a filmnek nagyon is van van kémiája, ami kevés más mozgóképről mondható el. Csak egy kicsit nyitottabbnak kéne lenni, meg mondjuk kicsit több PKD-t olvasni...

Zárásként még annyi, hogy a film, mint minden művészeti ág, természetesen szubjektív élmény. A hatás mindenkiben olyan formában csapódik le, amennyire az adott személy befogadóképessége azt lehetővé teszi. Az üzenet megfogalmazása pedig sohasem kötelező... Mindenesetre szerintem jobban jártál volna, ha a Szárnyas Fejvadásszal kapcsolatos véleményedet nem tárod nyilvánosság elé, vagy esetleg meg sem nézed a filmet.
0
2011. február 19., szombat 22:45
Pedig eddig még nem találkoztam rossz PKD feldolgozással. Lehet, hogy az én elvárásom volt nagy, de a dohányfüstös képet talán Az utolsó cserkésznél tudom elviselni egyedül :) Alapvetően nem is ez volt a baj, inkább rosszul volt felépítve az egész film (Final Cut)... például nem tudom miből gondolja bárki is azt, hogy  SPOILER Deckard is replikáns... az egy dolog, hogy ezt próbálják sulykolni belé egy-egy jelentéktelen jelenetben, de úgy érzem, hogy ennek inkább az volt a funkciója, hogy közöljék vele, hogy a replikáns is ember, mégha mesterséges, akkor is. Másik meg az, hogy Deckardot gyakorlatilag bármelyik replikáns kinyírhatta volna mert alulmaradt szinte mindig - tehát ember. SPOILER VÉGE
És ez a vontatottság, meg a jelenetek szimpla egymásra pakolása... rossz forgatókönyv. Elaludni nem aludtam el rajta ugyan, de csak azért, mert 3-szor leállítottam közben :) Rutger Hauer karaktere meg egy kész vicc volt, tulajdonképpen semmi funkciója nem volt egyik karakternek sem...
és ezzel nem a film rajongói lelkivilágát akarom megsérteni, mert én is szeretem Harrison Ford-ot például, csak egyszerűen ennek a filmnek nincs kémiája.
0
2011. február 19., szombat 22:16
tesó, minden elismerésem neked, hogy ennyire erős voltál, mert én szépen bealudtam rajta, mikor megnéztem! úgy kellett a sok bagófüstös jelenetből kiválasztani, hogy éppen melyiket is láttam már és melyiket nem.

"és nem tudom, hogy sajnáljam-e a rá szánt időt...?"

azt mondom sajnáld, mert ha nem nem nézted volna meg, akkor el tudtad volna mondani, hogy te ezt még nem láttad, pedig mekkora "klasszikus" meg "alap" film, így meg saját véleményt tudsz róla alkotni, ami néhány ember lelkivilágát megsértheti...
0
2011. február 19., szombat 20:01

mikor az ember a film "idejében" lát, vagy éppen olvas , nyilván más, mint amikor már több filmben feldolgozzák szinte ugyanazt.
0
2011. február 19., szombat 19:04
Hát igen nem egy popkultúrális darab... szerintem sem tud mindenkit megfogni.

De engem mindig elvarázsol, magába szippant az atmoszférája, a remek fényképezése, a zenéje... minden képkocájából a reményvesztettség sugárzik, amit mégis fel tud oldani, hogy utána újra visszarántson, az utolsó snittel.

Nincs vita, nekem a legjobbnak számít:)
0
2011. február 19., szombat 18:52
Nem a sztorival volt a gond és nem is akciófilmre számítottam :) Csak valami jobbra és érdekesebbre...
0
2011. február 19., szombat 18:19
nem egy akció film, tény, de P.K.D. regényei ilyenek általában. de van mikor akciófilmet csinálnak belőlük :)
0
2011. február 19., szombat 17:09
Megnéztem most már ezt a filmet, mert sokat beszéltetek róla itt a fórumon. Bevallom, engem nem fogott meg, mi több, rém unalmas volt és majdnem elaludtam rajta és iszonyatosan vontatott. 10/4-nek elment... és nem tudom, hogy sajnáljam-e a rá szánt időt...?
0
2011. február 19., szombat 16:36
Vedd már észre,itt a filmeket teljes áron vásárlók mérgelődnek!
Egyébként az általad vitt dvdextra oldalhoz ennek semmi köze,bár talán szerencsésebb lenne,ha itt is azon a néven válaszolnál.
Nem mintha nem lehetne azonnal rád ismerni a kiadópártiságodról.:)
0
2011. február 19., szombat 16:29
A kiadóknak tényleg van bőven kifogásuk.
0
2011. február 19., szombat 16:28
Én még mindig azonnal megveszem,amire régóta várok.Még mindig...

Egyébként érdekes,ha megszűnik egy kiadó,vagy a forgalmazást egy másik cég veszi át,azonnal előkerülnek a raktárból hiánycikkek.Ezeket a filmeket a maguk idejében egáész magas áron el lehetett volna adni,most meg Karácsonykor 499 Ft-ért vesztegették őket.
Konkrétan az InterComnál ragadt Paramount filmekre gondolok,mint mondjuk a Hatari vagy a Hajrá fegyencváros.
0
2011. február 18., péntek 21:53
De lüke vagy! ;-)))
0
2011. február 18., péntek 21:31
mikor meghallom azt, hogy "Szárnyas fejvadász", mindig egy rakás baromfira asszociálok, amiket, egy bazi nagy cowboykalapos sörétes puskás Texasi tuskó üldöz, és ez kivált belőlem, egy olyan érzést, ami a röhögés felé indítja el rekeszizmaimat...
0
2011. február 18., péntek 21:30
Átkozott mindenki.
Én is szarul csinálom, nem csak a rendszer béna.Viszont sokkal egyszerűbb előbb másokat okolni.:)
Amint megint talpra állok megveszem ezt a nagyszerű filmet( meg még sok mást is).
Akciósan vagy magyar akciósan(=teljes áron), ahogy csak tőlem telik.
0
2011. február 18., péntek 21:11
Amúgy ha azt hiszitek, ez a "lehúzósdi" vagy bármi magyar szokás és ezért minden forgalmazható forduljon fel, akkor érdemes vetni egy pillantást az amazon mai játékakciójára, melyek között olyan játékok is szerepelnek durva árengedménnyel, melyek alig néhány hete jelentek meg (pl. Dead Space 2, Mass Effect 2), és ez nem csak az amazon egyéni akciója - más oldalakon is lement az áruk, szóval a kiadó döntésének eredménye, és a kérdéses játékok sikeréből kiindulva nem annak tudható be, hogy meg akarnának szabadulni a rájuk rohadt készlettől, mint ezek az átkozott magyar kiadók.
0
2011. február 18., péntek 20:25
Hát én meg örülök és már rendeltem is. :)
0
2011. február 18., péntek 20:04
Sajnos offline sem kapható sehol nálunk.Kivárok,hátha lesz itt is újra.Nemrég rendeltem be,viszont már jó ideje bizonytalan.Remélem azért lesz belőle valami.

OFF
A Silent Hill is tervben van nálam is.Remélem nem járok vele így.Azt sajnálom csak hogy a legjobb zene csak kicsit van jelen a filmben.A bevezető animáció zenéjére gondolok,a játék elején.
0
2011. február 18., péntek 20:00
(Robi, e-mailben feltettem egy-két SOS kérdést, kérlek, reflektálj rájuk a szélmalomharc közepette.)
0
2011. február 18., péntek 19:56
Egyébként azt már észrevettétek, hogy közel négy hónap alatt egy mozijegy árával lett kevesebb a film ára, de fél nap alatt több hozzászólást generált ez az őrületesen felháborító akció, mint amennyit bármilyen nagyszerű újdonság megjelenésének beharangozása generálni szokott :)
0
2011. február 18., péntek 19:56
... és néha jobb ha csendben marad!  :)
0